Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreporta¿e
Strony: [
1
]
2
3
...
46
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreporta¿e (Przeczytany 145447 razy)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreporta¿e
«
:
Listopad 02, 2010, 09:14:26 »
Jest ju¿ tutaj dzia³ poznajmy siê. Mo¿e warto za³ozyæ trochê podobny: dajmy siê poznaæ. Dajmy siê poznaæ - a wiec poka¿my nasze ciekawe fotki, nagrania filmowe (szczegolnie nawiazuj±ce do muzyki), mo¿e jakies fotoreporta¿e, albo nasze koncerciki opublikowane na YouTube. Cokolwiek, co uczyni z nas tutaj - nieco wiêcej ni¿ awatary i us³owione wypowiedziami wirtualne persony.
Mnie - ju¿ kilkoro z Was pozna³o (id±c ¶cie¿k± prywatnej witryny). I ok. My¶lê jednak, ¿e wiêkszo¶c z nas chcia³aby, aby¶my stworzyli tu nie tylko anonimowe kó³ko pasjonatów, ale prawdziw± szopenowask± ferajnê, z która mo¿na i dyskutowac, i dzieliæ siê swoimi nie zawsze uczesanymi my¶lami, trosdkami, sukcesami, a nawet ferajny, z któr± "mozna bedzie kra¶æ konie"
Moi drodzy, zachêcam. Dajmy poznaæ siê wszyscy!
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tuco82
Ekspert
Wiadomo¶ci: 529
Odp: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreporta¿e
«
Odpowiedz #1 :
Listopad 02, 2010, 20:07:51 »
Co do fotek - nie mam ciekawych
Co do nagrañ - w±tpiê ¿eby by³y ciekawe, ale nie mnie to oceniaæ
Co do fotoreporta¿y równie¿ nie mam do¶wiadczenia.
Je¶li mogê co¶ napisaæ wiêcej o sobie, to kocham muzykê od hmm 4 lat a ulubion± zabawk± by³o takie pianinko miniaturowe.
Gram sobie dla siebie, najczê¶ciej improwizujê choæ uda³o mi siê "nauczyæ" metod± ³opatologiczn± paru utworków Chopina, a kilka mam zaczêtych ale nie skoñczonych.
W nauce ich pomocne by³o s³uchanie Chopina, materia³y tego u¿ytkownika Youtube:http://www.youtube.com/user/hoirusu
oraz nuty (które czytam w tempie ~ 1 takt na ~ 1 dzieñ) oraz ¶ledzenie wykonañ innych grajków i pianistów.
Jak wspomina³em, mam zbyt dobre ucho, ¿eby byæ zadowolony z tego co i jak gram, jednak pozwolê sobie w tym miejscu
zaprosiæ do obejrzenia i skomentowania moich materia³ów na moim amatorskim kanale Youtube:http://www.youtube.com/user/100of1000
P.S. Obecnie szlifujê walc a-moll (posth.) wydawa³oby siê prosty utworek... Trzeba æwiczyæ samo nie przyjdzie.
"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w±tpliwa autentyczno¶æ." - Albert Einstein
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1049
«
Odpowiedz #2 :
Listopad 02, 2010, 20:11:26 »
tuco-
je¶li bêdziesz mia³ wyszlifowanego, to rzuæ, je¶li mo¿esz go na you tuba- jest to jeden z moich najbardziej ulubionych utworów, mimo tego, ¿e prosty,. S³ucha³am wiele interpretacji- mo¿e i Twoj± siê zachwycê
Bodek1
Ekspert
Wiadomo¶ci: 576
«
Odpowiedz #3 :
Listopad 02, 2010, 20:38:06 »
Witam!!
Ja obiecujê sobie, ¿e jak nabêdê fortepian (zostawi³em miejsce na taki mniejszy w salonie) to bêdê koncertowa³ dla znajomych (wstêp naturalnie bêdzie wolny
)- pewno od¶wie¿ê sobie parê utworów Chopina. Teraz mam keybord Yamahy i razem z siostr± grywamy co jaki¶ czas na dancingach lub weselach. Staram siê opracowywaæ piosenki nieco ambitniejsze: ostatnio "Pogoda ducha" Banaszak, "Czas nie bêdzie..." Blue Cafe, "Sway" itp. Mamy teraz zamie¶ciæ trochê naszych utworków w internecie. Oczywi¶cie zawiadomiê Was jak tylko nam uda siê to zrobiæ. Pozdrawiam serdecznie
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #4 :
Listopad 02, 2010, 20:52:08 »
Leszku, ano samo nie przyjdzie. Je¶li jednak prawd± jest, ze uczysz siê g³ownie metod± na ws³uchiwanie i sczytywanie nut w tempie takt/dzieñ - to jestem najwy¿szego uznania dla Twych dotychczasowych dokonañ. Ja, na przyk³ad, do nokturnów op. 55 nigdy nie przymierza³em siê, bo marnie widzê szanse, ¿e kiedykolwiek dobrn±³bym z ich wierzchni± muzyczn± szat± do koñca. Tobie z nokturnem f wysz³o to naprawdê porz±dnie. Mogê tylko pogratulowaæ!
Zaprenumerowa³em Twój kana³ i chêtnie bêdê ¶ledzi³ postêpy.
Trzymajmy, siê, przyjacielu i udowadniajmy choæby tylko samym sobie, ze nie ka¿dy aby graæ- musi rodziæ siê Zimermanem. Bo ucztowanie dla w³asnej duszy jest równie ¶wiête, jak ka¿de muzyczne ¶wiêto, roz¶wietlane wielkimi blaskami jupiterów.
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #5 :
Listopad 02, 2010, 20:55:17 »
Cytat: Bodek1 Listopad 02, 2010, 20:38:06
Witam!!
Ja obiecujê sobie, ¿e jak nabêdê fortepian (zostawi³em miejsce na taki mniejszy w salonie) to bêdê koncertowa³ dla znajomych (wstêp naturalnie bêdzie wolny
)- pewno od¶wie¿ê sobie parê utworów Chopina. Teraz mam keybord Yamahy i razem z siostr± grywamy co jaki¶ czas na dancingach lub weselach. Staram siê opracowywaæ piosenki nieco ambitniejsze: ostatnio "Pogoda ducha" Banaszak, "Czas nie bêdzie..." Blue Cafe, "Sway" itp. Mamy teraz zamie¶ciæ trochê naszych utworków w internecie. Oczywi¶cie zawiadomiê Was jak tylko nam uda siê to zrobiæ. Pozdrawiam serdecznie
\Czekamy, Bodku i wpraszamy siê ju¿ dzisiaj na koncert!
aro 59
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1263
--- Marek ---
«
Odpowiedz #6 :
Listopad 02, 2010, 21:29:29 »
Leszku,
skorzysta³em z zaproszenia i obejrza³em i wys³ucha³em.
Twoje granie zamieszczone na tej stronie
http://www.youtube.com/user/100of1000
jest piêkne.
Uwa¿am, ¿e masz siê czym chwaliæ, tak
i powiem Ci jeszcze, ¿e chcia³bym byæ na takim wieczorku,
którego nastrój wype³nia³aby Twoja muzyka.
pozdrawiam
Marek
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #7 :
Listopad 02, 2010, 21:58:03 »
Leszku tak¿e pos³ucha³em i jestem zaskoczony. Piêkny nastrój w nokturnie - trudno uwierzyæ, ¿e jeste¶ samoukiem. . Podziwiam Twoj± cierpliwo¶æ i chêæ oddania piêkna muzyki Chopina. Do³±czam siê do Twoich Fanów
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #8 :
Listopad 02, 2010, 22:05:17 »
Pomys³ z tym w±tkiem mo¿e i dobry Januszu...chocia¿ szczerze mówi±c mia³bym pewne w±tpliwo¶ci, nie ka¿dy jest bowiem - fotog(i)eniczny..
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #9 :
Listopad 02, 2010, 22:54:53 »
Cytat: kozio³ Listopad 02, 2010, 22:05:17
Pomys³ z tym w±tkiem mo¿e i dobry Januszu...chocia¿ szczerze mówi±c mia³bym pewne w±tpliwo¶ci, nie ka¿dy jest bowiem - fotog(i)eniczny..
Kozio³ku, ale przecie¿ jeste¶my w Rodzinie. I lubimy siê takimi, jakimi jeste¶my, i cenimy
nie
za nasze hollywoodskie atrybuty, a
za
nasza zwyczajno¶æ. Nawet, gdy czasem na niej ³aciata doszyta ³atka.
Nawi±zuj±c do tej my¶li - postanowi³em i ja odwa¿yæ siê i zaprosiæ Was na mój zarejestrowany koncercik. Gra³em go, niespe³na 2 tygodnie temu dla kilkunastu przyjació³ w uroczym pa³acyku w Zdunowie. Nokturnu Es-dur, wrz z moim s³owem wstêpnym i s³owem na zakoñczenie koncerciku, - nie jest moim najlepszym z najlepszych, bo w³asnie sam mam do niego multum zastzrezeñ. Ale jest takie swojskie. przekonajcie sie zreszt± sami.
http://www.youtube.com/watch?v=8tH9t82MOQs
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #10 :
Listopad 02, 2010, 23:03:50 »
I nie ma sie co dziwiæ, ¿e Twój fan klub sie rozrasta!
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #11 :
Listopad 02, 2010, 23:14:43 »
Janusz koncert Super - Czapki z g³ów!! Gdyby nie odg³osy z sali to pomy¶la³bym, ¿e pod³o¿ono d¼wiêk z konkursu...
kozio³
Ekspert
«
Odpowiedz #12 :
Listopad 02, 2010, 23:55:01 »
W³a¶nie przed chwil± ods³ucha³em i muszê powiedzieæ, ¿e jestem pod wielkim wra¿eniem...a czy koncert Januszu nie mia³ czasem miejsca w Szczecin-Zdunowie, bo jak tak to w zasadzie "rzut beretem" ode mnie..
Co do twórczo¶ci równie¿ mam kilka swoich koncertów z dawnych lat ( i to nawet nie ma³ych scenach)..ale mam z tym dosyæ powa¿ny problem..Raz, ¿e mam je ponagrywane na kasetach video i dopiero musia³bym wszystko poprzegrywaæ na DVD, jednak brakuje mi na to czasu i co by du¿o nie mówiæ - po prostu nie mam zielonego pojêcia jak to zrobiæ..A dwa, ¿e jest to muzyka czysto gitarowa (rock, hard rock) i w±tpiê czy kogokolwiek z Was tego rodzaju twórczo¶æ mog³aby zainteresowaæ..(choæ wierzcie mi tak na s³owo - "show" BY£..)
Wprawdzie od biedy móg³bym wrzuciæ jak±¶ fotkê, ale na tym forum jest to chyba niemo¿liwe ze wzglêdów technicznych..Póki co, jedno ju¿ jest - w "awatarze"
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #13 :
Listopad 03, 2010, 01:22:54 »
Tuco, piêkny ten nokturn
Gratulujê wytrwa³o¶ci.
kozio³
Ekspert
«
Odpowiedz #14 :
Listopad 03, 2010, 02:41:00 »
Przepraszam z tymi "scenami" to grubo, ale to grubo przesadzi³em..noo ³adnie pojecha³em..hihi..raczej powiedzmy nie najmniejszych "sceneczkach", ka¿demu siê mo¿e zdarzyæ paln±æ jak±¶ bzdurê..
Strony: [
1
]
2
3
...
46
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do: