Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Sportowe miscellanea
Strony:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
38
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Sportowe miscellanea (Przeczytany 94059 razy)
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
Odp: Sportowe miscellanea
«
Odpowiedz #240 :
Sierpieñ 20, 2011, 18:00:22 »
£ukaszu, czy o co¶ takiego chodzi³o? - bramka z "ro¿nego" Kazika Deyny w meczu eliminacyjnym do mistrzostw ¶wiata z Portugali±...tylko jedno co boli, to zachowanie ¶l±skich kibiców w trakcie i zaraz po golu (bardzo nie fair)..i tylko dlatego ¿e Kazik by³ z Legii (niestety na lepszy link nie trafi³em..)
http://www.youtube.com/watch?v=byWb71SDnpM
su³ek
Ekspert
Wiadomo¶ci: 647
«
Odpowiedz #241 :
Sierpieñ 25, 2011, 19:06:58 »
sensacja w Moskwie!. Legia pokona³a Spartaka 3:2 i awansowa³a do fazy grupowej LE. £ukaszu - congratulation!!! Nie ogl±da³em ale s³ucha³em. ¦wietny mecz
http://franzschubert.pl
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #242 :
Sierpieñ 25, 2011, 19:30:24 »
No proszê! Polacy znowu zdobyli Moskwê
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #243 :
Sierpieñ 25, 2011, 19:41:26 »
Ale ligi mistrzów zdobyæ ju¿ nie potrafi±.
Ca³kowicie zrezygnowa³em z ogl±dania polskiego futbolu - reprezentacja to cienizna, sukcesów klubowych brak, na stadionach zadymy. Kiedy¶ co rundê mia³em karnet i niezwykle rzadko zdarza³o mi siê, ¿e opu¶ci³em jaki¶ mecz. Có¿, wszystko siê zmienia.
Bodek1
Ekspert
Wiadomo¶ci: 576
«
Odpowiedz #244 :
Sierpieñ 26, 2011, 10:13:43 »
Ja po te¿ ju¿ zw±tpi³em w nasze dru¿yny klubowe - zawiod³em siê na Wi¶le - tak± mieli szansê pograæ w lidze mistrzów, a tu niespodzianka ze strony Legii...czy¿by Warszawiacy gór±?
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 752
«
Odpowiedz #245 :
Sierpieñ 26, 2011, 10:37:53 »
Pi³karze Legii dokonali tego, co polscy siatkarze na mistrzostwach ¶wiata w 2007 roku. W obu przypadkach nasze dru¿yny przegrywa³y 0:2, by pokazaæ charakter i wygraæ 3:2. To pierwsze. Drugie jest to, ¿e zwyciêstwa w meczach z dodatkowym podtekstem, a taki zawsze maj± konfrontacje polsko-rosyjskie, ciesz± szczególnie.
Wczoraj nad Warszaw± przesz³a g³o¶na burza. Pioruny wali³y jak wszyscy diabli. Na szczê¶cie to tylko burza, a nie ruscy piloci z gratulacjami
W takich chwilach przypominaj± siê mecze np. Legii z IFK, Widzewa z Broendby, naszych siatkarzy z Rosj±, pi³karzy rêcznych z Dani± i Norwegi±, a tak¿e Wis³y z Parm± i Schalke...
O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
tuco82
Ekspert
Wiadomo¶ci: 529
«
Odpowiedz #246 :
Sierpieñ 26, 2011, 12:09:08 »
Mówi siê, ¿e nie wa¿ny styl - lecz wynik. Nie podzielam tego pogl±du nawet je¶li chodzi o sport. Dziwne, ¿e jeszcze tkwi w ¶wiadomo¶ci taki punkt widzenia. Z drugiej strony je¶li stylu nie ma, to z czego¶ trzeba siê cieszyæ. I pisze to z punktu widzenia kibica. Bo mi przyjemno¶æ sprawia ogl±danie wydarzeñ na boisku a nie przeczytanie w gazecie ¿e "by³o 3-2" w golach i "12-8 w rzutach ro¿nych".
Ogl±da³em mecze Wis³y i Legii (¦l±sk sobie darowa³em, bo konfliktowa³ z meczami Legii) i refleksja mi siê nasuwa nastêpuj±ca:
najlepiej prezentowa³a siê Wis³a Kraków i mia³a te¿ najtrudniejszego rywala. Sam dwumecz by³ momentami ca³kiem porywaj±cy dla widza.
Dlaczego jest tak ¼le w polskiej pi³ce? Bo system jest z³y. I nie tylko odnoszê siê tutaj do reprezentacji narodowej(ostatnio obywatelsko-polskiej) ale do realiów przedsiêbiorczo¶ci w Polsce.
Zezwolenia na wydawanie pozwoleñ na wydawanie za¶wiadczeñ o zgodzie na budowê... pod warunkiem... przej¶ciem testów, szeregu komisji, badañ osób uprawnionych przepisami do wydawania zezwoleñ... itd.
Ostatnie zdanie to oczywi¶cie mój be³kot, ale tak w³a¶nie jest obecnie w Polsce. Kto by przypuszcza³, ¿e ustawa Wilczka z 88 roku, bêdzie wielokroæ liberalniejsza ni¿ obecne ustawodawstwo (pod rz±dami "liberalnej" PO)
«
Ostatnia zmiana: Sierpieñ 26, 2011, 12:11:07 wys³ane przez tuco82
»
"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w±tpliwa autentyczno¶æ." - Albert Einstein
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #247 :
Sierpieñ 26, 2011, 12:30:50 »
Hej, mia³o byæ
BEZ
polityki!!!
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 752
«
Odpowiedz #248 :
Sierpieñ 26, 2011, 13:09:55 »
Rewan¿owego meczu Wis³y nie ogl±da³em, ale z relacji wnoszê, ¿e ró¿nica klas by³a widoczna, co w ¶wietle meczu w Krakowie, który Wis³a wygra³a dosyæ szczê¶liwie, wydaje siê wielce prawdopodobne.
Czy Wis³a mia³a najmocniejszego rywala. Jak siê okazuje, chyba tak, chocia¿ zaraz po losowaniu wydawa³o siê, ¿e najgorzej trafi³a Legia. Ale w Spartaku co¶ w pewnym momencie przesta³o trybiæ. O dru¿ynie z Cypru nie piszê, bo od razu mówi³em, ¿e uznanie jej za ³atwego rywala ¶wiadczy o patrzeniu na futbol wed³ug kryteriów sprzed przynajmniej kilkunastu lat. O ile w przypadku niezorientowanego kibica mnie to nie dziwi, o tyle je¶li chodzi o dziennikarzy, wydaje siê ¼le o ich wiedzy ¶wiadczyæ, oj ¼le...
Po raz kolejny okaza³o siê te¿, ¿e nasz sposób patrzenia na Rumuniê wymaga rewizji. B³±d polega na mylnym uto¿samianiu dworcowych i podko¶cielnych Cyganów z Rumunami (którzy stanowi± de facto tylko jedn± z mniejszo¶ci etnicznych w Rumunii). Tymczasem kraj ten w pewnych dziedzinach zd±¿y³ nam uciec. W pi³ce na pewno...
O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
bartus
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2896
«
Odpowiedz #249 :
Sierpieñ 26, 2011, 13:19:06 »
Ostatnie zdanie to oczywi¶cie mój be³kot, ale tak w³a¶nie jest obecnie w Polsce. Kto by przypuszcza³, ¿e ustawa Wilczka z 88 roku, bêdzie wielokroæ liberalniejsza ni¿ obecne ustawodawstwo (pod rz±dami "liberalnej" PO)
Masz racje Tuco.
"PO" tez mnie zawiodlo na calej linii.
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #250 :
Sierpieñ 26, 2011, 18:37:58 »
Przegapi³am taki fajny meczyk... Dzi¶ wyczyta³am wszystkie prasowe relacje i nabra³am ochoty, ¿eby tê pora¿kê Spartaka na w³asne oczy obejrzeæ w powtórce. Podobno nasi dzielni byli i waleczni, no i ta trzecia bramka w ostatniej minucie, Gol strzeli³ gola. Pewnie jest co¶ lub bêdzie na YT.
W Dusznikach Antoni niejaki, niektórym znany (
) pokaza³ nam fajny bar z telewizorkiem na ca³± ¶cianê opuszczanym w czasie transmisji meczów, za³apa³am siê razu pewnego miêdzy koncertami o 16.00 i 20.00 na fragment meczu ligowego Ruchu Chorzów, ku zgorszeniu Asi
kozio³
Ekspert
«
Odpowiedz #251 :
Sierpieñ 27, 2011, 11:30:10 »
Nieprawdopodobny fuks, a jednak przeszli
..a tak na powa¿nie - w pe³ni zas³u¿one zwyciêstwo Legii..za¶ dwie ostatnie bramy, to istne "mistrzostwo ¶wiata"..Gratulacje dla wszystkich Warszawiaków
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #252 :
Sierpieñ 27, 2011, 11:35:31 »
Legia dziady
Wisla pany
kozio³
Ekspert
«
Odpowiedz #253 :
Sierpieñ 27, 2011, 11:40:49 »
..Bart zaraz wyskoczy tu jeszcze z "szalikiem"..
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #254 :
Sierpieñ 27, 2011, 11:43:04 »
Nie chce kontynuowac, gdyz zostalbym zbanowany za obraze uczuc...
Strony:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
38