Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 39   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: XVII MiĂŞdzynarodowy Konkurs im. F. Chopina - Warszawa 2015  (Przeczytany 152489 razy)
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 13, 2015, 20:39:01 »

Ano tak, tak to jest, jak siê usi³uje jednoczeœnie ogarn¹Ì pracê i Chopina;) W koùcu siê zorientowa³am, tylko baardzo wolny by³ czas reakcji:). A z pracy i tak ju¿ nici Spoko
(i coÂś czarno to widzĂŞ w ciÂągu najbliÂższych dni - przynajmniej pod kÂątem koncentracji) JuÂż sÂłucham wĂŞgierskiej bratanicy;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2015, 20:42:39 wysłane przez Aleksias » Zapisane
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 13, 2015, 20:45:09 »

A z pracy i tak juÂż nici

DoceĂą, Âże nie zrobiÂłam Ci "przypominajki" rano

Jak mi dobrze tu byĂŚ po prawie 5 latach przerwy, z takÂą iloÂściÂą Fryderyka na Âżywo, ach jo
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 13, 2015, 20:57:48 »

To nazwisko trzeba zapamiĂŞtaĂŚ, Ivett GyĂśngyĂśsi. Jej program dla pamiĂŞci:

Etiuda gis-moll op. 25 nr 6
Etiuda F-dur op. 10 nr 8
Etiuda h-moll op. 25 nr 10
Nokturn Es-dur op. 55 nr 2
Barkarola Fis-dur op. 60
Mazurek cis-moll op. 30 nr 4
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 13, 2015, 21:01:45 »

Doceniam Chichot MiaÂłam ciĂŞÂżki tydzieĂą, momentami sÂłabo kojarzyÂłam, Âże dziÂś trzynasty, a w ogĂłle z kolei nie skorelowaÂło mi siĂŞ to z datÂą eliminacji:/. No, ale juÂż mi siĂŞ poukÂładaÂło. I trzeba bĂŞdzie jakoÂś wszystko razem pomieÂściĂŚ. Postaram siĂŞ posÂłuchaĂŚ ilu siĂŞ da, a przynajmniej naszych. i widzĂŞ, Âże Katarzyna wam siĂŞ spodobaÂła, to zaraz potem zacznĂŞ od niej. Fajnie jest
Ale fajne etiudki:) Ale czekam na nokturn;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2015, 21:07:30 wysłane przez Aleksias » Zapisane
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #34 : Kwiecień 13, 2015, 21:06:30 »

Ivett zdecydowanie najlepsza po poÂłudniu. Brawo!!

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #35 : Kwiecień 13, 2015, 21:09:55 »

ByÂło super:) Ale pamiĂŞtajmy, Âże nie naleÂży siĂŞ zbytnio przywiÂązywaĂŚ, bo nie wiadomo, co ostatecznie przetrze siĂŞ przez sito Chichot
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #36 : Kwiecień 13, 2015, 21:26:44 »

Ivett zdecydowanie najlepsza po poÂłudniu. Brawo!!
takoÂż i ja sÂądzĂŞ, Tereniu... A przed poÂłudniem doskonale siĂŞ mi sÂłuchaÂłao Amerykanina Li.

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #37 : Kwiecień 13, 2015, 21:28:26 »

Fakt, nie trzeba siĂŞ przywiÂązywaĂŚ. My co insze a jury co insze A WĂŞgierkĂŞ teÂż na moment przytkaÂło, albo mi siĂŞ wydawaÂło, bo to byÂło mgnienie zaledwie.

Szkoda, Âże na razie nie ma czego odsÂłuchaĂŚ, archiwum ma byĂŚ od jutra dopiero.

Link na jutro, zbiĂłrka o 10.00.
http://www.youtube.com/watch?v=ioT6WGjPrJQ

Januszu, nie osierocaj, ojcuj, matkuj, bÂądÂź tu, albo tu teÂż, chyba kaÂżdy z nas zerka na opinie czatu na YT, zaczynam czuĂŚ siĂŞ trochĂŞ jak kontroler lotĂłw, tyle okienek pootwieranych na raz

Na dobranoc zupeÂłnie niechopinowski Kiepura, bo tak.
http://www.youtube.com/watch?v=lhYhERQquMU
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2015, 21:32:31 wysłane przez xbw » Zapisane
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #38 : Kwiecień 14, 2015, 09:40:35 »

Januszu, nie osierocaj, ojcuj, matkuj, bÂądÂź tu, albo tu teÂż, chyba kaÂżdy z nas zerka na opinie czatu na YT, zaczynam czuĂŚ siĂŞ trochĂŞ jak kontroler lotĂłw, tyle okienek pootwieranych na raz

Tereniu i drodzy Forumowicze...
uwaÂżam, Âże aktualnie ma miejsce jedno z dwĂłch najwaÂżniejszych tegorocznych wydarzeĂą artystycznych w naszym kraju i oba dotyczÂą Chopina (eliminacje, Konkurs). Dzisiaj jest ten czas, w ktĂłrym mnĂłstwo ludzi z caÂłego Âświata wymienia siĂŞ opiniami nt.  gry uczestnikĂłw, samych uczestnikĂłw i spraw ogĂłlno-okoÂło-szopenowskich. I czy nam siĂŞ to podoba, czy nie - ci ludzie czyniÂą to bezpoÂśrednio na YT. Nie powinno wiĂŞc nas tam zabrakn¹Ì!! Nie powinno zabrakn¹Ì naszych opinii w tym ogĂłlnoÂświatowym(!) gronie fanatykĂłw i miÂłoÂśnikĂłw Chopina, wiec szkoda, ze maÂło kto z nas tam prĂłbowaÂł wczoraj siĂŞ uaktywniaĂŚ. Pewno wÂłaÂśnie dlatego, ze nie da siĂŞ byĂŚ jednoczeÂśnie i tu, i tam (przynajmniej jak tak nie potrafiĂŞ). A zatem uwaÂżam, iÂż nie tu powinniÂśmy dyskutowaĂŚ on-line na temat eliminacji, a wÂłaÂśnie na YT. Bo to tam dzisiaj trzeba trzymaĂŚ rĂŞkĂŞ na pulsie, aby dowiadywaĂŚ siĂŞ jak odbierajÂą Chopina inni. Tu, natomiast, moÂżemy po sesjach eliminacji podsumowaĂŚ w kilku sÂłowach to, czego doznaliÂśmy. I dlatego, sorry, mojÂą aktywnoœÌ melomana( z koniecznoÂści, to prawda, i tak doœÌ ostatnio skromnÂą) ukierunkuje z tych racji nie na KSZ a na YT.

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #39 : Kwiecień 14, 2015, 12:11:18 »

Dziœ przed po³udniem Chi Ho Han (Korea Po³udniowa) gra³ dobrze. Francuz Olof Hansen zacz¹³ œwietnie, ale pope³ni³ kilka b³êdów, sp³ynê³o z niego powietrze i zakoùczy³ byle jak. Kolejny Koreaùczyk Minsoo Hong warty pos³uchania i ostatni Ruoyu Huang z Chin nudny i nieciekawy, ogólnie mêcz¹cy.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #40 : Kwiecień 14, 2015, 17:33:45 »

SÂłuchaÂłam, Beatko, Chi Ho Hana (choĂŚ trochĂŞ przy okazji) i teÂż mi siĂŞ podobaÂł, graÂł z uczuciem. A Olof Hansen spodobaÂł mi siĂŞ bardzo (aleÂż ten facet ma palce:)), ale potem juÂż nie mogÂłam sÂłuchaĂŚ. BTW, coÂś siĂŞ staÂło z transmisjÂą na YT.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2015, 17:08:07 wysłane przez Aleksias » Zapisane
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #41 : Kwiecień 14, 2015, 17:37:39 »

A nie, juÂż jÂą mam:) SprĂłbujĂŞ jeszcze trochĂŞ zÂłapaĂŚ Chopina, bo o 19:00 przestawiam siĂŞ na Schuberta z Mozartem:)
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #42 : Kwiecień 14, 2015, 18:01:50 »

Co do czatu na YT, muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże jakoÂś mnie nie przekonuje. TrochĂŞ to zbyt bardzo juÂż jak dla mnie tÂłoczne chaotyczne i telegraficzne - nie widzĂŞ tam sposobnoÂści do przytomnej dyskusji o pianistyce. JuÂż ja lepiej poczekam na sam konkurs, moÂże wtedy pojawi siĂŞ coÂś przypominajÂącego pamiĂŞtne forum TVP kultura, gdzie siĂŞ poznaliÂśmy.
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #43 : Kwiecień 14, 2015, 18:19:02 »

Czy my jej skÂądÂś nie znamy?

Airi Katada - daje radĂŞ 

Co do czatu na YT, muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże jakoÂś mnie nie przekonuje. TrochĂŞ to zbyt bardzo juÂż jak dla mnie tÂłoczne chaotyczne i telegraficzne - nie widzĂŞ tam sposobnoÂści do przytomnej dyskusji o pianistyce.

W rzeczy samej 

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #44 : Kwiecień 14, 2015, 18:21:32 »

Czy ten faÂłsz w kulminacji Fantazji jej zaszkodzi? Oby nie...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2015, 18:29:03 wysłane przez Mozart » Zapisane

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 39   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher twistedgamers mini-land paktprzyjazni countrylife