Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 38   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sportowe miscellanea  (Przeczytany 99643 razy)
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #45 : Listopad 02, 2010, 22:57:49 »

w razie czego rĂłwnieÂż jestem do usÂług...wprawdzie "gitarkĂŞ" mam obecnie w rozsypce..ale zawsze od kolegi mogĂŞ poÂżyczyĂŚ "banjo", bo na skrzypcach to jednak nie chciaÂłbym siĂŞ przy Marcie kompromitowaĂŚ..
skrzypczatka
Gość
« Odpowiedz #46 : Listopad 02, 2010, 23:23:24 »

KozioÂłku, proszĂŞ! Bo ze mnie drugi Perlman   ? SÂłuchajcie, ja caÂłkiem serio mĂłwie, gdyby coÂś kiedyÂś siĂŞ udaÂło, jakieÂś luÂźne spotkanie, ognisko, grill, to czemu nie... pogramy, potaĂączymy? 
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #47 : Listopad 02, 2010, 23:29:40 »

Na grilla chyba trzeba poczekaĂŚ do wiosny. Mam nadziejĂŞ, Âże wczeÂśniej siĂŞ spotkamy na jakimÂś koncercie - moÂże byĂŚ i skrzypcowy
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #48 : Listopad 03, 2010, 00:28:07 »

KozioÂłku, proszĂŞ! Bo ze mnie drugi Perlman   ? SÂłuchajcie, ja caÂłkiem serio mĂłwie, gdyby coÂś kiedyÂś siĂŞ udaÂło, jakieÂś luÂźne spotkanie, ognisko, grill, to czemu nie... pogramy, potaĂączymy? 

OdnoÂśnie Perlmana Martuniu...faaantastyczny skrzypek (technika itd..) szczegĂłlnie Âświetne wykonania "kaprysĂłw" Paganiniego..ale powiem Ci...jeszcze lepiej podoba mi siĂŞ pewien stary skrzypek pochodzenia semickiego (pewnie bĂŞdziesz wiedziaÂła o kogo chodzi) niejaki Jascha Heifetz..(fenomenalny)
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #49 : Listopad 03, 2010, 01:03:20 »

ÂŁo matko! O czym jeszcze w tym temacie nie byÂło! Strach zaglÂądaĂŚ Chichot
Perlman jest fantastyczny. Mam pÂłytĂŞ z jego wykonaniem kaprysĂłw Paganiniego. MaÂło kto porwaÂł siĂŞ na wykonanie i nagranie wszystkich 24. ÂŚwietne wykonanie. LubiĂŞ posÂłuchaĂŚ, jak nie ma nikogo w pobliÂżu, bo wiem, Âże niektĂłre osoby kaprysy Paganiniego mogÂą wyprowadziĂŚ z rĂłwnowagi lub przyprawiĂŚ o bĂłl gÂłowy. Ale ja je zawsze lubiÂłem.

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #50 : Listopad 06, 2010, 18:39:56 »

SuÂłek, moje kondolencje  Z politowaniem

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #51 : Listopad 06, 2010, 20:59:30 »

I moje SuÂłku, ale mecz mimo to byÂł dobry!
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #52 : Listopad 06, 2010, 21:00:53 »

Ech Janusz. No có¿ poradziÌ. Mo¿e za tydzieù bêdzie lepiej. Ale po prawdzie, sêdzia kalosz nie uzna³ prawid³owo strzelonej bramki przez Jagê. Pos³ucham sobie III czêœci sonaty b-moll tak na ukojenie nerwów. No i Niebieskooki mnie nie zabanuje. Wiêc nie ma tego z³ego...

suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #53 : Listopad 06, 2010, 21:03:12 »

O i Ty anelik. No dziĂŞki. W takiej chwili przyjaciele sÂą jak balsam

kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #54 : Listopad 06, 2010, 21:53:43 »

wprawdzie nie oglÂądaÂłem ale sÂłyszaÂłem.. w takich sytuacjach ciĂŞÂżko jest wydobyĂŚ z siebie nawet tych kilka s³ów, no ale có¿ SuÂłek..trzymaj siĂŞ chÂłopie -  nie warto siĂŞ zaÂłamywaĂŚ, nastĂŞpnym razem bĂŞdzie lepiej
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #55 : Listopad 06, 2010, 22:15:54 »

A s³yszeliœcie o ostatnim spektakularnym zwyciêstwie "Kolejorza"..i to z takim pewniakiem, coœ nieprawdopodobnego. Pierwsza "brama" - piêkne czyste uderzenie, ale ta ostatnia..to "marzenie". Chocia¿ podobno Manchester City gra³ jedynie si³ami pomocniczymi, nie zaœ 1-szym sk³adem..(co¿, jak mawia³ Napoleon Chichot " najwiêkszym z mo¿liwych b³êdów w taktyce jest - lekcewa¿enie przeciwnika")
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #56 : Listopad 06, 2010, 22:33:51 »

dzieki kozioÂłku za wsparcie. Ale juÂż mi lepiej. Korona przegraÂła w Gdyni, a to oznacza, Âże "Jaga" dalej jest liderem Ekstraklasy. Nie cieszĂŞ siĂŞ z poraÂżki Korony (bo to dobra druzyna) lecz z korzystnych ukÂładĂłw dla Jagi. A mecz z Kolejorza z ManCity oglÂądaÂłem. Rewelacja

Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #57 : Listopad 07, 2010, 01:15:14 »

Ja rĂłwnieÂż do³¹czam siĂŞ do fanĂłw "Lecha". Nie mogĂŞ zrozumieĂŚ dlaczego tak wspaniale grajÂą  w pucharach, a tak kiepsko w lidze. Czy w ekstraklasie grajÂą innym skÂładem, lekcewa¿¹ naszÂą ligĂŞ czy nie majÂą siÂł na grĂŞ 2x w tygodniu. Trudno to wyjaÂśniĂŚ i ta zmiana trenera - Bakero to farciarz ... Przy okazji gratulacjĂŞ dla Jagi i BiaÂłegostoku za ciekawy futbol (przynajmniej na razie... ). W Koszalinie ÂśledzĂŞ czasami grĂŞ naszego AZSu (koszykĂłwka) na razie niestety najczĂŞÂściej przegrywajÂą  Zawstydzony
Pozdrawiam wszystkich muzykalnych sportowcĂłw 
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #58 : Listopad 07, 2010, 11:46:50 »

Ale po prawdzie, sĂŞdzia kalosz nie uznaÂł prawidÂłowo strzelonej bramki przez JagĂŞ.
Ja bardzo proszĂŞ, zachowajmy obiektywizm. Zawodnik wprawdzie nie dotkn¹³ piÂłki, ale znajdowaÂł siĂŞ w takiej odlegÂłoÂści od przelatujÂącej piÂłki i interweniujÂącego bramkarza, Âże sama jego obecnoœÌ miaÂła wpÂływ na rozwĂłj akcji, tym bardziej, Âże bĂŞdÂąc na pozycji spalone, uczestniczyÂł w grze aktywnie. Taka bramka nie mogÂła  byĂŚ uznana. Ja mĂłgÂłbym powiedzieĂŚ, Âże Jaga powinna wczeÂśniej zacz¹Ì graĂŚ w 10, bo faulowany Manu mijaÂł ostatniego obroĂącĂŞ i schodziÂł juÂż do Âśrodka sam na sam. PrzeraÂżajÂące jednak byÂło, gdy grajÂąca w przewadze Legia daÂła siĂŞ pod koniec zepchn¹Ì o obrony...

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

PaweÂł

« Odpowiedz #59 : Listopad 15, 2010, 00:51:37 »

niebieskooki, sÂłyszaÂłem, Âże Legia miaÂła jak¹œ wpadkĂŞ w Krakowie? ale moÂże mi siĂŞ przesÂłyszaÂło 

teÂż za sprawÂą konkursu opuÂściÂłem mecz Lecha, ale chyba nie mamy czego ÂżaÂłowaĂŚ, za to rewanÂż w Poznaniu byÂł wyborny,

dla mnie piÂłka to baaaardzo goÂścinne wystĂŞpy

tenis to mĂłj sport
kibicujĂŞ z mĂŞÂżczyzn:    
Soderling, Robin (SWE), siÂła spokoju i mocna pewna rĂŞka
Verdasco, Fernando (ESP)  mĂłj ulubieniec
Del Potro, Juan Martin (ARG) coÂś ostatnio po wygranym US Open w 2009r. siĂŞ opuszcza, kasa mÂąci w gÂłowie
Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) wesoÂłek, nigdy nie wiadomo co mu do gÂłowy strzeli

podziwiam:
Nadal, Rafael (ESP) za si³ê i upór
Federer, Roger (SUI) za bycie w sporcie 100% dÂżentelmenem (nigdy nie rzuciÂł rakietÂą, tylko wÂłosy ukÂłada jak nie idzie)

nie lubiĂŞ:
D N (SRB)
D N  (RUS) ale ta zbieÂżnoœÌ inicja³ów to przypadek

kobiety:

absolutnie mojÂą ulubiona tenisistkÂą jest Rumunka Alexandra Dulgheru,
ostatnio straciÂłem serce po tym jak oddaÂła mecz i przegrywaÂła z uÂśmiechem na ustach do Kim Clijsters (a tak jÂą lubiÂłem)
uwaÂżam jednak, Âże chÂłodna kalkulacja i oddawanie meczy jest zaprzeczeniem piĂŞkna sportu

mam teÂż pewne zastrzeÂżenia do naszej rodaczki z Krakowa, chociaÂżby za to, Âże nie przyjedzie na turniej do Warszawy
no có¿..." do takiej wiochy"... przepraszam Warszawiaków, myœlê, ¿e dobrze odczytacie to co napisa³em

i jeszcze jedna uwaga, pieniÂądze przeznaczone na I nagrodĂŞ w Konkursie Chopinowskim w porĂłwnaniu do zarobkĂłw tenisistĂłw
to jakaÂś koszmarna pomyÂłka, jedna z wymienionych wyÂżej tenisistek za samo zgÂłoszenie siĂŞ do turnieju mistrzyĂą, powtarzam jeszcze raz, za samo zgÂłoszenie siĂŞ do turnieju otrzymaÂła wiĂŞcej bez gry, bo za to, Âże wyszÂła jednak na kort po jednym przegranym, powtarzam: przegranym meczu miaÂła dwa razy wiĂŞcej niÂż wynosi I nagroda w Konkursie Chopinowskim, ale mecz wygraÂła i wiĂŞcej nie bĂŞdĂŞ pisaÂł ....  Chichot  bo o czym...

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 38   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher paktprzyjazni twistedgamers kalinowatyper silverstar