Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Przedstawmy siê :)
Strony:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
17
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Przedstawmy siê :) (Przeczytany 69463 razy)
smarkula
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 27
A¶ka
Odp: Przedstawmy siê :)
«
Odpowiedz #75 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 00:46:50 »
Moniko,szczê¶ciara z Ciebie,¿e tak na ¶wie¿o bd na koncercie Wundera.
Mnie odstrasza cena biletów w Krakowie,mam nadziejê za³apaæ siê na t± 'promocyjn±' cenê w Wa-wie.Ale zapewne przy kasach i w portalach rezerwuj±cych bilety bd odbywaæ siê dantejskie sceny
aro 59
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1263
--- Marek ---
«
Odpowiedz #76 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 06:53:12 »
Janusz
By³em na Twojej stronie.
Uwiod³a mnie twoja literatura.
Te felietony - pere³ki literatury.
Jestem ciekaw czy napisa³e¶ wiêksz± formê np. opowiadanie.
pozdrawiam
Marek
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #77 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 07:55:17 »
Cytat: aro 49 Pa¼dziernik 26, 2010, 06:53:12
Janusz
By³em na Twojej stronie.
Uwiod³a mnie twoja literatura.
Te felietony - pere³ki literatury.
Jestem ciekaw czy napisa³e¶ wiêksz± formê np. opowiadanie.
Dziêki Ci za komplement. Do wiêkszej formy chyba jeszcze nie dojrza³em, albo po prostu taka jak± uprawiam odpowiada mi najbardziej. Zreszt±, 'ta literatura i felietony' to i tak w koñcu tylko moje amatorskie obgadywania.
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #78 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 08:13:58 »
smarkulo nie strasz mnie t± cen±, bo ja nawet nie wiem jaka jest. Bilety zarezerwowane- nawet o cenie nie pomy¶la³am. Zobaczymy dzisiaj przy kasie. Mo¿e nie zemdlejê
aro 59
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1263
--- Marek ---
«
Odpowiedz #79 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 12:20:51 »
Chcia³em siê dowiedzieæ:
Czy, kto¶ z Was ma w domu zwierz±tko, z którym musi wychodziæ na spacer?
Ja mam ma³ego pieska i dziêki niemu odbywam d³ugie spacery.
Zachwycam siê wtedy przyrod±, niebem, poddajê siê refleksji
wci±gam powietrze i wiem, ¿e ¿yjê.
Jestem sam i wielki wszech¶wiat
lub spotykam ludzi, z którymi mo¿na ju¿ bez formalno¶ci pogadaæ.
Dla mnie jest to relaks duchowy i forma zaspokojenia codziennej potrzeby ruchu dla ca³ego cia³a.
pozdrawiam
Marek
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #80 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 12:33:11 »
Cytat: aro 49 Pa¼dziernik 26, 2010, 12:20:51
Chcia³em siê dowiedzieæ:
Czy, kto¶ z Was ma w domu zwierz±tko, z którym musi wychodziæ na spacer?
Ja mam ma³ego pieska i dziêki niemu odbywam d³ugie spacery.
Zachwycam siê wtedy przyrod±, niebem, poddajê siê refleksji
wci±gam powietrze i wiem, ¿e ¿yjê.
Jestem sam i wielki wszech¶wiat
lub spotykam ludzi, z którymi mo¿na ju¿ bez formalno¶ci pogadaæ.
Dla mnie jest to relaks duchowy i forma zaspokojenia codziennej potrzeby ruchu dla ca³ego cia³a.
Ja mam kota 'nowika', z którym wprawdzie nie wychodze na spacer, bo on mieszka w ogródku, ale do którego czêsto udajê siê, by nasypaæ mu swie¿ej karmionki, pospacerowaæ obok jego kociej budki. I tak jak dla Ciebie, tak i dla mnie bywa to ozdrowienczym relaksem i moj± mini uczieczk± od szarówki codzienno¶ci i kieratu
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #81 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 13:07:18 »
Kiedy¶ posiada³am Husky, lecz to raczej on mnie wyprowadza³ na "spacer"- czy to raczej by³ bieg przez p³otki
Tymczasem ze spisu inwentaryzacji domowej wynika, ¿e posiadam kanarka histeryka i chomika, najczulsze stworzenie na ¶wiecie. Rzecz w tym jednak, ¿e jestem szalenie uczulona na wszystko co z pierzem i sier¶ci±. Nad czym ubolewam jêcz±c i kaszl±c
, bo uwielbiam zwierzêta.
anelik
Ekspert
Wiadomo¶ci: 544
«
Odpowiedz #82 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 13:15:08 »
Ja mam dwa zwierzaki. Pies (choæ niektórzy twierdz±, ¿e jamnik to nie pies) - Kropek i kot - Sonik. Na spacer wychodz± ze mn± obaj - psiak na smyczy a kot z dumnie podniesonym ogonem pod±¿a obok. S± takie ³±ki obok mojego domu, gdzie zwierzaki delektuj± siê wolno¶ci± a ja widokiem samosiejek brzóz, które rozpanoszy³y siê szczodrze i teraz ciesz± kontrastem bia³ych pni i wybarwionych na zielono lub jesiennie li¶ci.
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #83 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 14:33:44 »
Oto przed Pañstwem w³a¶ciciel najbardziej niezale¿nego i rozpieszczonego zarazem kota w okolicy. Kot ten jest bia³o-czarny, ma jakie¶ 4 lata i nazywa siê ... Pershing. Imiê wynika z niezwyk³ej aktywno¶ci tego ma³ego stworzenia. Codziennie wychodzi samodzielnie na dwór i co najciekawsze, aby tak siê sta³o trzeba sprowadziæ go po schodach z pierwszego piêtra. O tym czy kot ma ochotê siê przewietrzyæ dowiedzieæ do niedawna mo¿na by³o siê po odg³osach dzwonka zawieszonego na klamce drzwi. Odk±d jednak ten d¼wiêk s³yszany by³ o 3 w nocy, musieli¶my zmieniæ formê komunikacji. Kot wraca o 6-7 rano wpuszczany na klatkê schodow± przez s±siadów i swoim miauczeniem prosi o otworzenie drzwi. Potem zapada w d³uuugi sen.
Wyj¶ciu z kotem, tudzie¿ po kota towarzyszy papieros - banalna, ale jednak odpowiednia forma relaksu- przywraca mi zdolno¶c do logicznego my¶lenia (czasem - w ogóle my¶lenia) . Co do przyrody, niestety w okolicy nie ma siê czym zachwycaæ, wiêc musi wystarczyæ mi dawka nikotyny.
skrzypczatka
Go¶æ
«
Odpowiedz #84 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 15:58:55 »
Wita posiadaczka 3 kocurów. A w zasadzie kocic. Najkochañsze na ¶wiecie. "Spsia³e" s± , kochaj± ludzi, ale charakterne te¿. Pu¶ka, najstarsza maine-coonka to kot z mani± prze¶ladowcz±. Teraz (z wiekiem) jest ju¿ bardzo przytulalna , ale nadal zdarza sie jej biegaæ po domu histerczynie posykuj±c bo kto¶ dotkn±³ jej ucha. A jest przy tym tak ¶mieszna
oczywi¶cie po popisie czas na uspokojenie siê - wyprawa do miski i jemy i jemy. No i mamy grubego kota.
Frytka- rude cudo - to z kolei kot autystyczny. Mo¿na z ni± zrobiæ WSZYSTKO. Jak jestem chora zawsze przychodzi mnie leczyæ. K³adzie siê na brzuchu i mi mruczy
Jest te¿ Wilma - nerwica natrêctw. Nie mo¿na siê gwa³towniej poruszyæ bo dostaje histerii. Ca³ymi dniami siê ukrywa, ale wieczorami przychodzi na pieszczochy i wtedy ju¿ nie da jej siê pozbyæ
Tak¿e mam weso³o
Kot na ka¿dy humor. Dzisiaj wieczorem co¶ czuje bêdzie frytkowe leczenie
Najcudowniejsze jest siê z kotem wieczorkiem polo¿yæ. Relaks
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #85 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 16:12:03 »
Cytat: skrzypczatka Pa¼dziernik 26, 2010, 15:58:55
Najcudowniejsze jest siê z kotem wieczorkiem polo¿yæ. Relaks
No có¿, mój kot siê ze mn± nie k³adzie, miêdzy innymi dlatego, ¿e siê wiercê, a mo¿e te¿ chrapiê - nie mam pojêcia.
Jak wiadomo istniej± kocie prawa fizyki i jedno z nich brzmi:
Pierwsze prawo kociego snu
Koty ¶pi± z lud¼mi, gdy tylko jest to mo¿liwe, w pozycji tak niewygodnej dla ludzi, jak to tylko mo¿liwe dla kota.
Czyli mój nie ma ze mn± lekko.
PS: Proponujê zmieniæ nazwê nag³ówek - co s±dzicie o "forum mi³o¶ników zwierz±t, dzie³ Fryderyka Chopina i muzyki klasycznej"?
niemuzyk
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 36
Krzysztof
«
Odpowiedz #86 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 18:47:51 »
Nie mam kota (mam królika) ale chcia³em zauwa¿yæ, ¿e wspaniale pisa³ o swoim kocie Iwanie Tadeusz Konwicki w swoich ksi±¿kach "Kalendarz i klepsydra" oraz "Nowy ¦wiat i okolice"
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #87 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 21:13:27 »
Niestety, w kwietniu, po¿egnali¶my naszego trzynastoletniego sznaucera olbrzyma Aro. Teraz dom jest pusty, nikt cz³owieka nie wita, nie k³adzie siê pod stopami, nie wyci±ga na spacer. Dzieci namawiaj± mnie na kota (córka ma dwa) ale jako¶ nie mogê siê zdecydowaæ. Jak pomy¶lê o ponownej konieczno¶ci rozstania... A zreszt± w moim wieku, nie wiadomo kto na brzegu.
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #88 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 21:53:28 »
Ach te..zwierzaki, zwierzêta, zwierz±tka. Muszê przyznaæ, ¿e jest to dla mnie temat bardzo przykry..Kiedy¶ by³em w³a¶cicielem chomika o szlachetnym imieniu "Klaudiusz", a do niedawna równie¿ i psa o imieniu "Azja"
Tak go nazwa³em, gdy¿ w trakcie pe³nego biegu przypomina³ nieco ma³ego, tatarskiego konika "brykaj±cego" niczym po "dzikich polach". Piêkne to by³o stworzenie o ludzkich oczach. D³ugo nie mog³em doj¶æ do siebie po Jego odej¶ciu...Chyba na zawsze ju¿ pozostan± mi w pamiêci nasze wspólne spacery do lasu, czy nad rzekê..,czy choæby nawet sam tylko widok pêdz±cego za "zaj±cem" po pobliskich polach i ³±kach mojego wiernego "Azji" - Przepraszam, ale nie mogê...nie jestem w stanie d³u¿ej mówiæ
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #89 :
Pa¼dziernik 26, 2010, 22:40:16 »
Nie p³acz Konradzie, c`est la vie!, jak mawiaj±... Nie tylko zwierzêta odchodz±, niestety. Pociesz siê, ¿e dalej ³api± zaj±ce na niebieskich ³±czkach! To nam jest gorzej...
Swoj± drog±, zauwa¿y³am, ¿e mamy (my Kurierowicze)sporo cech wspólnych. Czy¿by to jaki¶ szczególny gatunek?
Strony:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
17