Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 35   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: XVII Konkurs im F. Chopina 2015 - II etap  (Przeczytany 132937 razy)
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 953

Pawe³

« Odpowiedz #180 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:06:25 »

no i mamy Ivo Pogorelica, Chichot  trudno tego pianisty nie zauwa¿yæ, oj! ciekawe, kto z jury w czasie obrad w przyp³ywie emocji trzaskaj±c drzwiami zniszczy futrynê? a z drugiej strony pamiêtacie innych pianistów z X konkursu 80' ?
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #181 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:09:30 »

Mazurki i polonez marzenie!!

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #182 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:10:05 »

No, to by³o co¶:))

Fajne komentarze na czacie:

"I can't breathe, call ambulance!"
"Osokinaise" Chichot
"Crazy but well"
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #183 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:13:42 »

no i mamy Ivo Pogorelica, Chichot  trudno tego pianisty nie zauwa¿yæ, oj! ciekawe, kto z jury w czasie obrad w przyp³ywie emocji trzaskaj±c drzwiami zniszczy futrynê? a z drugiej strony pamiêtacie innych pianistów z X konkursu 80' ?
Trudno unikn±æ porównañ; chocia¿ Osokins tworzy chyba swoj± w³asn±, indywidualn± legendê
Pojawiaj± siê te¿ porównania do Katsarisa; Leszku, co ty na to, jeste¶ tu ekspertem: dostrzegasz pokrewieñstwo?

A co do X konkursu, to akurat ta edycja utkwi³a mi mocno w sercu, bo dwoje laureatów darzê niezmiennym uwielbieniem: Dang Thai Sona i Tatianê Szebanow±:))
O, przepraszam, jeszcze Ewê Pob³ock±: jak widaæ, by³a to naprawdê wyj±tkowa edycja.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2015, 01:05:01 wys³ane przez Aleksias » Zapisane
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #184 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:21:32 »

... utkwi³a mi mocno w sercu, bo dwoje laureatów darzê niezmiennym uwielbieniem: Dang Thai Sona i Tatianê Szebanow±:))
Aleksias, rozumiem, jest tak, ¿e wszyscy mówi± o Ivo w kontek¶cie Xk, a teraz Park gra bardzo dobrze, a ja wci±¿ s³yszê Osokinsa, takie emocje, niew±tpliwie Osokins bêdzie elektryzowa³ do koñca, jest osobowo¶ci±
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #185 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:25:03 »

Jinhyung Park gra ¶wietnie, podoba³ mi siê te¿ w I etapie.
A wyj¶cie na estradê po gwie¼dzie zawsze jest troszkê trudne, bo s³uchaczom trudno siê otrz±sn±æ z takiego hipnotyzuj±cego oddzia³ywania:) Ale ch³opak daje radê.

Barcarolle in F sharp major Op. 60
Polonaise in A flat major Op. 53
Waltz in E flat major Op. 18
Andante Spianato and Grande Polonaise Brillante in E flat major Op. 22
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #186 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:28:02 »

Park spokojnie III etap, wspania³a technika, buduje w³asn± kreacjê
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #187 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:37:39 »

my¶lê, ¿e konflikt na tegorocznym konkursie jest nieunikniony, dlaczego? mamy Osokinsa, publiczno¶æ bêdzie wyczekiwaæ jego wystêpów, czy¿by mia³ wygraæ? (osobi¶cie my¶lê, ¿e jest "przerysowany" i nie wygra) kto¶ w Jury pierwszy skre¶li na karteczce mniej punktów, dojdzie do dyskusji, ... czas poka¿e
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #188 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:38:19 »

c.b.d.u. Chichot

Przyjê³am a priori
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2015, 01:06:37 wys³ane przez Aleksias » Zapisane
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #189 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:58:08 »

wg krytyków w studiu Onoda by³a lepsza od Osokins i Parka (Onoda, du¿o agresji, pomy³ek i nierówno¶ci), a teraz rozmawiaj± o Osokinsie, wiêc dlaczego nie zachwycaj± siê Onod±? Ja siê nie zachwycam Japonk±, ... i nic z tego nie rozumiem
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #190 : Pa¼dziernik 11, 2015, 14:59:51 »

W Dwójce Osokins ca³kowicie zdominowa³ dyskurs Ogólna zgoda, ¿e jest to najwiêksza indywidualno¶æ konkursu o wielkim talencie i nieograniczonych mo¿liwo¶ciach. Natomiast oczywi¶cie wiele zastrze¿eñ co do interpretacji Tego siê nale¿a³o spodziewaæ. Jednak wniosek by³ taki, ¿e musi pozostaæ w konkursie choæby po to, by Martha nie opu¶ci³a jury Jak widaæ nie da siê uwolniæ od tych skojarzeñ.

Przyjê³am a priori
Aczkolwiek istnia³a ju¿ bogata literatura;)
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 11, 2015, 18:14:55 wys³ane przez Aleksias » Zapisane
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #191 : Pa¼dziernik 11, 2015, 15:00:30 »

znikam do ko¶cio³a, Osokins - trudna mi³o¶æ
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #192 : Pa¼dziernik 11, 2015, 15:05:38 »

W TVP Kultura komentatorzy orzekli jednog³o¶nie, ¿e dzi¶ najlepsza by³a Japonka Mayaka Nakagawa. Prowadz±cy audycjê przekrêci³ nazwisko na Osoknis - jednoznaczne. A ja nie prze¿y³am trzêsienia ziemi, oczekiwania ¼ród³em cierpieñ.

Nie narzekajmy na po¶lizg w czasie, wszak trzeba by³o upakowaæ nadprogramow± trójkê uczestników!

Migawka z wczorajszego dnia: Podczas wystêpu Alexii Mouzy pani siedz±ca obok tak mocno krêci³a g³ow±, ¿e powia³ mi na policzek wiatr silniejszy od podmuchu z klimatyzatora i tak g³o¶no smarowa³a o³ówkiem uwagi na ksi±¿eczce z programem, ¿e odg³os zag³usza³ momentami forte pianistki. Alexia, k³aniaj±c siê, ociera³a obur±cz ³zy.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #193 : Pa¼dziernik 11, 2015, 15:14:24 »

Te¿ przejrza³am program i zauwa¿y³am, ¿e Osokins jako jedyny zagra SIEDEM utworów, brawa dla tego pana, nie minimalizuje, rozpo¶ciera pawi ogon na maksa, tzn. wachlarz mo¿liwo¶ci W wiêkszo¶ci uczestnicy wybrali po 4 utwory, w porywach do piêciu. Czworo z nich wybra³o tylko 3 utwory, a jedynie dwoje 6 utworów.

Korekta: Dinara Klinton zagra³a w II etapie 9 utworów, z tym, ¿e 6 z nich to kolejne etiudy w cyklu. Tak¿e Krzysztof Ksi±¿ek zagra³ 7 utworów, ale 4 z nich to cykl 4 mazurków.
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #194 : Pa¼dziernik 11, 2015, 15:30:01 »

Te Krzy¶kowe mazurki, to te¿ by³ piêkny pawi ogon:))

Niestety ja dzi¶ nie zd±¿y³am pos³uchaæ ca³ego wystêpu Mayaki; jednak dziwne, ¿e akurat ona - ¿e nie docenili ani Junhying Parka, ani naszych ch³opców?? Co do Georgijsa, wiadomo, ¿e bêdzie wokó³ niego du¿o szumu i zarzutów, ¿e nie trzyma idiomu:)

Te¿ szkoda mi Alexii. Jej talent jest jak nieokie³znany ¿ywio³, który co¶ musia³oby uj±æ w jakie¶ daj±ce siê kontrolowaæ ramy.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 11, 2015, 15:33:59 wys³ane przez Aleksias » Zapisane
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 35   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni animilkowo kalinowatyper twistedgamers mini-land