Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 [2] 3 4 ... 9   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wytypuj zwyciĂŞzcĂŞ 17. MiĂŞdzynarodowego Konkursu im. F. Chopina  (Przeczytany 61571 razy)
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : Październik 07, 2015, 18:33:13 »

WÂłaÂściwie w niewielkim stopniu modyfikujĂŞ powyÂższe, trafne rĂŠsumĂŠe 

Bies, B³aszczyk, Candotti, Carroccia, siostry Christiakowe, Seong-Jin Cho, Giorgini, Chi Ho Han, Furumi, Hansen, Jurnic, Adam Go¿dziewski, Krupiùski, Ksi¹¿ek, Kate Liu, Eric Liu, Mouza, Nehring, Osokins, Schwamova, Park, Poon, Richard-Hamelin, Sudo, Szymanowski, Tartakovsky, Wierciùski, Zi Xou, Yike (Tony) Yang, Cheng Zhang

OK, skoro mamy tu punktacjĂŞ to rozdzielĂŞ serce od rozumu   Prawdopodobnie nie przejdÂą - a szkoda:

Byrdy, Tian Lu, Xin Luo
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2015, 19:21:38 wysłane przez Aleksias » Zapisane

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #16 : Październik 07, 2015, 18:36:22 »

Bardzo chciaÂłabym Tian Lu, ale trochĂŞ siĂŞ bojĂŞ, Âże stracĂŞ punkt Chichot
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #17 : Październik 07, 2015, 18:45:45 »

No wygÂłupiam siĂŞ Bardzo jÂą lubiĂŞ, ale nie jestem pewna, jest tak mocna obsada. Z drugiej strony mam jeszcze cztery wolne miejsca:) Dobrze wiĂŞc: oddzielam rozum od serca: Chichot

Tian Lu )

Xina sam mi wyperswadowaÂłeÂś:)

PolakĂłw najchĂŞtniej widziaÂłabym wszystkich, ale staram siĂŞ myÂśleĂŚ realistycznie
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2015, 18:48:00 wysłane przez Aleksias » Zapisane
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #18 : Październik 07, 2015, 18:47:04 »

Hah, ja nie sÂłyszaÂłem kilkudziesiĂŞciu pianistĂłw, wiĂŞc wysoka skutecznoœÌ jest tu wrĂŞcz niemoÂżliwa   

tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Październik 07, 2015, 18:51:32 »

Przecie¿ to zabawa, w swoich typach te¿ mam ryzykowne nominacje. Ryzykowne ze wzglêdu na "poprawnoœÌ polityczn¹" wykonywania dzie³ Chopina. Chyba nie jest tajemnic¹, ¿e jestem koneserem rozwa¿nego stosowania kontrapunktu...

Przypominam, Âże:
Aby zostaĂŚ sklasyfikowanym trzeba oddaĂŚ przynajmniej jeden "typ" na kaÂżdy etap Konkursu.

ZasugerowaÂłem, Âże gÂłosujemy do 21-stej dzisiejszego wieczoru, ale to raczej wynikaÂło z ostroÂżnoÂści (bo nie wiem kiedy jury podaje werdykt).
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2015, 18:53:36 wysłane przez tuco82 » Zapisane

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #20 : Październik 07, 2015, 18:52:42 »

Mnie z pierwszego etapu najbardziej podobaÂła siĂŞ Amerykanka Kate Liu http://chopin2015.tvp.pl/21979041/kate-liu

i Polak Andrzej WierciĂąski http://chopin2015.tvp.pl/22014020/andrzej-wiercinski

pozdrawiam          
               Marek
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #21 : Październik 07, 2015, 19:00:31 »

Marku, bĂŞdziesz jeszcze gÂłosowaÂł oficjalnie, czy zaznaczyĂŚ Ci te kandydatury na zielono? Bo Leszek wydaÂł rozporzÂądzenie, Âże ma byĂŚ w tym kolorze:)))
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #22 : Październik 07, 2015, 19:10:31 »

Tak

Amerykanka Kate Liu
i
  Polak Andrzej WierciĂąski
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2015, 19:19:59 wysłane przez Aleksias » Zapisane

pozdrawiam          
               Marek
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #23 : Październik 07, 2015, 19:14:53 »

A moÂżna mniej niÂż 40 bo nie sÂłuchaÂłam wszystkich?

.

fille007
Ekspert

« Odpowiedz #24 : Październik 07, 2015, 19:20:19 »

OK, skoro mamy tu punktacjĂŞ to rozdzielĂŞ serce od rozumu   Prawdopodobnie nie przejdÂą - a szkoda:
Xin Luo

Oj tak, jeÂśli patrzeĂŚ sercem, to ten chÂłopak jako pierwszy!

Moje serce chciaÂłoby teÂż Rajeshkumara

Rozum mĂłwi mi jednak, Âże II i III etapu nie bĂŞdĂŞ mogÂła ÂśledziĂŚ live tak intensywnie jak I, tak wiĂŞc z Âżalem muszĂŞ zrezygnowaĂŚ z udziaÂłu w zabawie.

Amo la musica sopra tutte le arti
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #25 : Październik 07, 2015, 19:20:57 »

Aga, z tego, co zrozumiaÂłam, moÂżna ilu siĂŞ chce, z tym Âże 40 to jest max
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2015, 19:24:48 wysłane przez Aleksias » Zapisane
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #26 : Październik 07, 2015, 19:28:29 »

Oj tak, jeÂśli patrzeĂŚ sercem, to ten chÂłopak jako pierwszy!

Moje serce chciaÂłoby teÂż Rajeshkumara

Rozum mĂłwi mi jednak, Âże II i III etapu nie bĂŞdĂŞ mogÂła ÂśledziĂŚ live tak intensywnie jak I, tak wiĂŞc z Âżalem muszĂŞ zrezygnowaĂŚ z udziaÂłu w zabawie.

Kasiu, ja byĂŚ moÂże teÂż    Ale co tam, zabawmy siĂŞ choĂŚ raz!  Jestem bardzo ciekawy Twoich typĂłw  Spoko

A moÂżna mniej niÂż 40 bo nie sÂłuchaÂłam wszystkich?.

MyÂślĂŞ, Âże tak, w koĂącu Marek podaÂł jedynie swoich murowanych faworytĂłw 

tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #27 : Październik 07, 2015, 19:58:09 »

Typowanie pianistĂłw, ktĂłrzy zakwalifikujÂą siĂŞ do II etapu (max. 40 osĂłb):

Tymoteusz Bies, Michelle Candotti, Yasuko Furumi, Galina Chistiakova, Adam MikoÂłaj GoÂździewski, Ivett GyĂśngyĂśsi, Chi Ho Han,
Aljoša JuriniÌ, Su Yeon Kim, Marek Kozåk, Krzysztof Ksi¹¿ek, Szymon Nehring, Piotr Nowak, Zuzanna Pietrzak, Kausikan Rajeshkumar, Charles Richard-Hamelin, Natalie Schwamovå, Tamila Salimdjanova.

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w¹tpliwa autentycznoœÌ." - Albert Einstein
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #28 : Październik 07, 2015, 20:21:39 »

Moje typy:

Galina Chistiakowa, Yasuko Furumi, Adam GoÂździewski, Saskia Giorgini, Ivett GyĂśngyĂśsi, Chi Ho Han, Olof Hansen,  Aljosa Jurinic, Dinara Klinton, Aimi Kobayashi, Qi Kong, ÂŁukasz KrupiĂąski, Krzysztof Ksi¹¿ek, Nao Mieno, Alexia Mouza, Nozomi Nakagiri, Ronald Noerjadi, Szymon Nehring, Piotr Nowak, Georgijs Osokins, Jinhyung Park, Tiffany Poon, Charles Richard-Hamelin, Tamila Salimdjanova, Natalie Schwamova,  Rina Sudo, MichaÂł Szymanowski, Alexei Tartakovsky, Alexander Ullman, Andrzej WierciĂąski, Yike Yang.

« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2015, 20:22:43 wysłane przez Aleksias » Zapisane

tuco82
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #29 : Październik 07, 2015, 20:34:57 »

Jeszcze do³o¿ê jedna osobê: Yuliya Yermalayeva

Strony: 1 [2] 3 4 ... 9   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher silverstar twistedgamers mini-land paktprzyjazni