III etap, pierwszy dzieñ przes³uchañ, sesja wieczorna.
5.) Kyohei
Sorita, Japonia, fortepian Steinway nr 479, trzyma poziom, z trzech etapów najbardziej podoba³ mi siê Jego drugi, ale dzisiaj te¿ by³o dobrze. Marsz ¿a³obny - tym do mnie przemówi³.
PS. Zastanawia³em siê nad tym, ¿e gra w okularach (ale Alexewicz te¿
), to chyba dodatkowa trudno¶æ, jak zje¿d¿aj±. We wszystkich trzech etapach zaciekawia³.
Czy ja chcê, by Kyohei Sorita zwyciê¿y³ w XVIII KCH? biorê to pod uwagê (okolice szóstego miejsca).
6.) Hayato
Sumino,, Japonia, fortepian Steinway nr 300, nie jestem fanem Jego gry (sposobu wyra¿ania emocji) i do wystêpu podszed³em ch³odno. .. ale jedno dzisiaj muszê Mu oddaæ, - fina³ sonaty b-moll ! dla mnie najlepszy ze wszystkich dot±d, którzy to grali. Szaleñstwo i dziko¶æ, a to jest to, na co ja w tym miejscu czekam (wszyscy graja to jako¶ cukierkowo), ale kiedy widzê tak± propozycje - to kwiczê. To mu zapamiêtam i dziêki Hayato !! Jestem ukontentowany.
Czy ja chcê, by Hayato Sumino zwyciê¿y³ w XVIII KCH?- stanowczo nie chcê.
Przerwa
7.) Andrzej
Wierciñski, Polska, Steinway nr 300, na pocz±tku (chyba w scherzu) przywali³ równo, ale chyba nie w to, co chcia³, ale tak na powa¿nie, to nie wiem, czy to ma sens wyci±gaæ na tym etapie pianistom takie wpadki. To by³oby bardzo ciekawe do¶wiadczenie, tylko s³uchaæ nie wiedz±c, który z uczestników gra. Przyznam, ¿e mam ju¿ bardzo ukszta³towane subiektywne postrzeganie uczestników. Ten taki, a tamten taki. Fatalne to jest. S³ucham piêknie granej sonaty i tylko to powinno siê liczyæ. Ta liryczna czê¶æ fantastyczna.
.. teraz mam nadziejê na ucztê, nie ukrywam
8.) Piotr
Alexewicz, Polska, fortepian Steinway 479, gdybym nie wiedzia³ kto gra i nie patrzy³ my¶lê, ¿e by³bym w stanie tylko po sposobie gry odgadn±æ, ¿e to Alexewicz.
Preludia op. 28 ! interpretacja, najwy¿sza klasa, szkoda wpadek - Seong-Jin Cho zagra³ to chyba bez jednej.
oj! wydaje mi siê, ¿e mamy ucztê ..
jeste¶my w Jego ¶wiecie, a propozycjê ma dla nas ¶wietn±,
bardzo równe wszystkie trzy etapy.
Czy ja chcê, by Piotr Alexewicz zwyciê¿y³ w XVIII KCH? - biorê to pod uwagê, (pierwsza pi±tka).