Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
Chopin
>
XVII Konkurs im F. Chopina 2015 - I etap
Strony:
1
...
29
30
[
31
]
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: XVII Konkurs im F. Chopina 2015 - I etap (Przeczytany 118912 razy)
fille007
Ekspert
Wiadomo¶ci: 845
Odp: XVII Konkurs im F. Chopina 2015 - I etap
«
Odpowiedz #450 :
Pa¼dziernik 08, 2015, 19:54:36 »
Dziêkujê Asiu za info
Cytat: Aleksias Pa¼dziernik 08, 2015, 00:35:37
"she bangs, she bangs"
Gdzie¶ to ju¿ s³yszeli¶my (uwaga na refren - megagrafomañski, jak i ca³a reszta)
:
https://www.youtube.com/watch?v=CsF_lqnALQw
UWAGA! DODANE!
Kasiu, przepraszam za wepchniêcie siê z odpowiedzi± do Twojego postu! Asia:))
Cytat: fille007 Pa¼dziernik 08, 2015, 19:44:33
Przypomnia³ mi siê jeszcze jeden wariant K + asia czytane tak, jak czyta siê po ang. Asia (Azja). Asiu, Ty te¿ jeste¶ na to "nara¿ona"
W³a¶nie czytaj±c Wasze przygody z imionami przypomina³am sobie, jak to wystêpuj±c jako Asia, czêsto zostawa³am Azj±:)) Zdarzy³o mi siê tak¿e byæ Assi (przez s, jak Agassi). I to mi siê nawet podoba³o:) , jako ubarwienie wersji imienia, któr± uwa¿a³am za niezbyt efektown± (bardziej podoba³a mi siê Joanna, ale nikomu nie chcia³o siê tak d³ugo mówiæ
)
Cytat: fille007 Pa¼dziernik 08, 2015, 19:54:36
Gdzie¶ to ju¿ s³yszeli¶my (uwaga na refren - megagrafomañski, jak i ca³a reszta)
:
https://www.youtube.com/watch?v=CsF_lqnALQw
Tak te¿ mnie siê to skojarzy³o:) I pewnie pisz±cemu, choæ w tym przypadku nie by³o to pisane z zachwytem, oj nie by³o:))
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 09, 2015, 18:14:14 wys³ane przez Aleksias
»
Amo la musica sopra tutte le arti
fille007
Ekspert
Wiadomo¶ci: 845
«
Odpowiedz #451 :
Pa¼dziernik 08, 2015, 20:08:41 »
Cytat: Aleksias Pa¼dziernik 08, 2015, 00:35:37
"I didn't know Chopin wrote a banglade"
Hehe, je¶li jeszcze o tym nie wiecie, to siê ca³kiem za³amiecie:
Chiñczycy mawiaj± na Chopina - uwaga! -
Xiao Bang
(蕭邦)
Czwarta linijka od góry:
http://www2.almamater.uj.edu.pl/130/08.pdf
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 08, 2015, 20:18:22 wys³ane przez fille007
»
Amo la musica sopra tutte le arti
TeresaGrob
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2621
«
Odpowiedz #452 :
Pa¼dziernik 08, 2015, 20:46:41 »
Chyba te¿ nie mogê sie doczekaæ, bo obejrza³am sobie program II etapu i tak siê zastanawiam
czy kto¶ na konkursie ju¿ kiedy¶ gra³ te Wariacje (Warianty) które ma w programie Osokins? .Pewnie tak ale zupe³nie nie
pamiêtam.
http://www.franzschubert.pl/
tuco82
Ekspert
Wiadomo¶ci: 529
«
Odpowiedz #453 :
Pa¼dziernik 08, 2015, 21:50:59 »
Co z tego, ¿e juror, który trenowa³ pianistê, nie mo¿e g³osowaæ. We¼my przewodnicz±c± jury. Co by musia³o siê staæ, ¿eby kursant pani Popowej-Zydroñ nie przeszed³ do II etapu? (a mo¿e faktycznie nie przeszed³?)
Moim zdaniem nale¿y zmieniæ regulamin tak, ¿eby "grono instruktorów" nie by³o zarazem "gronem egzaminatorów". I nie chodzi o personalia, tylko o rozgraniczenie: nauczyciel versus cz³onek jury.
A w ogóle spodoba³ mi siê komentarz komentatora felietonu "13 rz±d", który powiedzia³ mniej wiêcej, ¿e musimy odkrywaæ nowego Chopina. Zgadzam siê - musimy udoskonalaæ i poszukiwaæ tego, czego jeszcze nie znaleziono w dzie³ach Chopina.
Dlatego jestem zwolennikiem równiez ewolucyjnego podej¶cia do muzyki, z ca³ym szacunkiem i podkre¶leniem osobowo¶ci Chopina, jego wra¿liwo¶ci na czasy, w jakich ¿y³. Je¶li muzyka ma byc uniwersalna, to ma tez odpowiadaæ dzisiejszym czasom: tu i teraz, na 17. Konkursie Chopinowskim równie¿!
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 08, 2015, 21:55:00 wys³ane przez tuco82
»
"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w±tpliwa autentyczno¶æ." - Albert Einstein
bartus
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2896
«
Odpowiedz #454 :
Pa¼dziernik 09, 2015, 08:41:25 »
Odsluchalem Hamelina.
Nie podobal mi sie. Okropna,bardzo zauwazalna maniera - POTENCJOMETR.
Zglasnia, wycisza kazda fraze. Podobnie, jak graja dzieci w szkole. Hamelin jest pianista sprawnym, chociaz w etiudzie rewolucyjnej nie zachwycil lewa reka
Bodek1
Ekspert
Wiadomo¶ci: 576
«
Odpowiedz #455 :
Pa¼dziernik 09, 2015, 10:13:42 »
Na wstêpie chcia³em pogratulowaæ Asi za trafne (w wiêkszo¶ci) typowanie kandydatów do przej¶cia na 2 etap Konkursu. Spokojnie mog³aby byæ jurorem konkursu z Naszego Forum
Wczoraj pos³ucha³em Hamelina - dla mnie te¿ to jeden z faworytów konkursu - "czarodziej" fortepianu...Do grona moich faworytów do³±czy³bym Koreañczyków Chi Ho Hana, Seonga, Qi Konga ¶wietni technicznie w ¿ywych partiach i potrafi±cy przekazaæ swoje liryczne dusze w czê¶ciach spokojniejszych - ciekawe jak poradz± sobie z mazurkami i polonezem (o Hamelina jako¶ jestem spokojny). Z Naszych Asów jak do tej pory najwiêksze wra¿enie na mnie zrobi³ Krzysztof Ksi±¿ek.
Pozdrawiam Wszystkich
UWAGA: DODANE!
Bodku, przepraszam za wepchniêcie siê z odpowiedzi± do Twojego postu! Asia:)
Bodku, bardzo dziêkujê za mi³e s³owa, ale pochwa³y moim zdaniem trochê niezas³u¿one!:) Po pierwsze, wszyscy komentowali¶my razem pierwszy etap i wybierali¶my tych, którzy zdawali siê byæ lepsi. Po drugie, wszyscy typowali¶my mniej wiêcej tak samo. Po prostu nie wszyscy wszystko napisali. Zreszt± ja potraktowa³am propozycjê Leszka, zw³aszcza jego ostatni± sugestiê, jako typowanie tych, którzy przejd±, a nie tych, których najbardziej polubi³am, wiêc stawia³am rozum przed sercem w kilku przypadkach na tak i w kilku na nie.
«
Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 09, 2015, 18:12:52 wys³ane przez Aleksias
»
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 752
«
Odpowiedz #456 :
Pa¼dziernik 09, 2015, 17:01:55 »
Widzê, ¿e przez pomy³kê pojawi³o siê tu kilka postów o kolejnym etapie, który jest omawiany w innym miejscu. Dlatego zamykam temat. Gdyby kto¶ chcia³ dodaæ co¶ warto¶ciowego odno¶nie do I etapu, proszê o wiadomo¶æ. Posty dotycz±ce II etapu przenios³em w odpowiednie miejsce.
O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
Strony:
1
...
29
30
[
31
]
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »