Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Sportowe miscellanea
Strony:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
38
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Sportowe miscellanea (Przeczytany 93820 razy)
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 752
Odp: Sportowe miscellanea
«
Odpowiedz #150 :
Styczeñ 23, 2011, 19:44:12 »
Dzia³o siê w Zakopanem> Uff. Hu¶tawka nastrojów z happy endem. Je¶li to¶ postawi³ u boomachera na Stocha, to musia³ nie¼le zarobiæ. Tylko czy by³ kto¶ taki?
Z³oto? No nie. Medale bêd± w Oslo przyznawaæ. Ale gdyby siê okaza³o, ¿e xbw objawia zdolno¶ci prorocze...
A szczypiorni¶ci s± ju¿ w takim kanale, ¿e musz± liczyæ na innych, bo w³asne zwyciêstwa ju¿ nie wystarcz±...
O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #151 :
Styczeñ 23, 2011, 21:38:36 »
Mia³am, wg planu, byæ dzi¶ w "Zakopcu", bilety by³y kupione na nocny poci±g, i byæ mo¿e uda³oby siê tak¿e pojawiæ pod skoczni± i na w³asne oczy doznaæ wzlotów i upadków kibica ch³opaków na deskach. Niestety sprawa "siê" odkrêci³a, ale z wielkimi emocjami ogl±da³am skoki przed TV, kiedy Kamil odda³ drugi równy dobry skok
u¶ciska³am syna i rzuci³am siê na o¶lep do komputera przes³aæ dobre wie¶ci dalej i w afekcie przyzna³am z³oty medal. Mo¿e i faktycznie jakie¶ widzenie prorocze, siê oka¿e
aro 59
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1263
--- Marek ---
«
Odpowiedz #152 :
Styczeñ 23, 2011, 22:15:42 »
TV Polonia
Jest teraz Beata Pawlikowska.
Opowiada o swoich m±dro¶ciach ¿ycia.
pozdrawiam
Marek
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #153 :
Styczeñ 23, 2011, 23:06:05 »
Beatko..widzê, ¿e chyba bêdê musia³ przes³aæ ci swoje dok³adne "namiary" (znak zodiaku, ¶lady linii papilarnych, têtno, ci¶nienie..), przeanalizowa³aby¶ materia³ - bo niezmiernie ciekaw jestem co takiego fajnego spotka mnie w tym roku..
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #154 :
Styczeñ 23, 2011, 23:41:42 »
Kozio³ku, kiedy spe³ni siê pierwsze, pomy¶lê o nastêpnych
su³ek
Ekspert
Wiadomo¶ci: 647
«
Odpowiedz #155 :
Styczeñ 24, 2011, 00:54:39 »
Ostatnio w sporcie bardzo du¿o emocji. Najwiêcej nerwów przysparzaj± mi pi³karze rêczni. Têtno podnosi siê ju¿ od samego pocz±tku. Fajna jest ta pi³ka rêczna no a my mamy fajn± dru¿ynê. Zauwa¿am, ¿e Piotr Wyszomirski broni coraz lepiej. Zarówno wczoraj jak i dzisiaj wy³apa³ kilka bardzo istotnych rzutów. Dla Szmala jest to jaka¶ odskocznia, bo jak jemu s³abo wychodzi to jest jeszcze w³asnie Wyszomirski. Medalu nasi ju¿ nie zdobêd± ale emocji dostarczyli wiele. Brawo. Wa¿ne jest te¿ aby druzyna mia³a trenera o wyrazistej osobowo¶ci, a Bogdan Wenta taki jest i st±d nasze sukcesy w ostatnich latach. Mo¿e pi³karze no¿ni pozazdroszcz± szczypiornistom (w sensie pozytywnym) i pójd± w ich ¶lady?
http://franzschubert.pl
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #156 :
Styczeñ 24, 2011, 13:20:15 »
Nie ma co siê czarowaæ. Nasi szczypiorni¶ci, za przeproszeniem, sp*** turniej. Trzeba to powiedzieæ wyra¼nie. Mêczyli siê ju¿ na pocz±tku ze s³abszymi dru¿ynami. Ju¿ po meczu z Argentyn± napisa³em (ale nie tutaj), ¿e szczypiorni¶ci skoñcz± jak siatkarze. I tak siê sta³o. Ma³o brakowa³o do szczê¶cia? Ma³o. Zgadza siê. Szwecja i Dania by³y do ogrania. Nie gra³y szczypiorniaka nie z tej ziemi i powinny z Polsk± przegraæ. Ale je¶li siê nie potrafi wygrywaæ w przewadze (Szwedzi okresy polskiej gry w przewadze wygrali 6:1), to wygrywaæ ciê¿ko. A je¶li nie potrafi siê do tego szybkiej kontry skoñczyæ inaczej ni¿ podaniem do przeciwnika, to nie ma o czym mówiæ.
Niektórzy mówi±, ¿e sk³ad trzeba odm³odziæ. To nieuniknione w pewnym momencie, ale nasi pokazali, ¿e graæ potrafi±, tyle ¿e jak gra³ jeden, to przestawa³ inny. I tak to siê ci±gnê³o. Wiêc nie tu le¿y problem. Niektórzy wini± trenera. Nie wiedz±, co czyni±, gdyby nie wysi³ki Wenty, to z grupy by¶my nie wyszli. Po prostu nie wyszed³ turniej i tyle. Zdarza siê. Tak jest w ka¿dym sporcie. Sta³o siê. Mo¿na siê w¶ciekaæ, ale trzeba ratowaæ, co siê da, czyli w tym przypadku walczyæ o start na olimpiadzie. Potrzeba 7. miejsca. Ale mam nadziejê, ¿e nasi pójd± na maksa i zagraj± o 5. Kibice wczoraj nie poszli do domu, chocia¿ mogli, gdy dowiedzieli siê, ¿e medalu nie bêdzie. Jutro pewnie znów przyjd± na mecz. Trzeba graæ.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #157 :
Styczeñ 24, 2011, 13:52:14 »
zapewne chodzi³o Ci o s³owo: sprofanowali
anelik
Ekspert
Wiadomo¶ci: 544
«
Odpowiedz #158 :
Styczeñ 25, 2011, 00:07:30 »
Mo¿e byæ jeszcze : spartolili, sprofanowali, spinkolili, spostponowali itp itd. Lepiej nie mówiæ. Nie przepadam za t± gr± ale w koñcu nasi grali, to siê interesowa³am. Wczoraj obejrza³am koñcówkê, poprawiaj±c wypracowanie z polskiego w³asnego synusia. Nie do¶æ, ¿e poziom pisarstwa mojej latoro¶li podniós³ mi skutecznie ci¶nienie a tu jeszcze ten mecz!
Ale w tym tygodniu zaczynaj± siê ³y¿wy!!! Jak ja znajdê czas? Mo¿e kto¶ wie gdzie znale¼æ 25 godzinê w dobie. Przyda³by siê zmieniacz czasu ale Harry Potter wraz z kumplami rozbili ca³y zapas w Ministerstwie Magii
¯adnej nadziei
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #159 :
Styczeñ 25, 2011, 10:40:39 »
Trzeba zrobiæ odwiert gdzie indziej
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #160 :
Styczeñ 25, 2011, 18:14:04 »
Niemcy te¿ poza stref± medalow±. Ale numer...
Mam wra¿enie, ¿e poziom na tych mistrzostwach jest kiepski. Tym bardziej szkoda podium...
su³ek
Ekspert
Wiadomo¶ci: 647
«
Odpowiedz #161 :
Styczeñ 25, 2011, 21:39:21 »
no niestety. Szczypiorni¶ci dzis tak¿e nie popisali siê. Wprawdzie Chorwacja to dobra dru¿yna, chocia¿ graj±ca bardzo agresywnie (Bielecki straci³ oko przecie¿ w starciu z Chorwatem). No ale taka jest pi³ka rêczna. Mam takie spostrze¿enie: nasi graj± (relatywnie) kiepsko bo wiêkszo¶æ gra w lidze niemieckiej, a tam jak widaæ chyba te¿ kryzys. Niemcy kompletnie zawiedli. Mo¿na zaryzykowaæ stwierdzenie, ¿e u naszych s±siadów zza Odry niewiele mo¿na siê nauczyæ (pi³ka rêczna). Wiêc albo graæ u siebie albo w lepszej lidze (np hiszpañskiej). No szkoda tego dzisiejszego meczu. Denerwuj±ce jest te¿ i to, ¿e nasi nie potrafi± przeprowadziæ szybkiego kontrataku. W zasadzie wszystkie bramki zdobyte zosta³y po ataku pozycyjnym i szarpaninie na kole (poza kilkoma naprawdê koronkowymi akcjami). Ale trzymajmy kciuki w pi±tek. Zgadzam siê z opini± Niebieskookiego, ¿e nale¿y odm³odziæ dru¿ynê. Mo¿e w³a¶nie ten proces siê odbywa i st±d taka a nie inna gra. Mo¿e w nastêpnym turnieju wystapimy ju¿ z ca³kowicie odm³odzon± dru¿yn±? A Wenta? Suuuper trener. Oby takich wiêcej w Polsce.
http://franzschubert.pl
aro 59
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1263
--- Marek ---
«
Odpowiedz #162 :
Luty 07, 2011, 08:51:07 »
Uratowanie d³oni Roberta jest teraz w geniuszu i sprawnych d³oniach chirurga
Mario Igor Roseglio.
http://www.youtube.com/watch?v=bnR6SboBh0k&feature=player_embedded#
pozdrawiam
Marek
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #163 :
Luty 15, 2011, 00:35:17 »
Robert wróci. Jako¶ jestem o tym przekonany. Ale od rajdów niech siê trzyma z daleka. Ju¿ raz dosta³ ostrze¿enie i obiecywa³, ¿e koñczy z rajdami. Niestety, nie dotrzyma³ s³owa. Mam nadzieje, ¿e tym razem przemy¶li sprawê. Wszystko powinien podporz±dkowaæ wielkim celom w F1. Bo je¶li chodzi o umiejêtno¶ci, to tylko Alonso prezentuje równie wysoki poziom.
A tymczasem trochê siê dzia³o w skokach. Drugie zwyciêstwo Kamila, a potem trochê dalsze miejsca. Podium i rekord Polski Adama...
Mistrzostwa za pasem. Adam jest w ci±gu i szczególnie na normalnej skoczni mo¿e sprawiæ nam wielk± rado¶æ. Stoch formy nie straci³, widaæ, ¿e po prostu skocznie mamucie mu nie le¿±. Trzeba mieæ nadziejê, ¿e skoki na tych skoczniach nie rozregulowa³y jego automatyzmu. A nawet je¶li, to w³a¶nie jest czas, ¿eby to skorygowaæ. Wydaje siê, ¿e dominatorzy tego sezonu zaczynaj± mieæ problemy. Oj, pamiêtam takie konkursy mistrzowskie, w których 100-procentowi faworyci p³acili cenê za kosmicny poziom od pocz±tku sezonu... Dlatego faworytów radzê upatrywaæ w¶ród tych, którzy id± w górê.
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #164 :
Luty 16, 2011, 01:48:04 »
Szybki jak "b³yskawica" Robert na pewno wróci..Z tym, ¿e - tak jak mówisz Niebieskooki z rajdami raz na zawsze powinien daæ sobie spokój, za¶ ewentualny nadmiar adrenaliny niechaj wy³adowuje æwicz±c np sztuki walki, lub zabawiaj±c siê w cos na wzór paintballu..
Nawet je¿eli z t± d³oni± bêdzie mia³ jakowe¶ problemy (co odpukaæ) to i tak medycyna potrafi w dzisiejszych czasach czyniæ cuda..
A w skokach rzeczywi¶cie dzia³o siê, dzia³o..i Kamil i Ada¶ w wysokiej formie, ponadto rekord Adama - oby tak dalej, a nó¿ na mistrzostwach sprawi± Nam mi³± niespodziankê, wskakuj±c jak nie na najwy¿szy, to przynajmniej na których¶ z bocznych stopni podium..
Zatem naszym lataj±cym niczym ptaki zawodnikom dedykujê taka oto "skoczn±" pioseneczkê..
http://www.youtube.com/watch?v=wlq0lYB3iSM
Strony:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...