Ludzie, jakie ja mam zalegÂłoÂści w tym Naszym Kurierze Szafarskim...

Bardzo siê Cieszê, ¿e trafi³a tu anna-maria, jak to mówi¹ Przyjació³ poznaje siê w biedzie,
a Ania stanĂŞÂła za mnÂą murem w potrzebie! DziĂŞkujĂŞ jeszcze raz.
i wiadomo gdzie moÂżna przypadkowo oberwaĂŚ...
na poczÂątku wyraÂżam Âżal z powodu zmuszenia mnie do zmiany avatara

bĂŞdzie mi brakowaĂŚ ÂśnieÂżnej (Âśnieg spod Zurichu) bieli bluzki Meg, ale
to se ne wratimam 1001 zainteresowaù, ale nie a¿ tylu przyjació³, o tenisie mogê porozmawiaÌ tylko z jednym,
o muzyce klasycznej raczej z nikim, moi znajomi - czynni muzycy jak ognia unikajÂą tematu
i dziĂŞki konkursowi poznaÂłem Was, co prawda tylko wirtualnie, ale od Konkursu nie byÂło chyba dnia bym tu nie zajrzaÂł
W tym roku g³ówny bohater komedii Stefan Karwowski jest moim rówieœnikiem,
na codzieĂą zajmujĂŞ siĂŞ ...piĂŞĂŚ dni w tygodniu noszĂŞ zielonÂą koszulĂŞ ... przesada? no nie do koĂąca, taka sÂłuÂżba
w inny wymiar przenosi mnie: Keith Jarrett z Jego europejskim triem, gitarzysta grajÂący
z AnnÂą MariÂą Jopek - Marek NapiĂłrkowski, a i Jej muzyczne przemyÂślenia i zamyÂślenia teÂż
szczegĂłlnie uwielbiam klimat filmĂłw reÂżyserowanych przez kobiety: SofiĂŞ CoppolĂŞ, czy Isabel Coixet
Wszystkim Wam polecam film Âżycia "ÂŻycie ukryte w sÂłowach" jest fantastyczny
Od dwóch lat zaczytujê siê w ksi¹¿kach Johna Eldredga, tzn. koùczê i od razu zaczynam czytaÌ od pocz¹tku
lubiê humor w stylu Micha³a (orzecha75) i biuromana (mam nadziejê, ¿ê wczeœniej czy póŸniej te¿ do Nas do³¹czy)
i jeszcze dlaczego
Ingolf Wunder? Podziwiam lekkoœÌ gry Zimermana, czytelnoœÌ Blechacza, pere³kowatoœÌ Œwita³y, zupe³nie nie rozumiem Chopina Lang Langa (ale byÌ mo¿e jeszcze nie rozumiem)
Wunder jest dla mnie wyjÂątkowy!
Mam tak, ¿e wysokoœÌ dŸwiêku mój umus³ widzi w kolorach (np. dŸwiêk f jest ciemno-niebieski, ale nie za bardzo ciemno-...)
..i kiedy zaczyna graĂŚ Wunder mĂłj Âświat rozbrzmiewa wszystkimi kolorami, jest najpiĂŞkniej i nie potrafiĂŞ tego inaczej wytÂłumaczyĂŚ
On ma klucz do mojego postrzegania piĂŞkna muzyki, pokazaÂł mi utwory na nowo, np. bolero op. 19 wczeÂśniej sÂłyszaÂłem, ale dopiero teraz Wunder odkryÂł dla mnie jego piĂŞkno, tak samo Rondo a la Mazur F-dur op. 5,
caÂły Âświat rozbÂłyska kolorami (tutaj wyskok w gĂłrĂŞ do nieba jak w reklamie soku owocowego).
...i najwaÂżniejsze w moim Âżyciorysie: po armatach ukrytych w krzakach byÂłem zbanowany.
PS. i jeszcze z moich pierwszych wpisĂłw na forum TVP Kultura o grze zwyciĂŞÂżczyni konkursu:
DzieĂą: 12 PaÂździernik 2010 r
godz. 18:42 gdybym nie widziaÂł, Âże to gra kobieta to bym nie uwierzyÂł
ale z drugiej strony - tam na sali FN, to moÂże brzmieĂŚ Âświetnie nie bĂŞdziemy tego wiedzieĂŚ
godz. 18:43 ewa578:
Czy PaĂąstwu siĂŞ To podoba?! godz. 18:45 jeÂśli mam bawiĂŚ siĂŞ w jurora, to wyciÂągam tabliczkĂŞ "nie"
godz. 18:48 i nie dlatego, Âże graĂŚ nie umie
godz. 18:47 yarogniew:
To kto przejdzie dalej? Sudo plus Polacy? godz. 18:53 za wczeÂśnie wyrokowaĂŚ, ale jeÂśli Sudo nie zyska uznania u JurorĂłw i nie posÂłucham Jej z orkiestrÂą to obiecujĂŞ, Âże malujĂŞ pÂłot przed domem

godz. 19:00 i co teraz powiedzieĂŚ? potrafi graĂŚ, potrafi, Preludium cis-moll op. 45
oj, byĂŚ na sali teraz... i odlecieĂŚ