Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 3 4 [5]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ksi±¿ki o Chopinie, jego ¿yciu i twórczo¶ci  (Przeczytany 42084 razy)
clavia
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 130

« Odpowiedz #60 : Maj 11, 2014, 18:13:43 »

Dzi¶ upolowa³am na allegro Hoesicka 4 tomy i wreszciê bêdê mia³a pierwsz± pozycjê dotycz±c± mistrza.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #61 : Maj 12, 2014, 07:16:19 »

Pamiêtaj tylko, ¿e to do¶æ "wiekowe" dzie³o. Niektóre sprawy wrêcz mylnie na¶wietla (np. rzekomy romans mistrza z Delfin± Potock±). Na pewno jednak jest istotnym kompedium, które przestudiowaæ i posiadac warto.   

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
clavia
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #62 : Maj 12, 2014, 10:03:09 »

Oczywi¶cie bêdê pamiêtaæ.
zbylut
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 1

« Odpowiedz #63 : Czerwiec 25, 2014, 15:58:48 »

Dzieñ Dobry. Jestem na forum ze wzglêdu na ksi±¿kê, któr± oferujê do sprzeda¿y. Ksi±¿ka jest rzadko¶ci± i mo¿e zainteresuje kogo¶:
http://allegro.pl/konstancja-gladkowska-muza-chopina-galewicz-hit-i4300437918.html
Je¿eli post nie jest w odpowiednim temacie - przepraszam.
Mam nadziejê, ¿e zainteresowa³em postem.
Pozdrawiam.
clavia
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #64 : Listopad 05, 2014, 00:43:56 »

Ja zabieram siê za Lew Mazel "Studia Chopinowskie" a w tej chwili co mo¿e siê wydaæ wielu ludziom dziwne mam przed sob± "Program VII Miêdzynarodowego Konkursu Fryderyka Chopina" (ciekwa ksi±¿ka).
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #65 : Listopad 05, 2014, 08:54:28 »

"Program VII Miêdzynarodowego Konkursu Fryderyka Chopina" (ciekwa ksi±¿ka).
ca³kowicie rozumiem Twoje zainteresowanie, Clavio  . Sam niedawno przeglada³em z rozrzewnieniem moj± kultow± "zdobycz" i pami±tkê jak± jest Program VI Konkursu. Kiedys kupi³em ten program w antykwariacie. To co jest w nim niesamowitego - to komplet autografów wszystkich uczestnikow i jurorów z autografem na dwie pierwsze strony samego maestra Artura Rubinsteina!  Chichot

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
clavia
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #66 : Listopad 09, 2014, 00:14:06 »

Ostatnio w bibliotece miejskiej u nie w mie¶cie pojawi³o siê "Ja¶nie Pan Pichon". Znajoma jest bibliotekark±, wiêc dzieñ po pojawieniu ju¿ by³am wypo¿yczyæ. Bardzo fajne opowiadanie dla dzieci. Jak zabra³am siê za czytanie to przeczyta³am cal± bez przerwy tak mnie wci±gnê³a. Je¶li bêdê w przysz³o¶ci mia³a dzieci to na pewno im kupiê.
clavia
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #67 : Listopad 10, 2014, 19:04:45 »

Dosta³am dzi¶ w prezencie dwie ksi±¿ki:
1) Józef K. Lasocki "Podstawowe wiadomo¶ci z nauki o muzyce. Popularny podrêcznik dla uczniów i samouków"
2) Józef M. Chomiñski "Chopin"

Nie pamiêtam czy wspomina³am, ale jestem samouk i mam do dyspozycji keybord Yamaha i pianino Legnica. Kiedy¶ jak jeszcze nie s³uch³am klasyki, kupi³am dwie ksi±¿k oi nuce gry na keybordzie. Ksi±¿ka, któr± dzi¶ dosta³am w porówniu do tej co mam to istne cudo. Tyle informacji o zpisie nutowym itp. Wrêcz koby³a informcyjna, Drugiej ksi±¿ki nie znam ale z racji, ¿e o Fryderyku, to bêdzie siê pewnie przyjemnie czyta³o.
clavia
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #68 : Pa¼dziernik 17, 2015, 20:18:24 »

http://www.solidarni2010.pl/31933-jak-gral-sam-chopinnbspnbsp166rocznica-smierci-wielkiego-polaka.html
Strony: 1 ... 3 4 [5]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

twistedgamers silverstar animilkowo mini-land black-for