Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 [2] 3 4 ... 10   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ogadywanie po konkursie  (Przeczytany 66139 razy)
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 21, 2015, 01:10:48 »

Forumowicze.
Ciastka zjedzone, kawa wypita mozecie isc do domow.
Kto tym razem posprzata i napali w kominku?
Czas na zmiane warty.
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 953

Pawe³

« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 21, 2015, 01:11:49 »

Forumowicze.
Ciastka zjedzone, kawa wypita mozecie isc do domow.
Kto tym razem posprzata i napali w kominku?
Czas na zmiane warty.

najlepsze jest zjadanie okruszków po imprezie
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 21, 2015, 01:12:35 »

Nic by nie szkodzi³o, ¿eby Eric dosta³ nagrodê za koncert.Nikt nie zas³u¿y³? To tak jakby fina³u nie by³o

Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 21, 2015, 01:13:16 »

Pawe³ku mi³y, to ju¿ mój dziesi±ty ¶wiadomy konkurs, wiec nie wiem czy siê doczekam, ale obiecujê, ¿e siê postaram! Chichot Chichot Chichot
Ewo, to jeszcze dziesiêæ ¶wiadomych i z 3 mniej ¶wiadome  Chichot
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 21, 2015, 01:16:26 »

Nic by nie szkodzi³o, ¿eby Eric dosta³ nagrodê za koncert.Nikt nie zas³u¿y³? To tak jakby fina³u nie by³o

Tak jak my¶la³em - nagrody by³y de facto przyznane ju¿ po III etapie.

Konkurs Królowej El¿biety w Brukseli ju¿ nied³ugo, wiêc konkursowych emocji nie powinno zabrakn±æ 

Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 21, 2015, 01:25:05 »

a dla mnie: w roku 90 kibicowałem Świtale
wcześniej byłem na jego recitalu dyplomowym w liceum
w KCH zrezygnował z powodów zdrowotnych z gry w finale - dostał wszystkie nagrody i fortepian (mógł wygrać)
1995 - mało pamiętam
2000 - mało pamiętam
2005 - od początku za Rafałem i pamiętam jak wyrzucili Ingolfa po I etapie
2010 - tylko Ingolf Wunfer i Włoszka Armelini
2015 - wszyscy świetnie grali - będę pamiętał też Luigiego
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2015, 16:23:17 wys³ane przez Casablanka » Zapisane
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 21, 2015, 01:27:32 »

Nie wiem jak Wy, ale ja jadê odp³ywaæ te emocje. Ciastek nie jadam. okruszków tym bardziej, ale posprz±taæ mogê. Robiê to codziennie!
Chyba muszê odreagowaæ. Oczekiwanie na werdykt by³o bardzo stresuj±ce!
¯yczê Wam dobrej nocy i mam nadziejê, ¿e do jutra.
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 21, 2015, 01:31:12 »

5:45 pobudka, pobudka wstaæ!!!  Szok Szok Szok
dlatego jak Bilbo Baggins znikam
Bodek1
Ekspert

Wiadomo¶ci: 576

« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 21, 2015, 01:34:56 »

Werdykt jury tym razem zgodny z moim oczekiwaniem. Zwróæcie uwagê, ¿e po raz pierwszy wygra³ Koreañczyk, potem Kanadyjczyk i  Amerykanko-Chinka :)Idzie nowe i muzyka F C rusza w ¦wiat
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 21, 2015, 01:37:07 »

Do jutra, a nawet do dzis      Dobrej nocy !

Nie wiem jak Wy, ale ja jadê odp³ywaæ te emocje. Ciastek nie jadam. okruszków tym bardziej, ale posprz±taæ mogê. Robiê to codziennie!
Chyba muszê odreagowaæ. Oczekiwanie na werdykt by³o bardzo stresuj±ce!
¯yczê Wam dobrej nocy i mam nadziejê, ¿e do jutra.
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 752

« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 21, 2015, 09:21:06 »

Spodziewa³em siê werdyktu z kluczem geograficznym w tle, ale mam mieszane uczucia.
Cho bezb³êdny, ale... by³a litera, lecz zabrak³o Ducha.
Hamelin - spodziewa³em siê, stawia³bym go wysoko, chocia¿ w innej konfiguracji.
Liu - szkoda, ¿e dopiero III. Jej gra bardziej przypada³a mi do gustu ni¿ gra wy¿ej ocenionych.
Lu - zas³u¿y³ na wysokie miejsce, ale wiadomo by³o, ¿e ze wzglêdu na wiek podium nie zaliczy. Wielka kariera przed nim.
Tony - podobnie jak wy¿ej.
Szyszkin - postawienie go przed Nehringiem czy Kobajaszi to jaki¶ ¿art.

Nehring - nie chcê komentowaæ, bo mogê byæ nieobiektywny, ale wydaje mi siê niedoceniony.
Kobajaszi - powinna dostaæ nagrodê chocia¿by zamiast Szyszkina. Rozgrywa³a siê z etapu na etap, a jej fina³ by³ po prostu magiczny.
Jurinic - po³o¿y³ fina³, w którym pewnie sam nie spodziewa³ siê wyst±piæ. Zabrak³o do¶wiadczenia w grze z orkiestr±.
Osokins - skoro powiedzia³, ¿e wyniki go nie interesuj±, to pewnie nie p³acze. Przynajmniej ani on, ani jury nie maj± dylematu co do tego, czy wyst±pi w koncercie laureatów. Zosta³ zwolniony z trudnej decyzji. ¦wietny pianista, ale nie na Konkurs Chopinowski. Obawiam siê, ¿e ze wzglêdu na swoj± osobowo¶æ i megalomaniê nie rozwinie odpowiednio swojej kariery.

O mój Bo¿anowie, ten Chopin to by³ naprawdê Wunder Geniuszas!
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 21, 2015, 13:36:16 »

Wyniki tego konkursu ¶wiadcz±, ¿e Azjaci s± obecnie lepszymi wirtuozami fortepianu od Europejczyków...czy lepiej odczuwaj± muzykê Fryderyka Chopina tego bym nie powiedzia³ (te¿ jestem zdania, ¿e Nasi zostali nieco pokrzywdzeni i przynajmniej zas³ugiwali na nagrodê za Mazurki) ale na pewno graj± inaczej...mam nadziejê, ¿e rzuc± nowe ¶wiat³o na muzykê Naszego Mistrza i spopularyzuj± j± na ca³ym ¦wiecie 
anelik
Ekspert

Wiadomo¶ci: 544

« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 21, 2015, 14:57:09 »

Dla mnie prawie zgodnie z oczekiwaniami. Je¶li chodzi o Seonga, od pocz±tku mia³am dobre przeczucia. Nie zgadzam siê, ¿e zabrak³o ducha. Mo¿e tylko ka¿dy z nas inaczej mienia siê na dusze z artystami, z jednymi mamy kontakt od pierwszego d¼wiêku, inni nas nie przekonuj±.  Ja z Cho taki kontakt z³apa³am od razu. Ka¿dy jego recital zapad³ we mnie g³êboko.

Z RH i Kate Liu te¿ siê zgadzam, czy w tej kolejno¶ci - tu ju¿ sama nie wiem. Muszê jeszcze raz wys³uchaæ ca³o¶ci ich wykonañ. Mo¿e dowiem siê dlaczego w tej kolejno¶ci. I mazurków Kate wys³ucham raz jeszcze, nie bardzo je zapamiêta³am, wzglêdnie nie s³ucha³am.

Nie mam uwag do Erica i Yke. To m³odzi ludzie, mo¿e jeszcze co¶ tam powinni poprawiæ, przepracowaæ, ale obaj ju¿ teraz s± wspania³ymi artystami i graj± Chopina z takim "czujem"! Co do Erica nie mia³am w±tpliwo¶ci, ¿e zdobêdzie nagrodê. Yke - niech mu nagroda pozwoli rozwin±æ skrzyd³a jeszcze bardziej.

Szyszkin... hm - jego kandydatury broni tylko to, ¿e Janusz ciep³o siê o nim  wypowiedzia³ (nawet postawi³ go na "pudle").
Januszu spróbujê jeszcze raz pos³uchaæ Szyszkina i odnale¼æ to, co Ty odnalaz³e¶. Na razie jednak nie wiem dlaczego Szyszkin jest szósty. To miejsce powinno nale¿eæ do Szymona - mo¿e zrozumia³abym, gdyby zajê³a je Aimi. Szyszkin - niet.

Dalej nie rozumiem po co w finale by³ Jurinic, Osokins zreszt± te¿. Choæ dla tego ostatniego robiê wyj±tek gdy chodzi o Berceuse.

Co do braku nagrody za koncert? Spróbujê wys³uchaæ koncertów sprzed piêciu lat, mo¿e znajdê odpowied¼ dlaczego nagrody tej nie przyznano Seongowi. 

Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 21, 2015, 15:55:19 »

jeśli dobrze usłyszałem to kilkoro komentatorów (ponieważ bardzo szanuję pracę tych ludzi celowo nie wymieniam nazwisk) ubolewa nad nieprzyznaniem nagrody za najlepsze wykonanie koncertu uwaga! - przez Jury KCH,
poprawcie mnie jeśli się mylę,
nagrodę taką przyznaje orkiestra FN i nie ma ona nic wspólnego z jury KCH

(dodane później) jeszcze raz (w pełni świadomy) obejrzałem ogłoszenie wyników - jednak to jury przyznaje tę nagrodę
orkiestra FN tylko ją funduje

nieprzyznanie nagrody za koncert jest wielkim niedopatrzeniem
Seong-Jin Cho zagrał koncert iście po mistrzowsku
w szybkim tempie bez jednej pomyłki ... i naprawdę tak, jak powinno się zagrać koncert Chopina
powinien zasłużenie nagrodę dostać
porównałem to wykonanie do koncertu Blechacza, a Seong w wywiadzie powiedział, że Rafał jest jego idolem od 10 roku życia
to słychać
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 21, 2015, 16:46:20 wys³ane przez Casablanka » Zapisane
Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 21, 2015, 15:59:06 »

Ja z tego rozumiem, ¿e tyle wykonañ koncertu by³o wspania³ych i wyrównanych, ¿e nie potrafiono nikogo wyró¿niæ
Strony: 1 [2] 3 4 ... 10   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

animilkowo thepunisher silverstar paktprzyjazni neder-live