Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 8 9 [10]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: XVII Konkurs im F. Chopina 2015 - koncert laureatĂłw  (Przeczytany 54117 razy)
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #135 : Październik 22, 2015, 20:40:25 »

Szyszkin, zdaje siĂŞ wyzdrowiaÂł, szkoda, Âże nie da siĂŞ nijak posÂłuchaĂŚ, choĂŚ ponoĂŚ nieliczni jakoÂś przecieÂż sÂłuchajÂą.

Program koncertu 22.10.2015:
CzêœÌ I
Dmitry Shishkin - SzĂłsta Nagroda
 Scherzo b-moll op. 31
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

PaweÂł

« Odpowiedz #136 : Październik 22, 2015, 22:24:04 »

Wczoraj w nocy jecha³am poci¹giem ... A radoœÌ jest bodŸcem o uzdrawiaj¹cym badaniu. Zatem te trzy tygodnie z pewnoœci¹ wysz³y nam wszystkim na zdrowie. Mnie na pewno

Asia, dziĂŞki za podzieleniem siĂŞ swoimi przeÂżyciami, tym co czujesz, ja siĂŞ zamyÂśliÂłem i wzruszyÂłem,
byÂło warto 
fille007
Ekspert

« Odpowiedz #137 : Październik 22, 2015, 22:42:51 »

Wczoraj w nocy jechaÂłam pociÂągiem przez uÂśpiony kraj, majÂąc za realne towarzystwo tablet ³¹czÂący mnie ze Âświatem i ÂśpiÂącÂą po drugiej stronie przedziaÂłu towarzyszkĂŞ podró¿y. Wokó³ przemijaÂł w pĂŞdzie krajobraz zatopiony w ciemnoÂści, z nielicznymi tylko migajÂącymi w dali ÂświatÂłami, wraz z Âłagodnym koÂłysaniem pociÂągu rodzÂący poczucie izolacji, samotnego czuwania w odosobnieniu, jakby siĂŞ byÂło jedynÂą nie ÂśpiÂącÂą osobÂą na ziemi. A jednoczeÂśnie ÂświatÂło ekranu i dÂźwiĂŞk ze sÂłuchawek dawaÂły poczucie po³¹czenia, jednoÂści z tym dalekim Âświatem, w ktĂłrym teraz nikt nie spaÂł, gdzie dziaÂło siĂŞ wÂłaÂśnie teraz tak wiele, gdzie podejmowano tak kluczowe decyzje. DziĂŞki ³¹czÂącym mnie z tym Âświatem niewidzialnym niciom byÂłam czĂŞÂściÂą caÂłoÂści, jednÂą z tych wielu rozproszonych istnieĂą, ktĂłre gdzieÂś tam trwaÂły w oczekiwaniu na werdykt. Najsilniejszym z magnesĂłw ÂściÂągajÂącym te czĂŞÂści w caÂłoœÌ byÂł oczywiÂście Chopin. Jednak nie jedynym. Niczym dawno temu pewien francuski pilot, ktĂłry odkrywaÂł nocÂą ³¹cznoœÌ z ZiemiÂą - planetÂą ludzi, ja, w mknÂącym przez noc pojeÂździe, przeÂżywajÂąc radoœÌ na widok pojawiajÂących siĂŞ na ekranie kolejnych wpisĂłw przyjació³, czuÂłam ³¹cznoœÌ z mojÂą osobistÂą ziemiÂą - planetÂą ludzi kochajÂących Chopina.      

Asiu , tak jak czytajÂąc

Kto Âśmie twierdziĂŚ, Âże Szarl Riszar dawaÂł radĂŞ z mazurkami,
Tego Bart na rĂŞkĂŞ wyzwie jutro, przed Karmelitami:)

popÂłakaÂłam siĂŞ ze Âśmiechu  Chichot, tak teraz nie umiem powstrzymaĂŚ Âłez wzruszenia...
Kochamy CiĂŞ!   Buziak

Amo la musica sopra tutte le arti
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #138 : Październik 22, 2015, 23:25:49 »

Ja teÂż Was kocham, przyjaciele I mam nadziejĂŞ, Âże bĂŞdĂŞ Was widywaĂŚ nie tylko przy okazji kolejnych KonkursĂłw Chichot StworzyliÂśmy tu wiĂŞzi, ktĂłre warto pielĂŞgnowaĂŚ

https://www.youtube.com/watch?v=NdvfLxCmv7M

Zatem do zobaczenia:)
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2015, 00:09:46 wysłane przez Aleksias » Zapisane
Strony: 1 ... 8 9 [10]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife paktprzyjazni twistedgamers thepunisher kalinowatyper