Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 [2] 3 4 ... 17   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przedstawmy siĂŞ :)  (Przeczytany 73587 razy)
orzech75
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #15 : Październik 22, 2010, 14:00:42 »

Witam serdecznie.

Po pierwsze jestem zbamowany To zaszczyt chyba

Mam na imiĂŞ MichaÂł, mam 35 lat. SkÂąd jestem? Trudno powiedzieĂŚ... Jestem specjalistÂą od przeprowadzek. Na razie klikam z Kujaw, ale juÂż od poniedziaÂłku bĂŞdĂŞ mieszkaĂŚ w okolicach WrocÂławia.

Altowiolista, ktĂłry zostaÂł biegÂłym rewidentem i specjalistÂą od finansĂłw przedsiĂŞbiorstw. Taki Âżyciowy pragmatyzm.

Zas³uchany w muzyce baroku. I w dobrym polskim rocku, gospel, muzyce filmowej, Maryli Rodowicz i Annie Jantar. Z zami³owania podró¿nik. Zakochany w lotnictwie i w historii staro¿ytnej. S³owem mieszanka wybuchowa

Acha, a od wczoraj przewodniczÂący komisji Âśledczej ds A.K. Sprawa armat w krzakach w trakcie wyjaÂśniania, ale na wszelki wypadek trzymajcie siĂŞ Kochani na razie z daleka od krzakĂłw.

Pozdrawiam wszystkich ForumowiczĂłw
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Październik 22, 2010, 14:11:01 »

Witaj Orzechu- Moderatorze Globalny
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #17 : Październik 22, 2010, 14:23:18 »

NaaaaprawdĂŞ?Co?Co???
 A wiĂŞc bĂŞdzie mi bardzo miÂło jeÂśli przyjmiecie mnie do swojego grona, bo znajomoœÌ z Wami to zaszczyt.
BĂŞdĂŞ moÂże trochĂŞ monotematyczna bo Schuberta sÂłucham od rana do nocy,ale lubiĂŞ teÂż innych
kompozytorĂłwoczywiÂście Chopina, ale teÂż Mozarta, Mahlera...

skrzypczatka
Gość
« Odpowiedz #18 : Październik 22, 2010, 18:56:16 »

Witam
WÂłaÂśnie uciekÂłam z tvp K , bo dÂłuÂżej nie dam rady... Mam na imiĂŞ Marta, gĂłwniarz jeszcze jestem - 18, skonczone , skonczone  . 12 lat gram na skrzypcach, wiec jeÂśli chodzi o fortepianowe granie, to g³ównym kryterium oceniania jest dla mnie reakcja mojego wÂłasnego serducha. W Chopinie zakochiwaÂłam siĂŞ stopniowo. UtwĂłr w ktĂłrym czuÂłam siĂŞ najlepiej - 1cz koncertu skrzypcowego Barbera.
Zdarza mi siĂŞ dramatyzowaĂŚ i jestem strasznym leniem.
Masakrycznie banalnie to brzmi, ale muzyka to moje Âżycie.

I cieszê siê, ¿e do³¹czy³am
skrzypczatka
Gość
« Odpowiedz #19 : Październik 22, 2010, 19:02:52 »

Aha - teÂż zostaÂłam zbanowana . A byÂłam grzeczna przecieÂż! 
bwv211
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #20 : Październik 22, 2010, 20:33:02 »

Witajcie,

Mam na imiê Marta. Aktualnie ju¿ w³aœciwie z Krakowa. Muzyka klasyczna to dla mnie od ju¿ wielu wielu lat jedyna absolutnie pewna radoœÌ Przez ok. 15 lat próbowa³am ujarzmiaÌ fortepian. Teraz zajmuje siê ju¿ czymœ odrobinê innym- psychologi¹ i œpiewam sobie w chórze bo bez tego ca³kiem bym zmarnia³a Z muzyki dla mnie najpierw jest Bach, na drugim i trzecim miejscu te¿ Bach a potem wielu innych oczywiœcie z Chopinem, Beethovenem, Mozartem itd. Niestety ma³o mam czasu, ¿eby rzeczywiœcie sobie posmakowaÌ ró¿nych wykonaù i nagraù wiêc super, ¿e jest nas wiêcej i mo¿e mi ktoœ z Was coœ od czasu do czasu poleci.
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #21 : Październik 22, 2010, 22:20:27 »

witaj mÂłoda skrzypczatko 
witaj Marto. A to dopiero siĂŞ cieszĂŞ. Ja tez z Krakowa WÂłaÂśnie zamĂłwiÂłam bilety na koncert Wundera w Krakowie
niemuzyk
Nowy uÂżytkownik
*

Krzysztof

« Odpowiedz #22 : Październik 22, 2010, 22:38:22 »

Jak ja Ci zazdroszczĂŞ Smutny. Mam nadziejĂŞ, Âże zdasz nam relacjĂŞ z koncertu
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #23 : Październik 22, 2010, 22:41:24 »

JeÂśli tylko dostanĂŞ bilety- bo na razie wysÂłaÂłam zapotrzebowanie. Na razie czekam
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #24 : Październik 23, 2010, 13:36:38 »

ZbieraÂłam siĂŞ trochĂŞ, bo nie wiedziaÂłam, co tu napisaĂŚ
Jestem Beata, lubiê mieszkaÌ w pobli¿u takich budynków jak teatr, opera, filharmonia, na razie siê udaje, choÌ nie jest ³atwo. Tegoroczny konkurs by³ moim pierwszym, Chopina s³ucham od trzech tygodni. Nie mam wykszta³cenia muzycznego ani nie jestem muzykiem. Uwielbiam fortepian. Dotychczas s³ucha³am Mozarta, Rachmaninowa (koncerty 2-3, od czasu obejrzenia filmu "Blask"), rosyjskich romantyków. Moim ulubionym pianist¹ by³ Evgeny (Jewgienij) Kissin, ale od 3 tygodni jego miejsce zaj¹³ bezwzglêdnie Danii³ Trifonow. Jedn¹ z moich pasji jest czytanie o muzyce i kompozytorach. Dziœ cieszê siê z kilku powodów. Zespó³ odstawienia po konkursie nie by³ taki straszny i da³ siê prze¿yÌ, miêdzy innymi dziêki temu forum, trzytygodniowa dawka muzyki Chopina uczyni³a powietrze wokó³ szlachetniejszym, bardziej przejrzystym, zwiewnym, czarownym. Wesz³am te¿ w posiadanie jednego z ostatnich biletów na listopadowy koncert Trifonowa. Mam nadziejê cieszyÌ siê obecnoœci¹ tutaj co najmniej do 2015 roku
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #25 : Październik 23, 2010, 16:56:00 »

Ha! Okrzyk na odwagê. Mogê o sobie opowiadaÌ (bo tak jak Kasia - Micoona jestem gadu³¹) ale kiedy widzia³am to napisane, to jakoœ tak... Próbujê wiêc ju¿ bez skreœleù.
Na imiĂŞ mi ElÂżbieta. Mam 44 lata ("A jego imiĂŞ czterdzieÂści i cztery" hi,hi). Jestem OÂświĂŞcimiankÂą od zawsze. Prawnikiem od dawna, choĂŚ z uwagi na ostanio zasÂłyszany dowcip o prawnikach nieÂłatwo mi siĂŞ do tego przyznaĂŚ.  NiedoszÂła pianistka - skoĂączyÂłam szko³ê I stopnia w klasie fortepianu ale na dalej nie wytarczyÂło moÂżliwoÂści manualnych, bo palce nie urosÂły i z objĂŞciem decymy na klawiaturze byÂł kÂłopot. PrzestawiÂłam siĂŞ wiĂŞc amatorsko na gitarĂŞ, bawiÂłam siĂŞ teÂż marakasami i bĂŞbnami - to ostanie polecam, dobrze robi na stres. ÂŚpiewaÂłam w chĂłrze, dzisiaj podÂśpiewujĂŞ towarzysko. Do dziÂś teÂż grywam dla siebie i chyba nie zaskoczĂŞ Was jeÂśli powiem Âże g³ównie Fryderykowe granie. Poza tym - ale tak od IV miejsca, bo pierwsze trzy to Chopin - Mozart, Beethoven, Bach, Debussy, Brahms, Grieg. Poza tym best of the best Pink Floyd i The Doors, muzyka rockowa generalnie (choĂŚ niekoniecznie ta najciĂŞÂższa) ale i blues i Pod BudÂą i Grzegorz Turnau i ....w ogĂłle Âłatwiej chyba wymieniĂŚ czego nie sÂłucham, czyli rap i techno. Muzyka jest zawsze ze mnÂą - taka, jaki akurat mam nastrĂłj. Inne pasje to teatr i taniec. Na dotarcie do filharmonii krakowskiej szans nie mam, z uwagi na ochwaconÂą koĂączynĂŞ. Ech, Âżycie garbate! LiczĂŞ na relacjĂŞ z koncertu.
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #26 : Październik 23, 2010, 17:06:07 »

ZapomniaÂłam zapytaĂŚ. Co to znaczy byĂŚ zbanowanym? BywaÂłam juÂż zdystansowana, zdemobilizowana, zaplombowana oraz zdezelowana (to ostatnie na pÂłaszczyÂźnie opon w moim wiekowym autku). Nigdy nie byÂłam jeszcze zbanowana. To nowy rodzaj doÂświadczenia i chciaÂłabym wiedzieĂŚ co w zwiÂązku z tym mam odczuwaĂŚ. Czy mĂłgÂłby mi to ktoÂś przystĂŞpnie - bardzo przystĂŞpnie - wyjaÂśniĂŚ?
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #27 : Październik 23, 2010, 17:08:16 »

Witam
WÂłaÂśnie uciekÂłam z tvp K , bo dÂłuÂżej nie dam rady... Mam na imiĂŞ Marta, gĂłwniarz jeszcze jestem - 18, skonczone , skonczone  .

BoÂże, to ludzie w moim wieku teÂż lubiÂą takÂą muzykĂŞ? Jestem w szoku. To co, juÂż nie jestem wyjÂątkowy?

PS: Ban oznacza wy³¹czenie mo¿liwoœci wypowiadania siê na forum - taka kara, za naruszenie regulaminu.
anelik
Ekspert

« Odpowiedz #28 : Październik 23, 2010, 17:13:30 »

No to nas pewnie zba... trudne sÂłowo ... zbanowali za "armaty w krzakach" tudzieÂż entuzjastyczÂą reakcjĂŞ na powoÂłanie komisji w tej sprawie. Innych grzechĂłw nie pamiĂŞtam.
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #29 : Październik 23, 2010, 18:16:56 »

Chichot ProszĂŞ Panstwa, nie jest tak Âźle! KtoÂś wczoraj tÂłumaczyl na forum TvK, Âże nastÂąpila jakaÂś awaria i przez jakiÂś czas wszyscy chĂŞtni do wypowiadania siĂŞ na forum otrzymali wÂłaÂśnie takÂą, niepokojÂącÂą informacjĂŞ. Ale to juÂż przeszÂłoœÌ... SwojÂą drogÂą, jeszcze jedno nowe doÂświadczenie dziĂŞki Fryckowi! Hi, hi, hi...
Strony: 1 [2] 3 4 ... 17   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

neder-live paktprzyjazni kalinowatyper countrylife silverstar