Beatko, dziêki za namiary - ale¿ tam emocji i w rzeczy samej najwiêcej dyskusji wokó³ Olofa:) "Gra w pozycji Quasimoda" - to mnie rozbawi³o
Doprawdy, co za ró¿nica, jak siedzi, byle mu by³o wygodnie:) Jest oryginalny, to zawsze budzi kontrowersje. Zhi Chao mnie osobi¶cie nie wyda³ siê bardzo niekanoniczny, bardzo romantyczna i uczuciowa by³a jego gra, choæ zwracano uwagê, ¿e nie do koñca odpowiada idiomowi (zobaczymy, jak tym razem bêdzie wygl±da³a walka o idiom:)). Ponoæ jego Etiuda Rewolucyjna by³a taka obrazoburcza? Rosjanki podoba³y mi siê obie. Ciekawy by³by taki fina³
Galina jest starsza, chyba faktycznie lepsza. Trudno mi powiedzieæ po ca³ym dniu, czy mam jakiego¶ stuprocentowego faworyta. Cieszê siê, ¿e nasi dali radê, i z ogólnego poziomu wykonañ, i jeszcze poczekam z pe³nym zaanga¿owaniem do 2 etapu
. Póki co zgadzam siê ze stwierdzeniem, ¿e ka¿dy z wykonawców czym¶ nas urzeka.
Polaków jeszcze wyst±pi dziesiêciu - i z pewno¶ci± wiele mog± pokazaæ dobrego.
Jutro pos³uchamy dwóch - £ukasza Krupiñskiego i Krzysztofa Ksi±¿ka (kolejny student z Bydgoszczy:)).
A jeszcze bêdzie Piotr Nowak i Micha³ Szymanowski, którym bêdê kibicowaæ bardzo gor±co, i Szymon Nehring, i Zuzia Pietrzak, i Andrzej Wierciñski... Nie ma innej opcji, musi byæ Polak w finale:))