Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Marketing, nowotwór sztuki.  (Przeczytany 2490 razy)
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 953

Pawe³

« : Marzec 18, 2017, 12:57:55 »

Wiele obserwacji, to jest brudnopis

1) Co spotka³o Dream Theater
2) co obecnie proponuje Dream Theater swoim fanom
3) Ceny na kulturê w Polsce na tle Europy
4) to mnie szczególnie bulwersuje - jako¶c reedecji p³yt winylowych i ile za to ¿±daj±
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 953

Pawe³

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 02, 2017, 16:49:12 »

...mo¿e nie ka¿dego interesuje muzyka rockowa, wiêc jednak pominê w±tek zespo³u (genialnego!) Dream Theater. Odsy³am do ksi±¿ki "Lifting Shadows" Richa Wilsona (prawdziwy dreszczowiec). Wypowiem siê jednak co my¶lê o wszelkiej ma¶ci marketingowcach.
W epoce przed ponown± mod± na "czarn± p³ytê" by³em wielbicielem vinylu. Kupowa³em najlepsze tytu³y w necie, na angielskim ebayu w cenie 1 funta za p³ytê, za p³ytê w bardzo dobrym stanie technicznym. Potem pojawi³y siê pierwsze reedecje w Polsce. Jako¶æ reedycji nawet nie zbli¿a siê do orygina³ów. Za to mog³em zapomnieæ o cenie oko³o 50 z³ za piêæ p³yt winylowych (z przesy³k±). Teraz p³aci³em ok. 70 z³ za jedn±. A jak jest teraz? Za p³yty muszê ju¿ p³aciæ ok 120 z³, a za "nowo¶ci" nawet 170 z³. To wszystko na przestrzeni kilku lat. Uwa¿am, ¿e cena 170 z³ za jedn± p³ytê winylow± jest drenowaniem kieszeni melomana (fana), ale prawda jest taka, ¿e dok±d ludzie bêd± te p³yty kupowaæ w takich wysokich cenach, ceny bêd± tylko ros³y. Ja ju¿ przesta³em kupowaæ. Poczekam na obi¿ki. (wcale nie jestem skner±, ale rozum ju¿ mi nie pozwala).
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

animilkowo countrylife twistedgamers mini-land neder-live