Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 46   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreporta¿e  (Przeczytany 146011 razy)
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #180 : Luty 12, 2011, 01:10:16 »

Robi siê coraz ciekawiej..Ten nasz Bartus to ma dopiero wyobra¼niê: patyczek, tancerki, papieros, kastaniety.. Chichot Kapitalny utwór Bartusie, od dzisiaj miejsce "znikaj±cej" toccaty, któr± do tej pory lokowa³em na 1-szym miejscu spo¶ród wszystkich Twoich kompozycji - zajmowaæ bêdzie "Flamengo de Espana"..
bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #181 : Luty 18, 2011, 00:44:14 »

Jest godzina 4:00 rano.
Slonce maluje zlote wzory na drobniutkich falach duzej rzeki.
Lezacy czlowiek na dnie lodzi gleboko oddycha. Zimnawe, swieze powietrze delektuje jego zmysly.
Tej nocy nie zmruzyl oka. Burza i blyskawice opetaly rzeke.
Na szczescie przetrwal. Teraz lezy spokojnie..
Male zyjatka wodne baraszkuja, pluskajac w wodzie....(no i oczywiscie-"az tu nagle...").

http://www.youtube.com/watch?v=ve1fTIXv9l4
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #182 : Luty 18, 2011, 01:24:36 »

Co tu du¿o mówiæ Bartusie..no jestem pod wra¿eniem. "Wo³ga - rzeka dramatu" - ¶wietny utwór...Hmm "a¿ tu nagle" - le¿±cy w ³odzi cz³ek zerwa³ siê gwa³townie na równe nogi, bowiem dobieg³ go potê¿ny ryk przelatuj±cych nisko my¶liwców (prawdopodobnie zwiadu) którego celem by³o miasto - Stalingrad Chichot..ca³e szczê¶cie trwoga trwa³a krótko - by³a to bowiem tylko jedna eskadra..
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #183 : Luty 18, 2011, 08:09:52 »

Po ods³uchaniu kolejnej bartusowej propozycji nasz³a mnie refleksja, ze bartus móg³by ¶mia³o pretendowaæ do miana naszego szafarskiego Szuberta, b±d¼ Mendelsohna. Ka¿dy jego utwór jest ciekaw± miniatur± zgrabnie i wdziêcznie wpisujac± siê w cykl i na podobieñstweo piesni bez s³ow Feliksa M, albo jednego z cykli pie¶ni Franciszka. Ta ostatnia inspiracja po prawdzie nie kojarzy mi siê z podpiêtym programem. I a¿ chcia³oby sie momentami pod¶piewac: "chu-chu-cha nasza zima z³a", ale byæ mo¿e - to tak u mnie za spraw± kolejnego ataku ¶niegu na moje babickie w³o¶cia Chichot Najwa¿niejsze, ¿e utwór ma duszê i od pocz±tku do koñca ciekawie opowiada jak±¶ swoj± historiê. Tak trzymaj, nasz dzielny Mendelsohnie!

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
bartus
Ekspert

« Odpowiedz #184 : Luty 18, 2011, 15:57:26 »

Koziolku, Januszu.
Dzieki za Wasze recenzje.
 Koziolku - (az tu nagle...) odczytales moje mysli. Samolot upuscil bombke na lodke, czlowiek poszedl do Bozi
, a lodka podryfowala dalej.
Januszu, Twoja wyobraznia jest nie do opanowania. Pedzace sanie, trojka - tez moze byc.
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #185 : Luty 18, 2011, 22:49:27 »

Bartusie

Ja tu siê uzale¿niam od tych Twoich miniaturek

Bardzo

Bardzo chcia³abym je us³yszeæ w kilku ró¿nych wykonaniach i interpretacjach

(Aro, przepraszam, ¿e ¶ci±gnê³am Twój styl pisania, ale ja te¿ w³a¶nie tak czasem lubiê popisaæ )
aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #186 : Luty 18, 2011, 23:56:13 »

A w mojej wyobra¼ni:
idzie czerwony kapturek przez las gdy nagle (czas 2:10) ob³o¿y³ seri± ciosów wilka
(bo zna, jak ka¿de teraz dziecko sztuki walki)
i idzie sobie dalej spokojnie.

pozdrawiam          
               Marek
aro 59
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1263

--- Marek ---

« Odpowiedz #187 : Luty 19, 2011, 00:10:02 »

Wo³ga kojarzy mi siê z muzyk± rozwlek³±, monumentaln±, gro¼n±.
Z muzyk± skoczn± weso³± kojarzy mi siê strumyczek.

pozdrawiam          
               Marek
kozio³
Ekspert

« Odpowiedz #188 : Luty 19, 2011, 01:52:07 »

A w mojej wyobra¼ni:
idzie czerwony kapturek przez las gdy nagle (czas 2:10) ob³o¿y³ seri± ciosów wilka
(bo zna, jak ka¿de teraz dziecko sztuki walki)
i idzie sobie dalej spokojnie.

Chichot..niez³e

Szkoda, ¿e u Bartusa cz³owiek-rybak "pagib"..bo ju¿ widzia³em jak z oddalaj±cego siê klucza my¶liwców - jeden od³±czy³ siê na moment, próbuj±c wykonaæ lekki pó³-kr±g. Wypu¶ci³ gdzie¶ w przestworza krótk± seriê pocisków smugowych, po czym na po¿egnanie pomacha³ cz³owiekowi z ³ódki skrzyd³ami (przechylajac siê dwukrotnie z boku na bok)..Rybak oszo³omiony tym co ujrza³, z miejsca pobieg³ do swojej chaty, gdzie z trudem ³api±c oddech oznajmi³ po³owicy to wszystko, co tego ranka go spotka³o. Sêdziwa kobieta odpowiedzia³a w trzech s³owach - "to z³y znak"..Oboje przecie¿ nie zdawali sobie sprawy co ich czeka w niedalekiej przysz³o¶ci..Zupe³nie nie¶wiadomi tego, ¿e prawdziwa nawa³nica dopiero mia³a nadej¶æ..
Nasz Bartus musi zatem dokoñczyæ dzie³o, napisaæ jego 2 czê¶æ - opisaæ muzyk± sun±c± siê z wolna po mapie ciemna plamê..i sam± BITWÊ..
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #189 : Luty 28, 2011, 23:54:59 »

A ja Bartusie czekam na dalsze (obiecane!) przygody Franciszka w podró¿y.

A to mój nowy twór, proszê o konstruktywne opinie :)Wiem Januszu, ¿e trochê jest do wyg³adzenia ale
ju¿ chyba nie tak sucho,coooo???

http://www.youtube.com/watch?v=bl6MnPfYF5U

bartus
Ekspert

« Odpowiedz #190 : Marzec 01, 2011, 08:10:10 »

Rewelacja.

Kapitalne obrazy (Spitzweg). Podoba mi sie format (waski, podluzny) pojawiania sie obrazow, ktory zmusza widza do patrzenia w dal.
Jakby z pozycji spaceru po ulicy.
Subtelne ,z wyczuciem zblizenia i oddalenia kamery.

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #191 : Marzec 01, 2011, 09:14:09 »

A ja Bartusie czekam na dalsze (obiecane!) przygody Franciszka w podró¿y.

A to mój nowy twór, proszê o konstruktywne opinie :)Wiem Januszu, ¿e trochê jest do wyg³adzenia ale
ju¿ chyba nie tak sucho,coooo???

http://www.youtube.com/watch?v=bl6MnPfYF5U
Terenia,
muzyka - cudo (wiadomo!), szata graficzna - cudo! Ale... no w³asnie: za szybko zmieniaj±ce siê mgawki. Dynamika ilustracji (moim zdaniem) powinna dopasowac siê nie tylko do akcentów muzyki (do czego, jak zauwa¿y³em, przy³ozy³as sporo staran) ale tak¿e do ogólnego tempa i natsroju. Oznacza to, ze przy szybkiej, rw±cej melodii - warto , aby ilustracje zmienia³y siê szybko, przy wolnej (a do takich nalezy Serenada) aby wolno p³ynê³y razem z melodi±. Tu - za du¿o by³o z nimi pospiechu. A ze sa to naprawdê piêkne obrazki - a¿ chcia³oby sie d³u¿ej z nimi poobcowaæ.

Ale, Terenia, co by nie pisaæ -obejrza³em twój klipek z przyjemno¶cia. I niechaj to bedzie moja ostateczna ocena.

I jeszcze drobna uwaga: przypuszczam, ¿e korzystasz z windows movie maker (bed±cego na wyposa¿eniu starej wersji Windowsa). Ten programik ma sporo ograniczeñ w animowaniu. Duzo lepszym jest jego nastêpca z Win 7.

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #192 : Marzec 01, 2011, 10:58:22 »

Dziêki kochani za czas po¶wiêcony moim wypocinom, jestem Wam bardzo wdziêczna

Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #193 : Marzec 01, 2011, 11:58:59 »

Dziêki kochani za czas po¶wiêcony moim wypocinom, jestem Wam bardzo wdziêczna

Nie ma dziêki, tylko do roboty i braæ siê za kolejne dobre filmiki.
Czekamy!

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #194 : Marzec 01, 2011, 13:12:11 »

No to produkt mojej dzisiejszej nocy;

http://www.youtube.com/watch?v=6WnPUjVCkh8

ale teraz po Twoich uwagach Januszu wydaje mi siê z kolei za bardzo statyczny.
Ten win7 to chyba trzeba kupiæ??
Mo¿e w sieci jest co¶ za darmo??

Strony: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 46   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

thepunisher kalinowatyper countrylife neder-live silverstar