Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Sportowe miscellanea
Strony:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
38
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Sportowe miscellanea (Przeczytany 93764 razy)
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
Odp: Sportowe miscellanea
«
Odpowiedz #75 :
Listopad 15, 2010, 20:19:09 »
Pilka, pi³ka w wielu odmianach, rakiety... A czy nikt z Was nie kocha rakiet - bolidów F1?
Có¿ to by³ wczoraj za wy¶cig, co za emocje! Do koñca waha³a siê szala zwyciêstwa i tytu³u mistrzowskiego! Ach, szkoda, ¿e teraz trzeba czekaæ a¿ do marca na kolejne emocje i widowiska
.
anelik
Ekspert
Wiadomo¶ci: 544
«
Odpowiedz #76 :
Listopad 15, 2010, 20:22:57 »
Kozio³ku! Tak zwana kwestia wzrostu ma - przynajmniej w koszu - znaczenie nienajistotniejszej. Istotne jest jaki masz zasiêg, czyli jak bardzo jeste¶ skoczny. Wyros³am tylko na wysoko¶æ lamperii a ogrywa³am wy¿szych a raczej wy¿sze od siebie. By³o super! Teraz mogê powspominaæ. Graæ siê nie da bo: paznogcie - jak s³usznie zauwa¿y³a Monika, a i krêgus³upek te¿ ju¿ nie ten.
Su³ku! Aerobik jest the best! I nie dlatego, ¿e co¶ trzeba zrzucaæ - wiêkszo¶æ Pañ w grupie, do której chodzê ma figury modelowe. Za to nic tak nie ustawia kondycji i nie niweluje stresu. Zamiast odreagowywaæ stres na rodzinie(np. facecie, do którego mo¿na siê przytuliæ), mo¿na go (ten stres) zostawiæ na sali gimnastycznej - co polecam. Mo¿na te¿ pos³uchaæ muzyki klasycznej - niespodzianka co?
Dlatego te¿ ...
Moniko! Nie my¶l wiêcej o konieczno¶ci aerobiku, tylko znajd¼ fajn± grupê z dobr± trenerk±, gdzie graj± du¿o muzyki latino przy æwiczeniach a na wyciszenie ... Chopina. Koi, naprawdê koi!
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #77 :
Listopad 15, 2010, 20:25:10 »
Cytat: ewa578 Listopad 15, 2010, 20:19:09
Pilka, pi³ka w wielu odmianach, rakiety... A czy nikt z Was nie kocha rakiet - bolidów F1?
Ewa - przepraszam - nie cierpiê! Ryk, na ogó³ jazda od pocz±tku do koñca na tych samych miejscach co przy starcie (wiem wiem - s± wyj±tki) i tak sobie wyobra¿am, jak tam musi ¶mierdzieæ palon± gum±! Fuj!
Bodek1
Ekspert
Wiadomo¶ci: 576
«
Odpowiedz #78 :
Listopad 15, 2010, 20:26:33 »
Dziêki Kozio³ku za informacjê o pi³karzach "Gwardii"
. Nie interesujê siê nimi dopóki s± w 3-ej lidze. Jak siê dostan± do ekstraklasy to mo¿e zacznê. By³o trochê wcze¶niej o tenisie. Ja lubiê ogl±daæ ka¿dy sport na najwy¿szym poziomie oprócz golfa i snookera (dla mnie zbyt statyczne) - a chyba w golfie s± najwiêksze pieni±dze. Dziwiê siê te¿ tym ogromnym kwotom jakie siê p³aci za transfery pi³karzy (nawet ponad 100mln), rozpieszcza siê tych "gwiazdorów" a potem nie chce im siê biegaæ za pi³k±. No ale tak to jest...Czekam ju¿ na wystêpy naszych skoczków - podobno s± w niesamowitej formie....
Bodek1
Ekspert
Wiadomo¶ci: 576
«
Odpowiedz #79 :
Listopad 15, 2010, 20:34:51 »
Co do F1 nie mog³em patrzeæ jak Kubica marnuje siê Renault, gdyby mia³ Red Bulla
...ciekawe gdzie bêdzie je¼dzi³ w przysz³y roku. Trochê nie mogê zrozumieæ jak mo¿na ogl±daæ ca³y wy¶cig - ja zwykle ogl±dam tylko start - bo najczê¶ciej kolejno¶æ po starcie utrzymuje siê do mety...
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #80 :
Listopad 15, 2010, 20:47:04 »
Bo F1 to wbrew pozorom sport zespo³owy. Jak to Janusz Gajos mówi³ o pianistach, ¿e ka¿dy gra tak samo, to generalizuj±c kierowcy F1 równie¿ je¿d¿± podobnie, dok³adnie taki sam sposób pokonywania ka¿dego zakrêtu, przy¶pieszanie w tym samym miejscu na torze itd. to s± wyuczone regu³ki jazdy a najwiêcej zale¿y od samochodu, taktyki i obs³ugi w pit-stopie. Oczywi¶cie ka¿dy mo¿e pope³niæ b³±d ale to ju¿ inna bajka. Co innego rajdy. Ci±gle inne trasy, brak je¿d¿enia w kó³ko, oczywi¶cie jest to mniej atrakcyjne dla kibiców bo ryki te same, a ka¿dego zobaczyæ mo¿na tylko raz, do tego zmiany nawierzchni i wiele innych czynników w zale¿no¶ci od trasy. Oj jakbym mia³ takie auto np. Fiesta WRC zamiast Fiesty 1.3 ...
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 953
Pawe³
«
Odpowiedz #81 :
Listopad 15, 2010, 20:55:56 »
s³uchajcie, zaczyna³em moj± przygodê ze sportem od pi³ki no¿nej, szybko siê wyleczy³em, pó¼niej jaki¶ czas spêdzi³em z siatkówk± i przyznam, ¿e w tej dyscyplinie jest mniej oszczêdzania siê i chodzenia po boisku a i emocje trochê wiêksze, no mo¿e nie wiêksze, ale napiêcie utrzymuje siê na wiêkszej przestrzeni czasowej ni¿ w pi³ce. Pi³ka wygl±da mniej wiêcej tak, zdobywamy boisko, zdobywamy gola(e), i je¶li jest wynik satysfakcjonuj±cy to kibice mog± i¶æ spokojnie do kuchni np. pozmywaæ naczynia. Przepraszam kibiców pi³ki bo piszê wy³±cznie o moich odczuciach. Wczoraj np. zarzuci³em oko na derby Milanu. Karny ustawiaj±cy mecz, pó¼niej czerwona kartka dla prowadz±cych w meczu i co? a no w³a¶nie, widzia³em statystykê meczu 3 (s³ownie: TRZY) strza³y w ¶wiat³o bramki na przestrzeni ca³ego meczu tj. 90 minut. Proszê mi teraz udowodniæ, ¿e w tym sporcie chodzi o co¶ wiêcej jak tylko o ¶ciemnianie kibicom, bardzo skutecznie wyleczy³em siê z pi³ki. Trochê lepsza jest liga angielska, tam przynajmniej graj± do 90-tej minuty, a nie chodz± po boisku. W lidze niemieckiej jest bardzo du¿o zamieszania i na koñcu zamiast strza³u na bramkê - jest podanie przez napastnika dru¿yny przeciwnej do bramkarza, proszê mi wierzyæ, ¿e takie mecze zdarzaj± siê do¶æ czêsto. Ustawiamy wynik i koniec emocji.
Janusz, teraz kilka s³ów dla Ciebie (ciep³ych
)
zwykle pi³em kawê bardzo s³odzon±, kolega mówi: Pawe³, oducz siê piæ takiej kawy, to grzech, przecie¿ ty zabijasz ca³y jej smak
nigdy nie odró¿nisz dobrej kawy od lury s³odz±c i pomy¶la³em wtedy: przecie¿ On ma racjê. Ciê¿ko bo ciê¿ko, ale rozsmakowa³em w kawie bez dodatków. I faktycznie zacz±³em doceniaæ dobr± kawê.
W tym czasie kolega wyjecha³ na placówkê do W³och, i Oni tam w tych W³oszech ca³kiem Go przerobili, teraz pije tylko espresso i dodatkiem "tony" cukru bo jest tak mocna, ¿e gorzkiej nie da siê jej prze³kn±æ.
A ja jednak nie chcê wracaæ do s³odzenia kawy
i jak mo¿esz mi podpa¶æ, ja siê bardzo cieszê z tej naszej wymiany pogl±dów!
A teraz o tenisie, nigdy bym tak nie zasmakowa³ w tym sporcie gdyby nie
LECH SIDOR!
polski komentator sportowy, który komentuj±c mecz robi to w taki sposób, z tak± dykcj±, ¿e nawet najwiêkszy laik wie o co chodzi w ka¿dym zagraniu, i w dodatku z tak du¿± doz± humoru, ¿e mo¿na Go s³uchaæ nawet nie ogl±daj±c meczu. Porówna³bym Go do p. Marka Dy¿ewskiego w ¶wiecie muzyki. Z tym, ¿e Pan Marek mnie nakrêca, a Pan Lech Sidor sw± dykcj± i humorem ca³kowicie odprê¿a.
ma³o znana zawodniczka ¶wietnie gra i s³yszê "Ona przypomina mi Mariê Sharapov± (i w tym momencie ta zawodniczka robi jaki¶ fatalny b³±d) a za chwilê dopowiada "...przynajmniej je¶li chodzi o kszta³t nóg...) - bardzo, bardzo lubiê go s³uchaæ.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #82 :
Listopad 15, 2010, 22:09:42 »
Cytat: su³ek Listopad 15, 2010, 14:39:15
Moniko, na aerobik to dzisiaj chyba wszystkie panny chodz±. Wszystkie chc± co¶ tam zrzuciæ. Z 80 na 70, z 70 na 60 itd. Ten ci±g niestety ma granicê w otoczeniu zera. Lepiej wtul siê w swego faceta gdy ogl±da mecz druzyny,której kibicuje a poczujesz emocje.
Zapewne jest to dobra rada, z niej jednak nie skorzystam. Emocje czujê gdzie indziej
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #83 :
Listopad 15, 2010, 22:56:29 »
Cytat: su³ek Listopad 15, 2010, 14:39:15
Lepiej wtul siê w swego faceta gdy ogl±da mecz druzyny,której kibicuje a poczujesz emocje.
Su³ku! Zamieszczam poni¿ej filmik, którzy wyra¼nie pokazuje, ¿e istotnie ogl±danie meczy pi³ki no¿nej przez faceta mo¿e wywo³aæ pewne emocje u kobiety!
http://www.youtube.com/watch?v=wp_tHYqA3UU
su³ek
Ekspert
Wiadomo¶ci: 647
«
Odpowiedz #84 :
Listopad 15, 2010, 23:14:00 »
ha, ha ,ha, haaaaa. No super anelik!. Jeszcze i Monika siê przekona. Ha, ha, haaaaaaa
http://franzschubert.pl
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert
Pawe³
«
Odpowiedz #85 :
Listopad 15, 2010, 23:39:35 »
anelik, z tej strony jest link do:
Dziewczyny to maj± dobrze
http://www.youtube.com/watch?v=Roz0ry7jsoM&feature=related
co¶ w tym jest
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert
Pawe³
«
Odpowiedz #86 :
Listopad 16, 2010, 00:21:44 »
napiszcie proszê, ¿e mnie siê to nie ¶ni !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=PMZiNQcEang&feature=related
z najlepsz± ostatni± scen±
su³ek
Ekspert
Wiadomo¶ci: 647
«
Odpowiedz #87 :
Listopad 16, 2010, 00:34:53 »
no i jak tu nie kochaæ pi³ki??? Niech te filmiki obejrzy koniecznie Monika. Ubawi³em siê jak nie wiem kiedy.
http://franzschubert.pl
aro 59
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1263
--- Marek ---
«
Odpowiedz #88 :
Listopad 16, 2010, 01:21:20 »
Cytat: Casablanka Listopad 16, 2010, 00:21:44
napiszcie proszê, ¿e mnie siê to nie ¶ni !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=PMZiNQcEang&feature=related
z najlepsz± ostatni± scen±
Dobre!
U¶mia³em siê do ³ez.
I, a¿ mnie brzuch boli.
pozdrawiam
Marek
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #89 :
Listopad 16, 2010, 09:08:53 »
Obejrza³am do po³owy- jak d³ugo mo¿na ogl±daæ filmik o tym, ¿e kto¶ nie trafia ?
Wiem, wiem, jestem typowa...
Strony:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...