Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: XVII Konkurs im F. Chopina 2015 - I etap  (Przeczytany 124380 razy)
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #345 : Październik 06, 2015, 21:29:51 »

Witam Wszystkich,

Aktualnie mam bardzo duÂży niedoczas, materia³ów z konkursu teÂż siĂŞ nazbieraÂło i juÂż wiem, Âże na bie¿¹co wszystkiego nie przesÂłucham. Mam wiĂŞc proÂśbĂŞ - moÂżecie mi poleciĂŚ uczestnikĂłw, ktĂłrych mĂłgÂłbym dzisiaj przesÂłuchaĂŚ. Wiem, Âże melomanowi nie wypada grzeszyĂŚ takim pytaniem, ale niestety taka praca 

Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ, jak przesÂłucham to chĂŞtnie coÂś napiszĂŞ.
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #346 : Październik 06, 2015, 21:34:39 »

nic straconego, przecieÂż Ci najlepsi przejdÂą do nastĂŞpnego etapu i znĂłw ich wysÂłuchamy w jeszcze wspanialszych utworach

pozdrawiam          
               Marek
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #347 : Październik 06, 2015, 21:34:50 »

Gdzieœ mo¿na wys³uchaÌ ju¿ Hamelina? Nie mogê znaleŸÌ a komentarze s¹ zachêcaj¹ce, zreszt¹ podoba³ mi siê w eliminacjach.

Voila  

https://www.youtube.com/watch?v=0kwQZopTLEw

Bart, niestety przyznajê Ci racjê. Szkoda, ¿e organizatorzy nie nawi¹zali wspó³pracy z medici tv. Najbardziej irytuje, ¿e na uzupe³nienie archiwum trzeba czekaÌ dzieù...

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #348 : Październik 06, 2015, 21:37:12 »

CzeœÌ Piotrze    MyÂślĂŞ, Âże najlepiej poinformowana w tym zakresie jest Asia, ktĂłra ogarnia znakomicie kaÂżdy dzieĂą przesÂłuchaĂą 

W rundzie wieczornej duÂże wraÂżenie zrobili na mnie Szymanowski i Tartakowski.

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #349 : Październik 06, 2015, 21:37:39 »

Piotrze, przede wszystkim naszych:)
A tak w telegraficznym skrĂłcie - pierwszego dnia, na pewno warto posÂłuchaĂŚ Galiny Christiakowej, Seonga Jin Cho, Saskii Giorgini, Chi Ho Hana
Drugiego dnia - Dinary Klinton, Qi Konga, Olofa Hansena.
Trzeciego - Xina Luo, Alexii Mouzy, Osokinsa.
A dziÂś - Hamelina i Tartakowskiego.

Z naszych - najlepszy na razie w naszym odczuciu byÂł dzisiaj Szymanowski.
Poza tym polubiliœmy bardzo Szymona Nehringa i Krzysztofa Ksi¹¿ka.
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2015, 21:42:00 wysłane przez Aleksias » Zapisane
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #350 : Październik 06, 2015, 21:39:18 »

http://chopin2015.tvp.pl/21385412/uczestnicy  tu moÂżna wysÂłuchaĂŚ wszystkich

pozdrawiam          
               Marek
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #351 : Październik 06, 2015, 21:41:03 »

Na wszystkich nie mam czasu, nawet nie wiecie jak bardzo ¿a³ujê. Ale w³¹czam wedle polecenia, bêdê mia³ przyjemn¹ atmosferê do pracy.

DziĂŞkujĂŞ bardzo.

PS: NieÂśmiaÂło zapytam, czy macie plany na przyszÂłoroczne Duszniki? MoÂże byĂŚ ciekawa - pokonkursowa - obsada?
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #352 : Październik 06, 2015, 21:43:46 »

aro, dzieki.
You are rulezing
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #353 : Październik 06, 2015, 21:48:33 »

http://chopin2015.tvp.pl/21960635/galina-chistiakova warto jeszcze raz posÂłuchaĂŚ

pozdrawiam          
               Marek
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #354 : Październik 06, 2015, 21:50:42 »

Czy nie uwazacie, ze mechanizm glosowania w polityce jest do totalnej wymiany?
System pozwala na niesamowite manipulacje.
Np. Partie, ktore sie nienawidza, nagle lacza sie, zeby wyeliminowac trzeciego gracza.
Jednym slowem. Glos w wyborach politycznych nie jest naszym glosem. lecz
glosem cholernej celebryckiej ekipy, ktora nas notorycznie okrada.

Pisze o tym dlatego, ze teraz mamy konkurs i glosowanie jest jego czescia.
Wpadlem zatem na pomysl, zeby, tak jak w konkursie, glosowac etapami.
W pierwszym etapie glosujemy na po prostu  TAK lub NIE w stosunku do partii rzadzacej (w tym wypadku na PO).
Jezeli spoleczenstwo powie NIE powyzej 50% to PO juz nie bierze udzialu w dalszych etapach (jak w KFH).
Etap drugi jest walka o prymat pozostalych ugrupowan a wyborcy PO, jezeli chca, to maja druga opcje.

Zawiazywanie koalicji jest zle i sprzyja manipulacji.
Ten nonsens jest legalny w obecnym systemie od lat.
Czesto, do koalicji wchodza partie, ktore sie ninawidza i maja sprzeczne programy a z sytuacji
wynika, ze laczac sie moga dostac sie do zlobo-sejmu (np. PO i PSL).

Innym nonsensem jest mowienie, ze prezydent Polski jest a-partyjny.
Przeciez to jest jedno wielkie klamstwo. Prezydent na ogol wywodzi sie z jakiejs partii.
W pojedynke nie mialby szans.
Oczywiscie, ze prezydent, ktory przyszedl z PO bedzie wspieral programy PO.
Z PiS, programy PiS-u itd...

Zaklamanie, Hipokryzja, Balagan, Bezczelnosc i Glupota. Ot taka jest nasza polityka.
Przepraszam, ze tak nagle zmienilem temat i sie uzalam, ale przez ta cholerna glupote polityczna
nasz umilowany pazdziernik moze byc ostatnim.

P.S.
Pamietacie, co kumoterstwo polityczne zrobilo z ostatnim koncertem laureatow za nasze pieniadze?
Mam nadzieje, ze w tym roku, koncert laureatow obedzie sie po Bozemu, dla ludzi i w Filharmonii.
tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #355 : Październik 06, 2015, 22:07:28 »

Ja jestem za tym, ¿eby jury konkursu nie widzia³o, kto aktualnie gra. Temida z opask¹. Niestety to wymaga zmiany w regulaminie. Czyli po prostu ¿eby ocenia³o wy³¹cznie to, co s³ysz¹. Bez ogl¹dania siê na kariery, znajomoœci medialne uczestnika. Reakcjê sali mog¹ s³yszeÌ. Bo jak¹ gwarancje mamy, ¿e nie dojdzie do "artystycznej korupcji"? Proszê tej "korupcji" nie wi¹zaÌ z dobrami materialnymi ($$$), choÌ poœrednio zawsze korupcja siê z nimi wi¹¿e....

...w tym sensie rozumiem wpis Bartusa Demokracja czyli kupczenie obietnicami = korupcja ... na skalĂŞ obywatelskÂą   Chichot

P.S. Co sie dzieje z Januszem? Co?
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2015, 22:19:05 wysłane przez tuco82 » Zapisane

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #356 : Październik 06, 2015, 22:30:15 »

W³¹czyÂłem sobie jej recital kilka dni temu wieczorem, przed snem. ObudziÂłem siĂŞ rano ze sÂłuchawkami na uszach  Spoko

PS. To dobra pianistka, oj, bardzo dobra.

Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #357 : Październik 06, 2015, 22:46:55 »

Jak zrobiĂŚ, Âżeby jury nie wiedziaÂło, kto gra? Opasek na oczy im nie zaÂłoÂżymy, nie zawiesimy kotar ani nie posadzimy w pomieszczeniu z samymi gÂłoÂśnikami, bo w Âżadnym z tych wypadkĂłw nie usÂłyszÂą dokÂładni tego, co graÂł artysta. A muszÂą sÂłyszeĂŚ dokÂładnie to, co graÂł, bez najmniejszych znieksztaÂłceĂą, bo przy takim poziomie konkursu mogÂą decydowaĂŚ niuanse.

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #358 : Październik 06, 2015, 22:53:04 »

Polecam - konkursowe relacje Marka DyÂżewskiego. Tu komentuje wczorajszÂą grĂŞ Osokinsa. Zazwyczaj z profesorem mamy podobne odczucia   Chichot

https://www.youtube.com/watch?v=V-Aq3KDGWBw

tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #359 : Październik 06, 2015, 23:03:48 »

A muszÂą sÂłyszeĂŚ dokÂładnie to, co graÂł, bez najmniejszych znieksztaÂłceĂą, bo przy takim poziomie konkursu mogÂą decydowaĂŚ niuanse.
I tu mam pytanie otwarte dla kaÂżdego. Czy decyzja jury musi byĂŚ oficjalnie uzasadniona? Czy tylko liczy siĂŞ matematyka... jak w przypadku sĂŞdziowania wydarzeĂą sportowych Co?

Moim zdaniem przydaÂłoby sie jakieÂś sprawozdanie na piÂśmie, uzasadniajÂące werdykt Szok CzÂłonkowie jury "coÂś tam" sobie notujÂą. UznajĂŞ ich zapiski jako brudnopis + karty oficjalne. Te brudnopisy byÂłby najcenniejsze i podane do publicznej wiadomoÂści. Sam wynik maÂło mĂłwi.
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2015, 23:06:48 wysłane przez tuco82 » Zapisane

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
Strony: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 31   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni kalinowatyper silverstar animilkowo black-for