Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 15   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: XVIII Konkurs im F. Chopina 2021 - III etap  (Przeczytany 15117 razy)
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 14, 2021, 17:57:45 »

POLONEZ - No coz, PIÊKNIE!!!!!!!!!!!!!!
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 14, 2021, 17:58:25 »

Trio poloneza przypomina mi lot kamikadze.

Maniera czêstych accelerandi i crescend na danym odcinku frazy - by j± zró¿nicowaæ, czy tez na przebiegach chromatycznych, chyba nie bardzo mi odpowiada.
Mozi mam odmienne zdanie
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 14, 2021, 18:00:41 »

Ten asynchron prawa - lewa rêka, szukanie jakiej¶ polirytmii czy polimetrii wprowadza u naszego Samuraja zazwyczaj pewien chaos. W sonacie niepokoi³ mnie trochê zbyt przymazany d¼wiêk, zw³aszcza w Doppio movimento. Dotkn±³ mnie nokturn - srodek Marsza. Piêkna barwa d¼wiêku, jakby z innego ¶wiata.

To jest wspania³y muzyk, z wielkim zaciêciem wirtuozowskim.

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 14, 2021, 18:01:46 »

Ten asynchron prawa - lewa rêka, szukanie jakiej¶ polirytmii czy polimetrii wprowadza u naszego Samuraja zazwyczaj pewien chaos. W sonacie niepokoi³ mnie trochê zbyt przymazany d¼wiêk, zw³aszcza w Doppio movimento. Dotkn±³ mnie nokturn - srodek Marsza. Piêkna barwa d¼wiêku, jakby z innego ¶wiata.

To jest wspania³y muzyk, z wielkim zaciêciem wirtuozowskim.
Pelna zgoda
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 14, 2021, 18:02:27 »

Dzi¶ mieli¶my ju¿ dwa imponuj±ce Polonezy As-dur. Oba z Dalekiego Wschodu.

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 14, 2021, 18:06:09 »

HAYATO SUMINO - Poeta - Muzyk na YouTube. Genialnie zdolny. Ma swoj ciekawy kanal Cateen, czy cos takiego
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 14, 2021, 18:07:58 »

Bart, chodzi mi np. o te bardzo silne acceleranda w epilogu ekspozycji I czê¶ci sonaty. Wprowadza³y zabrudzenie narracji, by³y zbyt intensywne. Robi³ siê z tego Trzeci Rachmaninowa, IMO.

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 14, 2021, 18:09:57 »

Bart, chodzi mi np. o te bardzo silne acceleranda w epilogu ekspozycji I czê¶ci sonaty. Wprowadza³y zabrudzenie narracji, by³y zbyt intensywne. Robi³ siê z tego Trzeci Rachmaninowa, IMO.
Ale przeciez chodzi o niezla zawieruche w tym miejscu. Moze jestem teraz nastawiony bojowo (no, ktory, ktory )
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 14, 2021, 18:11:09 »

Niedoczytalem - Sonaty? Tak. Zgoda
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #39 : Pa¼dziernik 14, 2021, 19:00:12 »

HAYATO SUMINO
AMAZINGLY MOCNY GOSCIU. FINAL
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #40 : Pa¼dziernik 14, 2021, 19:30:07 »

Znowu bardzo sie denerwuje. Trzymam kciuki
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #41 : Pa¼dziernik 14, 2021, 19:33:32 »

Andrzej umie w mazurki, jestem pewien.

PS. W filharmonii ma³y kongres Kuriera. Mozart, Aleksias, Gogu¶ prawie w jednym rzêdzie.

Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 953

Pawe³

« Odpowiedz #42 : Pa¼dziernik 14, 2021, 19:57:20 »

Andrzej umie w mazurki, jestem pewien.

PS. W filharmonii ma³y kongres Kuriera. Mozart, Aleksias, Gogu¶ prawie w jednym rzêdzie.

ale macie super! pozdrowienia !!!
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #43 : Pa¼dziernik 14, 2021, 20:03:50 »

III etap, pierwszy dzieñ przes³uchañ, sesja wieczorna.

5.) Kyohei Sorita, Japonia, fortepian Steinway nr 479, trzyma poziom, z trzech etapów najbardziej podoba³ mi siê Jego drugi, ale dzisiaj te¿ by³o dobrze. Marsz ¿a³obny - tym do mnie przemówi³.
PS. Zastanawia³em siê nad tym, ¿e gra w okularach (ale Alexewicz te¿  ), to chyba dodatkowa trudno¶æ, jak zje¿d¿aj±. We wszystkich trzech etapach zaciekawia³.

Czy ja chcê, by Kyohei Sorita zwyciê¿y³ w XVIII KCH? biorê to pod uwagê (okolice szóstego miejsca).

6.) Hayato Sumino,, Japonia, fortepian Steinway nr 300, nie jestem fanem Jego gry (sposobu wyra¿ania emocji) i do wystêpu podszed³em ch³odno. .. ale jedno dzisiaj muszê Mu oddaæ, - fina³ sonaty b-moll ! dla mnie najlepszy ze wszystkich dot±d, którzy to grali. Szaleñstwo i dziko¶æ, a to jest to, na co ja w tym miejscu czekam (wszyscy graja to jako¶ cukierkowo), ale kiedy widzê tak± propozycje - to kwiczê. To mu zapamiêtam i dziêki Hayato !! Jestem ukontentowany.

Czy ja chcê, by Hayato Sumino zwyciê¿y³ w XVIII KCH?- stanowczo nie chcê.

Przerwa

7.) Andrzej Wierciñski, Polska, Steinway nr 300, na pocz±tku (chyba w scherzu) przywali³ równo, ale chyba nie w to, co chcia³, ale tak na powa¿nie, to nie wiem, czy to ma sens wyci±gaæ na tym etapie pianistom takie wpadki. To by³oby bardzo ciekawe do¶wiadczenie, tylko s³uchaæ nie wiedz±c, który z uczestników gra. Przyznam, ¿e mam ju¿ bardzo ukszta³towane subiektywne postrzeganie uczestników. Ten taki, a tamten taki. Fatalne to jest. S³ucham piêknie granej sonaty i tylko to powinno siê liczyæ. Ta liryczna czê¶æ fantastyczna.

.. teraz mam nadziejê na ucztê, nie ukrywam

8.) Piotr Alexewicz, Polska, fortepian Steinway 479, gdybym nie wiedzia³ kto gra i nie patrzy³ my¶lê, ¿e by³bym w stanie tylko po sposobie gry odgadn±æ, ¿e to Alexewicz.

Preludia op. 28 ! interpretacja, najwy¿sza klasa, szkoda wpadek - Seong-Jin Cho zagra³ to chyba bez jednej.
oj! wydaje mi siê, ¿e mamy ucztê ..
jeste¶my w Jego ¶wiecie, a propozycjê ma dla nas ¶wietn±,
bardzo równe wszystkie trzy etapy.

Czy ja chcê, by Piotr Alexewicz zwyciê¿y³ w XVIII KCH? - biorê to pod uwagê, (pierwsza pi±tka).
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2021, 22:45:26 wys³ane przez Casablanka » Zapisane
Casablanka
Moderator Globalny
Ekspert

Pawe³

« Odpowiedz #44 : Pa¼dziernik 14, 2021, 20:11:06 »

Dlatego wole BACHA i jego genialna, konstruktywna rownowage w emocjach, ktorych piekno nie ma sobie rownych)

przeczyta³em wszystko, co napisali¶cie dot±d, do jednego siê odniosê,

pe³na zgoda, BACH - szef wszystkich szefów na wieki !
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 15   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

twistedgamers black-for thepunisher neder-live paktprzyjazni