Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 46   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreporta¿e  (Przeczytany 145929 razy)
chingate
Go¶æ
« Odpowiedz #465 : Marzec 30, 2012, 23:45:09 »

Ja da³em kciuk w górê, wiêc jest na razie 1:1, a bêdzie na pewno jeszcze lepiej, wiêc nie przejmuj siê Bartus jakim¶ patafianem który byæ mo¿e jest po¿a³owania godnym frustratem siedz±cym ca³ymi nocami przed kompem, trolluj±cym na forach i wpisuj±cym obra¼liwe komentarze pod filmikami.
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #466 : Marzec 31, 2012, 00:31:28 »

Równie¿ wzniós³bym kciuk ku górze tak by szale przechyliæ na t± jedn± tylko z w³a¶ciwych stron..ale niestety trzeba siê wpierw zalogowaæ (kiedy¶ mia³em konto, obecnie za nic nie mogê sobie przypomnieæ has³a)...Walczyk ciekawy, ale ta wcze¶niejsza kompozycja to dopiero bomba, motyw gdzie¶ po¶rodku wprost powala..z tymi zupe³nie niezale¿nymi od siebie tematami granymi jednocze¶nie przy coraz to bardziej wzrastaj±cej dynamice - no trzeba przyznaæ to ju¿ jest wy¿sza szko³a jazdy...¦wietne

Co do 'anonimowego dawcy" -czyn to karygodny, i tym bardziej godny potêpienia ¿e sprawc± mo¿e byæ osoba zwi±zana z tym "klubem" (niema nic gorszego jak "robienie" we w³asne gniazdo) I jak tam Bart, masz juz jakie¶ konkretne namiary, podejrzane jednostki co do tego haniebnego wystêpku..Chichot
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3011

Asia

« Odpowiedz #467 : Marzec 31, 2012, 01:11:33 »

No to ja siê zalogowa³am, i od razu to lepiej wygl±da Bartek, jak to prawdziwy artysta, jest wra¿liwy na krytykê:) Jednak z drugiej strony, twórca musi byæ przygotowany, wystawiaj±c swoje ukochane "dzieci" na widok publiczny, ¿e ka¿dy mo¿e je oceniaæ, czasem nawet w przykry dla nas sposób. Dok³adnie, Bartku, nie przejmuj siê tymi, którym siê nie podoba, zwróæ uwagê, na tych, którzy chwal±:) To dla nich piszesz:))
Mnie te¿ ogromnie podoba siê to Dejzart vu:)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #468 : Marzec 31, 2012, 09:14:34 »

¯eby zrekompensowaæ nicponia i ja doda³em kciuka do góry (choc na ogól nie korystam z tej opcji w odniesieniu do kogokolwiek)  Spoko

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
tuco82
Ekspert

Wiadomo¶ci: 529

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #469 : Marzec 31, 2012, 10:18:05 »

Nie ma siê czym przejmowaæ - a ju¿ zupe³nie jakimi¶ cyferkami na youtube. Ja widz±c ten jeden g³osik ujemny od razu da³em dla wyrównania +1(a by³o to chyba przed wczoraj). Mi siê podoba³o i trudno mi napisaæ co¶ wiêcej. Najciekawsze jest to, ¿e sam mo¿esz sobie daæ tego minusa jako twórca wideo Szok

"Problemem cytatów znalezionych w Internecie jest ich w±tpliwa autentyczno¶æ." - Albert Einstein
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #470 : Marzec 31, 2012, 10:28:10 »

Bartek, jak to prawdziwy artysta, jest wra¿liwy na krytykê:) Jednak z drugiej strony, twórca musi byæ przygotowany, wystawiaj±c swoje ukochane "dzieci" na widok publiczny, ¿e ka¿dy mo¿e je oceniaæ, czasem nawet w przykry dla nas sposób.

Prawdê ¶cie rzek³y, Asienko...

A ponad wszystko, co w tym z³ego, ze komu¶ siê nie spodoba³o?

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
fille007
Ekspert

Wiadomo¶ci: 845

« Odpowiedz #471 : Marzec 31, 2012, 10:52:16 »

Bartku  , nie przejmuj siê jakimi¶ frustratami z Tuby! Mo¿e te¿ by chcieli co¶ przelaæ na papier nutowy, a nie potrafi±? Kto¶ Ci po prostu zazdro¶ci! Ludzie uzdolnieni ponadprzeciêtnie w jakiej¶ dziedzinie czasem niestety musz± prze³kn±æ tak± gorzk± pigu³kê...  Twoje kompozycje polaryzuj± opinie, co ¶wiadczy o tym, ¿e nie sposób przej¶æ obok nich obojêtnie.

Déjzárt vu * wpisujê na listê moich ulubionych utworów (opusujesz swoje dzie³a?), przy okazji doceniam tak¿e wspania³± kreatywno¶æ jêzykow± 

*á jest wêgierskie; bo francuskie siê nie wy¶wietla 
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2012, 10:59:42 wys³ane przez fille007 » Zapisane

Amo la musica sopra tutte le arti
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #472 : Marzec 31, 2012, 15:56:42 »

No to ja siê zalogowa³am, i od razu to lepiej wygl±da Bartek, jak to prawdziwy artysta, jest wra¿liwy na krytykê:) Jednak z drugiej strony, twórca musi byæ przygotowany, wystawiaj±c swoje ukochane "dzieci" na widok publiczny, ¿e ka¿dy mo¿e je oceniaæ, czasem nawet w przykry dla nas sposób. Dok³adnie, Bartku, nie przejmuj siê tymi, którym siê nie podoba, zwróæ uwagê, na tych, którzy chwal±:) To dla nich piszesz:))
Mnie te¿ ogromnie podoba siê to Dejzart vu:)

Asiu.

Chyba sie nie zrozumielismy.
Nie chodzi mi o negatywna krytyke, jedynie o sposob jej przedstawienia.
Pamietasz niezbyt pochlebne opinie Janusza? Byly konstruktywne, wypowiedziane wprost,rzetelnie.
Powiem wiecej wplynely troche na moj sposob myslenia i chyba pomogly mi.
Ktos, kto krytykuje anonimowo za plecami, bez mozliwosci konfrontacji staje sie w moich oczach oponentem,
ktory unika walki. Przeciwnik taki atakuje osobe, ktora spi, jest bezbronna.
Byc moze zareagowalem za mocno, ale na chwile musze sie wycofac, przemyslec to i owo.

P.S.1
Dziekuje wszystkim za tak fajna, pozytywna reakcje na moj problem.

P.S. 2
Tak, po przeprowadzeniu wnikliwej analizy jestem niemal pewny, ktory forumowicz wpisywal "kciuki w dol"
Traktuje to jako niezla zabawe w Agate Christie.
Sami sprobujcie, okreslic portret "winowajcy" z jego/jej motywami, czasem dzialania, kontekstem.
Precyzyjne okreslenie, charakteru, przyzwyczajen itd wyznaczy dosyc latwo (albo nie tak latwo) te osobe.
Moje clue jest ponizej.

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #473 : Marzec 31, 2012, 16:28:37 »

Dziwna rzecz sie zdarzyla, otoz  "kciuk w dol" w kawalku" Déjzart vu" zniknal.
Czy jest to mozliwe, aby to zmienic lub wymazac?
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #474 : Marzec 31, 2012, 16:36:58 »

To mo¿e ja spróbujê, wcisnê na "nie" a potem spróbujê wymazac.W "Walczyku".

Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #475 : Marzec 31, 2012, 18:04:19 »

Mia³em Déjzart vu. Odtr±biam sukces Twego dzie³ka. W powrocie g³ównego tematu (na dzwoneczkach) s³yszê, a w³a¶ciwie widzê Papagena w antrakcie miêdzy aktami Zauberflote. Po mrocznej przetworzeniowej czê¶ci (w chyba b-moll, btw bardzo rzadko stosowana tonacja przez W.A.; generalnie - jest to, wg mnie, wyk³adnia stylistyki Bartka) dzwoneczki Papagena s± jak promieñ s³oñca wskrzeszaj±cy do ¿ycia...

Walczyk nie ma w sobie niczego z urokliwej salonowo¶ci. Jest nie-straussowski. Z kategorii nietanecznych, ale ekspresywnych. To w nim ceniê.

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #476 : Marzec 31, 2012, 19:23:28 »

Patryku.
Swietna recenzja. Czytasz w moich kawalkach wiecej niz ja sam (to nie jest zart).

Mowiles, ze kiedys pisales muzyke. Czy nadal to robisz?
Czy wypracowales sobie jakis styl?

aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #477 : Marzec 31, 2012, 20:18:08 »

Ja porówna³bym ten walczyk do
etiudy nr 11 a-moll, op.25 Chopina choæ
w przeciwieñstwie do niej
ten walczyk w dalszej czê¶ci traci na dynamice, (by pó¼niej j± trochê odzyskaæ).

pozdrawiam          
               Marek
fille007
Ekspert

Wiadomo¶ci: 845

« Odpowiedz #478 : Marzec 31, 2012, 21:47:16 »

Ten powrót do g³ównego tematu (na dzwoneczkach) w Déjzárt vu ma dla mnie w sobie co¶ z powrotu do krainy dzieciñstwa (tzw. dzwonki chromatyczne by³y moim pierwszym instrumentem,na którym szala³am jako przedszkolak, dlatego tak mi siê skojarzy³o), w dodatku dzwonki brzmi± pod koniec jak gdyby z pozytywki, ewentualnie orchestrionu (tu z kolei przypomina mi siê historia z dzieciñstwa Piotra Czajkowskiego, w którego domu by³o takie urz±dzenie - wedle jego s³ów zawdziêcza³ on owemu ustrojstwu "namiêtne uwielbienie Mozarta").

Amo la musica sopra tutte le arti
Melisa
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 129

« Odpowiedz #479 : Marzec 31, 2012, 22:09:10 »

dzwonki brzmi± pod koniec jak gdyby z pozytywki
Tak w³a¶nie odebra³am dzwoneczki -  stara  francuska piosenka z pozytywki
Déjzárt vu  najbardziej chyba mi siê podoba ze wszystkich wys³uchanych Twoich utworów Bartusie.
Có¿ , ja klasyfikujê utwory na krytykowanej tu wcze¶niej zasadzie  lubiê - nie lubiê, bo na analizê
utworu  mam za mal± wiedzê;(
Je¿eli mogê opisaæ klimaty tego utworu, to pocz±tek jest dla mnie mozartowski, ¶rodek bethovenowski,
a koniec nieco bardziej wspo³czesny.
Co do  malkontenta, którego opinia Ciê dotknê³a, , to my¶lê,¿e nie ma chyba kompozytora, którego muzyka podoba³aby siê wszystkim bez wyj±tku , ale przecie¿ nie o to chodzi prawda ? Pozdrawiam serdecznie.
Strony: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 46   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni countrylife twistedgamers animilkowo silverstar