Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Przedstawmy siĂŞ :)
Strony:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
17
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Przedstawmy siĂŞ :) (Przeczytany 73845 razy)
surma
Nowy uÂżytkownik
Odp: Przedstawmy siĂŞ :)
«
Odpowiedz #180 :
Październik 27, 2011, 11:05:47 »
Aro 50, Bodek 1, Monika-Aleksandra, Niebieskooki, Musammam, kozioÂł w kolejnoÂści ukazania siĂŞ
Merci chalereusement caÂłemu komitetowi powitalnemu. No tak, jednym sÂłowem piĂŞknie siĂŞ dzieje,
czego wszystkim ÂżyczĂŞ w poÂście recour. Oby dalej tak miÂło siĂŞ ÂżyÂło!
fabura
UÂżytkownik
«
Odpowiedz #181 :
Grudzień 12, 2011, 15:56:54 »
CzeœÌ, fajnie was poznaÌ. Mam na imiê Artur i 23 lata. S³ucham szeroko pojêtej muzyki g³ównie powa¿nej, etnicznej i elektronicznej(zarówno do s³uchania i bardziej tanecznych odmian)
http://symfonika.pl/forum/index.php
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #182 :
Grudzień 12, 2011, 16:29:50 »
CzeœÌ Artur
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #183 :
Grudzień 12, 2011, 16:31:22 »
Witaj Arturze
Jak rozumiem, jesteœ mi³oœnikiem ka¿dej dobrej muzyki. Mi³o wiêc, ¿e do nas do³¹czy³eœ.
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
aro 59
Ekspert
--- Marek ---
«
Odpowiedz #184 :
Grudzień 12, 2011, 21:37:11 »
CzeœÌ Arturze
pozdrawiam
Marek
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #185 :
Grudzień 12, 2011, 21:42:46 »
fabura witaj
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #186 :
Grudzień 13, 2011, 22:27:36 »
Witaj i bÂądÂź z nami.
suÂłek
Ekspert
«
Odpowiedz #187 :
Grudzień 13, 2011, 23:21:58 »
CzeœÌ Artur
http://franzschubert.pl
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #188 :
Grudzień 13, 2011, 23:34:29 »
CzeœÌ Artur!
Dorota
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #189 :
Grudzień 24, 2011, 00:56:16 »
CzeœÌ, jestem Dorota, mam 27 lat (jeszcze przez nieca³y miesi¹c bo w styczniu skoùczê 28). Jestem mgr historii, mam mê¿a i 3 letni¹ córkê Karolinkê. Pracujê w domu dla firmy pozycjonuj¹cej strony internetowe (jak widaÌ bardzo to zwi¹zane z moim wykszta³ceniem ale takie czasy) a od wrzeœnia uczê siê na kierunku asystentka stomatologiczna w szkole policealnej (ale nie wiem, czy tego jednak nie zostawiê). Tak naprawde jakoœ nigdy za wiele muzyki powa¿nej nie s³ucha³am, pamiêtam z podstawówki jak pani od muzyki nam w³¹cza³a jeszcze na p³ytach gramofonowych i niektóre "kawa³ki" mi siê podoba³y. Potem przez lata nie s³ucha³am praktycznie wcale takiej muzyki. Jakiœ czas temu na psychologii by³ goœcinny wyklad na temat efektywnego uczenia sie. Zapamieta³am z niego m.in., ¿e w nauce pomaga muzyka powa¿na a szczególnie Beethoven. Jakiœ czas póŸniej mia³am do nauczenia sie doœÌ trudny materia³ z mikrobiologii i stwierdzi³am, ze w³¹cze Beethovena. I tak sie zaczê³o. Beethoven, Mozart, Czajkowski, Bach tak sobie buszowa³am po youtube... Ale jak trafi³am na Chopina to.. po prostu utonê³am. Zakocha³am siê..........
MyÂślĂŞ sobie, jakie to wszystko dziwne. Przeciez od dziecka wiedzialam, kto to jest. Nie odkryÂłam jakiegoÂś mniej znanego kompozytora, przecieÂż to jest TEN CHOPIN. Chopin, o ktĂłrym czytaÂłam w podstawĂłwce czytankĂŞ (Frycek z Szafarni czy jakoÂś tak), pamietam jak na muzyce mielismy o nim lekcje, co wiecej, akurat z jego Âżyciorysu odpowiadalam- pamietam to, bo nie nauczylam sie za dobrze. Nawet pamiĂŞtam, Âże nauczylam sie tylko roku Jego urodzenia a Âśmierci nie ale zapamiĂŞtaÂłam, Âże zmarÂł w wieku 39 lat i sobie podczas odpowiedzi doliczyÂłam.
Ogl¹da³am te¿ film "Chopin. Pragnienie mi³oœci" (lubiê czytaÌ biografie, ogl¹daÌ filmy biograficzne, dokumentalne) i te¿ nic. Pamiêtam te¿, jak w tv doœÌ czêsto pokazywali Rafa³a Blechacza. I nic. By³ rok chopinowski, te¿ nic. A teraz nagle wielkie BUM Chyba to musi byÌ tak, ¿e cz³owiek musi do wielu rzeczy dojrzeÌ. Wszystko ma swój czas.
Poza Chopinem wczeœniej g³ównie gustowa³am w takich wykonawcach jak: Elvis Presley, The Beatles, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Little Richard (i mog³abym tak wymieniaÌ i wymieniaÌ, g³ównie lata 50 i 60). Tzn. dalej gustujê i bêdê gustowaÌ. Lubiê te¿ szanty i piosenki ¿eglarskie, poezjê œpiewan¹, zespó³ ABBA i... Eugeniusza Bodo i polskie kino przedwojenne. Jak widaÌ, moje serducho jest wielkie, pojemne. Teraz znalaz³o siê tam jeszcze miejsce dla Frycka.
To chyba na tyle, nie chcĂŞ przynudzaĂŚ juÂż na poczÂątku.
http://czytelnicze-zacisze.blogspot.com/
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #190 :
Grudzień 24, 2011, 10:21:18 »
Witaj, jeÂśli kochasz Frycka, bĂŞdzie Ci tu z nami dobrze!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #191 :
Grudzień 24, 2011, 10:40:48 »
DzieĂą dobry Doroto, witaj pokrewna nam duszo
NiektĂłrzy rodzÂą sie z miÂłoÂściÂą do Chopina, inni nabywajÂą ja po latach, jeszcze u innych budzi siĂŞ u schyÂłku Âżycia... To tylko dowĂłd, , Âże dla naszego Fryderyka kazda pora w zyciu moÂże byc dobra. Pewne jest i to, ze gdy ktoÂś raz rozkocha sie w jego nutach, wierny jest tej miÂłoÂści do koĂąca Âświata (i dzieĂą dÂłuÂżej
)
Witamy Ciebiej, Dorotko, na pokÂładzie, witamy w szafarskiej rodzinie.
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
aro 59
Ekspert
--- Marek ---
«
Odpowiedz #192 :
Grudzień 24, 2011, 12:03:45 »
CzeœÌ Doroto podobna duszo
pozdrawiam
Marek
suÂłek
Ekspert
«
Odpowiedz #193 :
Grudzień 24, 2011, 12:53:33 »
Witaj Doroto. Super, Âże nas odnalazÂłaÂś (mĂłwisz "pozycjonowanie stron internetowych". Ciekawe. Po ÂŚwiĂŞtach o czymÂś pogadamy a teraz WesoÂłych, rodzinnych ÂŚwiÂąt)
http://franzschubert.pl
kati
Zaawansowany uÂżytkownik
«
Odpowiedz #194 :
Grudzień 25, 2011, 01:35:07 »
Cytat: Dorota Grudzień 24, 2011, 00:56:16
Tak naprawde jakoœ nigdy za wiele muzyki powa¿nej nie s³ucha³am, pamiêtam z podstawówki jak pani od muzyki nam w³¹cza³a jeszcze na p³ytach gramofonowych i niektóre "kawa³ki" mi siê podoba³y. Potem przez lata nie s³ucha³am praktycznie wcale takiej muzyki. Jakiœ czas temu na psychologii by³ goœcinny wyklad na temat efektywnego uczenia sie. Zapamieta³am z niego m.in., ¿e w nauce pomaga muzyka powa¿na a szczególnie Beethoven. Jakiœ czas póŸniej mia³am do nauczenia sie doœÌ trudny materia³ z mikrobiologii i stwierdzi³am, ze w³¹cze Beethovena. I tak sie zaczê³o. Beethoven, Mozart, Czajkowski, Bach tak sobie buszowa³am po youtube... Ale jak trafi³am na Chopina to.. po prostu utonê³am. Zakocha³am siê..........
Witaj Doroto, moja imienniczko
Zacytowa³am czêœÌ Twojego posta, bo gdy go przeczyta³am to....Jakbym o sobie przeczyta³a...
Ja rĂłwnieÂż utonĂŞÂłam...CaÂłkiem niedawno, bo po zeszÂłorocznym Konkursie Chopinowskim
JuÂż chyba sam Fryderyk, czuwajÂąc tam z gĂłry, postaraÂł siĂŞ aby przybyÂło mu fanĂłw jego genialnej muzyki
A za poÂśrednikĂłw obraÂł utalentowanÂą mÂłodzieÂż, ktĂłrej nie brakowaÂło na tymÂże konkursie...
Cieszê siê, ¿e do³¹czy³aœ...
PoczuÂłam w Tobie bratniÂą duszĂŞ
Strony:
1
...
11
12
[
13
]
14
15