Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przedstawmy siê :)  (Przeczytany 69485 razy)
surma
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 13

« Odpowiedz #180 : Pa¼dziernik 27, 2011, 11:05:47 »

Aro 50, Bodek 1, Monika-Aleksandra, Niebieskooki, Musammam, kozio³ w kolejno¶ci ukazania siê

Merci chalereusement ca³emu komitetowi powitalnemu. No tak, jednym s³owem piêknie siê dzieje,
czego wszystkim ¿yczê w po¶cie recour. Oby dalej tak mi³o siê ¿y³o!
fabura
U¿ytkownik
**

Wiadomo¶ci: 94

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #181 : Grudzieñ 12, 2011, 15:56:54 »

Cze¶æ, fajnie was poznaæ. Mam na imiê Artur i 23 lata. S³ucham szeroko pojêtej muzyki g³ównie powa¿nej, etnicznej i elektronicznej(zarówno do s³uchania i bardziej tanecznych odmian)

xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #182 : Grudzieñ 12, 2011, 16:29:50 »

Cze¶æ Artur
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #183 : Grudzieñ 12, 2011, 16:31:22 »

Witaj Arturze  
Jak rozumiem, jeste¶ mi³o¶nikiem ka¿dej dobrej muzyki. Mi³o wiêc, ¿e do nas do³±czy³e¶. Chichot

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #184 : Grudzieñ 12, 2011, 21:37:11 »

Cze¶æ Arturze 

pozdrawiam          
               Marek
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #185 : Grudzieñ 12, 2011, 21:42:46 »

fabura witaj
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #186 : Grudzieñ 13, 2011, 22:27:36 »

Witaj i b±d¼ z nami.
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #187 : Grudzieñ 13, 2011, 23:21:58 »

Cze¶æ Artur

anelik
Ekspert

Wiadomo¶ci: 544

« Odpowiedz #188 : Grudzieñ 13, 2011, 23:34:29 »

Cze¶æ Artur!
Dorota
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 14

« Odpowiedz #189 : Grudzieñ 24, 2011, 00:56:16 »

Cze¶æ, jestem Dorota, mam 27 lat (jeszcze przez nieca³y miesi±c bo w styczniu skoñczê 28). Jestem mgr historii, mam mê¿a i 3 letni± córkê Karolinkê. Pracujê w domu dla firmy pozycjonuj±cej strony internetowe (jak widaæ bardzo to zwi±zane z moim wykszta³ceniem ale takie czasy) a od wrze¶nia uczê siê na kierunku asystentka stomatologiczna w szkole policealnej (ale nie wiem, czy tego jednak nie zostawiê). Tak naprawde jako¶ nigdy za wiele muzyki powa¿nej nie s³ucha³am, pamiêtam z podstawówki jak pani od muzyki nam w³±cza³a jeszcze na p³ytach gramofonowych i niektóre "kawa³ki" mi siê podoba³y. Potem przez lata nie s³ucha³am praktycznie wcale takiej muzyki. Jaki¶ czas temu na psychologii by³ go¶cinny wyklad na temat efektywnego uczenia sie. Zapamieta³am z niego m.in., ¿e w nauce pomaga muzyka powa¿na a szczególnie Beethoven. Jaki¶ czas pó¼niej mia³am do nauczenia sie do¶æ trudny materia³ z mikrobiologii i stwierdzi³am, ze w³±cze Beethovena. I tak sie zaczê³o. Beethoven, Mozart, Czajkowski, Bach tak sobie buszowa³am po youtube... Ale jak trafi³am na Chopina to.. po prostu utonê³am.  Zakocha³am siê..........  Buziak
My¶lê sobie, jakie to wszystko dziwne. Przeciez od dziecka wiedzialam, kto to jest. Nie odkry³am jakiego¶ mniej znanego kompozytora, przecie¿ to jest TEN CHOPIN. Chopin, o którym czyta³am w podstawówce czytankê (Frycek z Szafarni czy jako¶ tak), pamietam jak na muzyce mielismy o nim lekcje, co wiecej, akurat z jego ¿yciorysu odpowiadalam- pamietam to, bo nie nauczylam sie za dobrze. Nawet pamiêtam, ¿e nauczylam sie tylko roku Jego urodzenia a ¶mierci nie ale zapamiêta³am, ¿e zmar³ w wieku 39 lat i sobie podczas odpowiedzi doliczy³am.
Ogl±da³am te¿ film "Chopin. Pragnienie mi³o¶ci" (lubiê czytaæ biografie, ogl±daæ filmy biograficzne, dokumentalne) i te¿ nic. Pamiêtam te¿, jak w tv do¶æ czêsto pokazywali Rafa³a Blechacza. I nic. By³ rok chopinowski, te¿ nic. A teraz nagle wielkie BUM  Chyba to musi byæ tak, ¿e cz³owiek musi do wielu rzeczy dojrzeæ. Wszystko ma swój czas.
Poza Chopinem wcze¶niej g³ównie gustowa³am w takich wykonawcach jak: Elvis Presley, The Beatles, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Little Richard (i mog³abym tak wymieniaæ i wymieniaæ, g³ównie lata 50 i 60). Tzn. dalej gustujê i bêdê gustowaæ. Lubiê te¿ szanty i piosenki ¿eglarskie, poezjê ¶piewan±, zespó³ ABBA i... Eugeniusza Bodo i polskie kino przedwojenne. Jak widaæ, moje serducho jest wielkie, pojemne. Teraz znalaz³o siê tam jeszcze miejsce dla Frycka. To chyba na tyle, nie chcê przynudzaæ ju¿ na pocz±tku.

ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #190 : Grudzieñ 24, 2011, 10:21:18 »

Witaj, je¶li kochasz Frycka, bêdzie Ci tu z nami dobrze! Chichot
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #191 : Grudzieñ 24, 2011, 10:40:48 »

Dzieñ dobry Doroto, witaj pokrewna nam duszo 
Niektórzy rodz± sie z mi³o¶ci± do Chopina, inni nabywaj± ja po latach, jeszcze u innych budzi siê u schy³ku ¿ycia... To tylko dowód, , ¿e dla naszego Fryderyka kazda pora w zyciu mo¿e byc dobra. Pewne jest i to, ze gdy kto¶ raz rozkocha sie w jego nutach, wierny jest tej mi³o¶ci do koñca ¶wiata (i dzieñ d³u¿ej  )

Witamy Ciebiej, Dorotko, na pok³adzie, witamy w szafarskiej rodzinie. 

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #192 : Grudzieñ 24, 2011, 12:03:45 »

Cze¶æ Doroto podobna duszo 

pozdrawiam          
               Marek
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #193 : Grudzieñ 24, 2011, 12:53:33 »

Witaj Doroto. Super, ¿e nas odnalaz³a¶ (mówisz "pozycjonowanie stron internetowych". Ciekawe. Po ¦wiêtach o czym¶ pogadamy a teraz Weso³ych, rodzinnych ¦wi±t)

kati
Zaawansowany u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 386

« Odpowiedz #194 : Grudzieñ 25, 2011, 01:35:07 »

Tak naprawde jako¶ nigdy za wiele muzyki powa¿nej nie s³ucha³am, pamiêtam z podstawówki jak pani od muzyki nam w³±cza³a jeszcze na p³ytach gramofonowych i niektóre "kawa³ki" mi siê podoba³y. Potem przez lata nie s³ucha³am praktycznie wcale takiej muzyki. Jaki¶ czas temu na psychologii by³ go¶cinny wyklad na temat efektywnego uczenia sie. Zapamieta³am z niego m.in., ¿e w nauce pomaga muzyka powa¿na a szczególnie Beethoven. Jaki¶ czas pó¼niej mia³am do nauczenia sie do¶æ trudny materia³ z mikrobiologii i stwierdzi³am, ze w³±cze Beethovena. I tak sie zaczê³o. Beethoven, Mozart, Czajkowski, Bach tak sobie buszowa³am po youtube... Ale jak trafi³am na Chopina to.. po prostu utonê³am.  Zakocha³am siê..........  Buziak

Witaj Doroto, moja imienniczko
Zacytowa³am czê¶æ Twojego posta, bo gdy go przeczyta³am to....Jakbym o sobie przeczyta³a...
Ja równie¿ utonê³am...Ca³kiem niedawno, bo po zesz³orocznym Konkursie Chopinowskim Ju¿ chyba sam Fryderyk, czuwaj±c tam z góry, postara³ siê aby przyby³o mu fanów jego genialnej muzyki  A za po¶redników obra³ utalentowan± m³odzie¿, której nie brakowa³o na tym¿e konkursie...

Cieszê siê, ¿e do³±czy³a¶... Poczu³am w Tobie bratni± duszê 
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

twistedgamers animilkowo mini-land silverstar paktprzyjazni