Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 3 4 [5]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ksi¹¿ki o Chopinie, jego Âżyciu i twĂłrczoÂści  (Przeczytany 43839 razy)
clavia
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #60 : Maj 11, 2014, 18:13:43 »

DziÂś upolowaÂłam na allegro Hoesicka 4 tomy i wreszciĂŞ bĂŞdĂŞ miaÂła pierwszÂą pozycjĂŞ dotyczÂącÂą mistrza.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #61 : Maj 12, 2014, 07:16:19 »

PamiĂŞtaj tylko, Âże to doœÌ "wiekowe" dzieÂło. NiektĂłre sprawy wrĂŞcz mylnie naÂświetla (np. rzekomy romans mistrza z DelfinÂą PotockÂą). Na pewno jednak jest istotnym kompedium, ktĂłre przestudiowaĂŚ i posiadac warto.   

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
clavia
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #62 : Maj 12, 2014, 10:03:09 »

OczywiÂście bĂŞdĂŞ pamiĂŞtaĂŚ.
zbylut
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #63 : Czerwiec 25, 2014, 15:58:48 »

Dzieù Dobry. Jestem na forum ze wzglêdu na ksi¹¿kê, któr¹ oferujê do sprzeda¿y. Ksi¹¿ka jest rzadkoœci¹ i mo¿e zainteresuje kogoœ:
http://allegro.pl/konstancja-gladkowska-muza-chopina-galewicz-hit-i4300437918.html
JeÂżeli post nie jest w odpowiednim temacie - przepraszam.
Mam nadziejĂŞ, Âże zainteresowaÂłem postem.
Pozdrawiam.
clavia
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #64 : Listopad 05, 2014, 00:43:56 »

Ja zabieram siê za Lew Mazel "Studia Chopinowskie" a w tej chwili co mo¿e siê wydaÌ wielu ludziom dziwne mam przed sob¹ "Program VII Miêdzynarodowego Konkursu Fryderyka Chopina" (ciekwa ksi¹¿ka).
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #65 : Listopad 05, 2014, 08:54:28 »

"Program VII Miêdzynarodowego Konkursu Fryderyka Chopina" (ciekwa ksi¹¿ka).
caÂłkowicie rozumiem Twoje zainteresowanie, Clavio  . Sam niedawno przegladaÂłem z rozrzewnieniem mojÂą kultowÂą "zdobycz" i pamiÂątkĂŞ jakÂą jest Program VI Konkursu. Kiedys kupiÂłem ten program w antykwariacie. To co jest w nim niesamowitego - to komplet autografĂłw wszystkich uczestnikow i jurorĂłw z autografem na dwie pierwsze strony samego maestra Artura Rubinsteina!  Chichot

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
clavia
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #66 : Listopad 09, 2014, 00:14:06 »

Ostatnio w bibliotece miejskiej u nie w mieÂście pojawiÂło siĂŞ "JaÂśnie Pan Pichon". Znajoma jest bibliotekarkÂą, wiĂŞc dzieĂą po pojawieniu juÂż byÂłam wypoÂżyczyĂŚ. Bardzo fajne opowiadanie dla dzieci. Jak zabraÂłam siĂŞ za czytanie to przeczytaÂłam calÂą bez przerwy tak mnie wciÂągnĂŞÂła. JeÂśli bĂŞdĂŞ w przyszÂłoÂści miaÂła dzieci to na pewno im kupiĂŞ.
clavia
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #67 : Listopad 10, 2014, 19:04:45 »

Dosta³am dziœ w prezencie dwie ksi¹¿ki:
1) JĂłzef K. Lasocki "Podstawowe wiadomoÂści z nauki o muzyce. Popularny podrĂŞcznik dla uczniĂłw i samoukĂłw"
2) JĂłzef M. ChomiĂąski "Chopin"

Nie pamiêtam czy wspomina³am, ale jestem samouk i mam do dyspozycji keybord Yamaha i pianino Legnica. Kiedyœ jak jeszcze nie s³uch³am klasyki, kupi³am dwie ksi¹¿k oi nuce gry na keybordzie. Ksi¹¿ka, któr¹ dziœ dosta³am w porówniu do tej co mam to istne cudo. Tyle informacji o zpisie nutowym itp. Wrêcz koby³a informcyjna, Drugiej ksi¹¿ki nie znam ale z racji, ¿e o Fryderyku, to bêdzie siê pewnie przyjemnie czyta³o.
clavia
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #68 : Październik 17, 2015, 20:18:24 »

http://www.solidarni2010.pl/31933-jak-gral-sam-chopinnbspnbsp166rocznica-smierci-wielkiego-polaka.html
Strony: 1 ... 3 4 [5]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

animilkowo neder-live silverstar black-for countrylife