Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 38   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sportowe miscellanea  (Przeczytany 100560 razy)
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #285 : Wrzesień 11, 2011, 12:43:31 »

S³owa Kliczki wypowiedziane zaraz po walce: "Tomek jest najlepszy na œwiecie, ale nie w ciê¿kiej tylko pó³ciê¿kiej (...)". W sumie ca³y pojedynek kontrolowany przez Ukraiùca, walka przerwana przez techniczny nokaut w 10 rundzie, ale mog³a siê zakoùczyÌ znacznie wczeœniej..bo ju¿ po 3-4 rundach - moment krytyczny nast¹pi³ w 6, kiedy to Adamek po raz pierwszy by³ liczony i dozna³ powa¿nej kontuzji (chyba nosa)..a¿ dziw ¿e wytrzyma³ ca³¹ rundê, s³aniaj¹c siê zamroczony na ringu. Z ka¿d¹ kolejn¹ rund¹ by³o ju¿ coraz gorzej, widaÌ by³o ¿e Ukrainiec wyraŸnie go oszczêdza, po prostu nie chcia³ go ju¿ zbyt "mocno" biÌ..i w ostatnich rundach pozwala³ sobie nawet na ods³oniêcie gardy..Tak wiêc w pe³ni zas³u¿one zwyciêstwo Kliczki..
Ale jedno co mi siê nie podobalo, to fatalne zachowanie publicznoœci..i nie chodzi tu o doping, bo ten by³ rewelacyjny, ale o gwizdy wydobywaj¹ce siê z garde³ ponad 40 tys publicznoœci - zarówno w momencie wejœcia na ring Kliczki, jak i w czasie hymnu i zaraz po walce..nie potrafiono nawet uszanowaÌ "minuty ciszy". I jeszcze jedna rzecz zastanawiaj¹ca - walczy Polak, pojedynek ma miejsce na polskiej ziemi, publicznoœÌ w 99% jest tej¿e narodowoœci - a tu w kardach zamiast polskiej, prezentowana jest jedynie amerykaùska flaga, zaœ konferansjer zapowiada walkê tylko po angielsku (ani s³owem w j.polskim) - no przepraszam bardzo, ale taki¿ rodzaj powiedzmy "wazeliniarstwa" nie zdarza³ siê nawet w czasach stacjonowania tutaj garnizonów radzieckich..zupe³nie (jak dla mnie) trudno to poj¹Ì..

http://sport.interia.pl/raport/tomasz-adamek/news/adamek-z-podniesiona-glowa-kliczko-tomek-jest-najlepszy-na,1693328
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #286 : Wrzesień 11, 2011, 21:03:09 »

Aaaaaa. ZapomniaÂłem. Co sÂądzicie o siatkarzach? Bo moim zdaniem z takÂą grÂą to nawet, jeÂśli wyjdÂą z grupy, to na tym skoĂączÂą siĂŞ ich dokonania w tych mistrzostwach.

A co do wczorajszej walki, to trzeba podkreœliÌ, ¿e co rzadko siê w tym sporcie zdarza, stanê³o naprzeciw siebie dwóch ludzi naprawdê na poziomie, d¿entelmenów ringu, sportowców, znaj¹cych swoj¹ wartoœÌ, ale tak¿e dostrzegaj¹cych wartoœÌ i klasê rywala.

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #287 : Wrzesień 14, 2011, 19:49:20 »

nie wiem jak Wy, ale ja ledwie dajĂŞ radĂŞ wytrzymaĂŚ emocjonalnie przy oglÂądaniu meczu naszych siatkarzy z Czechami

suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #288 : Wrzesień 14, 2011, 20:13:57 »

uff. Ale¿ mecz. Wielki szacun dla naszych, zw³aszcza za to, ¿e tak dramatycznych okolicznoœciach potrafili podnieœÌ siê w 3 secie (wydawa³o siê - ju¿ przegranym)

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #289 : Wrzesień 14, 2011, 20:28:28 »

W sporcie wygrywa siê g³ow¹. To pokazali dzisiaj nasi. Czesi zbyt pewnie poczuli siê w 3. secie. Niesamowity zryw naszych, nietracenie g³owy nawet przy ewidentnych b³êdach sêdziów. Czesi, gdy zobaczyli, ¿e set im siê wynika, zbytnio zaanga¿owali siê w dyskusje z sêdziami. Po wygraniu w zasadzie prawie przegranego seta nasi musieli wygraÌ ten mecz. I ju¿ pocz¹tek seta 4. pokaza³, ¿e Czesi stracili wiarê. A nasi nie stracili koncentracji do koùca, by nie pope³niÌ b³êdu Czechów z poprzedniego seta.
Uff. A teraz SÂłowacja, z ktĂłrÂą przegraliÂśmy w grupie, ale przegraliÂśmy celowo. Mimo wszystko mocno ich postraszyliÂśmy, pokazujÂąc, Âże gdybyÂśmy chcieli, posÂłalibyÂśmy ich na kurs kolizyjny z RosjÂą. Na pewno gdzieÂś to majÂą w gÂłowach jedni i drudzy.

suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #290 : Wrzesień 14, 2011, 21:23:01 »

prawdĂŞ mĂłwiÂąc, baÂłem siĂŞ tych CzechĂłw. Bardzo dobrze sie zaprezentowali u nas w Katowicach na memoriale Wagnera.

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #291 : Wrzesień 14, 2011, 21:27:19 »

MemoriaÂł Wagnera czĂŞsto Polakom nie wychodziÂł, co nie przeszkadzaÂło im graĂŚ dobrze w nastĂŞpujÂących niedÂługo po nim waÂżnych imprezach. Ten memoriaÂł to tak naprawdĂŞ impreza o charakterze przygotowawczym.

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #292 : Wrzesień 15, 2011, 17:11:40 »

A teraz SÂłowacja, z ktĂłrÂą przegraliÂśmy w grupie, ale przegraliÂśmy celowo. Mimo wszystko mocno ich postraszyliÂśmy, pokazujÂąc, Âże gdybyÂśmy chcieli, posÂłalibyÂśmy ich na kurs kolizyjny z RosjÂą. Na pewno gdzieÂś to majÂą w gÂłowach jedni i drudzy.
I staÂło siĂŞ tak, jak przewidziaÂłem. MyÂślĂŞ, Âże gdybyÂśmy wtedy wygrali, to przy ewentualnym ponownym spotkaniu poraÂżka mniej by im siedziaÂła w gÂłowach niÂż takie zwyciĂŞstwo.
DotÂąd byÂło ok. Ale teraz zacznÂą siĂŞ prawdziwe wyzwania. WÂłosi to moÂże nie ta druÂżyna co przed laty, ale nie jest to dla PolakĂłw wygodny przeciwnik.

suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #293 : Wrzesień 15, 2011, 21:01:58 »

mecz ze SÂłowakami nie byÂł tak emocjonujacy jak wczorajszy z Czechami, choĂŚ nie mniej waÂżny. Tu Polacy mieli jednak kontrolĂŞ nad rywalem. ByÂły jednak momenty takÂże nerwowe (bo i stawka olbrzymia). MuszĂŞ siĂŞ niejako przy okazji pochwaliĂŚ, Âże Bartka Kurka znam osobiÂście. Spotkalismy siĂŞ kiedyÂś, nawet rozegraliÂśmy mecz (przemilczĂŞ moje dokonania w nim  ). Mam z nim trochĂŞ zdjĂŞĂŚ. Z obecnej kadry znam takÂże Marcina MoÂżdÂżonka. MoÂże kiedyÂś opowiem w jakich okolicznosciach poznaÂłem Ich.

suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #294 : Wrzesień 18, 2011, 16:53:38 »

Co za mecz. Rosja na kolanach. Brawo chÂłopaki, brawoooo!!!!

suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #295 : Wrzesień 18, 2011, 17:17:39 »

To byÂł "cud nad Dunajem" Chichot

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #296 : Wrzesień 18, 2011, 17:50:00 »

A to niespodzianka. Szkoda, ¿e nie ogl¹da³em. Ale to czêsto tak jest, ¿e jeœli dru¿yna celuj¹ca w z³oto przegrywa pó³fina³, to koùczy bez ¿adnego medalu. Wiele razy mo¿na siê by³o o tym przekonaÌ w odniesieniu do ró¿nych dyscyplin sportu.

Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #297 : Październik 26, 2011, 12:50:38 »

OglÂądaÂłem wczoraj mecz tenisowy (dwĂłch "Polek") w turnieju Masters - A. RadwaĂąska z K. WoÂźniackÂą. Mecz staÂł na bardzo wysokim poziomie - byÂł bardzo zaciĂŞty i po prawie 3 godz. walce zwyciĂŞÂżyÂła Karolina  Smutny- a szkoda bo Agnieszka przez wiĂŞkszÂą czêœÌ spotkania graÂła znakomicie
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #298 : Październik 26, 2011, 22:25:22 »

No, koledzy, ktĂłry z Was stanie z nim w konkury na sali treningowej  Spoko

http://youtu.be/apKvJME8bpw

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #299 : Październik 26, 2011, 22:31:00 »

PrawdĂŞ mĂłwiÂąc nie rajcuje mnie tenis, podobnie jak babington (z dyscyplin pokrewnych zdecydowanie bardziej ping pong), ale oglÂądaÂłem skrĂłt w wiadomosciach - 3 godziny na korcie, to trzeba mieĂŚ naprawdĂŞ ÂżelaznÂą kondychĂŞ..przecieÂż to drugie tyle co mecz piÂłkarski - jestem peÂłen podziwu dla tych dziewczyn, dajÂą z siebie wszystko..no i oczyw.wynagrodzenie za wÂłoÂżony trud jest niebotyczne  
Strony: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 38   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

mini-land black-for paktprzyjazni neder-live thepunisher