III etap, pierwszy dzieĂą przesÂłuchaĂą, sesja wieczorna.
5.) Kyohei
Sorita, Japonia, fortepian Steinway nr 479, trzyma poziom, z trzech etapĂłw najbardziej podobaÂł mi siĂŞ Jego drugi, ale dzisiaj teÂż byÂło dobrze. Marsz ÂżaÂłobny - tym do mnie przemĂłwiÂł.
PS. ZastanawiaÂłem siĂŞ nad tym, Âże gra w okularach (ale Alexewicz teÂż

), to chyba dodatkowa trudnoœÌ, jak zje¿d¿aj¹. We wszystkich trzech etapach zaciekawia³.
Czy ja chcĂŞ, by Kyohei Sorita zwyciĂŞÂżyÂł w XVIII KCH? biorĂŞ to pod uwagĂŞ (okolice szĂłstego miejsca).
6.) Hayato
Sumino,, Japonia, fortepian Steinway nr 300, nie jestem fanem Jego gry (sposobu wyra¿ania emocji) i do wystêpu podszed³em ch³odno. .. ale jedno dzisiaj muszê Mu oddaÌ, - fina³ sonaty b-moll ! dla mnie najlepszy ze wszystkich dot¹d, którzy to grali. Szaleùstwo i dzikoœÌ, a to jest to, na co ja w tym miejscu czekam (wszyscy graja to jakoœ cukierkowo), ale kiedy widzê tak¹ propozycje - to kwiczê. To mu zapamiêtam i dziêki Hayato !! Jestem ukontentowany.
Czy ja chcĂŞ, by Hayato Sumino zwyciĂŞÂżyÂł w XVIII KCH?- stanowczo nie chcĂŞ.
Przerwa
7.) Andrzej
Wierciùski, Polska, Steinway nr 300, na pocz¹tku (chyba w scherzu) przywali³ równo, ale chyba nie w to, co chcia³, ale tak na powa¿nie, to nie wiem, czy to ma sens wyci¹gaÌ na tym etapie pianistom takie wpadki. To by³oby bardzo ciekawe doœwiadczenie, tylko s³uchaÌ nie wiedz¹c, który z uczestników gra. Przyznam, ¿e mam ju¿ bardzo ukszta³towane subiektywne postrzeganie uczestników. Ten taki, a tamten taki. Fatalne to jest. S³ucham piêknie granej sonaty i tylko to powinno siê liczyÌ. Ta liryczna czêœÌ fantastyczna.
.. teraz mam nadziejĂŞ na ucztĂŞ, nie ukrywam
8.) Piotr
Alexewicz, Polska, fortepian Steinway 479, gdybym nie wiedzia³ kto gra i nie patrzy³ myœlê, ¿e by³bym w stanie tylko po sposobie gry odgadn¹Ì, ¿e to Alexewicz.
Preludia op. 28 ! interpretacja, najwyÂższa klasa, szkoda wpadek - Seong-Jin Cho zagraÂł to chyba bez jednej.
oj! wydaje mi siĂŞ, Âże mamy ucztĂŞ ..
jesteÂśmy w Jego Âświecie, a propozycjĂŞ ma dla nas ÂświetnÂą,
bardzo rĂłwne wszystkie trzy etapy.
Czy ja chcĂŞ, by Piotr Alexewicz zwyciĂŞÂżyÂł w XVIII KCH? - biorĂŞ to pod uwagĂŞ, (pierwsza piÂątka).