Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 38   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Sportowe miscellanea  (Przeczytany 93805 razy)
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #60 : Listopad 15, 2010, 01:40:07 »

S± gusta i gu¶ciki..Zdarza mi siê niekiedy ogl±daæ zmagania na kortach tenisowych (moim ulubieñcem jest Nadal) Jednak za bardzo nu¿y mnie to d³ugie, wielogodzinne ogl±danie jednego tylko pojedynku, w czasie w którym mo¿na by by³o obejrzeæ co najmniej dwa spotkania pi³ki no¿nej..Je¿eli ju¿ tenis, to prêdzej tenis sto³owy - z typowymi dla tej dyscypliny szybkimi, technicznymi wymianami, w których pi³eczka "ping-pongowa" mknie niczym wiatr Chichot (poza tym strasznie dra¿ni± mnie te kolosalne honoraria w tenisie ziemnym )
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 752

« Odpowiedz #61 : Listopad 15, 2010, 02:07:21 »

Tenis nie musi byæ nudny. Kiedy¶ ogl±da³em wiêcej. Ale to by³o w czasach, gdy gra³ jeszcze Agassi. Ten nigdy nie przynudza³ kibiców. A jego pojedynki z El-Aynouim (je¶li dobrze zapisujê), chocia¿ rozgrywane by³y z wynikiem z góry wiadomym, obfitowa³y w tenisowe fajerwerki. Czy kto¶ tak jeszcze potrafi graæ?

Snookera kto¶ lubi?

O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #62 : Listopad 15, 2010, 08:22:38 »

Widzê, ze z Kozio³kiem mamy podobne gusty kibica . Tenis jeast fajny, pod warunkiem, ze trafiê w relacji na kilka ostatnich decyduj±cych gemów. Jak by³em piêkny i m³ody (a by³o to jeszcze w epoce przedfibakowej) sporo czasu spêdza³em na korcie, z rakiet± w rêce. Wówczas wielogodzinne zmagania mia³y posmak prawdziwej uczty i piêknie s³uzy³y i duszy, i cia³u.
Dzi¶, jak patrzê na aktorów ¶wiatowego teatrzyka, nachodzi mnie mysl, ze nie¼le i nazbyt czêsto racz± widownie swoimi pl±sami, przy okazji inkasuj±c niebotyczn± kasê. Ja - do takich zabaw nie bedê dokalda³ 3-ch groszy. Niechaj tañcuj±, jesli chc±, na w³asny koszt i dla samych siebie.  (³ojej, wiem, ze na ca³ego teraz podpad³em Casablance  )

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #63 : Listopad 15, 2010, 11:03:17 »

Tenis, to nie dla mnie. Zawsze wola³am wiêksz± pi³kê: siatkówka i kosz.
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #64 : Listopad 15, 2010, 11:54:27 »

Tenis to nie dla mnie, prêdzej sto³owy, ale to dawne czasy, kiedy¶ grywa³am, z bratem A snookera ogl±da³am namiêtnie przez krótki czas w belgijskiej TV blisko 20 lat temu, kiedy gra³ James Wattana, mój ulubiony snookerzysta.
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #65 : Listopad 15, 2010, 11:55:24 »

Przepraszam Moniko, za spapugowanie, niechc±co
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #66 : Listopad 15, 2010, 12:25:26 »

dobrze s³ysza³as Casablanko. Legia wtopi³a i to nie ma³o 0:4. Z przebiegu meczu Legia nie by³a taka z³a. No ale wynik idzie w ¶wiat. Natomiast "Jaga" zremisowa³a 1:1 z wiceliderem tabeli i nadal pozostaje liderem naszej Ekstraklasy. Mecz w Kielcach by³ bardzo emocjonuj±cy i stoj±cy na niez³ym poziomie, a wynik (1:1) chyba jest sprawiedliwy.

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #67 : Listopad 15, 2010, 12:49:48 »

A tam, chyba inny mecz ogl±da³e¶. Legia nie by³a z³a? No dobra, nie by³a z³a, by³a beznadziejna. Nie pokaza³a niczego. Trafi³o siê kilka potencjalnie niez³ych akcji i to wszystko. Wynik, przykro mi to pisaæ, jak najbardziej zas³u¿ony. Tylko wynikowi meczu na szczycie Legia zawdziêcza to, ¿e jeszcze siê liczy w walce o tytu³, którego i tak nie zdobêdzie, bo najtrudniejsze mecze bêdzie wiosn± graæ na wyje¼dzie. A nawet gdyby je wygra³a, to w ostatnich sezonach sprawdza sie zasada, ¿e nawet je¶li Legia zyska co¶ z dru¿ynami z góry tabeli, to odda to w meczu ze s³abszym rywalem (akurat nie Wis³ê mia³em tu na my¶li). Wis³a od kilku lat trzyma siê w czubie. To jest jej atut, który mo¿e okazaæ siê przewa¿aj±cy, gdy bêd± siê wa¿yæ losy tytu³u z dru¿ynami, które dopiero na sukces pracuj± cierpliwie i systematycznie od jakiego¶ czasu. A uk³ad jest taki, ¿e teoretycznie wisz±cy tu¿ nad stref± spadkow± LEch jest jeszcze w stanie w tym sezonie solidnie namieszaæ - powiedzmy na miarê wywalczenia miejsca w pucharach, bo szanse na obronê tytu³u raczej uzna³bym za czysto teoretyczne.

anelik
Ekspert

Wiadomo¶ci: 544

« Odpowiedz #68 : Listopad 15, 2010, 13:24:14 »

Snookera kto¶ lubi?

No lubiê! M±¿ mnie zarazi³ i ogl±dam. W czasie ostatnich mistrzostw pad³am niestety przy ogl±daniu i do rana dospa³am na kanapie - pokurczona z braku miejsca i okryta ... psem, który us³u¿nie grza³ nogi pani. Poranek zasta³ mnie po³aman± i w¶ciek³± (bo zasnê³am). Tenisa nie lubiê: pi³ki nie widzê, zawodnicy wydaj± odg³osy na wskro¶ irytuj±ce. Z podobnych wzglêdów nie lubiê hokeja - muszê wierzyæ, ¿e kr±¿ek jest na lodzie, bo go w ogóle nie widzê a bójki - mo¿e s± widowiskiem ale co to ma wspólnego ze sportem? Podobnie jak Monika ogl±dam siatkówkê. Koszykówki ogl±daæ nie lubiê, natomiast z pasj± gra³am w swoim czasie i w szkole ¶redniej i w dru¿ynie uniwersyteckiej. Lubiê te¿ biathlon - mo¿e kto¶ ogl±da? Skoki narciarskie i biegi narciarskie te¿ ogl±dam - bo tam przecie¿ nasi startuj±. £y¿wiarstwo figurowe - to mój prawdziwy konik i tu trochê nawet wiedzy zdo³a³am zdobyæ tak, ¿e  teraz "sêdziujê" sobie przed telewizorem.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #69 : Listopad 15, 2010, 14:03:54 »

Podobnie jak Monika ogl±dam siatkówkê. Koszykówki ogl±daæ nie lubiê, natomiast z pasj± gra³am w swoim czasie i w szkole ¶redniej i w dru¿ynie uniwersyteckiej. Lubiê te¿ biathlon - mo¿e kto¶ ogl±da?

Ogl±daæ ma³o lubiê, najchêtniej bym gra³a, ale z³a jestem, jak od pi³ki ³ami± mi siê paznokcie , wiêc nie gram. Do kosza- ju¿ latka nie te . Swojego czasu uwielbia³am lekkoatletykê a moim konikiem by³y sprinty
Teraz pozosta³a tylko my¶l o konieczno¶ci aerobiku
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #70 : Listopad 15, 2010, 14:38:05 »

Proponujê jeszcze pi³kê lekarsk±. Katowali nas tym niegdy¶ na lekcjach wf.

su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #71 : Listopad 15, 2010, 14:39:15 »

Moniko, na aerobik to dzisiaj chyba wszystkie panny chodz±. Wszystkie chc± co¶ tam zrzuciæ. Z 80 na 70, z 70 na 60 itd. Ten ci±g niestety ma granicê w otoczeniu zera. Lepiej wtul siê w swego faceta gdy ogl±da mecz druzyny,której kibicuje a poczujesz emocje. Natomiast snookera ogl±da moja m³odsza córeczka. Ale jako¶ dziwnie rozgrywki tutaj lec± bardzo pó¼no wiêc muszê j± czasami ponagliæ do spania choæ czêsto wspólnie ogl±damy. Wracaj±c do przegranego meczu Legii z Wis³±. Moim zdaniem w pierwszej po³owie (do utraty bramki) Legia by³a nawet gro¼niejsza od Wis³y. Potem, rzeczywiscie, siad³a psychika i ju¿ tak dobrze nie by³o, ale z puntu widzenia postronnego kibica nie powinna by³a przegraæ a¿ tak wysoko. Inaczej siê ocenia jak siê danej dru¿ynie kibicuje.

kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #72 : Listopad 15, 2010, 19:16:46 »

Siatkówka i koszykówka nigdy jako¶ mnie nie poci±ga³y. ¯eby co¶ polubiæ, nale¿y wpierw znaæ podstawowe zasady danej gry - w przypadku tej pierwszej, nigdy tak do koñca nie potrafi³em zrozumieæ zasad tej "skacz±cej" dyscypliny..Nie ma³e znaczenie mia³a w tym równie¿ kwestia wzrostu, do "wielkoludów" bowiem, raczej nie nale¿a³em Co innego "football" - zasady proste, jasne, przejrzyste.."Pi³ka jest okr±g³a, a bramki s± dwie" jak mawia³ nasz ¶p.trener Kazimierz Górski. Bêd±c nastolatkiem nawet trochê trenowa³em w trampkarzach naszego miejscowego klubu "B³êkitnych"..Dramat polega³ jednak na tym, ¿e bêd±c "lewono¿nym", otrzyma³em kategoryczny zakaz pos³ugiwania siê t± nog±, a jedynie "praw±" - z tej przyczyny coraz rzadziej pojawia³em siê na treningach, a¿ w koñcu wcale. W ten sposób zakoñczy³a siê kariera, obiecuj±cego na przysz³o¶æ - a mo¿e nawet wielkiego pi³karza Co do lekkoatletyki, to równie¿ j± uwielbia³em i uwielbiam nadal..
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #73 : Listopad 15, 2010, 19:53:58 »

Jeszcze a propos "B³êkitnych stargard" (to informacja dla Bodka1)..ostatnio nasi przegrali z Wasz± "Gwardi±" Koszalin w sposób doprawdy kompromituj±cy. Jak siê tak patrzy na tych naszych "pi³karzyków", to a¿ siê p³akaæ chce ze ¶miechu..no ale tak to bywa, je¶li prezesem zostaje kto¶, kto w szkole nie potrafi³ w najprostszy nawet sposób kopn±æ pi³ki. Trzeba jednak przyznaæ, ¿e ogólnie nie jest znowu¿ tak zle..Trzecia lokata klubu w ca³ej 3-ej lidze - to i tak spory sukces Chichot
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #74 : Listopad 15, 2010, 20:15:57 »

Snooker to ¶wietna rzecz, ile spokoju, ile taktyki i ile umiejêtno¶ci ... najbardziej widowiskowa odmiana bilarda. Od olimpiady w SLC polubi³em Carling. Uwielbiam jak kobiety ganiaj± za szczotkami czyszcz±c drogê kamieniowi ... trochê to szowinistyczne, ale có¿.
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 38   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife thepunisher black-for silverstar twistedgamers