Ludzie, jakie ja mam zaleg³o¶ci w tym Naszym Kurierze Szafarskim...
Bardzo siê Cieszê, ¿e trafi³a tu anna-maria, jak to mówi± Przyjació³ poznaje siê w biedzie,
a Ania stanê³a za mn± murem w potrzebie! Dziêkujê jeszcze raz.
i wiadomo gdzie mo¿na przypadkowo oberwaæ...
na pocz±tku wyra¿am ¿al z powodu zmuszenia mnie do zmiany avatara
bêdzie mi brakowaæ ¶nie¿nej (¶nieg spod Zurichu) bieli bluzki Meg, ale
to se ne wratimam 1001 zainteresowañ, ale nie a¿ tylu przyjació³, o tenisie mogê porozmawiaæ tylko z jednym,
o muzyce klasycznej raczej z nikim, moi znajomi - czynni muzycy jak ognia unikaj± tematu
i dziêki konkursowi pozna³em Was, co prawda tylko wirtualnie, ale od Konkursu nie by³o chyba dnia bym tu nie zajrza³
W tym roku g³ówny bohater komedii Stefan Karwowski jest moim rówie¶nikiem,
na codzieñ zajmujê siê ...piêæ dni w tygodniu noszê zielon± koszulê ... przesada? no nie do koñca, taka s³u¿ba
w inny wymiar przenosi mnie: Keith Jarrett z Jego europejskim triem, gitarzysta graj±cy
z Ann± Mari± Jopek - Marek Napiórkowski, a i Jej muzyczne przemy¶lenia i zamy¶lenia te¿
szczególnie uwielbiam klimat filmów re¿yserowanych przez kobiety: Sofiê Coppolê, czy Isabel Coixet
Wszystkim Wam polecam film ¿ycia "¯ycie ukryte w s³owach" jest fantastyczny
Od dwóch lat zaczytujê siê w ksi±¿kach Johna Eldredga, tzn. koñczê i od razu zaczynam czytaæ od pocz±tku
lubiê humor w stylu Micha³a (orzecha75) i biuromana (mam nadziejê, ¿ê wcze¶niej czy pó¼niej te¿ do Nas do³±czy)
i jeszcze dlaczego
Ingolf Wunder? Podziwiam lekko¶æ gry Zimermana, czytelno¶æ Blechacza, pere³kowato¶æ ¦wita³y, zupe³nie nie rozumiem Chopina Lang Langa (ale byæ mo¿e jeszcze nie rozumiem)
Wunder jest dla mnie wyj±tkowy!
Mam tak, ¿e wysoko¶æ d¼wiêku mój umus³ widzi w kolorach (np. d¼wiêk f jest ciemno-niebieski, ale nie za bardzo ciemno-...)
..i kiedy zaczyna graæ Wunder mój ¶wiat rozbrzmiewa wszystkimi kolorami, jest najpiêkniej i nie potrafiê tego inaczej wyt³umaczyæ
On ma klucz do mojego postrzegania piêkna muzyki, pokaza³ mi utwory na nowo, np. bolero op. 19 wcze¶niej s³ysza³em, ale dopiero teraz Wunder odkry³ dla mnie jego piêkno, tak samo Rondo a la Mazur F-dur op. 5,
ca³y ¶wiat rozb³yska kolorami (tutaj wyskok w górê do nieba jak w reklamie soku owocowego).
...i najwa¿niejsze w moim ¿yciorysie: po armatach ukrytych w krzakach by³em zbanowany.
PS. i jeszcze z moich pierwszych wpisów na forum TVP Kultura o grze zwyciê¿czyni konkursu:
Dzieñ: 12 Pa¼dziernik 2010 r
godz. 18:42 gdybym nie widzia³, ¿e to gra kobieta to bym nie uwierzy³
ale z drugiej strony - tam na sali FN, to mo¿e brzmieæ ¶wietnie nie bêdziemy tego wiedzieæ
godz. 18:43 ewa578:
Czy Pañstwu siê To podoba?! godz. 18:45 je¶li mam bawiæ siê w jurora, to wyci±gam tabliczkê "nie"
godz. 18:48 i nie dlatego, ¿e graæ nie umie
godz. 18:47 yarogniew:
To kto przejdzie dalej? Sudo plus Polacy? godz. 18:53 za wcze¶nie wyrokowaæ, ale je¶li Sudo nie zyska uznania u Jurorów i nie pos³ucham Jej z orkiestr± to obiecujê, ¿e malujê p³ot przed domem
godz. 19:00 i co teraz powiedzieæ? potrafi graæ, potrafi, Preludium cis-moll op. 45
oj, byæ na sali teraz... i odlecieæ