Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 38   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Sportowe miscellanea  (Przeczytany 93575 razy)
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #45 : Listopad 02, 2010, 22:57:49 »

w razie czego równie¿ jestem do us³ug...wprawdzie "gitarkê" mam obecnie w rozsypce..ale zawsze od kolegi mogê po¿yczyæ "banjo", bo na skrzypcach to jednak nie chcia³bym siê przy Marcie kompromitowaæ..
skrzypczatka
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Listopad 02, 2010, 23:23:24 »

Kozio³ku, proszê! Bo ze mnie drugi Perlman   ? S³uchajcie, ja ca³kiem serio mówie, gdyby co¶ kiedy¶ siê uda³o, jakie¶ lu¼ne spotkanie, ognisko, grill, to czemu nie... pogramy, potañczymy? 
Bodek1
Ekspert

Wiadomo¶ci: 576

« Odpowiedz #47 : Listopad 02, 2010, 23:29:40 »

Na grilla chyba trzeba poczekaæ do wiosny. Mam nadziejê, ¿e wcze¶niej siê spotkamy na jakim¶ koncercie - mo¿e byæ i skrzypcowy
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #48 : Listopad 03, 2010, 00:28:07 »

Kozio³ku, proszê! Bo ze mnie drugi Perlman   ? S³uchajcie, ja ca³kiem serio mówie, gdyby co¶ kiedy¶ siê uda³o, jakie¶ lu¼ne spotkanie, ognisko, grill, to czemu nie... pogramy, potañczymy? 

Odno¶nie Perlmana Martuniu...faaantastyczny skrzypek (technika itd..) szczególnie ¶wietne wykonania "kaprysów" Paganiniego..ale powiem Ci...jeszcze lepiej podoba mi siê pewien stary skrzypek pochodzenia semickiego (pewnie bêdziesz wiedzia³a o kogo chodzi) niejaki Jascha Heifetz..(fenomenalny)
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 752

« Odpowiedz #49 : Listopad 03, 2010, 01:03:20 »

£o matko! O czym jeszcze w tym temacie nie by³o! Strach zagl±daæ Chichot
Perlman jest fantastyczny. Mam p³ytê z jego wykonaniem kaprysów Paganiniego. Ma³o kto porwa³ siê na wykonanie i nagranie wszystkich 24. ¦wietne wykonanie. Lubiê pos³uchaæ, jak nie ma nikogo w pobli¿u, bo wiem, ¿e niektóre osoby kaprysy Paganiniego mog± wyprowadziæ z równowagi lub przyprawiæ o ból g³owy. Ale ja je zawsze lubi³em.

O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #50 : Listopad 06, 2010, 18:39:56 »

Su³ek, moje kondolencje  Z politowaniem

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
anelik
Ekspert

Wiadomo¶ci: 544

« Odpowiedz #51 : Listopad 06, 2010, 20:59:30 »

I moje Su³ku, ale mecz mimo to by³ dobry!
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #52 : Listopad 06, 2010, 21:00:53 »

Ech Janusz. No có¿ poradziæ. Mo¿e za tydzieñ bêdzie lepiej. Ale po prawdzie, sêdzia kalosz nie uzna³ prawid³owo strzelonej bramki przez Jagê. Pos³ucham sobie III czê¶ci sonaty b-moll tak na ukojenie nerwów. No i Niebieskooki mnie nie zabanuje. Wiêc nie ma tego z³ego...

su³ek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #53 : Listopad 06, 2010, 21:03:12 »

O i Ty anelik. No dziêki. W takiej chwili przyjaciele s± jak balsam

kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #54 : Listopad 06, 2010, 21:53:43 »

wprawdzie nie ogl±da³em ale s³ysza³em.. w takich sytuacjach ciê¿ko jest wydobyæ z siebie nawet tych kilka s³ów, no ale có¿ Su³ek..trzymaj siê ch³opie -  nie warto siê za³amywaæ, nastêpnym razem bêdzie lepiej
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #55 : Listopad 06, 2010, 22:15:54 »

A s³yszeli¶cie o ostatnim spektakularnym zwyciêstwie "Kolejorza"..i to z takim pewniakiem, co¶ nieprawdopodobnego. Pierwsza "brama" - piêkne czyste uderzenie, ale ta ostatnia..to "marzenie". Chocia¿ podobno Manchester City gra³ jedynie si³ami pomocniczymi, nie za¶ 1-szym sk³adem..(co¿, jak mawia³ Napoleon Chichot " najwiêkszym z mo¿liwych b³êdów w taktyce jest - lekcewa¿enie przeciwnika")
su³ek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #56 : Listopad 06, 2010, 22:33:51 »

dzieki kozio³ku za wsparcie. Ale ju¿ mi lepiej. Korona przegra³a w Gdyni, a to oznacza, ¿e "Jaga" dalej jest liderem Ekstraklasy. Nie cieszê siê z pora¿ki Korony (bo to dobra druzyna) lecz z korzystnych uk³adów dla Jagi. A mecz z Kolejorza z ManCity ogl±da³em. Rewelacja

Bodek1
Ekspert

Wiadomo¶ci: 576

« Odpowiedz #57 : Listopad 07, 2010, 01:15:14 »

Ja równie¿ do³±czam siê do fanów "Lecha". Nie mogê zrozumieæ dlaczego tak wspaniale graj±  w pucharach, a tak kiepsko w lidze. Czy w ekstraklasie graj± innym sk³adem, lekcewa¿± nasz± ligê czy nie maj± si³ na grê 2x w tygodniu. Trudno to wyja¶niæ i ta zmiana trenera - Bakero to farciarz ... Przy okazji gratulacjê dla Jagi i Bia³egostoku za ciekawy futbol (przynajmniej na razie... ). W Koszalinie ¶ledzê czasami grê naszego AZSu (koszykówka) na razie niestety najczê¶ciej przegrywaj±  Zawstydzony
Pozdrawiam wszystkich muzykalnych sportowców 
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 752

« Odpowiedz #58 : Listopad 07, 2010, 11:46:50 »

Ale po prawdzie, sêdzia kalosz nie uzna³ prawid³owo strzelonej bramki przez Jagê.
Ja bardzo proszê, zachowajmy obiektywizm. Zawodnik wprawdzie nie dotkn±³ pi³ki, ale znajdowa³ siê w takiej odleg³o¶ci od przelatuj±cej pi³ki i interweniuj±cego bramkarza, ¿e sama jego obecno¶æ mia³a wp³yw na rozwój akcji, tym bardziej, ¿e bêd±c na pozycji spalone, uczestniczy³ w grze aktywnie. Taka bramka nie mog³a  byæ uznana. Ja móg³bym powiedzieæ, ¿e Jaga powinna wcze¶niej zacz±æ graæ w 10, bo faulowany Manu mija³ ostatniego obroñcê i schodzi³ ju¿ do ¶rodka sam na sam. Przera¿aj±ce jednak by³o, gdy graj±ca w przewadze Legia da³a siê pod koniec zepchn±æ o obrony...

O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 953

Pawe³

« Odpowiedz #59 : Listopad 15, 2010, 00:51:37 »

niebieskooki, s³ysza³em, ¿e Legia mia³a jak±¶ wpadkê w Krakowie? ale mo¿e mi siê przes³ysza³o 

te¿ za spraw± konkursu opu¶ci³em mecz Lecha, ale chyba nie mamy czego ¿a³owaæ, za to rewan¿ w Poznaniu by³ wyborny,

dla mnie pi³ka to baaaardzo go¶cinne wystêpy

tenis to mój sport
kibicujê z mê¿czyzn:    
Soderling, Robin (SWE), si³a spokoju i mocna pewna rêka
Verdasco, Fernando (ESP)  mój ulubieniec
Del Potro, Juan Martin (ARG) co¶ ostatnio po wygranym US Open w 2009r. siê opuszcza, kasa m±ci w g³owie
Tsonga, Jo-Wilfried (FRA) weso³ek, nigdy nie wiadomo co mu do g³owy strzeli

podziwiam:
Nadal, Rafael (ESP) za si³ê i upór
Federer, Roger (SUI) za bycie w sporcie 100% d¿entelmenem (nigdy nie rzuci³ rakiet±, tylko w³osy uk³ada jak nie idzie)

nie lubiê:
D N (SRB)
D N  (RUS) ale ta zbie¿no¶æ inicja³ów to przypadek

kobiety:

absolutnie moj± ulubiona tenisistk± jest Rumunka Alexandra Dulgheru,
ostatnio straci³em serce po tym jak odda³a mecz i przegrywa³a z u¶miechem na ustach do Kim Clijsters (a tak j± lubi³em)
uwa¿am jednak, ¿e ch³odna kalkulacja i oddawanie meczy jest zaprzeczeniem piêkna sportu

mam te¿ pewne zastrze¿enia do naszej rodaczki z Krakowa, chocia¿by za to, ¿e nie przyjedzie na turniej do Warszawy
no có¿..." do takiej wiochy"... przepraszam Warszawiaków, my¶lê, ¿e dobrze odczytacie to co napisa³em

i jeszcze jedna uwaga, pieni±dze przeznaczone na I nagrodê w Konkursie Chopinowskim w porównaniu do zarobków tenisistów
to jaka¶ koszmarna pomy³ka, jedna z wymienionych wy¿ej tenisistek za samo zg³oszenie siê do turnieju mistrzyñ, powtarzam jeszcze raz, za samo zg³oszenie siê do turnieju otrzyma³a wiêcej bez gry, bo za to, ¿e wysz³a jednak na kort po jednym przegranym, powtarzam: przegranym meczu mia³a dwa razy wiêcej ni¿ wynosi I nagroda w Konkursie Chopinowskim, ale mecz wygra³a i wiêcej nie bêdê pisa³ ....  Chichot  bo o czym...

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 38   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

black-for paktprzyjazni animilkowo twistedgamers thepunisher