Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1] 2 3 ... 17   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przedstawmy siê :)  (Przeczytany 69474 razy)
micoona
U¿ytkownik
**

Wiadomo¶ci: 63

Ta tija tija ;)

« : Pa¼dziernik 20, 2010, 22:36:29 »

Zaczêli¶my, a w³a¶ciwie ja i Ewa zaczê³y¶my w pierwszym w±tku.
Ale na takie przedstawienie siê powinien byæ chyba oddzielny w±tek.
Wiêc znowu ja zacznê. Do odwa¿nych ¶wiat nale¿y.
Ka¶ka
lat 38
Olsztynianka z Warszawy
laik ale mi³o¶nik
Jak pisa³am egzaltowana, infantylna i p³aczek i niestety gadu³a okropna.
O Chopinie i nie tylko chetnie porozmawiam i przy kawie i na forum i nawet przy lampce Chianti
Zapomnia³abym - mi³o¶niczka gór, góralszczyzny, kotów, literatury i wêdkarstwa
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 20, 2010, 22:42:33 »

Kasiu, pod±¿am za Tob±.
Mam na imiê Ewa, 53 lata, jestem lubliniank± mieszkaj±ca w Radomiu. Kocham dobr± muzykê, nie tylko klasyczn±.  Chichot Nie jestem gadu³±, ale lubiê dobre towarzystwo!
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 20, 2010, 22:47:26 »

Zapewne nikt siê nie zdziwi, ¿e mam na imiê Monika. Proszê mnie nie tytu³owaæ per Pani, to mi³e, ale k³opotliwe na forum.
Mieszkam w Krakowie , hm wiek -36 lat.
Kocham wszystko co z Chopinem zwi±zane.
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 20, 2010, 23:02:35 »

Reprezentant m³odzie¿y z Lubina, z Dolnego ¦l±ska, zainteresowany polityk±, ekonomi±, finansami uzale¿niony od nikotyny i dobrej muzyki (ci±gle pracuje nad zamian± kolejno¶ci) - mi³o¶nik fortepianu, skrzypiec i opery - katowany przez m³odzieñcze lata gr± na pianinie powróci³ do tego zajêcia po d³ugiej przerwie w lutym tego roku - stricte dla przyjemno¶ci. Ulubieni kompozytorzy to Chopin, Czajkowski i Verdi.

ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 20, 2010, 23:07:14 »

Najbardziej kocham operê Verdi, Rossini, Puccini... ach wszyscy poza Wagnerem.
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 20, 2010, 23:10:27 »

Dok³adnie, nie wiem czym siê zachwyca profesor Michnik wystawiaj±c we Wroc³awiu ca³± trylogiê. Abstrahuj±c - wroc³awskie superwidowiska s± genialne, naprawdê polecam odwiedziæ Wroc³aw w jeden z czerwcowych weekendów.
micoona
U¿ytkownik
**

Ta tija tija ;)

« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 20, 2010, 23:13:11 »

A ja z klasyki najbardziej kocham Chopina.
A potem Szostakowicz, Prokofiew, Czajkowski.
I arie w wykonaniu Callas, Netrebko czy innych wielkich div opery.
Czyli zgodnie z tym co mówi³ in¿ynier Mamoñ - lubiê te piosenki które znam

Poza klasyk± jak pisa³am uwielbiam góralszczyznê, ale na codzieñ s³ucham jazzu, rocka i starej polskiej muzyki od Fogga, przez Majewsk±, Bem, Proñko, Santor czy Przybylsk±
Gogu¶
Ekspert

« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 20, 2010, 23:19:00 »

Dorzuæmy do tego "Pod Bud±" oraz "Raz Dwa Trzy"

Co do ulubionej opery - jest ich kilka - Napój mi³osny Donizetiego, Traviata, Rigoletto, Wesele Figara i Opowie¶ci Hoffmana. No i mam s³abo¶æ do Rosjanek, zachwala³em Avdeeve to i Netrebko nie mogê odmówiæ ani wdziêku ani g³osu. W duecie z Villazonem jest fenomenalna w ka¿dej ods³onie, najbardziej w Salzburskiej Traviacie. 
tuco82
Ekspert

Wiadomo¶ci: 529

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 21, 2010, 22:36:36 »

Witam.
To mi³o, ¿e kto¶ wpad³ na pomys³(niebieskooki?) za³o¿enia miejsca w Necie, które podtrzyma znajomo¶ci, konwersacje o muzyce nie tylko Chopina.
Pochodzê z Nowego S±cza, mam na imiê Leszek. Interesujê siê ka¿d± muzyk±, która niesie dawkê emocjonaln±, choæ najczê¶ciej lubujê siê w melodiach i instrumentach solowych. Grywam, uczê siê, majsterkujê przy ró¿nych instrumentach. ¯a³ujê, ¿e nigdy nie zabra³em siê profesjonalnie, choæ mo¿e dziêki temu mam pewien dystans do muzyki. Muzyka jest dla mnie sfer± intymn± osobowo¶ci.
Z muzyki klasycznej cenie najbardziej Chopina, choæ nie przerabia³em ca³ego dorobku Mozarta i Bacha, s± utwory, które mnie poruszaj± - choæby wykonanie kwartetu w Sejmie, w kwietniu tego roku.
Jako nastolatek by³em fanem Metallicy i stylu rockowo-metalowego (nie myliæ z metalem typu death, który z muzyk± ma niewiele wspólnego) z tej racji, ¿e by³em zafascynowany gitar±.
O ile Chopin zawsze mi siê podoba³ i nigdy nie zrozumiem go na tyle, ¿ebym odczu³ syndrom "wypalenia, znudzenia". Tak na powa¿nie - zacz±³em przes³uchiwaæ wszystkie jego utwory 2 lata temu. Na pewno wielk± rolê odegra³a w tym twórczo¶æ Tonego Macalpine, którego to dorobek polecam jako odskocznie od stricte klasyki.

Ulubiony pianista : Cyprien Katsaris.. no i mo¿e Ingolf Wunder ..za jaki¶ czas.
Nie bêdê siê rozpisywa³...

Witam na forum!
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2010, 22:39:44 wys³ane przez tuco82 » Zapisane

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w±tpliwa autentyczno¶æ." - Albert Einstein
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 752

« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 21, 2010, 22:48:50 »

Witam.
To mi³o, ¿e kto¶ wpad³ na pomys³(niebieskooki?) za³o¿enia miejsca w Necie, które podtrzyma znajomo¶ci, konwersacje o muzyce nie tylko Chopina.
Witam serdecznie. Forum za³o¿y³a Monika_Aleksandra. To jej pomys³, jej praca i jej zas³uga. Ja zaoferowa³em swoj± pomoc w zakresie moderacji i ew. administracji, wiêc Monika po prostu przekaza³a mi swoje uprawnienia.

Skoro ju¿ tu jestem...
Mam na imiê £ukasz i mieszkam w Warszawie.
Nie mam wykszta³cenia muzycznego, nie potrafiê graæ, ale ceniê muzykê i dostrzegam jej warto¶æ. Lubiê utwory Chopina, muzykê organow± (syn ma hopla na jej punkcie...) i chóry cerkiewne.

O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
Penelope
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 1

« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 22, 2010, 01:00:32 »

Witam wszystkich serdecznie!

Mam na imiê Emilia i mieszkam w Warszawie. Mam 29 lat. Z zawodu jestem prawnikiem. Czê¶c mojej rodziny na powa¿nie para siê muzyk± klasyczn±. Sama kiedy¶ gra³am na skrzypcach i na pianinie. Muzykê kocham ca³ym sercem i jest ona dla mnie ¿ród³em najpiekniejszych wzruszeñ. Jestem osob± bardzo uduchowion±. Oprócz muzyki bardzo kocham te¿ ksi±¿ki, taniec, podró¿e, dobr± kuchniê...Z kompozytorów oprócz Chopina lubiê te¿ Mozarta, Czajkowskiego i ca³± w zasadzie muzykê operow± na czele z Bellinim, Dionizettim, Puccinim, Verdim. Bardzo kocham te¿ W³ochy i wszystko co jest z tym krajem zwi±zane.

Pozdrawiam wszystkich,

Emilia
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 22, 2010, 07:40:01 »

Witam. Moje imiê - S³awek. Mieszkam w Bia³ymstoku. Zawód - in¿. elektronik. Chopina kocham od dziecka. Poza tym Moniuszko, opera w ogóle, muzyka polska. Dziêki Kasiu i Ewo za skuteczne dzia³anie.

TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 22, 2010, 13:05:44 »

Witajcie,
mam na imiê Teresa mieszkam w Warszawie, jestem ksiêgow± i bardzo kocham muzykê klasyczn±.
Mój ulubiony kompozytor to Franciszek Schubert.
Do forum Telewizji Kultura do³±czy³am pó¼no i pisa³am raczej ma³o.
Tym wiêksze by³o moje zdziwienie ¿e dzisiaj gdy chcia³am co¶ tam napisaæ otrzyma³am informacjê ¿e zosta³am zbanowana za spamowanie.
Zupe³nie nie wiem o co chodzi. Jestem zszokowana.
Bardzo proszê niech mi kto¶ odpowie Smutny

micoona
U¿ytkownik
**

Ta tija tija ;)

« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 22, 2010, 13:14:10 »

Hmm, ale my z TVP Kultura mamy tylko tyle wspólnego, ¿e te¿ tam pisali¶my. Witaj.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 22, 2010, 13:49:58 »

Witaj Tereso- wszyscy s± zbanowani
Strony: [1] 2 3 ... 17   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies