III etap, drugi dzieĂą przesÂłuchaĂą, sesja wieczorna.
Prowadz¹ca: p. Monika Orze³ - najlepsza konferansjerka ever, niestety dzisiaj z tego powodu, ¿e przes³uchania zaczê³y siê z lekkim opóŸnieniem nie wytrzymywa³a d³ugich g³osek, zapowiada³a w poœpiechu, taka strata !!!
5.) Alexander
Gadjiev, WÂłochy/SÂłowenia, Kawai, - sale koncertowe Âświata!
6.) Avery
Gagliano, USA, Steinway nr 300, .. "przeczÂłapany" marsz ÂżaÂłobny w sonacie plus "zalukrowane" finale - moÂżna dostaĂŚ niestrawnoÂści. CaÂłkiem nie moja estetyka. Dopiero przy ostatnim utworze - scherzo b-moll mnie zaciekawiÂła, ale koĂącĂłwkĂŞ caÂłkiem popsuÂła. Mam nadziejĂŞ, Âże do finaÂłu nie wejdzie.
Przerwa.
7.) MartĂn
GarcĂa GarcĂa, Hiszpania, Fazioli, On zawsze z czymÂś wyskoczy, juÂż jestem na to przygotowany ... Âładne trzecie preludium F-dur 28/23, nie byÂłby Martinem gdyby nie podÂśpiewywaÂł na poczÂątku sonaty, .. ale strzeliÂście jÂą buduje (to jest gotyk z zewnÂątrz i barok w Âśrodku). Przesadza z tym Âśpiewaniem, tym razem to Mu siĂŞ nie upiecze.

Jako epizod to jest urocze, ale jako dodany gÂłos do Chopina na konkursie ? !! Jego nie da siĂŞ nie lubiĂŚ, bĂŞdzie miaÂł nagrodĂŞ publicznoÂści.
"sonatĂŞ h-moll teÂż moÂżna nieÂźle poÂłoÂżyĂŚ" Popowa-ZydroĂą
Martin chyba siĂŞ nieÂźle broni. .. jak tak dalej bĂŞdzie z tÂą sonatÂą zwalniaÂł, to za chwilĂŞ caÂłkiem stanie (largo mu siĂŞ zepsuÂło) .. na szczĂŞÂście finaÂł juÂż ok. (dla mnie ciut przyciĂŞÂżkawy, ale nie jest Âźle, poza omskniĂŞciami, duÂżo barw pokazuje). To byÂła kreacja, to siĂŞ dziaÂło "tu i teraz".
Chcecie mazurka G-dur op.50/1 na gÂłos i fortepian?

kwieciste mazurki grane bez przerw, jeden za drugim, realizator TV nie podpisuje ich, bo nie wie, kiedy ktĂłry siĂŞ koĂączy

Martin, Martin wiedziaÂłem, Âże z czymÂś wyskoczysz, Preludium cis-moll op. 45 plus gÂłos, .. przesadziÂłeÂś. Ja Cie kupujĂŞ, ale czy Jury teÂż?
PrzykuÂłeÂś uwagĂŞ caÂłkowicie. I nie przesadzaj z tym walcem, bo w takim stylu, to graÂł Osokins ..
----------------------------------------------------------------------------------------------
.. i teraz dÂźwiĂŞk rozbÂłyÂśnie, 479-tka po Fazioli !
(ciemnofioletowa suknia bez ramiÂączek, przechodzÂąca w czerĂą ze srebrnymi dodatkami)
8.) Eva
Gevorgyan, Rosja/Armenia, Steinway nr 479,
i co powiecie? rywalizacja o zwyciĂŞstwo w XVIII KCH rozegra siĂŞ pomiĂŞdzy dwojgiem Rosjan.
i, co tu wiĂŞcej pisaĂŚ?
..(moÂże to, Âże dobrze, Âże nie grajÂą jednego dnia, bo jeden przyĂŚmiÂłby efekt drugiego - genialni pianiÂści!! poziom tegorocznego konkursu wystrzeliÂł w kosmos)