Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przedstawmy siê :)  (Przeczytany 69458 razy)
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 953

Pawe³

« Odpowiedz #120 : Listopad 15, 2010, 19:22:59 »

No dok³adnie tak by³o,  Chichot, ale przyznam szczerze, ¿e to najprawdziwsza z prawd ( osoby poni¿ej lat 18 nie czytaæ dalej), ¿e fotka pochodzi z filmu "Kiedy Sally pozna³ Harry" i dok³adnie z takiej sceny jak niektórzy bezwstydnie opisali , ale ja t± fotkê wybra³em ¶wiadomie! Mam fajnego przyjaciela, weso³ka, który zawsze powtarza (cyt. w oryginale) "jaja musz± byæ" i On mnie tak nakrêca. Wystarczy, ¿e jest obok, nawet nie musi nic mówiæ i ju¿ jest kupa ¶miechu. 

a moja córka wróci³a z wyjazdu, popatrzy³a mi przez ramiê i skwitowa³a "tamten obrazek by³ o wiele lepszy", przyzwyczai³am siê do niego, ja te¿ siê przyzwyczai³em, ale ostatnio na forum TVP Kultura, ta moja p³eæ zaczê³a byæ ju¿ mêcz±ca.

jestem facetem, i w pe³ni doceniam piêkno p³ci przeciwnej  Chichot i to duchowe, i fizyczne, a ten ¶wiat jest ca³kiem fajnie wymy¶lony,

ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #121 : Listopad 15, 2010, 20:10:39 »

W³a¶ciwie to mi ¿al, ¿e zmieni³e¶ zdjêcie. By³o zmys³owe jak scena z filmu  Chichot i jak muzyka wielkiego Fryderyka! W zupe³nie inny sposób oczywi¶cie!!!
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #122 : Listopad 15, 2010, 21:01:10 »

W³a¶ciwie to mi ¿al, ¿e zmieni³e¶ zdjêcie. By³o zmys³owe jak scena z filmu  Chichot i jak muzyka wielkiego Fryderyka! W zupe³nie inny sposób oczywi¶cie!!!

Ewa, masz racjê, wracam! ale zobaczycie, ¿e kiedy bêdziecie do mnie pisali jako do kobiety, to co jaki¶ czas kto¶ odkryje sekret  i na was napadnie  Chichot

ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #123 : Listopad 15, 2010, 22:06:35 »

My¶lê, ¿e znamy siê ju¿ na tyle dobrze, ¿eby nie myliæ Ciê z dziewczyn±!
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #124 : Listopad 15, 2010, 22:11:47 »

No i proszê, zdjêcie powróci³o
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #125 : Listopad 15, 2010, 22:44:47 »

No i proszê, zdjêcie powróci³o

no wróci³o, to jest przecie¿ Casablanka  Chichot
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #126 : Styczeñ 02, 2011, 22:56:31 »

Witam serdecznie! Zagl±da³am tu ju¿ wcze¶niej, wreszcie odwa¿y³am siê wkroczyæ bardziej zdecydowanie:) Joanna Aleksandra, dla jednych Jo, dla innych Alex, jednak w sieci chyba od zawsze Aleksias:) Czterdziestolatka z Bydgoszczy. Niedosz³a harfistka Chichot Podstawowe muzyczne, z muzycznej rodziny, ale ostatecznie okaza³am siê jednak bardziej uzdolniona do produkowania s³ów, ni¿ d¼wiêków. W meandrach dalszej edukacji przyrodnik, filolog, a ostatecznie, podobnie jak Ola, jestem t³umaczk±. Ale muzyka pozostaje jedn± z najwa¿niejszych, niezbêdnych warto¶ci w moim ¿yciu.
Szczê¶liwa posiadaczka kud³atego psa i ogromnej sterty ksi±¿ek. Mi³o¶niczka dobrej herbaty i angielskiego humoru.
Muzyczne upodobania - ¿elazny fundament, to Chopin, Mozart, Bach, Beethoven, Vivaldi - zatem klasycznie do¶æ. Mozart najbli¿szy sercu, Chopin najbli¿szy duszy:)) Potem jeszcze wielu, wielu innych, jak Grieg, List, Debussy, Ravel, itp. itp. Ale i np. Hildegarda z Bingen, i ówczesne chórki:) Prócz tego jazz, taki w miarê ³agodny, jak np. Jan Garbarek, czy Tomasz Stañko. I Pat Metheny, i Charlie Haden. I Vangelis, Jarre, Morricone, Enya. Irlandzki folk. Uwielbiam Kabaret Starszych Panów, Grechutê, Grzegorza Turnaua. Na pewno nie sposób wymieniæ wszystkiego - tyle piêkna gromadzimy, id±c przez ¿ycie.
Co siê tyczy niedawno prze¿ywanych emocji - Wunderowiec, ale nie fanatyk S³uchaj±c relacji z konkursu mialam coraz wiêksz± ochotê, ¿eby poszukaæ tych ludzi, którzy tak dok³adnie oddaj± to, co mi w tej chwili w duszy gra (emocje by³y takie, ¿e do dzi¶ pamiêtam, choæby to "jak ja siê denerwujê teraz" Casablanki - ach, jak ja siê wtedy denerwowa³am:)) - czy "te brawurowe kaskady d¼wiêków, jak¿e cudowne" Mozarta:)) itp.), i w ogóle ludzi, którzy kochaj± muzykê i z którymi mo¿na o niej porozmawiaæ. Mozarta pozna³am ju¿, na forum tvp, teraz przedstawiam siê reszcie
Pozdrawiam wszystkich
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 11, 2015, 17:34:07 wys³ane przez Aleksias » Zapisane
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #127 : Styczeñ 03, 2011, 00:25:31 »

Witaj Asiu w Rodzinie!!

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #128 : Styczeñ 03, 2011, 14:18:04 »

Witaj w¶ród pokrewnych dusz.
Pod Twoimi upodobaniami mogê siê podpisaæ obiema (ech... na razie tylko jedn±!) ³apkami Chichot Nawet jaki¶ rym mi wyszed³! Chichot
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #129 : Styczeñ 03, 2011, 15:00:21 »

kopytkami chyba by bylo lepiej
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #130 : Styczeñ 03, 2011, 15:01:59 »

Witaj Aleksandro!!!!!
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #131 : Styczeñ 03, 2011, 17:47:32 »

kopytkami chyba by bylo lepiej
Chichot  :DMo¿e byc! Chichot
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #132 : Styczeñ 03, 2011, 18:38:04 »

Kochani - bardzo dziêkujê za ciep³e przyjêcie To te¿ tu przyci±ga - atmosfera i fama, ¿e tu siê lubi±, obojêtnie, czego sluchaj±;)
Trochê czasu zajê³o mi przeczytanie z grubsza tego, co pisali¶cie w trakcie Konkursu na forum tvp, a Wy w miêdzyczasie wytworzyli¶cie tutaj drugie tyle Bêdê siê musia³a mocno postaraæ, ¿eby to wszystko przestudiowaæ, mo¿e odwa¿yæ siê dodaæ swoje trzy grosze.

Mo¿e jeszcze kilka s³ów o mojej najbli¿szej rodzinie:), bo widzê, ¿e wiêcej osób posiada swoje kud³ate szczê¶cie. Moje ma na imiê Kajtek, jest rozpieszczonym do bólu leniwcem i ³akomczuchem, niezwyk³e ciep³ym, towarzyskim i kochaj±cym. Jest ze mn± ju¿ ponad piêæ lat, ale przedtem mia³am jeszcze dwa psy, te¿ wspania³e i bardzo kochane, tak wiêc bardzo dobrze wiem, jak boli rozstanie z przyjacielem. Z do¶wiadczenia jednak mogê powiedzieæ, ¿e opieka nad kolejnym potrzebuj±cym mi³o¶ci stworzeniem pomaga leczyæ ból, no i zdecydowanie lepiej kochaæ i cierpieæ, ni¿ nie kochaæ wcale:)

Januszu, dobry duchu tego forum (zreszt± tu same dobre duchy;)), Ciebie te¿ pamiêtam jeszcze z tamtych konkursowych chwil, tak¿e w kontek¶cie mojego ulubieñca ("najpiêkniejsza muzyka prostot± jest pisana"). Jestem te¿ pod wra¿eniem twojego CV:) Przy okazji, czytaj±c o Twoich Chopinowskich wyprawach tak sobie pomy¶la³am, ¿e mo¿e by³oby mo¿liwe, je¿eli mia³oby to byæ co¶ w rodzaju klubu, by¶my kiedy¶ mogli, na podobieñstwo klubu Pickwicka , odbyæ jedn± czy drug± wycieczkê ¶ladami Chopina? "Asia" kojarzy mi siê bardzo ciep³o:)))
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #133 : Styczeñ 03, 2011, 18:52:43 »

...tak sobie pomy¶la³am, ¿e mo¿e by³oby mo¿liwe, je¿eli mia³oby to byæ co¶ w rodzaju klubu, by¶my kiedy¶ mogli, na podobieñstwo klubu Pickwicka , odbyæ jedn± czy drug± wycieczkê ¶ladami Chopina? "Asia" kojarzy mi siê bardzo ciep³o:)))

Bardzo lubiê imiê Asia... To jeszcze z czasów moich przedmaturalnych fascynacji Turgieniewem  . Zawsze wiêc ciesze siê, gdy w¶ród grona przyjació³ jest jaka¶ Joanna, do której tak zwyczajnie i z sympatycznym sentymentem mogê zwracaæ siê poprzez Asia . Nie masz nic, mam nadziejê, przeciw?

A co do wypraw... Tu ju¿ wstêpnie czynili¶my przymiarki i jest powszechne przekonanie, ze trzeba, ¿e warto . By³a mowa o Szafarni, Dusznikach, Antoninie i oczywi¶cie ¯elazowej Woli. Mi -marzy³aby siê tak¿e wspólna wyprawa do Nohant i Valdemosy. S±dzê, ¿e do tematu wszyscy z chêci± powrócimy, gdy nadejdzie wiosna. A w maju - ju¿ dzis wstêpnie zapraszam do mnie na grilowisko 

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #134 : Styczeñ 03, 2011, 18:53:53 »

Aleksias trochê po niewczasie spieszê z powitanie, ale za to z gor±cym. Mnie zimowy wiatr zawiewa po Polsce i nie pozwala na chwileczkê przysi±¶æ w ciep³ym k±ciku, ¿eby skrobn±æ parê s³ów.

Bardzo siê ciesze Aleks, ¿e do nas zawita³a¶. Z pewno¶ci± poczujesz siê tu jak w du¿ej rodzinie. Bo atmosfera tu wci±¿ ciep³a, pomimo mrozu i serdeczna, a echa konkursu wci±¿ obijaj± siê o ¶ciany naszego ma³ego forum
Witaj  i czuj siê ju¿ jak u siebie
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

neder-live countrylife mini-land thepunisher twistedgamers