Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przedstawmy siĂŞ :)  (Przeczytany 73846 razy)
surma
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #180 : Październik 27, 2011, 11:05:47 »

Aro 50, Bodek 1, Monika-Aleksandra, Niebieskooki, Musammam, kozioÂł w kolejnoÂści ukazania siĂŞ

Merci chalereusement caÂłemu komitetowi powitalnemu. No tak, jednym sÂłowem piĂŞknie siĂŞ dzieje,
czego wszystkim ÂżyczĂŞ w poÂście recour. Oby dalej tak miÂło siĂŞ ÂżyÂło!
fabura
UÂżytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #181 : Grudzień 12, 2011, 15:56:54 »

CzeœÌ, fajnie was poznaÌ. Mam na imiê Artur i 23 lata. S³ucham szeroko pojêtej muzyki g³ównie powa¿nej, etnicznej i elektronicznej(zarówno do s³uchania i bardziej tanecznych odmian)

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #182 : Grudzień 12, 2011, 16:29:50 »

CzeœÌ Artur
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #183 : Grudzień 12, 2011, 16:31:22 »

Witaj Arturze  
Jak rozumiem, jesteœ mi³oœnikiem ka¿dej dobrej muzyki. Mi³o wiêc, ¿e do nas do³¹czy³eœ. Chichot

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #184 : Grudzień 12, 2011, 21:37:11 »

CzeœÌ Arturze 

pozdrawiam          
               Marek
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #185 : Grudzień 12, 2011, 21:42:46 »

fabura witaj
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #186 : Grudzień 13, 2011, 22:27:36 »

Witaj i bÂądÂź z nami.
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #187 : Grudzień 13, 2011, 23:21:58 »

CzeœÌ Artur

anelik
Ekspert

« Odpowiedz #188 : Grudzień 13, 2011, 23:34:29 »

CzeœÌ Artur!
Dorota
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #189 : Grudzień 24, 2011, 00:56:16 »

CzeœÌ, jestem Dorota, mam 27 lat (jeszcze przez niecaÂły miesiÂąc bo w styczniu skoĂączĂŞ 28). Jestem mgr historii, mam mĂŞÂża i 3 letniÂą cĂłrkĂŞ KarolinkĂŞ. PracujĂŞ w domu dla firmy pozycjonujÂącej strony internetowe (jak widaĂŚ bardzo to zwiÂązane z moim wyksztaÂłceniem ale takie czasy) a od wrzeÂśnia uczĂŞ siĂŞ na kierunku asystentka stomatologiczna w szkole policealnej (ale nie wiem, czy tego jednak nie zostawiĂŞ). Tak naprawde jakoÂś nigdy za wiele muzyki powaÂżnej nie sÂłuchaÂłam, pamiĂŞtam z podstawĂłwki jak pani od muzyki nam w³¹czaÂła jeszcze na pÂłytach gramofonowych i niektĂłre "kawaÂłki" mi siĂŞ podobaÂły. Potem przez lata nie sÂłuchaÂłam praktycznie wcale takiej muzyki. JakiÂś czas temu na psychologii byÂł goÂścinny wyklad na temat efektywnego uczenia sie. ZapamietaÂłam z niego m.in., Âże w nauce pomaga muzyka powaÂżna a szczegĂłlnie Beethoven. JakiÂś czas póŸniej miaÂłam do nauczenia sie doœÌ trudny materiaÂł z mikrobiologii i stwierdziÂłam, ze w³¹cze Beethovena. I tak sie zaczĂŞÂło. Beethoven, Mozart, Czajkowski, Bach tak sobie buszowaÂłam po youtube... Ale jak trafiÂłam na Chopina to.. po prostu utonĂŞÂłam.  ZakochaÂłam siĂŞ..........  Buziak
MyÂślĂŞ sobie, jakie to wszystko dziwne. Przeciez od dziecka wiedzialam, kto to jest. Nie odkryÂłam jakiegoÂś mniej znanego kompozytora, przecieÂż to jest TEN CHOPIN. Chopin, o ktĂłrym czytaÂłam w podstawĂłwce czytankĂŞ (Frycek z Szafarni czy jakoÂś tak), pamietam jak na muzyce mielismy o nim lekcje, co wiecej, akurat z jego Âżyciorysu odpowiadalam- pamietam to, bo nie nauczylam sie za dobrze. Nawet pamiĂŞtam, Âże nauczylam sie tylko roku Jego urodzenia a Âśmierci nie ale zapamiĂŞtaÂłam, Âże zmarÂł w wieku 39 lat i sobie podczas odpowiedzi doliczyÂłam.
OglÂądaÂłam teÂż film "Chopin. Pragnienie miÂłoÂści" (lubiĂŞ czytaĂŚ biografie, oglÂądaĂŚ filmy biograficzne, dokumentalne) i teÂż nic. PamiĂŞtam teÂż, jak w tv doœÌ czĂŞsto pokazywali RafaÂła Blechacza. I nic. ByÂł rok chopinowski, teÂż nic. A teraz nagle wielkie BUM  Chyba to musi byĂŚ tak, Âże czÂłowiek musi do wielu rzeczy dojrzeĂŚ. Wszystko ma swĂłj czas.
Poza Chopinem wczeœniej g³ównie gustowa³am w takich wykonawcach jak: Elvis Presley, The Beatles, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Little Richard (i mog³abym tak wymieniaÌ i wymieniaÌ, g³ównie lata 50 i 60). Tzn. dalej gustujê i bêdê gustowaÌ. Lubiê te¿ szanty i piosenki ¿eglarskie, poezjê œpiewan¹, zespó³ ABBA i... Eugeniusza Bodo i polskie kino przedwojenne. Jak widaÌ, moje serducho jest wielkie, pojemne. Teraz znalaz³o siê tam jeszcze miejsce dla Frycka. To chyba na tyle, nie chcê przynudzaÌ ju¿ na pocz¹tku.

ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #190 : Grudzień 24, 2011, 10:21:18 »

Witaj, jeÂśli kochasz Frycka, bĂŞdzie Ci tu z nami dobrze! Chichot
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #191 : Grudzień 24, 2011, 10:40:48 »

DzieĂą dobry Doroto, witaj pokrewna nam duszo 
NiektĂłrzy rodzÂą sie z miÂłoÂściÂą do Chopina, inni nabywajÂą ja po latach, jeszcze u innych budzi siĂŞ u schyÂłku Âżycia... To tylko dowĂłd, , Âże dla naszego Fryderyka kazda pora w zyciu moÂże byc dobra. Pewne jest i to, ze gdy ktoÂś raz rozkocha sie w jego nutach, wierny jest tej miÂłoÂści do koĂąca Âświata (i dzieĂą dÂłuÂżej  )

Witamy Ciebiej, Dorotko, na pokÂładzie, witamy w szafarskiej rodzinie. 

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
aro 59
Ekspert

--- Marek ---

« Odpowiedz #192 : Grudzień 24, 2011, 12:03:45 »

CzeœÌ Doroto podobna duszo 

pozdrawiam          
               Marek
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #193 : Grudzień 24, 2011, 12:53:33 »

Witaj Doroto. Super, Âże nas odnalazÂłaÂś (mĂłwisz "pozycjonowanie stron internetowych". Ciekawe. Po ÂŚwiĂŞtach o czymÂś pogadamy a teraz WesoÂłych, rodzinnych ÂŚwiÂąt)

kati
Zaawansowany uÂżytkownik

« Odpowiedz #194 : Grudzień 25, 2011, 01:35:07 »

Tak naprawde jakoÂś nigdy za wiele muzyki powaÂżnej nie sÂłuchaÂłam, pamiĂŞtam z podstawĂłwki jak pani od muzyki nam w³¹czaÂła jeszcze na pÂłytach gramofonowych i niektĂłre "kawaÂłki" mi siĂŞ podobaÂły. Potem przez lata nie sÂłuchaÂłam praktycznie wcale takiej muzyki. JakiÂś czas temu na psychologii byÂł goÂścinny wyklad na temat efektywnego uczenia sie. ZapamietaÂłam z niego m.in., Âże w nauce pomaga muzyka powaÂżna a szczegĂłlnie Beethoven. JakiÂś czas póŸniej miaÂłam do nauczenia sie doœÌ trudny materiaÂł z mikrobiologii i stwierdziÂłam, ze w³¹cze Beethovena. I tak sie zaczĂŞÂło. Beethoven, Mozart, Czajkowski, Bach tak sobie buszowaÂłam po youtube... Ale jak trafiÂłam na Chopina to.. po prostu utonĂŞÂłam.  ZakochaÂłam siĂŞ..........  Buziak

Witaj Doroto, moja imienniczko
Zacytowa³am czêœÌ Twojego posta, bo gdy go przeczyta³am to....Jakbym o sobie przeczyta³a...
Ja rĂłwnieÂż utonĂŞÂłam...CaÂłkiem niedawno, bo po zeszÂłorocznym Konkursie Chopinowskim JuÂż chyba sam Fryderyk, czuwajÂąc tam z gĂłry, postaraÂł siĂŞ aby przybyÂło mu fanĂłw jego genialnej muzyki  A za poÂśrednikĂłw obraÂł utalentowanÂą mÂłodzieÂż, ktĂłrej nie brakowaÂło na tymÂże konkursie...

CieszĂŞ siĂŞ, Âże do³¹czyÂłaÂś... PoczuÂłam w Tobie bratniÂą duszĂŞ 
Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

animilkowo silverstar countrylife kalinowatyper mini-land