Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Sportowe miscellanea
Strony: [
1
]
2
3
...
38
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Sportowe miscellanea (Przeczytany 93821 razy)
su³ek
Ekspert
Wiadomo¶ci: 647
Sportowe miscellanea
«
:
Pa¼dziernik 29, 2010, 22:01:41 »
Jaga wygra³a i utrzymuje siê na pozycji lidera Extraklasy. Wprawdzie to nie muzyka,ale II po³owa to poezja w wykonaniu Jagiellonii i Polonii Warszawa
«
Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 07, 2011, 18:46:36 wys³ane przez Janusz1228
»
http://franzschubert.pl
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
Odp: Sportowe miscellanea
«
Odpowiedz #1 :
Pa¼dziernik 29, 2010, 22:04:35 »
Nie wiem, co siê mówi kibicom ale w ka¿dym razie gratulacje!
su³ek
Ekspert
«
Odpowiedz #2 :
Pa¼dziernik 29, 2010, 22:14:05 »
Dziêki Ewa. A teraz pos³ucham sobie co¶ z tego co proponowa³a skrzypczatka. Rozpocz±³ sie uroczy wieczór. Ech... Franek - ³owca bramek.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #3 :
Pa¼dziernik 29, 2010, 22:18:38 »
Ta pasja jest mi JESZCZE obca.
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #4 :
Pa¼dziernik 30, 2010, 17:19:35 »
Cytat: Monika_Aleksandra Pa¼dziernik 29, 2010, 22:18:38
Ta pasja jest mi JESZCZE obca.
Ale to piêkna "pasja" Moniko..wymagaj±ca kunsztu, precyzji, umiejêtno¶ci technicznych niemal takich samych jak w przypadku muzyki...i ¿eby takie umiejêtno¶ci nabyæ, nale¿y æwiczyæ i jeszcze raz æwiczyæ stale je doskonal±c od okresu wczesnego dzieciñstwa, podobnie zreszt± jak ma to miejsce w muzyce...Z t± mo¿e ró¿nic± hmm..¿e "GRA" odbywa siê zazwyczaj przy u¿yciu koñczyn dolnych, a nie górnych..
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #5 :
Pa¼dziernik 30, 2010, 17:24:39 »
Poniewa¿ nie sam± muzyk± cz³owiek ¿yje, przyznam siê, ¿e od jakich¶ 20 lat jestem zagorza³± fank± F1.
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #6 :
Pa¼dziernik 30, 2010, 17:33:37 »
O, k±cik sportowy :) Mo¿e i s³usznie, wszak sam konkurs chopinowski mia³ w sobie wiele z rywalizacji sportowej, zw³aszcza tu¿ przed og³oszeniem nagród, nawet medale by³y. Formu³a 1 - czemu nie, te¿ muzyka dla uszu, specyficzna ale niektórym mi³a. Ciekawa jestem jak po³±czymy z Chopinem zimowe skoki narciarskie...
kozio³
Ekspert
«
Odpowiedz #7 :
Pa¼dziernik 30, 2010, 17:38:57 »
Cytat: ewa578 Pa¼dziernik 30, 2010, 17:24:39
Poniewa¿ nie sam± muzyk± cz³owiek ¿yje, przyznam siê, ¿e od jakich¶ 20 lat jestem zagorza³± fank± F1.
Dla mnie od zawsze liczy³a siê tylko i wy³±cznie "pi³ka"..ale F1 równie¿ zdarza mi siê ogl±daæ, zw³aszcza od momentu kiedy to nieoczekiwanie b³ysnê³a "gwiazda" szybkiego niczym wiatr..Kubicy
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #8 :
Pa¼dziernik 30, 2010, 19:51:19 »
Cytat: xbw Pa¼dziernik 30, 2010, 17:33:37
O, k±cik sportowy
Mo¿e i s³usznie, wszak sam konkurs chopinowski mia³ w sobie wiele z rywalizacji sportowej, zw³aszcza tu¿ przed og³oszeniem nagród, nawet medale by³y. Formu³a 1 - czemu nie, te¿ muzyka dla uszu, specyficzna ale niektórym mi³a. Ciekawa jestem jak po³±czymy z Chopinem zimowe skoki narciarskie...
ale¿ to bardzo proste, xbw.
Skoki odbywaj± sie na ogó³ w Alpach, a o¶niezone ich szczyty jakze sugestywnie sportretowane s± w jednej z czê¶ci sonaty h-moll op. 58
no dobra, ok. to tylko moja wizja i sugestia
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #9 :
Pa¼dziernik 31, 2010, 15:43:15 »
Puchar ¦wiata w skokach rozpoczyna siê 27 listopada w Finlandii, potem Norwegia i Czechy, dopiero przed Bo¿ym Narodzeniem dowêdruje do Alp. Ale mo¿e bêdzie to okazja do wymienienia siê pogl±dami na temat muzyki Sibeliusa
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 752
«
Odpowiedz #10 :
Pa¼dziernik 31, 2010, 15:55:21 »
Lubiê futbol. Ale innemu klubowi kibicujê, wiêc sukces Jagi jako rywala w wy¶cigu po tytu³ wcale mnie nie raduje...
A za spraw± Konkursu Chopinowskiego odpu¶ci³em sobie mecze Polska - USA, Manchester City - Lech, a nawet... Widzew - Legia! I wcale tego nie ¿a³owa³em. Ba, nawet wyników nie by³em ciekawy, bo bardziej interesowa³y mnie wystêpy uczestników konkursu i wyniki dzia³alno¶ci jury... Teraz jako¶ wracam do kibicowskich zainteresowañ, które obejmuj± wiele dyscyplin.
Je¶li odczuwacie potrzebê dzielenia siê obok muzycznych równie¿ sportowymi emocjami, to mogê stworzyæ jakie¶ subforum (dzia³) do tego celu. Forum wprawdzie z za³o¿enia jest muzyczne, ale tworzymy je my. A jak wiadomo, ludzie, niezale¿nie od wspólnych zainteresowañ ³±cz±cych ich w jakich¶ ramach, podejmuj± w rozmowach równie¿ inne tematy. Wiêc je¶li jest takie zapotrzebowanie, to nie widzê przeciwwskazañ.
O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #11 :
Pa¼dziernik 31, 2010, 16:06:37 »
Cytat: Niebieskooki Pa¼dziernik 31, 2010, 15:55:21
Je¶li odczuwacie potrzebê dzielenia siê obok muzycznych równie¿ sportowymi emocjami, to mogê stworzyæ jakie¶ subforum (dzia³) do tego celu. Forum wprawdzie z za³o¿enia jest muzyczne, ale tworzymy je my. A jak wiadomo, ludzie, niezale¿nie od wspólnych zainteresowañ ³±cz±cych ich w jakich¶ ramach, podejmuj± w rozmowach równie¿ inne tematy. Wiêc je¶li jest takie zapotrzebowanie, to nie widzê przeciwwskazañ.
Po to mamy dzia³ "Dyskusja Ogólna", ¿eby rozmawiaæ o wszystkim, subforum chyba nie bêdzie konieczne
Ja pochodzê z Lubina wiêc naturalnie kibicuje (kibicowa³em) Zag³êbiu. Jak trafiê na ich mecz w telewizji chêtnie obejrzê, natomiast ¿eby chodziæ w ka¿d± pogodê na, b±d¼ co b±d¼, nowy stadion - to ju¿ mi przesz³o. Szczerze mówi±c przez przypadek, kiedy¶ zapomnia³em kupiæ karnetu i okaza³o siê, ¿e wcale mi to do szczê¶cia nie jest potrzebne.
Ostatnio z zapartym tchem ogl±dam telewizyjne transmisje golfa - to nie ¿art. Mam w planach nauczyæ siê machaæ kijem - byæ mo¿e ju¿ w przysz³ym roku, gdy bêdê mia³ pole pod nosem. Do niedawna co tydzieñ chodzi³em na salê z ch³opakami z pracy ale teraz zabrak³o chêtnych. Wcze¶niej natomiast brakowa³o umiejêtno¶ci, bo razem ze mn± pracuje by³y pierwszoligowy pi³karz zag³êbia, który uderzaj±c z po³owy boiska trafia w okienko, ale có¿, trzeba by³o sobie dawaæ radê.
kozio³
Ekspert
«
Odpowiedz #12 :
Listopad 01, 2010, 00:19:37 »
a propos "pi³ki"..wczoraj "wirtuoz" tej najwspanialszej na ¶wiecie gry zespo³owej - Diego Armando Maradona obchodzi³ swoje 50-te urodziny. Z pewno¶ci± fani futbolu na ca³ym ¶wiecie ¶wiêtowali ten dzieñ w sposób szczególny (chocia¿ w przypadku W³och - to kto ich tam wie..hihi) W kazdym razie, chyba do koñca niezapomnianym dla mnie bêdzie mecz Argentyna - Anglia z 86r (chyba), kiedy to "boski" Diego wpakowa³ herbaciarzom dwie brameczki...i co¿ z tego, ¿e jedn± przy pomocy rêki, ale drug± za to..po fenomenalnym dryblingu przez po³owê boiska..Takich rzeczy siê nie ZAPOMINA..
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 752
«
Odpowiedz #13 :
Listopad 01, 2010, 00:34:22 »
Ogl±da³em sobie mecz Górnika z Legi±. Pod koniec, przy stanie 1:0 dla Górnika, siad³a mi transmisja. A w Wiadomo¶ciach s³yszê, ¿e Legia wygra³a 2:1. Taka koñcówka mnie ominê³a... Tym sposobem Legia awansuje na 4. miejsce. A ju¿ 5 XI mecz Legia - Jagiellonia. I tego dnia, je¶li wynik spowoduje pogorszenie mego humoru, Su³ek dostanie bana i bêdziecie musieli przekupiæ mnie linkiem do jakiej¶ pere³ki muzycznej
O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
su³ek
Ekspert
«
Odpowiedz #14 :
Listopad 01, 2010, 11:53:18 »
Ulalaaa... Niebieskooki! to ja ju¿ dzisiaj zabieram siê za poszukiwania tej pere³ki
A mo¿e bêdzie remis? 1 punkt wywieziony z Warszawy to nie bêdzie z³y wynik. Legia wprawdzie mia³a kiepski pocz±tek ale teraz nabra³a wigoru. Jagê czekaj± w najbli¿szym czasie faktycznie ciê¿kie boje: najpierw Legia na wyje¼dzie, a nastepnie Korona (te¿ na wyje¼dzie). Z Koron± Jaga ostatnio wygra³a w rozgrywkach pucharowych (w Kielcach) ale wtedy nie gra³ Niedzielan. Teraz bêdzie ju¿ gra³, wiêc bêdzie ciê¿ko. No ale mówimy tu w koñcu o liderze tabeli.
Strony: [
1
]
2
3
...
38
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »