Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 46   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże  (Przeczytany 156354 razy)
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Asia

« Odpowiedz #270 : Maj 02, 2011, 00:16:08 »

A moje muzykowanie ... sÂąsiedzi mĂłwiÂą, Âże idzie mi coraz lepiej 
Ku obopĂłlnej radoÂści... To z pewnoÂściÂą prawda - gdyby byÂło inaczej, pewnie przestaliby siĂŞ do Ciebie odzywaĂŚ Chichot
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #271 : Maj 02, 2011, 00:31:50 »

Ewentualnie mogÂła to byĂŚ ironia, ale skoro do tej pory problem sygnalizowano wy³¹cznie uderzeniami w rury od kaloryferĂłw i obyÂło siĂŞ bez policji to chyba nie jest tak tragicznie 
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #272 : Maj 10, 2011, 22:59:09 »

A ja, zazdroszczÂąc bartusowi  - skomponowaÂłem dziÂś caÂłkiem fajnÂą impresjĂŞ jazzowÂą. W kaÂżdym bÂądÂź razie taki krĂłtki utworek, wszystkiego ok 40 s., ktĂłry chyba da siĂŞ sÂłuchaĂŚ. Nie wiem tylko, jak go nazwaĂŚ. I tu, zwracam siĂŞ do Was z proÂśbÂą: zaproponujcie mi jak¹œ nazwĂŞ. Autorom najfajniejszej - zadedykujĂŞ utworek i umieszczĂŞ na FB.

http://www.youtube.com/watch?v=YUHR9x0RssE

A tak poza tym, ciĂŞzko pracujĂŞ nad kolejnym nokturnem Chopina. Cczemu wszystkie jego kompozycje sÂą takie trudne Co?.
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2011, 15:49:53 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #273 : Maj 10, 2011, 23:43:28 »

Januszu, oto moje propozycje:

"Elektrony"
"Bieg elektronĂłw"
"Orbity elektronĂłw"
"ÂŁawica"
"ÂŁawica i rekin", albo "pstrÂągi w potoku"..
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #274 : Maj 11, 2011, 00:08:27 »

lub.."ÂŚwiatÂło lustra wody", "Lustro wody"..albo teÂż - "Krople deszczu", "Muzyka (melodia) deszczu", czy po prostu "Deszcz"..
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #275 : Maj 11, 2011, 09:06:36 »

Taki troche freejazzik. Fajne
Moze jako tytul "Freejazzik"
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #276 : Maj 11, 2011, 15:35:27 »

Januszu, brawo, Âświetnie jest takÂże tworzyĂŚ, a nie jedynie odtwarzaĂŚ. Ale na nokturn niecierpliwie jednak czekam
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #277 : Maj 11, 2011, 16:34:47 »

Mam nadziejĂŞ Ewo, Âże jest wÂśrĂłd nas wiĂŞcej kociarzy, choĂŚ niektĂłrzy moÂże jeszcze
tego nie wiedzÂą.Wymiziaj ode mnie swojÂą parkĂŞ.
Ten klipek zrobiÂłam niedawno dla znajomych(co by siĂŞ pochwaliĂŚ nowymi umiejĂŞtnoÂściami )
TrochĂŞ zmieniÂłam Âżeby nie byÂł za b.prywatny
Dla Janusza, Ewuni i wszystkich kociarzy, koty po przejÂściach:
Kot szaro-biaÂło-czarny-Lulek (znaleziony wraz z rodzeĂąstwem w reklamĂłwce zawieszonej w lesie na drzewie)
Kotka czarna - Samba (ze schroniska przez wiele miesiêcy nie pozwala³a siê dotkn¹Ì)
Kot biaÂło-rudy- mĂłj Fritz (z podwĂłrka, do dziÂś ma strachy)
Fotki z netu tylko na poczÂątku i na koĂącu dla ozdoby.

http://www.youtube.com/watch?v=DEhZIkdu6HE

kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #278 : Maj 11, 2011, 17:09:23 »

Bartusowe "Freejazzik" jest dobre..albo po prostu "Jazzik" (lub "Impresja jazzowa") - kurcze, szkoda Âże nie poleciaÂłem bardziej w tym kierunku.. Smutny (ale co tam, jest jeszcze jakaÂś szansa - bo przecieÂż Bartusa nie ma na fejsie.. Chichot )
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #279 : Maj 11, 2011, 19:42:42 »

Tereniu, RuduÂś i Malinka bardzo dziĂŞkujÂą za pieszczotki i piosenkĂŞ! Buziak
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #280 : Maj 12, 2011, 18:34:56 »

KozioÂłku i bartusie, dziĂŞki za Wasze propozycje. Podziwiam zasoby inwencji tytularnej kozioÂłka, ktĂłre sÂą bliskie moim skojarzeniom i odczuciom, ale i cenie propozycjĂŞ bartusa, bo plasuje utworek we wÂłaÂściwym chyba ogrĂłdku.
Dlatego postanowiÂłem skompilowaĂŚ z waszych propozkĂłw taki oto tytuÂł: PstrÂągi w freejazziku.
DziĂŞki Panowie. Utworek, rzecz jasna, dedykujĂŞ Wam obu

Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #281 : Maj 12, 2011, 18:36:19 »

No i oczywiÂście, jak tylko skompilujĂŞ klipek na nowo (juÂż z wÂłasciwym tytuÂłem) umieszczĂŞ go na FB Spoko

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #282 : Maj 12, 2011, 19:19:13 »

Tak... Otó¿ i zdarzy³ siê mi cudny jubileusz: mój tysiêczny wpis na naszym szafarskim Forum!!

Zastanawiam siĂŞ,  czy na tĂŞ okazjĂŞ nie powinienem zamkn¹Ì komputera na k³ódkĂŞ? bo jako prozaiczna,  inÂżynierska dusza miarkujĂŞ, Âże kaÂżda rozbuchana aktywnoœÌ z czasem niebezpiecznie mknie do asymptoty, ktĂłrej na imiĂŞ rutyna. Na szczĂŞÂście na przekĂłr takim myÂślom szybko klecĂŞ nieliche tu usprawiedliwienie: czyÂż udajÂąc siĂŞ na randkĂŞ warto braĂŚ zegarek? Nie, bo szczĂŞÂśliwi czasu nie liczÂą!
Nasze Forum teÂż jest dla mnie, jak oblubienica, wszak: czaruje, uszlachetnia, mami, ale i jak piĂŞkna biaÂłogÂłowa - karci, zazdroÂści, a nawet miewa fochy. I jak kaÂżda oblubienica Âślicznie uzaleÂżnia. Ale, myÂślĂŞ sobie, przecieÂż to caÂłkiem poÂżyteczne i przyjemne uzaleÂżnienie. BĂŞdÂąc tu i dzielÂąc siĂŞ z wami (zakamarkami mojej duszy nawet przeze mnie samego nie do koĂąca zbadanymi) - uczĂŞ siĂŞ i od Was nowych dÂźwiĂŞkĂłw, barw, nowych nieodkrytych krain za zielonymi brzegami. JakieÂż smutne bywa Âżycie wĂŞdrowca, gdy takie krainy odkrywa w samotnoÂści? JAKIEÂŻ NPIÊKNE, GDY W GRONIE PRZYJACIÓ£…

Kochani!
Droga Beatko, Tereniu, KozioÂłku, Moniko, Marku, Ewo, Joasiu, Piotrze, Patryku, Niebieskooki, Bogdanie, SuÂłku, Casablanco… (ta wyliczanka, wybaczcie, to tylko spiska z oficjalnych statystyk forum),  drodzy wszyscy uczestnicy! Trzymajmy siĂŞ!  Ufam, ze juÂż wkrĂłtce na kolejne tysiÂączniki wszyscy wspinaĂŚ siĂŞ bĂŞdziemy razem!
Tymczasem, jak na jubileusz przystaÂło, aby okrasiĂŚ mĂłj ten, có¿:  nietuzinkowy, niecodzienny wpis  kolorowÂą kokardkÂą – podpinam do niego najnowszy mĂłj YouTubowy klipek. ZgromadziÂłem w nim trochĂŞ obrazkĂłw z miejsc pobytu w Polsce, do ktĂłrych, jestem pewien, niejednokrotnie myÂślami wracaÂł, bĂŞdÂąc na obczyÂźnie, nasz ukochany Fryderyk Chopin. PamiÂątkowym obrazkom towarzyszy zagrana i nagrana przeze mnie kolejna jego kompozycja: nokturn cis-moll (lub jak kto woli: Lento con gran esspressione). TenÂże nokturn, o ktĂłrym wielokrotnie tu,  na forum, pisaliÂśmy, sÂłuchaliÂśmy, podziwialiÂśmy w doskonaÂłych wykonaniach. SÂądzĂŞ wiĂŞc, ze dla wielu z nas  jest ona ukochanym nokturnem Chopina, a wiem z pewnoÂściÂą - jest takim dla piĂŞkniejszej polĂłwki z Ma³¿eĂąstwa MelomanĂłw (pozdrawiam MM!) a i jednym z najbardziej ulubionych przez JoasiĂŞ (Ave Asia!)
Ten nokturn, pozwĂłlcie,  zadedykujĂŞ jednak Beatce, bo to ona co rusz szturchaÂła mnie i nakÂłaniaÂła do grania nokturnĂłw… i, uwaga, Beatka jest naszym liderem spĂŞdzajÂącym w naszej kurierowej przystani najwiĂŞcej chwil. Betako, oto nagranie nokturnu ode mnie, dla Ciebie, ale pozwĂłl, Âże i takÂże dla caÂłej szafarskiej Rodzinki , bo to dziĂŞki Wam, kochani, wci¹¿ gram sobie dla przyjemnoÂści i nagrywam kolejne utwory naszego ukochanego Chopina Buziak

http://www.youtube.com/watch?v=AriHshpbWYQ

Do kolejnych tysiÂączkĂłw!
Wasz Janusz
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2011, 19:28:11 wysłane przez Janusz1228 » Zapisane

ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #283 : Maj 12, 2011, 20:37:36 »

ZaparÂło mi dech!
Myœlê, ¿e wyra¿ê myœl nie tylko moj¹: Dziêkujemy Ci Januszu, ¿e jesteœ! Buziak
kozioÂł
Ekspert

« Odpowiedz #284 : Maj 12, 2011, 23:44:32 »

Januszu, moje gratulacje nie tylko z okazji jubileuszu 1000-ego wpisu, ale i piĂŞknego wykonania chopinowskiego dzieÂła...i tak jak rzekÂła Ewa: DziĂŞkujemy Ci za to, Âże jesteÂś..
Strony: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 46   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife animilkowo thepunisher twistedgamers silverstar