ElÂżuniu - rany boskie:))))))))))))
Przez lata caÂłe szukaÂłam melodii, ktĂłra szÂła za mnÂą od tamtych chwil, dawno temu, kiedy sÂłuchaÂłam jej w radiu, nocÂą...bardzo szczĂŞÂśliwa...Wtedy nie wiedziaÂłam, i nie byÂło waÂżne, co to byÂło. Jednak po dÂługim czasie zapragnĂŞÂłam dowiedzieĂŚ siĂŞ, czyj byÂł ten magiczny rytm na fali ktĂłrego pÂłynĂŞÂłam w noc, ktĂłry tak piĂŞknie koÂłysaÂł mnie do snu. Przede wszystkim po to, Âżeby mĂłc go znowu posÂłuchaĂŚ. A nie pamiĂŞtaÂłam dosÂłownie nic - prĂłcz tego, Âże na poczÂątku i na koĂącu byÂło jakieÂś niezwykÂłe, zjawiskowe solo na saksofonie, a w Âśrodku ktoÂś coÂś Âłagodnie ÂśpiewaÂł, co od biedy mogÂłabym nawet zanuciĂŚ.

Wiedzia³am jedno - kiedy to us³yszê, bêdê wiedzia³a:) Niestety, nigdzie nie mog³am siê natkn¹Ì na tê melodiê. A przecie¿ to musia³o byÌ coœ bardzo dobrego, i pewnie przebój - z pewnoœci¹ s³ysza³am j¹ wtedy kilka razy. Przez d³u¿szy czas usi³owa³am wytropiÌ j¹ w sieci. Problem w tym, ¿e przy ca³ym ogromie informacji, internet ma pewn¹ wadê - trudno tu cokolwiek zaœpiewaÌ:) Wpisywa³am sobie w google has³a pt. saksofonista, albo solówka na saksofonie:)
W ten sposĂłb odkryÂłam Georga Michaela:)
http://www.youtube.com/watch?v=JJmJRGlVoZwi Candy Dulfer:))
http://www.youtube.com/watch?v=oJbETMGDeDoÂŚwietna sprawa - ale to nie byÂło TO

I w koĂącu siĂŞ poddaÂłam. Jednak miaÂłam takie poczucie, Âże kiedyÂś po prostu ona do mnie przyjdzie:) W koĂącu np. znajdzie siĂŞ ktoÂś, kto bĂŞdzie siĂŞ znaÂł na muzyce i komu nie bĂŞdĂŞ siĂŞ wstydziÂła zaÂśpiewaĂŚ solĂłwki na saksofon

Albo nagle gdzieÂś wreszcie jÂą usÂłyszĂŞ w jakimÂś radiowym programie i wreszcie ktoÂś siĂŞ zlituje i powie, jak to siĂŞ nazywa:)
Jak to siê sta³o, ¿e nie trafi³am, skoro teraz czytam wiadomoœÌ Gazecie z 5.stycznia - zmar³ Gerry Rafferty, autor S£YNNEGO SOLO na saksofonie???

No có¿, widaÌ nie by³o pisane:)
Elu - w kaÂżdym razie wiedz, Âże sprawiÂłaÂś, Âże dzisiaj ktoÂś siĂŞ szczerze, serdecznie popÂłakaÂł ze szczĂŞÂścia, jednoczeÂśnie ÂśmiejÂąc siĂŞ do tej melodii, do swoich wspomnieĂą, do magii minionych chwil - w rytm tego wspaniaÂłego saksofonowego solo:)))