Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przedstawmy siĂŞ :)  (Przeczytany 73583 razy)
skrzypczatka
Gość
« Odpowiedz #45 : Październik 24, 2010, 14:57:23 »

Warszawa. MogÂłeÂś takÂą paniÂą widzieĂŚ jeszcze tylko na facebooku 
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #46 : Październik 24, 2010, 15:38:19 »

Myœla³em o Wroc³awiu i klubie "BezsennoœÌ", a facebooka nie posiadam, znudzi³y mi siê portale spo³ecznoœciowe. Jak zwykle moja niezawodna pamiêÌ do twarzy dzia³a jak nale¿y.
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #47 : Październik 24, 2010, 16:09:10 »

ZapomniaÂłem podziĂŞkowaĂŚ Monice_Aleksandrze za to, Âże mnie tu zaprosiÂła i pewnie wszystkich nas tu ÂściÂągnĂŞÂła. DziĂŞkujĂŞ.

Mnie ÂściÂągnĂŞÂła tu jej kultura wypowiedzi i przebijajÂący przez jej posty wdziĂŞk i urok osobisty.
UwierzyÂłem jej, Âże tu spotkam tak kulturalnych ludzi jak ona.

Takie kulturalne forum jest dla mnie ucieczkÂą od spraw codziennoÂści i relaksem.
Jest takÂą dolinÂą z piosenki wg tekstu Adama Sikorskiego do muzyki Billa Withersa "Sen o dolinie" wykonywanej przez BudkĂŞ Suflera:
"Znowu szarych dni pagĂłry,
ZnĂłw codziennych rzeczy las,
WolĂŞ swojÂą znĂłw dolinĂŞ,
Obok ktĂłrej pÂłynie czas,
Szuka jej, kto byÂł tu raz."

pozdrawiam          
               Marek
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #48 : Październik 24, 2010, 16:11:07 »

Witam Pana SuÂłka ( przyjemnie mi siĂŞ kojarzy ten nick- "Panie SuÂłku kochany - Kocham Pana-cicho wiem" ze sÂłuchowiska radiowego. Taka dygresyjka.
Co do wolnych tematĂłw muzycznych, chyba jest peÂłna zgoda na tym forum, po to przecieÂż jest zaÂłoÂżone, ale ostateczne sÂłowo ma przecieÂż Administrator czyli Niebieskooki
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #49 : Październik 24, 2010, 16:23:01 »

Panie Marku. Co mam powiedzieĂŚ? DziĂŞkujĂŞ za te przemiÂłe sÂłowa.  Zawstydzony , ktĂłre mocno mnie zobowiÂązujÂą.
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #50 : Październik 24, 2010, 16:46:32 »

Co do wolnych tematĂłw muzycznych, chyba jest peÂłna zgoda na tym forum, po to przecieÂż jest zaÂłoÂżone, ale ostateczne sÂłowo ma przecieÂż Administrator czyli Niebieskooki
Tak jak juÂż pisaÂłem, forum jest dla nas wszystkich. ZachĂŞcam do dzielenia siĂŞ propozycjami i sugestiami dot. organizacji forum.
JeÂśli ktoÂś ma pomysÂł na zaÂłoÂżenie jakiegoÂś zgodnego z przeznaczeniem forum tematu - niech o nic nie pyta, tylko zakÂłada.
JeÂśli ktoÂś uwaÂża, Âże przydaÂłby siĂŞ jakiÂś wyodrĂŞbniony dziaÂł - niestety, z przyczyn technicznych musi do mnie napisaĂŚ. Najlepiej takie propozycje zgÂłaszaĂŚ w "Dziale technicznym". - wtedy inni teÂż bĂŞdÂą mogli siĂŞ wypowiedzieĂŚ, jak dziaÂł nazwaĂŚ i gdzie umieÂściĂŚ, Âżeby ukÂład forum byÂł przejrzysty i funkcjonalny.

W zwiÂązku z powyÂższym - czekam na ten nowy temat Najodpowiedniejszym dziaÂłem do jego zaÂłoÂżenia jest "Muzyka".

OczywiÂście witam wszystkich, ktĂłrych jeszcze nie powitaÂłem. Zbiera siĂŞ tu naprawdĂŞ zacne grono.

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #51 : Październik 24, 2010, 22:23:24 »

Witam PaĂąstwa serdecznie.
MoÂże nie bĂŞdĂŞ aÂż tak precyzyjny jak Pan Janusz, ale jakoÂś sprĂłbujĂŞ...Zatem, mam na imiĂŞ Konrad i mieszkam w Stargardzie SzczeciĂąskim, 38 lat, historyk (a wg.innych raczej histeryk..), trochĂŞ introwertyk i trochĂŞ "dziwak"... ByÂły gitarzysta kilku rockowych i hard rockowych "groups" z ziemi stargardzkiej, obecnie trochĂŞ komponujĂŞ i gram dla przyjemnoÂści na violino..
Zaiteresowania: domator gustuj¹cy w dobrym, mocnym "tytoniu" i mi³oœnik wszechogarniaj¹cej ciszy na ³onie natury. Inne - biblistyka (hihi), oczywiœcie historia, muzyka, kino i sport (szczegól.pi³ka no¿na).W zasadzie s³ucham ró¿nych gatunków muzyki. Moi najlepsi kompozytorzy: Beethoven, Liszt, Chopin, Czajkowski, Rachmaninow. Najlepsi gitarzyœci - Eddie Van Halen, Randy Rhoads ( i chyba "ja".. hehe ) zaœ skrzypkowie - Vivaldi, Paganini i Wieniawski..

Pozdrawiam wszystkich i cieszê siê, ¿e mogê do³¹czyÌ do tak szacownego grona.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #52 : Październik 24, 2010, 22:30:58 »

Witam!  KoÂżle? ( Czy tak powinnam odmieniĂŚ nick?
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #53 : Październik 24, 2010, 22:47:43 »

Witam!  KoÂżle? ( Czy tak powinnam odmieniĂŚ nick?

OczywiÂście Âże tak Pani Moniko..chociaÂż wolaÂłbym bardziej zdrobniale np "kozioÂłeczku"  Chichot A czy ja mĂłgÂłbym zwracaĂŚ siĂŞ do Pani jedynie po imieniu, z pominiĂŞciem tego nieco kÂłopotliwego sÂłowa "per Pani"..??
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #54 : Październik 24, 2010, 22:51:37 »

Z najwiĂŞkszÂą przyjemnoÂściÂą. ProszĂŞ o to
bwv211
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #55 : Październik 24, 2010, 22:54:39 »

Ja tak przy okazji tego pytania Koz³a (jeœli dobrze odmieniam ). Mam w¹tpliwoœÌ jak zwracaÌ siê do forumowiczów. Czy ktoœ ma jakieœ preferencje tzn. woli na ty, albo na Pan/Pani. Wola³abym po prostu nie strzeliÌ gafy. Jeœli o mnie chodzi to zachêcam do pomijania Pani, bêdê siê czu³a m³odziej szczególnie ¿e przy moim nicku chyba dziwnie by to wygl¹da³o (hihi)
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #56 : Październik 24, 2010, 22:59:38 »

Nie mogĂŞ siĂŞ wypowiedzieĂŚ za wszystkich z przyczyn oczywistych. W Âświecie wirtualnym jednak przyjĂŞto formĂŞ nowoczesnÂą, czyli nieposÂługujÂącÂą siĂŞ formami grzecznoÂściowymi, a wiec na ty, co znacznie upraszcza.  Trudno nam siĂŞ zwracaĂŚ do siebie per  Panie "nicku". 
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : Październik 24, 2010, 23:00:00 »

Ja tak przy okazji tego pytania Koz³a (jeœli dobrze odmieniam ). Mam w¹tpliwoœÌ jak zwracaÌ siê do forumowiczów. Czy ktoœ ma jakieœ preferencje tzn. woli na ty, albo na Pan/Pani. Wola³abym po prostu nie strzeliÌ gafy. Jeœli o mnie chodzi to zachêcam do pomijania Pani, bêdê siê czu³a m³odziej szczególnie ¿e przy moim nicku chyba dziwnie by to wygl¹da³o (hihi)

Jako przedstawiciel wapniakĂłw, proszĂŞ i proponujĂŞ, przyjmijmy rodzinnÂą formĂŞ zwracania siĂŞ do siebie po imieniu lub nicku. BĂŞdzie to tutaj i naturalne, i sympatyczne  

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #58 : Październik 24, 2010, 23:01:24 »

Z najwiĂŞkszÂą przyjemnoÂściÂą. ProszĂŞ o to

W takim razie z rĂłwnie wielkÂą przyjemnoÂściÂą   zastosujĂŞ siĂŞ do Twojej proÂśby Moniko.
bwv211
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #59 : Październik 24, 2010, 23:06:04 »

witaj mÂłoda skrzypczatko 
witaj Marto. A to dopiero siĂŞ cieszĂŞ. Ja tez z Krakowa WÂłaÂśnie zamĂłwiÂłam bilety na koncert Wundera w Krakowie

O jak miÂło. To moÂże jak bĂŞdzie coÂś super smacznego do posÂłuchania w Krakowie zrobimy maÂły zjazd forumowiczĂłw
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife silverstar black-for twistedgamers neder-live