Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Przedstawmy siĂŞ :)
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
17
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Przedstawmy siĂŞ :) (Przeczytany 73587 razy)
orzech75
Nowy uÂżytkownik
Odp: Przedstawmy siĂŞ :)
«
Odpowiedz #15 :
Październik 22, 2010, 14:00:42 »
Witam serdecznie.
Po pierwsze jestem zbamowany
To zaszczyt chyba
Mam na imiĂŞ MichaÂł, mam 35 lat. SkÂąd jestem? Trudno powiedzieĂŚ... Jestem specjalistÂą od przeprowadzek. Na razie klikam z Kujaw, ale juÂż od poniedziaÂłku bĂŞdĂŞ mieszkaĂŚ w okolicach WrocÂławia.
Altowiolista, ktĂłry zostaÂł biegÂłym rewidentem i specjalistÂą od finansĂłw przedsiĂŞbiorstw. Taki Âżyciowy pragmatyzm.
Zas³uchany w muzyce baroku. I w dobrym polskim rocku, gospel, muzyce filmowej, Maryli Rodowicz i Annie Jantar. Z zami³owania podró¿nik. Zakochany w lotnictwie i w historii staro¿ytnej. S³owem mieszanka wybuchowa
Acha, a od wczoraj przewodniczÂący komisji Âśledczej ds A.K. Sprawa armat w krzakach w trakcie wyjaÂśniania, ale na wszelki wypadek trzymajcie siĂŞ Kochani na razie z daleka od krzakĂłw.
Pozdrawiam wszystkich ForumowiczĂłw
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #16 :
Październik 22, 2010, 14:11:01 »
Witaj Orzechu- Moderatorze Globalny
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #17 :
Październik 22, 2010, 14:23:18 »
NaaaaprawdĂŞ?
??
A wiêc bêdzie mi bardzo mi³o jeœli przyjmiecie mnie do swojego grona, bo znajomoœÌ z Wami to zaszczyt.
BĂŞdĂŞ moÂże trochĂŞ monotematyczna bo Schuberta sÂłucham od rana do nocy,ale lubiĂŞ teÂż innych
kompozytorĂłwoczywiÂście Chopina, ale teÂż Mozarta, Mahlera...
http://www.franzschubert.pl/
skrzypczatka
Gość
«
Odpowiedz #18 :
Październik 22, 2010, 18:56:16 »
Witam
WÂłaÂśnie uciekÂłam z tvp K , bo dÂłuÂżej nie dam rady... Mam na imiĂŞ Marta, gĂłwniarz jeszcze jestem - 18, skonczone , skonczone
. 12 lat gram na skrzypcach, wiec jeœli chodzi o fortepianowe granie, to g³ównym kryterium oceniania jest dla mnie reakcja mojego w³asnego serducha. W Chopinie zakochiwa³am siê stopniowo. Utwór w którym czu³am siê najlepiej - 1cz koncertu skrzypcowego Barbera.
Zdarza mi siĂŞ dramatyzowaĂŚ i jestem strasznym leniem.
Masakrycznie banalnie to brzmi, ale muzyka to moje Âżycie.
I cieszê siê, ¿e do³¹czy³am
skrzypczatka
Gość
«
Odpowiedz #19 :
Październik 22, 2010, 19:02:52 »
Aha - teÂż zostaÂłam zbanowana . A byÂłam grzeczna przecieÂż!
bwv211
UÂżytkownik
«
Odpowiedz #20 :
Październik 22, 2010, 20:33:02 »
Witajcie,
Mam na imiê Marta. Aktualnie ju¿ w³aœciwie z Krakowa. Muzyka klasyczna to dla mnie od ju¿ wielu wielu lat jedyna absolutnie pewna radoœÌ
Przez ok. 15 lat prĂłbowaÂłam ujarzmiaĂŚ fortepian. Teraz zajmuje siĂŞ juÂż czymÂś odrobinĂŞ innym- psychologiÂą i Âśpiewam sobie w chĂłrze bo bez tego caÂłkiem bym zmarniaÂła
Z muzyki dla mnie najpierw jest Bach, na drugim i trzecim miejscu te¿ Bach a potem wielu innych oczywiœcie z Chopinem, Beethovenem, Mozartem itd. Niestety ma³o mam czasu, ¿eby rzeczywiœcie sobie posmakowaÌ ró¿nych wykonaù i nagraù wiêc super, ¿e jest nas wiêcej i mo¿e mi ktoœ z Was coœ od czasu do czasu poleci.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #21 :
Październik 22, 2010, 22:20:27 »
witaj mÂłoda skrzypczatko
witaj Marto. A to dopiero siĂŞ cieszĂŞ. Ja tez z Krakowa
WÂłaÂśnie zamĂłwiÂłam bilety na koncert Wundera w Krakowie
niemuzyk
Nowy uÂżytkownik
Krzysztof
«
Odpowiedz #22 :
Październik 22, 2010, 22:38:22 »
Jak ja Ci zazdroszczĂŞ
. Mam nadziejĂŞ, Âże zdasz nam relacjĂŞ z koncertu
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #23 :
Październik 22, 2010, 22:41:24 »
JeÂśli tylko dostanĂŞ bilety- bo na razie wysÂłaÂłam zapotrzebowanie. Na razie czekam
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #24 :
Październik 23, 2010, 13:36:38 »
ZbieraÂłam siĂŞ trochĂŞ, bo nie wiedziaÂłam, co tu napisaĂŚ
Jestem Beata, lubiê mieszkaÌ w pobli¿u takich budynków jak teatr, opera, filharmonia, na razie siê udaje, choÌ nie jest ³atwo. Tegoroczny konkurs by³ moim pierwszym, Chopina s³ucham od trzech tygodni. Nie mam wykszta³cenia muzycznego ani nie jestem muzykiem. Uwielbiam fortepian. Dotychczas s³ucha³am Mozarta, Rachmaninowa (koncerty 2-3, od czasu obejrzenia filmu "Blask"), rosyjskich romantyków. Moim ulubionym pianist¹ by³ Evgeny (Jewgienij) Kissin, ale od 3 tygodni jego miejsce zaj¹³ bezwzglêdnie Danii³ Trifonow. Jedn¹ z moich pasji jest czytanie o muzyce i kompozytorach. Dziœ cieszê siê z kilku powodów. Zespó³ odstawienia po konkursie nie by³ taki straszny i da³ siê prze¿yÌ, miêdzy innymi dziêki temu forum, trzytygodniowa dawka muzyki Chopina uczyni³a powietrze wokó³ szlachetniejszym, bardziej przejrzystym, zwiewnym, czarownym. Wesz³am te¿ w posiadanie jednego z ostatnich biletów na listopadowy koncert Trifonowa. Mam nadziejê cieszyÌ siê obecnoœci¹ tutaj co najmniej do 2015 roku
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #25 :
Październik 23, 2010, 16:56:00 »
Ha! Okrzyk na odwagê. Mogê o sobie opowiadaÌ (bo tak jak Kasia - Micoona jestem gadu³¹) ale kiedy widzia³am to napisane, to jakoœ tak... Próbujê wiêc ju¿ bez skreœleù.
Na imiê mi El¿bieta. Mam 44 lata ("A jego imiê czterdzieœci i cztery" hi,hi). Jestem Oœwiêcimiank¹ od zawsze. Prawnikiem od dawna, choÌ z uwagi na ostanio zas³yszany dowcip o prawnikach nie³atwo mi siê do tego przyznaÌ. Niedosz³a pianistka - skoùczy³am szko³ê I stopnia w klasie fortepianu ale na dalej nie wytarczy³o mo¿liwoœci manualnych, bo palce nie uros³y i z objêciem decymy na klawiaturze by³ k³opot. Przestawi³am siê wiêc amatorsko na gitarê, bawi³am siê te¿ marakasami i bêbnami - to ostanie polecam, dobrze robi na stres. Œpiewa³am w chórze, dzisiaj podœpiewujê towarzysko. Do dziœ te¿ grywam dla siebie i chyba nie zaskoczê Was jeœli powiem ¿e g³ównie Fryderykowe granie. Poza tym - ale tak od IV miejsca, bo pierwsze trzy to Chopin - Mozart, Beethoven, Bach, Debussy, Brahms, Grieg. Poza tym best of the best Pink Floyd i The Doors, muzyka rockowa generalnie (choÌ niekoniecznie ta najciê¿sza) ale i blues i Pod Bud¹ i Grzegorz Turnau i ....w ogóle ³atwiej chyba wymieniÌ czego nie s³ucham, czyli rap i techno. Muzyka jest zawsze ze mn¹ - taka, jaki akurat mam nastrój. Inne pasje to teatr i taniec. Na dotarcie do filharmonii krakowskiej szans nie mam, z uwagi na ochwacon¹ koùczynê. Ech, ¿ycie garbate! Liczê na relacjê z koncertu.
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #26 :
Październik 23, 2010, 17:06:07 »
ZapomniaÂłam zapytaĂŚ. Co to znaczy byĂŚ zbanowanym? BywaÂłam juÂż zdystansowana, zdemobilizowana, zaplombowana oraz zdezelowana (to ostatnie na pÂłaszczyÂźnie opon w moim wiekowym autku). Nigdy nie byÂłam jeszcze zbanowana. To nowy rodzaj doÂświadczenia i chciaÂłabym wiedzieĂŚ co w zwiÂązku z tym mam odczuwaĂŚ. Czy mĂłgÂłby mi to ktoÂś przystĂŞpnie - bardzo przystĂŞpnie - wyjaÂśniĂŚ?
GoguÂś
Ekspert
«
Odpowiedz #27 :
Październik 23, 2010, 17:08:16 »
Cytat: skrzypczatka Październik 22, 2010, 18:56:16
Witam
WÂłaÂśnie uciekÂłam z tvp K , bo dÂłuÂżej nie dam rady... Mam na imiĂŞ Marta, gĂłwniarz jeszcze jestem - 18, skonczone , skonczone
.
BoÂże, to ludzie w moim wieku teÂż lubiÂą takÂą muzykĂŞ? Jestem w szoku. To co, juÂż nie jestem wyjÂątkowy?
PS: Ban oznacza wy³¹czenie mo¿liwoœci wypowiadania siê na forum - taka kara, za naruszenie regulaminu.
anelik
Ekspert
«
Odpowiedz #28 :
Październik 23, 2010, 17:13:30 »
No to nas pewnie zba... trudne sÂłowo ... zbanowali za "armaty w krzakach" tudzieÂż entuzjastyczÂą reakcjĂŞ na powoÂłanie komisji w tej sprawie. Innych grzechĂłw nie pamiĂŞtam.
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #29 :
Październik 23, 2010, 18:16:56 »
Proszê Panstwa, nie jest tak Ÿle! Ktoœ wczoraj t³umaczyl na forum TvK, ¿e nast¹pila jakaœ awaria i przez jakiœ czas wszyscy chêtni do wypowiadania siê na forum otrzymali w³aœnie tak¹, niepokoj¹c¹ informacjê. Ale to ju¿ przesz³oœÌ... Swoj¹ drog¹, jeszcze jedno nowe doœwiadczenie dziêki Fryckowi! Hi, hi, hi...
Strony:
1
[
2
]
3
4
...
17
Do góry
Drukuj
« poprzedni