bartus
|
|
« Odpowiedz #315 : Pa¼dziernik 20, 2016, 01:31:31 » |
|
Okamoto mial bardzo malutkie intonacyjne chochliki. Byly momenty, ze gral przylgnietym, dobrze zaczepionym smyczkiem. Byly rowniez momenty, kiedy ten smyczek leciutko muskal struny i bylo wiele roznych, innych momentow. "Ciezar" przylgnietego smyczka mialo uzasadnienie. Okamato gral genialnym, precyzyjnym dzwiekiem. Nazwanie AKSAMITNEGO dzwieku metalicznym jest tym samym co nazwanie krowy psem przez krowy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 20, 2016, 01:33:30 wys³ane przez bartus »
|
|
|
|
|
Mozart
|
|
« Odpowiedz #316 : Pa¼dziernik 20, 2016, 18:04:02 » |
|
Rz±d trzynasty, Bart, jedno miejsce wci±¿ wolne Let's begin the grand finale!
|
|
|
|
|
|
|
Aleksias
|
|
« Odpowiedz #317 : Pa¼dziernik 20, 2016, 18:11:37 » |
|
Let's
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
|
« Odpowiedz #318 : Pa¼dziernik 20, 2016, 18:29:27 » |
|
Rz±d trzynasty, Bart, jedno miejsce wci±¿ wolne Let's begin the grand finale! Jutro lece do Londynu. Nawet nie bede mogl posluchac finalow.
|
|
|
|
|
|
|
Bodek1
|
|
« Odpowiedz #319 : Pa¼dziernik 20, 2016, 19:01:29 » |
|
Zacz±³em s³uchaæ od po³owy koncertu Wieniawskiego w wykonaniu Richarda Lina. R. gra³ poprawnie z du¿± dawk± emocji i choæ by³o tam kilka drobnych pomy³ek - to bardziej do mnie przemawia ni¿ gra Ryosuke. Japoñczyk gra bezb³êdnie, ale jest zbyt jednostajny emocjonalnie - mo¿e to kwestia koncertu Brahmsa...zobaczymy dalej
|
|
|
|
|
|
|
Bodek1
|
|
« Odpowiedz #320 : Pa¼dziernik 20, 2016, 19:26:03 » |
|
Faktycznie Ryosuke rozkrêci³ siê w trzeciej czê¶ci Brahmsa...ale i tak na razie jestem za Richardem
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
|
« Odpowiedz #321 : Pa¼dziernik 20, 2016, 19:26:48 » |
|
Slucham teraz Brahmsa Ryosuke Suho. Ryosuke jest wyjatkowym muzykiem, ale Brahms mi sie nie podoba. Oczywiscie gra na wysokim poziomie, ale brakuje jaj. Sa tez duze bledy intonacyjne.
|
|
|
|
|
|
|
TeresaGrob
|
|
« Odpowiedz #322 : Pa¼dziernik 20, 2016, 19:29:10 » |
|
Nie wiem, kogo uwieczni³ kamerzysta TVP Kultury w czasie wyst±pienia Ryosuke Suho, ale ten mocno ziewaj±cy s³uchacz odzwierciedla moje wra¿enia.
|
|
|
|
|
|
|
Mozart
|
|
« Odpowiedz #323 : Pa¼dziernik 20, 2016, 19:43:44 » |
|
Suho mêczy³ mnie ciê¿kim snyczkiem, bezbarwno¶ci± dynamiczn±, nadmiern± wibracj±. Mia³ tak¿e manierê delikatnego glissandowania miêdzy wysokimi i ni¿szymi d¼wiêkami.
Richard za to by³ jakby ma³o skupiony, zaliczy³ wiele wpadek intonacyjnych. Rozwin±³ skrzyd³a w cyganskim finale, mam nadziejê, ¿e w Beethovenie poka¿e swoje najlepsze oblicze.
|
|
|
|
|
|
|
Bodek1
|
|
« Odpowiedz #324 : Pa¼dziernik 20, 2016, 19:59:01 » |
|
Trzymam kciuki za Veriko...trochê nie podoba mi siê brzmienie orkiestry jest czasami "przesterowane"...Veriko gra dobrze - pokazuje swoj± romantyczn± duszê i Gruziñski temperament
|
|
|
|
|
|
|
Bodek1
|
|
« Odpowiedz #325 : Pa¼dziernik 20, 2016, 20:09:03 » |
|
Jest OGIEÑ w 3 czê¶ci koncertu - to lubiê
|
|
|
|
|
|
|
bartus
|
|
« Odpowiedz #326 : Pa¼dziernik 20, 2016, 20:13:42 » |
|
Wzruszajaca 2 cz . Brawo Veriko. Piekna postac. Piekny temperament. Chyba jest rowniez pieknym czlowiekiem. Widac i slychac.
Ogolnie. Veriko Jest mistrzem skrzypiec, chociaz dla mnie zbyt konkretna. Zbyt mocno stapa po ziemi Szukam metafizyki, u niej nie znajduje.
Orkiestra gra naprawde glosno, albo realizatorzy dzwieku nie znaja partytury (a powinni znac).
A staccato - TO MA!!!
|
|
|
|
|
|
|
Bodek1
|
|
« Odpowiedz #327 : Pa¼dziernik 20, 2016, 20:16:06 » |
|
BRAVO VERIKO - WSPANIA£Y WIENIAWSKI - DZISIAJ NAJLEPSZY (bo raczej na pewno nie zaskoczy mnie Ryosuke )
|
|
|
|
|
|
|
Mozart
|
|
« Odpowiedz #328 : Pa¼dziernik 20, 2016, 20:17:51 » |
|
Chyba wszystkim na sali przesz³y w³a¶nie ciarki Oto co oznacza po³udniowy temperament!
|
|
|
|
|
|
|
Mozart
|
|
« Odpowiedz #329 : Pa¼dziernik 20, 2016, 20:18:57 » |
|
Tutaj w Auli orkiestra równie¿ brzmi nie najlepiej. Przykro to pisaæ, ale pan Pijarowski miejscami nie panuje nad zespo³em.
|
|
|
|
|
|
|
|