Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 46   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreporta¿e  (Przeczytany 145818 razy)
su³ek
Ekspert

Wiadomo¶ci: 647

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #345 : Sierpieñ 24, 2011, 19:58:02 »

aha, gdyby¶ Januszu dosta³ w koñcu skan wpisu (dedykacji) Pana Rozlacha to tak¿e wklej do filmiku

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #346 : Sierpieñ 24, 2011, 20:27:31 »

Ten wpis (oba egzemplarze  Szok ) jest w niezawis³ym posiadaniu Asi... No w³asnie, Asia - where are you Co? Stêsknili¶my siê za Tob±. Zrób, prosze, skanik dedykacji i wrzuæ go, please, na szafarskiego FB

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #347 : Sierpieñ 24, 2011, 21:12:09 »

Asia zapracowana biedactwo po uszy!

xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #348 : Wrzesieñ 03, 2011, 22:12:04 »

A ja zosta³am muz± i pracujê w zawodzie ciê¿ko i w pocie czo³a, ods³uchuj±c raz za razem "dzie³o", bo siê oderwaæ nie mogê.
Brawo  I czekam na ci±g dalszy!!! Niecierpliwie. Bo siê w takim momencie urywa, ¿e podpada pod znêcanie 
tuco82
Ekspert

Wiadomo¶ci: 529

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #349 : Wrzesieñ 11, 2011, 00:14:29 »

http://www.youtube.com/watch?v=9jZ9LTWTLHk

trochê mnie zainspirowa³o to
http://www.youtube.com/watch?v=92cwKCU8Z5c     (zresztê ju¿ podawa³em link w niedawnym czasie)

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w±tpliwa autentyczno¶æ." - Albert Einstein
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #350 : Wrzesieñ 11, 2011, 11:53:34 »

Tuco, super!
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 11, 2011, 11:57:36 wys³ane przez xbw » Zapisane
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #351 : Wrzesieñ 11, 2011, 12:38:29 »

Znalaz³e¶ Leszku wiêcej subtelno¶ci i zadumy w utworze ABBY ni¿ ja jestem
w stanie us³yszeæ no i wspaniale grasz
Przykro mi z powodu Adamka Smutny

kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #352 : Wrzesieñ 11, 2011, 13:08:40 »

¦wietnie Leszku..nie¼le wymiatasz na tych klawiszach - takie pytanko, ile czasu zajê³a Ci nauka na tym powiedzmy sobie szczerze, nie naj³atwiejszym przecie¿ instrumencie..?? 
Bodek1
Ekspert

Wiadomo¶ci: 576

« Odpowiedz #353 : Wrzesieñ 11, 2011, 13:13:28 »

Nie¼le Leszku masz talent do improwizowania i komponowania - zazdroszczê ci...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #354 : Wrzesieñ 12, 2011, 08:00:45 »

I ja zazdroszczê. Bo improwizowaæ - to ³atwa sztuka. Ale improwizowac tak jak Ty - z pomys³em na improwqizacjê - to ju¿ Sztuka z du¿ej litery.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 12, 2011, 09:22:36 wys³ane przez Janusz1228 » Zapisane

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #355 : Wrzesieñ 12, 2011, 08:55:06 »

tuco

Co to bylo.
Dla mnie troche nieskladne.
tuco82
Ekspert

Wiadomo¶ci: 529

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #356 : Wrzesieñ 12, 2011, 11:01:41 »

takie pytanko, ile czasu zajê³a Ci nauka na tym powiedzmy sobie szczerze, nie naj³atwiejszym przecie¿ instrumencie..?? 
Ja w zasadzie wci±¿ siê uczê, ale czy kiedykolwiek siê NA-uczê? Pytanie otwarte, nie znam odpowiedzi. Ten instrument, za³±czony w filmiku o bardzo s³abej, wrêcz zniechêcaj±cej jako¶ci, posiadam od marca 2008 roku. O dziwo - pierwszym kawa³kiem za jaki sie bra³em by³a Etiuda Chopina op.10 no 1... Có¿ nic z tego nie wysz³o, bo troszkê siê zniechêci³em, ale filmik te¿ jest na kanale
Znalaz³e¶ Leszku wiêcej subtelno¶ci i zadumy w utworze ABBY ni¿ ja jestem
w stanie us³yszeæ no i wspaniale grasz
Tak siê sk³ada, ¿e nie wiedzia³em i do teraz nie jestem pewien, czy zainspirowa³a mnie piosenka Abby, któr± to mo¿na siê zachwycaæ przez pokolenia. Mi³o mi, ¿e Ci siê podoba³o. Ceniê ka¿dy gust :-) A co do siebie - jestem realist± a nie tylko samokrytykiem. To, ¿e umieszczam takie wstawki w Eter, ¶wiadczyæ mo¿e o pewnym dystansie do mojego hobby jak równie¿ o niespe³nionych marzeniach czy ambicjach.
Nie¼le Leszku masz talent do improwizowania i komponowania - zazdroszczê ci...
Sk³aniam siê do tezy, ¿e dobra kompozycja lub improwizacja to taka, która dobrze odwzorowuje wiedzê o instrumencie, jego mo¿liwo¶ciach oraz pomys³ (natchnienie).
I ja zazdroszczê. Bo improwizowaæ - to ³atwa sztuka. Ale improwizowac tak jak Ty - z pomys³em na improwqizacjê - to ju¿ Sztuka z du¿ej litery.
Widzia³em wiele improwizacji, których nie o¶mieli³bym siê tak nazwaæ. S± to profesjonali¶ci ze wspania³ym 'warsztatem' muzycznym i osobowo¶ciowym. Pomys³ zawsze rodzi siê w g³owie, ale nie rodzi siê z niczego. Co¶ na kszta³t pojêcia ewolucji przeniesionego do muzyki.
Co to bylo.
Dla mnie troche nieskladne.
Mniej sk³adne ni¿ polonez-fantazja Chopina, ale bardziej sk³adne ni¿ losowo wygenerowane d¼wiêki przez komputer
To kwestia gustu oraz wzglêdno¶ci punktu widzenia. Mam w g³owie jeden utworek, który sk³adam, poprawiam, "drê kartki papieru". Nie potrafiê go zagraæ, dlatego chêtnie dowiem siê od Ciebie Bartusie, jak mo¿na w naj³atwiejszy sposób us³yszeæ swoje pomys³y, nie znaj±c nut.

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w±tpliwa autentyczno¶æ." - Albert Einstein
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #357 : Wrzesieñ 12, 2011, 11:19:33 »

Widzia³em wiele improwizacji, których nie o¶mieli³bym siê tak nazwaæ. S± to profesjonali¶ci ze wspania³ym 'warsztatem' muzycznym i osobowo¶ciowym.
Spoko, Leszku, pamiêtajmy, ¿e tacy jak Ty, jak ja - to trochê inna liga i inna nad nami wysoko¶æ poprzeczki 

aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #358 : Wrzesieñ 12, 2011, 19:46:08 »

Wed³ug mnie
ten swój utwór
skomponowa³e¶ i wykona³e¶
z wielkim wyczuciem i znawstwem
m u z y k i

pozdrawiam          
               Marek
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #359 : Wrzesieñ 12, 2011, 19:56:12 »

Wed³ug mnie
ten swój utwór
skomponowa³e¶ i wykona³e¶
z wielkim wyczuciem i znawstwem
m u z y k i

Dobrze, ze napisales muzyki z malej litery.
Strony: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 46   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

countrylife neder-live thepunisher kalinowatyper mini-land