Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 26   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: XV Konkurs Skrzypcowy im. Henryka Wieniawskiego. 8-23.10.2016  (Przeczytany 97542 razy)
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #180 : Październik 15, 2016, 11:42:20 »

Pat
Moze jestes juz zmeczony i Twoja percepcja jest mniej emocjonalna.
Tak emocje musza isc z dwoch kierunkow - od grajacego i od sluchacza
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #181 : Październik 15, 2016, 12:16:54 »

ProszĂŞ PaĂąstwa, to jest to! Bomsori Kim - mamy finaÂł.

Jej Guadagnini brzmi niewiarygodnie! Nie miaÂłem siĂŞ okazji o tym przekonaĂŚ na Âżywo z wÂłasnej gÂłupoty - w I etapie wyszedÂłem z Auli tuÂż przed jej wystĂŞpem (dziÂś uwaÂżam, Âże Âżadne kolokwia tego nie usprawiedliwiajÂą). Jaka wymodelowana fraza (Czajkowski, Faure)! Wspó³praca z pianistkÂą - miodzio! Mam nadziejĂŞ, Âże nie bĂŞdziesz Bart zarzucaÂł jej zbytniej ekspresywnoÂści czy (byĂŚ moÂże) nadmiernych rubat w Medytacji, dla mnie trafia w punkt! (IleÂż tu wykrzyknikĂłw  Spoko)
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2016, 21:52:07 wysłane przez Aleksias » Zapisane

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #182 : Październik 15, 2016, 12:38:34 »

Rosjanka teÂż gra znakomicie! Tak czystej intonacji w Medytacji z Thais dawno nie sÂłyszaÂłem! Kolejny pewniak.

AleÂż siĂŞ zrobiÂło ciekawie 

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #183 : Październik 15, 2016, 12:53:26 »

Ja wiem, czemu Pat wymieniÂłeÂś akurat tĂŞ ulicĂŞ (to notabene Kärntner Straße od Kärnten, czyli Karyntia) 

Czwarty akapit od gĂłry:
http://www.cafefrauenhuber.at/chronik/

ÂŹle skopiowaÂłem nazwĂŞ ulicy z google - jest jak piszesz!    Niedaleko jest teÂż sÂłynna CafĂŠ Mozart przy Hotelu Sacher

Vera! Ravel: narracja prze naprzĂłd, jej gra jest i zmysÂłowa, i intelektualna, paradoksalne! Podobno otrzymaÂła nagrodĂŞ na Fesitwalu Ravelowskim, co bĂŞdzie w Poznaniu...?
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2016, 12:56:43 wysłane przez Mozart » Zapisane

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #184 : Październik 15, 2016, 13:01:43 »

Kim Bomsori
Genialna skrzypaczka i genialnie nudna
--------------------------------------------
Lopatina Vera
Meditation
Zaczela i to jest to. Bez gwiazdorstwa z tym niesamowitym dzwiekiem musi wejsc do finalu.
Jej skrzypce rezonuja najlepiej ze wszystkich grajacych.
I znowu ten szmoncesowaty Kreisler. Nie potrafie o tym pisac. Trzeba znac knajpe i siedziec w tym.
Ravel - wydobywa bardzo szlachetne, pelne alikwotow tony. Troche gorzej niz Amalia (jazz) i slabiej od Cecyli w szybkiej czesci.
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #185 : Październik 15, 2016, 13:06:02 »

Vera trafiÂła w moje tempo, jeÂśli chodzi o Perpetuum Ravela; do tego wykreowaÂła znakomity, wielobarwny klimat, wÂłaÂściwie w kaÂżdej czĂŞÂści sonaty - podobno mieszka obecnie w ParyÂżu

Kim Bomsori
Genialna skrzypaczka i genialnie nudna

Komplemenciarz!

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #186 : Październik 15, 2016, 14:44:40 »

Jak juz mam takie rozbierznosci z Patrykiem, to mniemam, ze cos ze mna nie jest tak.
Musze sie troche wyciszyc i przestac komentowac na chwile.
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #187 : Październik 15, 2016, 15:09:23 »

Ja tu nie widzĂŞ Âżadnych istotnych rozbieÂżnoÂści Spoko Koniecznie muszĂŞ przesÂłuchaĂŚ drugi etap Amelii, bo z tego co piszesz wynika, Âże ominĂŞÂło mnie coÂś wyjÂątkowego.

Na marginesie, sugerowaÂłbym nie sÂłuchaĂŚ komentarzy pana Gibowskiego z wideoblogu TVP - momentami sÂą manieryczne i nie starajÂą siĂŞ zachowaĂŚ obiektywizmu ("wolĂŞ tak, byÂło inaczej"). Redaktor DĂŞbowska z GW tym razem radzi sobie z recenzowaniem trochĂŞ lepiej niÂż w czasie Konkursu Chopinowskiego (podobno kiedyÂś graÂła na skrzypcach).

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #188 : Październik 15, 2016, 16:53:40 »

Nareszcie mam trochê czasu przynajmniej do s³uchania na bie¿¹co, zamierzam nadrobiÌ zaleg³oœci ale bardzo dziekuje komentujacym
Bartkowi i Mozartowi, jesteÂście the best!!
DziÂś bardzo podobaÂła mi sie Kim Bomsori, nie wiem dlaczego ale sÂłuchaÂłam z zapartym tchem.

Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #189 : Październik 15, 2016, 17:07:34 »

SÂłucham Japonki i po raz kolejny zrobiÂło mi siĂŞ przykro, Âże nie ma juÂż Roussina. To juÂż jest jawnie niesprawiedliwe.

PS. Nakamury sÂłuchaÂłem w I etapie bodaj w Auli, wiĂŞc nawet nie ma rozczarowania. Czekamy za 5 lat, wtedy bĂŞdziemy trzymaĂŚ kciuki
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2016, 21:52:36 wysłane przez Aleksias » Zapisane

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #190 : Październik 15, 2016, 17:49:59 »

Zmiany strun sÂą niebezpieczne?

fille007
Ekspert

« Odpowiedz #191 : Październik 15, 2016, 18:15:54 »

Zmiany strun sÂą niebezpieczne?

Aga, bardzo wa¿ne jest to, aby wymieniaÌ struny pojedynczo, a nie wszystkie jednoczeœnie, bo mo¿e to wp³yn¹Ì na po³o¿enie podstawka zwanego te¿ z w³oska ponticello (dos³. mostek).

Amo la musica sopra tutte le arti
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #192 : Październik 15, 2016, 18:24:23 »

Semion gra lepiej ni¿ siê spodziewa³em po doœÌ s³abym I etapie. WyraŸnie puszcza oko do publicznoœci. Mnie nie zawsze przekonuje barwa, intonacja i "jakoœÌ" przekazu - jest trochê powierzchnowny, z nieszczególn¹ wnikliwosci¹ pochyla siê nad faktur¹.

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #193 : Październik 15, 2016, 18:29:37 »

DziĂŞki Kasia za wyjaÂśnienie   
Semion Legenda troche za szybko jak na moje przyzwyczajenie Franck tez ale sÂłuchaÂłam z przyjemnoÂścia.

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #194 : Październik 15, 2016, 18:54:43 »

Seiji  Schumann   Cudownie!!!

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 26   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher kalinowatyper animilkowo mini-land silverstar