Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Sportowe miscellanea
Strony:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
38
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Sportowe miscellanea (Przeczytany 100403 razy)
kozioÂł
Ekspert
Odp: Sportowe miscellanea
«
Odpowiedz #60 :
Listopad 15, 2010, 01:40:07 »
SÂą gusta i guÂściki..Zdarza mi siĂŞ niekiedy oglÂądaĂŚ zmagania na kortach tenisowych (moim ulubieĂącem jest Nadal) Jednak za bardzo nuÂży mnie to dÂługie, wielogodzinne oglÂądanie jednego tylko pojedynku, w czasie w ktĂłrym moÂżna by byÂło obejrzeĂŚ co najmniej dwa spotkania piÂłki noÂżnej..JeÂżeli juÂż tenis, to prĂŞdzej tenis stoÂłowy - z typowymi dla tej dyscypliny szybkimi, technicznymi wymianami, w ktĂłrych piÂłeczka "ping-pongowa" mknie niczym wiatr
(poza tym strasznie draÂżniÂą mnie te kolosalne honoraria w tenisie ziemnym
)
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #61 :
Listopad 15, 2010, 02:07:21 »
Tenis nie musi byĂŚ nudny. KiedyÂś oglÂądaÂłem wiĂŞcej. Ale to byÂło w czasach, gdy graÂł jeszcze Agassi. Ten nigdy nie przynudzaÂł kibicĂłw. A jego pojedynki z El-Aynouim (jeÂśli dobrze zapisujĂŞ), chociaÂż rozgrywane byÂły z wynikiem z gĂłry wiadomym, obfitowaÂły w tenisowe fajerwerki. Czy ktoÂś tak jeszcze potrafi graĂŚ?
Snookera ktoÂś lubi?
O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #62 :
Listopad 15, 2010, 08:22:38 »
WidzĂŞ, ze z KozioÂłkiem mamy podobne gusty kibica
. Tenis jeast fajny, pod warunkiem, ze trafiĂŞ w relacji na kilka ostatnich decydujÂących gemĂłw. Jak byÂłem piĂŞkny i mÂłody (a byÂło to jeszcze w epoce przedfibakowej) sporo czasu spĂŞdzaÂłem na korcie, z rakietÂą w rĂŞce. WĂłwczas wielogodzinne zmagania miaÂły posmak prawdziwej uczty i piĂŞknie sÂłuzyÂły i duszy, i ciaÂłu.
DziÂś, jak patrzĂŞ na aktorĂłw Âświatowego teatrzyka, nachodzi mnie mysl, ze nieÂźle i nazbyt czĂŞsto raczÂą widownie swoimi plÂąsami, przy okazji inkasujÂąc niebotycznÂą kasĂŞ. Ja - do takich zabaw nie bedĂŞ dokaldaÂł 3-ch groszy. Niechaj taĂącujÂą, jesli chcÂą, na wÂłasny koszt i dla samych siebie. (Âłojej, wiem, ze na caÂłego teraz podpadÂłem Casablance
)
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #63 :
Listopad 15, 2010, 11:03:17 »
Tenis, to nie dla mnie. Zawsze wolaÂłam wiĂŞkszÂą piÂłkĂŞ: siatkĂłwka i kosz.
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #64 :
Listopad 15, 2010, 11:54:27 »
Tenis to nie dla mnie, prĂŞdzej stoÂłowy, ale to dawne czasy, kiedyÂś grywaÂłam, z bratem
A snookera oglÂądaÂłam namiĂŞtnie przez krĂłtki czas w belgijskiej TV blisko 20 lat temu, kiedy graÂł James Wattana, mĂłj ulubiony snookerzysta.
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #65 :
Listopad 15, 2010, 11:55:24 »
Przepraszam Moniko, za spapugowanie, niechcÂąco
suÂłek
Ekspert
«
Odpowiedz #66 :
Listopad 15, 2010, 12:25:26 »
dobrze sÂłyszaÂłas Casablanko. Legia wtopiÂła i to nie maÂło 0:4. Z przebiegu meczu Legia nie byÂła taka zÂła. No ale wynik idzie w Âświat. Natomiast "Jaga" zremisowaÂła 1:1 z wiceliderem tabeli i nadal pozostaje liderem naszej Ekstraklasy. Mecz w Kielcach byÂł bardzo emocjonujÂący i stojÂący na niezÂłym poziomie, a wynik (1:1) chyba jest sprawiedliwy.
http://franzschubert.pl
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #67 :
Listopad 15, 2010, 12:49:48 »
A tam, chyba inny mecz ogl¹da³eœ. Legia nie by³a z³a? No dobra, nie by³a z³a, by³a beznadziejna. Nie pokaza³a niczego. Trafi³o siê kilka potencjalnie niez³ych akcji i to wszystko. Wynik, przykro mi to pisaÌ, jak najbardziej zas³u¿ony. Tylko wynikowi meczu na szczycie Legia zawdziêcza to, ¿e jeszcze siê liczy w walce o tytu³, którego i tak nie zdobêdzie, bo najtrudniejsze mecze bêdzie wiosn¹ graÌ na wyjeŸdzie. A nawet gdyby je wygra³a, to w ostatnich sezonach sprawdza sie zasada, ¿e nawet jeœli Legia zyska coœ z dru¿ynami z góry tabeli, to odda to w meczu ze s³abszym rywalem (akurat nie Wis³ê mia³em tu na myœli). Wis³a od kilku lat trzyma siê w czubie. To jest jej atut, który mo¿e okazaÌ siê przewa¿aj¹cy, gdy bêd¹ siê wa¿yÌ losy tytu³u z dru¿ynami, które dopiero na sukces pracuj¹ cierpliwie i systematycznie od jakiegoœ czasu. A uk³ad jest taki, ¿e teoretycznie wisz¹cy tu¿ nad stref¹ spadkow¹ LEch jest jeszcze w stanie w tym sezonie solidnie namieszaÌ - powiedzmy na miarê wywalczenia miejsca w pucharach, bo szanse na obronê tytu³u raczej uzna³bym za czysto teoretyczne.
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #68 :
Listopad 15, 2010, 13:24:14 »
Cytat: Niebieskooki Listopad 15, 2010, 02:07:21
Snookera ktoÂś lubi?
No lubiê! M¹¿ mnie zarazi³ i ogl¹dam. W czasie ostatnich mistrzostw pad³am niestety przy ogl¹daniu i do rana dospa³am na kanapie - pokurczona z braku miejsca i okryta ... psem, który us³u¿nie grza³ nogi pani. Poranek zasta³ mnie po³aman¹ i wœciek³¹ (bo zasnê³am). Tenisa nie lubiê: pi³ki nie widzê, zawodnicy wydaj¹ odg³osy na wskroœ irytuj¹ce. Z podobnych wzglêdów nie lubiê hokeja - muszê wierzyÌ, ¿e kr¹¿ek jest na lodzie, bo go w ogóle nie widzê a bójki - mo¿e s¹ widowiskiem ale co to ma wspólnego ze sportem? Podobnie jak Monika ogl¹dam siatkówkê. Koszykówki ogl¹daÌ nie lubiê, natomiast z pasj¹ gra³am w swoim czasie i w szkole œredniej i w dru¿ynie uniwersyteckiej. Lubiê te¿ biathlon - mo¿e ktoœ ogl¹da? Skoki narciarskie i biegi narciarskie te¿ ogl¹dam - bo tam przecie¿ nasi startuj¹. £y¿wiarstwo figurowe - to mój prawdziwy konik i tu trochê nawet wiedzy zdo³a³am zdobyÌ tak, ¿e teraz "sêdziujê" sobie przed telewizorem.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #69 :
Listopad 15, 2010, 14:03:54 »
Cytat: anelik Listopad 15, 2010, 13:24:14
Podobnie jak Monika oglÂądam siatkĂłwkĂŞ. KoszykĂłwki oglÂądaĂŚ nie lubiĂŞ, natomiast z pasjÂą graÂłam w swoim czasie i w szkole Âśredniej i w druÂżynie uniwersyteckiej. LubiĂŞ teÂż biathlon - moÂże ktoÂś oglÂąda?
OglÂądaĂŚ maÂło lubiĂŞ, najchĂŞtniej bym graÂła, ale zÂła jestem, jak od piÂłki ÂłamiÂą mi siĂŞ paznokcie
, wiĂŞc nie gram. Do kosza- juÂż latka nie te
. Swojego czasu uwielbiaÂłam lekkoatletykĂŞ a moim konikiem byÂły sprinty
Teraz pozostaÂła tylko myÂśl o koniecznoÂści aerobiku
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #70 :
Listopad 15, 2010, 14:38:05 »
Cytat: Monika_Aleksandra Listopad 15, 2010, 11:03:17
ProponujĂŞ jeszcze piÂłkĂŞ lekarskÂą. Katowali nas tym niegdyÂś na lekcjach wf.
suÂłek
Ekspert
«
Odpowiedz #71 :
Listopad 15, 2010, 14:39:15 »
Moniko, na aerobik to dzisiaj chyba wszystkie panny chodz¹. Wszystkie chc¹ coœ tam zrzuciÌ. Z 80 na 70, z 70 na 60 itd. Ten ci¹g niestety ma granicê w otoczeniu zera. Lepiej wtul siê w swego faceta gdy ogl¹da mecz druzyny,której kibicuje a poczujesz emocje. Natomiast snookera ogl¹da moja m³odsza córeczka. Ale jakoœ dziwnie rozgrywki tutaj lec¹ bardzo póŸno wiêc muszê j¹ czasami ponagliÌ do spania choÌ czêsto wspólnie ogl¹damy. Wracaj¹c do przegranego meczu Legii z Wis³¹. Moim zdaniem w pierwszej po³owie (do utraty bramki) Legia by³a nawet groŸniejsza od Wis³y. Potem, rzeczywiscie, siad³a psychika i ju¿ tak dobrze nie by³o, ale z puntu widzenia postronnego kibica nie powinna by³a przegraÌ a¿ tak wysoko. Inaczej siê ocenia jak siê danej dru¿ynie kibicuje.
http://franzschubert.pl
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #72 :
Listopad 15, 2010, 19:16:46 »
Cytat: Monika_Aleksandra Listopad 15, 2010, 11:03:17
SiatkĂłwka i koszykĂłwka nigdy jakoÂś mnie nie pociÂągaÂły. ÂŻeby coÂś polubiĂŚ, naleÂży wpierw znaĂŚ podstawowe zasady danej gry - w przypadku tej pierwszej, nigdy tak do koĂąca nie potrafiÂłem zrozumieĂŚ zasad tej "skaczÂącej" dyscypliny..Nie maÂłe znaczenie miaÂła w tym rĂłwnieÂż kwestia wzrostu, do "wielkoludĂłw" bowiem, raczej nie naleÂżaÂłem
Co innego "football" - zasady proste, jasne, przejrzyste.."Pi³ka jest okr¹g³a, a bramki s¹ dwie" jak mawia³ nasz œp.trener Kazimierz Górski. Bêd¹c nastolatkiem nawet trochê trenowa³em w trampkarzach naszego miejscowego klubu "B³êkitnych"..Dramat polega³ jednak na tym, ¿e bêd¹c "lewono¿nym", otrzyma³em kategoryczny zakaz pos³ugiwania siê t¹ nog¹, a jedynie "praw¹" - z tej przyczyny coraz rzadziej pojawia³em siê na treningach, a¿ w koùcu wcale. W ten sposób zakoùczy³a siê kariera, obiecuj¹cego na przysz³oœÌ - a mo¿e nawet wielkiego pi³karza
Co do lekkoatletyki, to rĂłwnieÂż jÂą uwielbiaÂłem i uwielbiam nadal..
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #73 :
Listopad 15, 2010, 19:53:58 »
Jeszcze a propos "B³êkitnych stargard" (to informacja dla Bodka1)..ostatnio nasi przegrali z Wasz¹ "Gwardi¹" Koszalin w sposób doprawdy kompromituj¹cy. Jak siê tak patrzy na tych naszych "pi³karzyków", to a¿ siê p³akaÌ chce ze œmiechu..no ale tak to bywa, jeœli prezesem zostaje ktoœ, kto w szkole nie potrafi³ w najprostszy nawet sposób kopn¹Ì pi³ki. Trzeba jednak przyznaÌ, ¿e ogólnie nie jest znowu¿ tak zle..Trzecia lokata klubu w ca³ej 3-ej lidze - to i tak spory sukces
GoguÂś
Ekspert
«
Odpowiedz #74 :
Listopad 15, 2010, 20:15:57 »
Snooker to œwietna rzecz, ile spokoju, ile taktyki i ile umiejêtnoœci ... najbardziej widowiskowa odmiana bilarda. Od olimpiady w SLC polubi³em Carling. Uwielbiam jak kobiety ganiaj¹ za szczotkami czyszcz¹c drogê kamieniowi ... trochê to szowinistyczne, ale có¿.
Strony:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
38