Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przedstawmy siê :)  (Przeczytany 69313 razy)
smarkula
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 27

A¶ka

« Odpowiedz #90 : Pa¼dziernik 26, 2010, 23:34:25 »

Ewo,po prostu muzyka ³±czy pokolenia;)
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #91 : Pa¼dziernik 27, 2010, 00:11:51 »

Nie p³acz Konradzie, c`est la vie!, jak mawiaj±... Nie tylko zwierzêta odchodz±, niestety. Pociesz siê, ¿e dalej ³api± zaj±ce na niebieskich ³±czkach! To nam jest gorzej...
Swoj± drog±, zauwa¿y³am, ¿e mamy (my Kurierowicze)sporo cech wspólnych. Czy¿by to jaki¶ szczególny gatunek?

Ca³e szczê¶cie, ¿e najgorszy "kryzys" ju¿ min±³, a przyznaæ muszê ¿e trwa³o to dosyæ d³ugo, bo 3-4 tygodnie, ogromna pustka po tym wiernym "przyjacielu" wype³nia³a wówczas ka¿d± niemal chwilê(15 lat obcowania ze sob± na co dzieñ zrobi³o jednak swoje) Ale b±dzmy dobrej my¶li, mo¿e kiedy¶ (ju¿ po wszystkim..) znów spotkamy naszych "pupilów" i razem z nimi bêdziemy chadzaæ po "niebiañskich pastwiskach"..Co do szczególnego gatunku Ewo - nie wiem, byæ mo¿e i tak byæ..w ka¿dym razie jeste¶my po prostu ludzmi, których jak najbardziej naturalna cech±, s± zwyk³e ludzkie uczucia..
A Smarkula te¿ ma racjê..muzyka niew±tpliwie potrafi ³aczyæ pokolenia

A jednak w dalszym ci±gu wyskakuj± jakie¶ b³êdy...Niebieskooki powinien chyba zacz±æ co¶ dzia³aæ..hihi
skrzypczatka
Go¶æ
« Odpowiedz #92 : Pa¼dziernik 27, 2010, 00:17:54 »

A taka muzyka ³±czy te¿ ludzi wybitnie wra¿liwych. St±d te¿ - tak my¶lê - mi³o¶æ do zwierz±t, ¶wiata i na pewno niebawem oka¿e siê, ¿e tych wspólnych zainteresowañ mamy na pêczki 
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #93 : Pa¼dziernik 27, 2010, 00:41:51 »

A taka muzyka ³±czy te¿ ludzi wybitnie wra¿liwych. St±d te¿ - tak my¶lê - mi³o¶æ do zwierz±t, ¶wiata i na pewno niebawem oka¿e siê, ¿e tych wspólnych zainteresowañ mamy na pêczki 

Niekoniecznie Martuniu musi to byæ jedynie "Klasyka"..ja akurat s³ucha³em i s³ucham ró¿nych gatunków muzy (a przez d³ugi okres siedzia³em np.tylko i wy³±cznie w rocku i jego ciê¿szej odmianie, nie przeszkadza³o to jednak byæ wra¿liwym.. ) co do mi³o¶ci do "zwierzyny" podzielam Twój pogl±d, ale co do ¶wiata..to bym siê jednak trochê nad tym zastanowi³..he he
skrzypczatka
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Pa¼dziernik 27, 2010, 01:30:53 »

Niekoniecznie Martuniu musi to byæ jedynie "Klasyka"

nic takiego nie mówiê, mo¿e ¼le zabrzmia³o "takiej muzyki". sama te¿ s³ucham baaaaardzo ró¿nej muzyki i wzruszam siê przy niej równie¿ 
co do ¶wiata... hm... masz racjê. znowu ¼le to ujê³am. Pa³am raczej mi³o¶ci± do mojego wyobra¿enia o ¶wiecie, a tu co i rusz jakie¶ 'niespodzianki', zawody. Ale zamiast sie uodparniac to nadal naiwnie wierze w sprawiedliwo¶æ, empatie, sczero¶æ Zawstydzony... i co jaki¶ czas mam zderzenie z rzeczywisto¶ci±. Mimo , ¿e ojciec próbuje mnie szczepiæ i od zawsze powtarza "a co my¶la³a¶? NIE MA sprawiedliwo¶ci na tym ¶wiecie"  ale marna ta szczepionka

Ju¿ nie gadam, bo robie sie nudna, uciekam w moj swiat snow - dzisiaj Geniuszas mnie usypia 
dobranoc!
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #95 : Pa¼dziernik 28, 2010, 09:56:02 »

super
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #96 : Pa¼dziernik 28, 2010, 17:47:14 »

RANY BOSKIE !!!...oczywi¶cie "wiedzia³em", a nie "wiedzia³am"
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #97 : Pa¼dziernik 28, 2010, 18:05:38 »

Och, nic takiego siê nie sta³o! Chichot
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #98 : Pa¼dziernik 28, 2010, 18:17:06 »

Och, nic takiego siê nie sta³o! Chichot

Ale "z³e" wra¿enie mog³oby jednak pozostaæ..hi hi
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #99 : Pa¼dziernik 28, 2010, 18:19:12 »

Oj, bo siê kobiety na Ciebie obra¿±!
Bodek1
Ekspert

Wiadomo¶ci: 576

« Odpowiedz #100 : Pa¼dziernik 29, 2010, 00:08:11 »

O jej!! Dawno nie by³o mnie na Forum (mia³em "drobny" wypadek w domu) i stwierdzi³em, ¿e mam du¿e zaleg³o¶ci w utrzymywaniu kontaktów z Wami. Spróbujê trochê nadrobiæ. Dla przypomnienia na imiê mam Bogdan, wiek 46l. , mieszkam w Boninie k.Koszalina. Co do moich zainteresowañ poza muzyk± klasyczn± to zawsze interesowa³y mnie zespo³y wykorzystuj±ce instrumenty z orkiestry symfonicznej, klawiszowe czyli takie jak np.QUEEN (te¿ niesamowite chórki, wielog³osowe brzmienia gitary), ELO (skrzypce, wiolonczele), Sting, Genesis. Z muzyki Polskiej wybra³bym Budkê Suflera, Blue Cafe. Zreszt± s³ucham ka¿dy rodzaj muzyki oprócz Rapu, Techno, Hip hopu...Pozdrawiam Wszystkich
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #101 : Pa¼dziernik 30, 2010, 19:57:41 »

O jej!! Dawno nie by³o mnie na Forum (mia³em "drobny" wypadek w domu) i stwierdzi³em, ¿e mam du¿e zaleg³o¶ci w utrzymywaniu kontaktów z Wami. Spróbujê trochê nadrobiæ. Dla przypomnienia na imiê mam Bogdan, wiek 46l. , mieszkam w Boninie k.Koszalina. Co do moich zainteresowañ poza muzyk± klasyczn± to zawsze interesowa³y mnie zespo³y wykorzystuj±ce instrumenty z orkiestry symfonicznej, klawiszowe czyli takie jak np.QUEEN (te¿ niesamowite chórki, wielog³osowe brzmienia gitary), ELO (skrzypce, wiolonczele), Sting, Genesis. Z muzyki Polskiej wybra³bym Budkê Suflera, Blue Cafe. Zreszt± s³ucham ka¿dy rodzaj muzyki oprócz Rapu, Techno, Hip hopu...Pozdrawiam Wszystkich
Bodek, fajnie ¿e jeste¶ i ¿e wnosisz nam w posagu swoje fanty i fanciki. Zespo³y które wymieniasz to samo dobre, lub jak mniemam wspolczesna pop-klasyka. Cenie je sobie jak pyszn± kawê po po³udniowej sje¶cie.

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Ola83
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 182

« Odpowiedz #102 : Pa¼dziernik 31, 2010, 17:01:56 »

Witam wszystkich Forumowiczów! Ju¿ od pewnego czasu mia³am ochotê na do³±czenie siê do Was, ale dopiero dzisiaj mi to wysz³o. Przede wszystkim chcia³am powiedzieæ, ¿e bardzo cieszê siê z zaistnienia tego forum.
Jestem melomank± od 11 roku ¿ycia, w tym roku mia³am po raz drugi mo¿liwo¶æ wys³uchania Konkursu Chopinowskiego od A do Z (dziêki mojej pracy) i nie mogê obej¶æ siê bez dyskusji na tematy oko³o-chopinowskie i oko³o-muzyczne.
Chopin by³ pierwszym przedmiotem mojego zainteresowania, pó¼niej od niego trochê odesz³am, a dziêki tegorocznej edycji Konkursu moje zainteresowanie chopinistyk± powróci³o.
Z innych rzeczy interesuje mnie szczególnie opera siedemnasto- i osiemnastowieczna, a ostatnio bizantyjska muzyka sakralna (gor±co polecam).
Ogólnie, bez muzyki nie mogê wytrzymaæ jednego dnia.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #103 : Pa¼dziernik 31, 2010, 17:08:59 »

Witaj Olu!
Bardzo siê cieszymy, ¿e do nas do³±czy³a¶. W imieniu forumowiczów pozdrawiam serdecznie!

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Ola83
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 182

« Odpowiedz #104 : Pa¼dziernik 31, 2010, 17:13:07 »

Ja równie¿ bardzo siê cieszê
Strony: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife mini-land thepunisher neder-live black-for