Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 23   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: XVII Konkurs im F. Chopina 2015 - fina³  (Przeczytany 90793 razy)
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #150 : Pa¼dziernik 18, 2015, 23:47:41 »

A oto wróci³em i ¿adne cosi fan tutte  Chichot

Zobaczcie na co natkn±³ siê pewien fejsbukowicz! Ju¿ wiemy, na jakim ¶lubie by³... YUNDI  (spostrzegawczy zauwa¿±)  Spoko

http://www.pudelek.pl/artykul/84758/tak_wygladal_slub_chinskiej_kim_kardashian_kosztowal_30_milionow_dolarow_zdjecia/#

bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #151 : Pa¼dziernik 18, 2015, 23:53:19 »

Bartku  , rzuæ proszê jeszcze okiem na Pole maków w pobli¿u Vétheuil (Champ de coquelicots près de Vétheuil 1879-1880) Moneta

A co zrobie ze szkielkiem?
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #152 : Pa¼dziernik 19, 2015, 00:00:27 »

W przypadku impresjonistów krótkowidz widzi obrazy nawet lepiej!

Czy kto¶ z ekipy warszawskiej Kuriera ma mo¿e zamiar relacjonowaæ który¶ z fina³ów z filharmonii? 

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #153 : Pa¼dziernik 19, 2015, 00:31:47 »

Tego jeszcze chyba nie by³o: Champ d'avoine aux coquelicots, Monet, 1890.

Asia, wy¶lij mnie do wojska!
Patryku Amade, mia³am raczej na my¶li wra¿liwo¶æ, nie powo³anie. Chyba ¿e na walkê z D¿um±... McCrae ratowa³ ¿ycia pod Ypres. Pod trzecim Ypres - czyli Passchendale. Co wprowadza nam polski, a nawet poznañski, muzyczny w±tek.
(Mianowicie w 2008 r. powsta³ kanadyjski film pod tytu³em Passchendaele, do którego muzykê napisa³ polski kompozytor, zdobywca Oskara w 2005 r., Jan A. P. Kaczmarek Trochê jakby te¿ poznaniak:))
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 19, 2015, 01:28:43 wys³ane przez Aleksias » Zapisane
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #154 : Pa¼dziernik 19, 2015, 00:48:45 »

Wiem, bardzo ciekawa, piêkna postaæ. Fajnie, ¿e go przypomniala¶

Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #155 : Pa¼dziernik 19, 2015, 00:58:09 »

Mam tez nadziejê, ¿e nie zasmuci³am zbytnio atmosfery po ¶wie¿ych wie¶ciach ze ¶³ubu kolegi Yundiego:) Ale sam wspomnia³e¶ o makach z Flandrii;)

W przypadku impresjonistów krótkowidz widzi obrazy nawet lepiej!
O, bardzo przyjemnie - i to jest przynajmniej jaki¶ plus posiadania minusów Chichot
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 19, 2015, 01:13:10 wys³ane przez Aleksias » Zapisane
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #156 : Pa¼dziernik 19, 2015, 07:23:15 »

Medrzec zostal, a obraz GENIALNY!!!!
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #157 : Pa¼dziernik 19, 2015, 07:44:14 »

Kate Liu - przepiêkny e-moll wys³uchany w zdezelowanym poje¼dzie transportu miejskiego. Ba³am siê, ¿e robi du¿o b³êdów, ale w powtórce widzia³am, ¿e gra z zamkniêtymi oczami albo patrzy siê ponad klawiaturê. Na razie nr jeden.
Zawiód³ mnie SJ Cho trochê, momentami zachwycaj±cy, ale generalne s³ucha³am ze zdziwieniem, i nie wiedzia³am o co mu chodzi. Jurinic zacz±³ dziwnie, potem by³o piêknie i coraz piêkniej i w najlepszym momencie musia³am wy³±czyæ telefon. Kradzione chwile najwspanialsze

Kate, pamiêtaj, Chopin by³ kobiet± 
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #158 : Pa¼dziernik 19, 2015, 07:47:39 »

Jurinicza zdzier¿y³am tylko przez 14 minut... Dosz³am do wniosku, ¿e nie bêdê siê torturowaæ! Co? Co? Z politowaniem Z politowaniem

Aimi mnie rozczarowa³a, spodziewa³am siê po niej znacznie wiêcej, nie wspomnê ju¿ o przysypianiu w trakcie larghetto, co jeszcze nigdy mi siê nie zdarzy³o. Podziêkuj dziewczyno panu Kasprzykowi!

Kate na jutro, bo u mnie ju¿ prawie pierwsza...

Dzieñ dobry kochani!! Wspania³ego dnia Wam ¿yczê i wysokich dusznych lotów po 18:00  Chichot (sobie te¿!)
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 19, 2015, 07:49:10 wys³ane przez ewa578 » Zapisane
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #159 : Pa¼dziernik 19, 2015, 07:51:17 »

Na ogol nie lubie, jak ktos robi miny podczas grania.
W przypadku Erica Lu "miny" byly daleko od mizdrzenia sie.
Mimika jego twarzy wyrazala wszystkie niuanse, ktore uslyszalem w tym preludium.
FENOMENALNA wrazliwosc!!! twarzy i muzyki.

https://www.youtube.com/watch?v=UqmxAndYHsA
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #160 : Pa¼dziernik 19, 2015, 08:17:04 »

Pomnik   https://www.youtube.com/watch?v=zICir5soIP8
v
Kosz na smieci   https://www.youtube.com/watch?v=_qq0bi02XGo

??
nikt znacz±cy
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 1

« Odpowiedz #161 : Pa¼dziernik 19, 2015, 09:06:19 »

Przepraszam, ze siê odniosê ad personam, ale jakim prawem Panie kolego  wyrokujesz kto nadaje siê do kosza ze swoim graniem a kto na pomniki? Tak sie sk³ada ¿e wypowiedzi  internetowych nie czytaj± tylko anonimowi fani, 40mln znawców sztuki wykonawczej Chopina których pojawi³o siê w internecie ca³a masa od pocz±tku konkursu, ale i rodziny, znajomi, przyjaciele i jest im przykro czytaj±c takie rzeczy. Jakim prawem porównuje Pan  Karola Radziwonowicza do Dyzm i co daje Panu podstawy do tego typu skojarzeñ?  Zamieni³ Pan z nim choæby s³owo? Zagra³ Pan kiedy¶ co¶ czym zainteresowa³o siê jakiekolwiek wydawnictwo? Czy jest Pan gotowy powiedzieæ mu to prosto w oczy lub podpisac siê nazwiskiem?
Przepraszam, ale nie zdzier¿ê takiego, proszê mi wybaczyæ slowo kretyñstwa. Ju¿ znikam i wiecej siê nie pojawiê. Moje pesonalia w kontek¶cie tego co Pan wypisuje równiez nie powinny Pana interesowaæ. ¯egnam.
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #162 : Pa¼dziernik 19, 2015, 09:46:28 »

Przepraszam, ze siê odniosê ad personam, ale jakim prawem Panie kolego  wyrokujesz kto nadaje siê do kosza ze swoim graniem a kto na pomniki? Tak sie sk³ada ¿e wypowiedzi  internetowych nie czytaj± tylko anonimowi fani, 40mln znawców sztuki wykonawczej Chopina których pojawi³o siê w internecie ca³a masa od pocz±tku konkursu, ale i rodziny, znajomi, przyjaciele i jest im przykro czytaj±c takie rzeczy. Jakim prawem porównuje Pan  Karola Radziwonowicza do Dyzm i co daje Panu podstawy do tego typu skojarzeñ?  Zamieni³ Pan z nim choæby s³owo? Zagra³ Pan kiedy¶ co¶ czym zainteresowa³o siê jakiekolwiek wydawnictwo? Czy jest Pan gotowy powiedzieæ mu to prosto w oczy lub podpisac siê nazwiskiem?
Przepraszam, ale nie zdzier¿ê takiego, proszê mi wybaczyæ slowo kretyñstwa. Ju¿ znikam i wiecej siê nie pojawiê. Moje pesonalia w kontek¶cie tego co Pan wypisuje równiez nie powinny Pana interesowaæ. ¯egnam.

Bede sie zwracal do pana po imieniu i nazwisku.
Nikt Nieznaczacy.
Wpadasz na forum znienacka.
Nie znasz kontekstu i jak poparzony wyglaszasz swoj protest.

Uczestnicy, ktorzy odpadli w poszczegolnych etapach sa wlasnie w koszu na smieci.
Zapomniani.
Przywolujac mazurek Lukasza Kurpinskiego chcialem pokazac, ze warto jest siegnac do kosza. Osokinsowi, w tym wypadku (mazurek) nie stawialbym pomnika.

Ale trudno. Tego "Nikt" nie zrozumiales. Zbyt krotko jestes na naszym forum.

Pana Radziwonowicza bardzo lubie i jako czlowieka i jako artyste.
Niestety, styl jego wypowiedzi traca amatorszczyzna.
Podejrzewam, ze robi to swiadomie, by dotrzec to szerszej publicznosci.

P.S.
Wydawnictwo nie jest dla mnie wykladnia wartosci.
Wydaje sie wszystko,na czym mozna zarobic.
Podobnie, jest z kurwami na placu Pigalle.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 19, 2015, 09:48:08 wys³ane przez bartus » Zapisane
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #163 : Pa¼dziernik 19, 2015, 10:50:15 »

Wpadasz na forum znienacka.
Nie znasz kontekstu i jak poparzony wyglaszasz swoj protest.

Uczestnicy, ktorzy odpadli w poszczegolnych etapach sa wlasnie w koszu na smieci.
Zapomniani.
Przywolujac mazurek Lukasza Kurpinskiego chcialem pokazac, ze warto jest siegnac do kosza. Osokinsowi, w tym wypadku (mazurek) nie stawialbym pomnika.

To prawda, szanowny panie "Nikt Nieznacz±cy"...  Takie wpadanie tutaj, na nasze Forum, na jedn± li tylko wypowied¼, ganienie kogo¶ i znikanie - ¶wiadczy albo o Pana nieeleganckim kunktatorstwie - jako metodzie dialogu poprzez monolog,  albo o infantylizmie rodem z piaskownicy.
Zachêcamy zatem, aby jednak odwiedza³ nas Pan czê¶ciej, a byæ mo¿e wtedy zrozumie Pan, ze tutaj nikt nie feruje wyroków, a co najwy¿ej z trosk± formu³uje swe my¶li.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 19, 2015, 11:38:39 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 752

« Odpowiedz #164 : Pa¼dziernik 19, 2015, 11:45:43 »

Panowie, po co odpisywaæ komu¶, kto jak stwierdzi³, wiêcej tu siê nie pojawi? Chichot

O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 23   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

twistedgamers countrylife black-for animilkowo silverstar