Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Przedstawmy siê :)
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
17
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Przedstawmy siê :) (Przeczytany 69271 razy)
orzech75
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 24
Odp: Przedstawmy siê :)
«
Odpowiedz #15 :
Pa¼dziernik 22, 2010, 14:00:42 »
Witam serdecznie.
Po pierwsze jestem zbamowany
To zaszczyt chyba
Mam na imiê Micha³, mam 35 lat. Sk±d jestem? Trudno powiedzieæ... Jestem specjalist± od przeprowadzek. Na razie klikam z Kujaw, ale ju¿ od poniedzia³ku bêdê mieszkaæ w okolicach Wroc³awia.
Altowiolista, który zosta³ bieg³ym rewidentem i specjalist± od finansów przedsiêbiorstw. Taki ¿yciowy pragmatyzm.
Zas³uchany w muzyce baroku. I w dobrym polskim rocku, gospel, muzyce filmowej, Maryli Rodowicz i Annie Jantar. Z zami³owania podró¿nik. Zakochany w lotnictwie i w historii staro¿ytnej. S³owem mieszanka wybuchowa
Acha, a od wczoraj przewodnicz±cy komisji ¶ledczej ds A.K. Sprawa armat w krzakach w trakcie wyja¶niania, ale na wszelki wypadek trzymajcie siê Kochani na razie z daleka od krzaków.
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #16 :
Pa¼dziernik 22, 2010, 14:11:01 »
Witaj Orzechu- Moderatorze Globalny
TeresaGrob
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2621
«
Odpowiedz #17 :
Pa¼dziernik 22, 2010, 14:23:18 »
Naaaaprawdê?
??
A wiêc bêdzie mi bardzo mi³o je¶li przyjmiecie mnie do swojego grona, bo znajomo¶æ z Wami to zaszczyt.
Bêdê mo¿e trochê monotematyczna bo Schuberta s³ucham od rana do nocy,ale lubiê te¿ innych
kompozytorówoczywi¶cie Chopina, ale te¿ Mozarta, Mahlera...
http://www.franzschubert.pl/
skrzypczatka
Go¶æ
«
Odpowiedz #18 :
Pa¼dziernik 22, 2010, 18:56:16 »
Witam
W³a¶nie uciek³am z tvp K , bo d³u¿ej nie dam rady... Mam na imiê Marta, gówniarz jeszcze jestem - 18, skonczone , skonczone
. 12 lat gram na skrzypcach, wiec je¶li chodzi o fortepianowe granie, to g³ównym kryterium oceniania jest dla mnie reakcja mojego w³asnego serducha. W Chopinie zakochiwa³am siê stopniowo. Utwór w którym czu³am siê najlepiej - 1cz koncertu skrzypcowego Barbera.
Zdarza mi siê dramatyzowaæ i jestem strasznym leniem.
Masakrycznie banalnie to brzmi, ale muzyka to moje ¿ycie.
I cieszê siê, ¿e do³±czy³am
skrzypczatka
Go¶æ
«
Odpowiedz #19 :
Pa¼dziernik 22, 2010, 19:02:52 »
Aha - te¿ zosta³am zbanowana . A by³am grzeczna przecie¿!
bwv211
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 60
«
Odpowiedz #20 :
Pa¼dziernik 22, 2010, 20:33:02 »
Witajcie,
Mam na imiê Marta. Aktualnie ju¿ w³a¶ciwie z Krakowa. Muzyka klasyczna to dla mnie od ju¿ wielu wielu lat jedyna absolutnie pewna rado¶æ
Przez ok. 15 lat próbowa³am ujarzmiaæ fortepian. Teraz zajmuje siê ju¿ czym¶ odrobinê innym- psychologi± i ¶piewam sobie w chórze bo bez tego ca³kiem bym zmarnia³a
Z muzyki dla mnie najpierw jest Bach, na drugim i trzecim miejscu te¿ Bach a potem wielu innych oczywi¶cie z Chopinem, Beethovenem, Mozartem itd. Niestety ma³o mam czasu, ¿eby rzeczywi¶cie sobie posmakowaæ ró¿nych wykonañ i nagrañ wiêc super, ¿e jest nas wiêcej i mo¿e mi kto¶ z Was co¶ od czasu do czasu poleci.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #21 :
Pa¼dziernik 22, 2010, 22:20:27 »
witaj m³oda skrzypczatko
witaj Marto. A to dopiero siê cieszê. Ja tez z Krakowa
W³a¶nie zamówi³am bilety na koncert Wundera w Krakowie
niemuzyk
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 36
Krzysztof
«
Odpowiedz #22 :
Pa¼dziernik 22, 2010, 22:38:22 »
Jak ja Ci zazdroszczê
. Mam nadziejê, ¿e zdasz nam relacjê z koncertu
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #23 :
Pa¼dziernik 22, 2010, 22:41:24 »
Je¶li tylko dostanê bilety- bo na razie wys³a³am zapotrzebowanie. Na razie czekam
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #24 :
Pa¼dziernik 23, 2010, 13:36:38 »
Zbiera³am siê trochê, bo nie wiedzia³am, co tu napisaæ
Jestem Beata, lubiê mieszkaæ w pobli¿u takich budynków jak teatr, opera, filharmonia, na razie siê udaje, choæ nie jest ³atwo. Tegoroczny konkurs by³ moim pierwszym, Chopina s³ucham od trzech tygodni. Nie mam wykszta³cenia muzycznego ani nie jestem muzykiem. Uwielbiam fortepian. Dotychczas s³ucha³am Mozarta, Rachmaninowa (koncerty 2-3, od czasu obejrzenia filmu "Blask"), rosyjskich romantyków. Moim ulubionym pianist± by³ Evgeny (Jewgienij) Kissin, ale od 3 tygodni jego miejsce zaj±³ bezwzglêdnie Danii³ Trifonow. Jedn± z moich pasji jest czytanie o muzyce i kompozytorach. Dzi¶ cieszê siê z kilku powodów. Zespó³ odstawienia po konkursie nie by³ taki straszny i da³ siê prze¿yæ, miêdzy innymi dziêki temu forum, trzytygodniowa dawka muzyki Chopina uczyni³a powietrze wokó³ szlachetniejszym, bardziej przejrzystym, zwiewnym, czarownym. Wesz³am te¿ w posiadanie jednego z ostatnich biletów na listopadowy koncert Trifonowa. Mam nadziejê cieszyæ siê obecno¶ci± tutaj co najmniej do 2015 roku
anelik
Ekspert
Wiadomo¶ci: 544
«
Odpowiedz #25 :
Pa¼dziernik 23, 2010, 16:56:00 »
Ha! Okrzyk na odwagê. Mogê o sobie opowiadaæ (bo tak jak Kasia - Micoona jestem gadu³±) ale kiedy widzia³am to napisane, to jako¶ tak... Próbujê wiêc ju¿ bez skre¶leñ.
Na imiê mi El¿bieta. Mam 44 lata ("A jego imiê czterdzie¶ci i cztery" hi,hi). Jestem O¶wiêcimiank± od zawsze. Prawnikiem od dawna, choæ z uwagi na ostanio zas³yszany dowcip o prawnikach nie³atwo mi siê do tego przyznaæ. Niedosz³a pianistka - skoñczy³am szko³ê I stopnia w klasie fortepianu ale na dalej nie wytarczy³o mo¿liwo¶ci manualnych, bo palce nie uros³y i z objêciem decymy na klawiaturze by³ k³opot. Przestawi³am siê wiêc amatorsko na gitarê, bawi³am siê te¿ marakasami i bêbnami - to ostanie polecam, dobrze robi na stres. ¦piewa³am w chórze, dzisiaj pod¶piewujê towarzysko. Do dzi¶ te¿ grywam dla siebie i chyba nie zaskoczê Was je¶li powiem ¿e g³ównie Fryderykowe granie. Poza tym - ale tak od IV miejsca, bo pierwsze trzy to Chopin - Mozart, Beethoven, Bach, Debussy, Brahms, Grieg. Poza tym best of the best Pink Floyd i The Doors, muzyka rockowa generalnie (choæ niekoniecznie ta najciê¿sza) ale i blues i Pod Bud± i Grzegorz Turnau i ....w ogóle ³atwiej chyba wymieniæ czego nie s³ucham, czyli rap i techno. Muzyka jest zawsze ze mn± - taka, jaki akurat mam nastrój. Inne pasje to teatr i taniec. Na dotarcie do filharmonii krakowskiej szans nie mam, z uwagi na ochwacon± koñczynê. Ech, ¿ycie garbate! Liczê na relacjê z koncertu.
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #26 :
Pa¼dziernik 23, 2010, 17:06:07 »
Zapomnia³am zapytaæ. Co to znaczy byæ zbanowanym? Bywa³am ju¿ zdystansowana, zdemobilizowana, zaplombowana oraz zdezelowana (to ostatnie na p³aszczy¼nie opon w moim wiekowym autku). Nigdy nie by³am jeszcze zbanowana. To nowy rodzaj do¶wiadczenia i chcia³abym wiedzieæ co w zwi±zku z tym mam odczuwaæ. Czy móg³by mi to kto¶ przystêpnie - bardzo przystêpnie - wyja¶niæ?
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #27 :
Pa¼dziernik 23, 2010, 17:08:16 »
Cytat: skrzypczatka Pa¼dziernik 22, 2010, 18:56:16
Witam
W³a¶nie uciek³am z tvp K , bo d³u¿ej nie dam rady... Mam na imiê Marta, gówniarz jeszcze jestem - 18, skonczone , skonczone
.
Bo¿e, to ludzie w moim wieku te¿ lubi± tak± muzykê? Jestem w szoku. To co, ju¿ nie jestem wyj±tkowy?
PS: Ban oznacza wy³±czenie mo¿liwo¶ci wypowiadania siê na forum - taka kara, za naruszenie regulaminu.
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #28 :
Pa¼dziernik 23, 2010, 17:13:30 »
No to nas pewnie zba... trudne s³owo ... zbanowali za "armaty w krzakach" tudzie¿ entuzjastycz± reakcjê na powo³anie komisji w tej sprawie. Innych grzechów nie pamiêtam.
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #29 :
Pa¼dziernik 23, 2010, 18:16:56 »
Proszê Panstwa, nie jest tak ¼le! Kto¶ wczoraj t³umaczyl na forum TvK, ¿e nast±pila jaka¶ awaria i przez jaki¶ czas wszyscy chêtni do wypowiadania siê na forum otrzymali w³a¶nie tak±, niepokoj±c± informacjê. Ale to ju¿ przesz³o¶æ... Swoj± drog±, jeszcze jedno nowe do¶wiadczenie dziêki Fryckowi! Hi, hi, hi...
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
17
Do góry
Drukuj
« poprzedni