Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże
Strony:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
46
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże (Przeczytany 160782 razy)
Mozart
Ekspert
Patryk
Odp: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże
«
Odpowiedz #210 :
Marzec 05, 2011, 16:00:31 »
Wybacz, Teresko, ale nie widzĂŞ ani cala i sekundy nĂŞdznej imitacji.
Blog o muzyce:
https://muzykophil.wordpress.com
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #211 :
Marzec 05, 2011, 16:42:23 »
PrzecieÂż Wasze klipy sÂą zupelnie odmienne! Ale wszystkie cudowne i z cudownÂą muzykÂą! Bravo!!!
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #212 :
Marzec 05, 2011, 19:47:09 »
Natura, przyroda, odradzajÂące siĂŞ Âżycie - PiĂŞkne..i oczywiÂście Tereska nie byÂłaby sobÂą gdyby nie umieÂściÂła tam swojego ukochanego zwierzÂątka..
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #213 :
Marzec 05, 2011, 22:52:38 »
DziĂŞkujĂŞ kochani w imieniu Franciszka...
http://www.franzschubert.pl/
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #214 :
Marzec 06, 2011, 23:08:01 »
To mo¿e te¿ wrzucê coœ swojego..eee tzn poniek¹d swojego - bo jedynie swoich kuzynów (naszych zesp. kawa³ków jeszcze nie zd¹¿y³em przerobiÌ na odpowiedni noœnik)..
Jeden to gitarzysta, ksywka "Steve" - w³aœciwie to dziêki niemu zacz¹³em graÌ na gitarce. Pocz¹tkowo razem ze sob¹ graliœmy, potem jednak ka¿dy mia³ swoje zespo³y..które zdarza³o siê (i to wcale nierzadko) ¿e nawet ze sob¹ rywalizowa³y..
Na powierzchownoœÌ nie zwracajcie zbytnio uwagi
..w koĂącu rockman to rockman (zresztÂą obecnie wyglÂąda zupeÂłnie inaczej)
utworek "Missing in Time" (po w³¹czeniu plik mo¿e siê trochê wolno otwieraÌ) - wg mnie ca³kiem niez³y, chocia¿ sam wstêp nieco przyd³ugi (perkusja wprowadzaj¹ca w czêœÌ solow¹ powinna wykonaÌ przejœcie nieco wczeœniej..) zaœ ten drugi kawa³ek "Obituary" - s³abszy..jak dla mnie zbyt ciê¿ki brzmieniowo..Zreszt¹ oceùcie sami, chocia¿ wiem ¿e wiêkszoœÌ z Was zapewne nie przepada za tego rodzaju muz¹..
http://www.myspace.com/mariuskuziel/music/songs/missing-in-time-63940295
..i drugi z kuzynów perkusista ps "Alex" z grup¹ Docent Blues (wystêp z 2001r)..zas ten œpiewaj¹cy gitarzysta, to mój kolega z którym opró¿ni³em niejeden kufelek orzeŸwiaj¹cego "z³ocistego" napoju..
http://www.youtube.com/watch?v=tyckLLuEFgM
http://www.youtube.com/watch?v=leSj9QB3wEA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=fpzdeCDXQKg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MW4oc_KfhYU&feature=related
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #215 :
Marzec 07, 2011, 09:06:40 »
Dowalaja chlopcy niezle. Podobalo mi sie (zwlaszcza perkusista). Gitarzysta rowniez niezly wymiatacz, chociaz muze
nie do konca rozumiem.
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #216 :
Marzec 09, 2011, 02:02:52 »
Dziêki Bartusie za te s³owa, cieszê siê, ¿e Ci siê spodoba³o.. Jak tylko ich zahaczê, to przeka¿ê im Twoje pochlebne opinie..(dodaj¹c, ¿e pochodz¹ od œwietnego kompozytora naszego szafarskiego Forum..
)
p.s."mÂłody" (drums) uaktywniÂł siĂŞ dop.w koĂącĂłwce lat 90-tych, ja juÂż wtedy dawno daÂłem sobie spokĂłj (ukÂłady, ukÂładziki - wiesz jak jest). ÂŻaÂłujĂŞ tylko, Âże nigdy nie zagraliÂśmy w trĂłjkĂŞ razem..to wszystko przez te cholerne ambicje, animozje, osobiste niesnaski. I co tu duÂżo mĂłwiĂŚ..zupeÂłnie niepotrzebnÂą rywalizacjĂŞ miĂŞdzy kapelami..
Ale najwaÂżniejsze, Âże ostatnimi laty na powrĂłt znĂłw zaczĂŞliÂśmy siĂŞ do siebie odzywaĂŚ..
(straszny ze mnie gaduÂła - sorry)..
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #217 :
Marzec 10, 2011, 01:21:18 »
Tym razem nie bede zanudzal lisami, lasiczkami, pociagiem i rzeka.
Po prostu utworek zainspirowany francuskim barokiem.
Oto link:
http://www.youtube.com/watch?v=Jd1zKLFiX8U
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #218 :
Marzec 10, 2011, 08:18:00 »
Barusie, jesli znowu napisa³bym, ze mi³o s³ucha siê takiej kompozycji - by³aby to oczywiœcie prawda, ale zacz¹³bym w swoich opiniach stawaÌ siê tuzinkowy. Tym razem bêdzie trochê inaczej - tym razem, pozwól ¿e zwrócê uwagê na aspekt wartoœci dodanej, która powinna towarzyszyc kazdej artystycznej kreacji. W Twojej ostatniej kompozycji jej w³aœciwie nie ma. To niedobrze. Inspiruj¹c siê kimkolwiek czy czymkolwiek - powinieneœ zawsze dopisywaÌ do Ÿród³a inspiracji kawa³ek samego siebie, swojej epoki, czasow w których ¿yjesz, estetyki twórczej etc., Twojego codziennego nieba i smaku ziemi. Tym razem s³uchaj¹c Barococo s³ucha³em go, jak jednego z miliona kawa³ków, które pozostawi³a za sob¹ w spuœciŸnie epoka baroku. I cóz z tego, ze nak³adaj¹c kalkê - do miliona jej - dopisujesz swój milion jeden? Ja, jak pewno wiêkszoœc melomanów, wola³bym opdnajduj¹c w twych utworach Ÿród³a inspiracji, cieszyÌ siê z ubogacania ich czymœ nowym, ciekawym, intrygujacym lub jak kto woli: nowym wzruszeniem, pomys³em, nowym etetycznym smakiem, ot zupe³nie podobnym do zielonej nowalijki na wiosennym stole w naszych domowych jadalniach i kuchniach.
Ba! ale któ¿ dziœ z m³odzie¿y wie i pamiêta, co to nowalijki?
«
Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2011, 19:53:09 wysłane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #219 :
Marzec 10, 2011, 16:08:37 »
Januszu. Dziekuje za wypowiedz.
No coz znudzilem Ciebie.
Barococo nie jest calkiem barokowe tak jak inne milionow utworow, ktore wysluchales.
Struktura jest inna i inna napieciowosc (dluzsze wyczekiwania), ale to sa male roznice.
Mimo wszystko szanuje Twoja opinie.
Brak opinii innych tez szanuje
Czuje, ze zanudzam.
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #220 :
Marzec 10, 2011, 17:34:36 »
Bartusie, wÂłaÂśnie dopadÂłam dziÂś komputer na chwilĂŞ i juÂż trzeci raz sÂłucham BAROCOCO, jak zwykle, kiedy umieszczasz nowy utworek. Nadal uwaÂżam, Âże sÂą urocze i bardzo lubiĂŞ sobie ich posÂłuchaĂŚ od czasu do czasu, kiedy tylko mogĂŞ, wciskam je miĂŞdzy Chopina, Mozarta, Rachmaninowa i Liszta. No kocham wszelkie klawisze. A opinii nie umieszczam, bo nie jestem kompetentna. PosÂłuchaÂłabym jeszcze chwilĂŞ, ale pora mi wybieraĂŚ siĂŞ do filharmonii na dzisiejszy
concerto
JuÂż czekam na nastĂŞpne, przyzwyczaiÂłam siĂŞ...
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #221 :
Marzec 10, 2011, 18:00:45 »
CaÂłkiem niezÂły ten Stargardzki blues. DziĂŞki Konradzie...szczegĂłlnie spodobaÂł mi siĂŞ "Dajmy spokĂłj"
http://www.youtube.com/watch?v=fpzdeCDXQKg&feature=related
No moÂże brakuje ciekawego klawisza
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #222 :
Marzec 10, 2011, 19:30:24 »
Bartusie, jeÂśli o mnie chodzi, kiedy siĂŞ nie wypowiadam, to w Âżadnym wypadku nie musi oznaczaĂŚ, Âże mi siĂŞ nie podoba:) Czasem gdy widzĂŞ, Âże coÂś zostaÂło juÂż skomentowane uznajĂŞ, Âże nie miaÂłabym tu juÂż nic do dodania. A czasem wychodzĂŞ z zaÂłoÂżenia, Âże pewnie nie miaÂłabym do powiedzenia nic odkrywczego i czekam, aÂż wypowie siĂŞ ktoÂś bardziej znajÂący siĂŞ na rzeczy, kogo z przyjemnoÂściÂą sobie poczytam
MoÂże to faktycznie nie jest najlepsze zaÂłoÂżenie; gdyby tak wszyscy zadowoliliby siĂŞ kontemplowaniem w milczeniu swoich wypowiedzi, nikt nie wiedziaÂłby wcale, czy one do innych dotarÂły.
Podoba mi siĂŞ ta miniaturka. ZwÂłaszcza ta nastrojowa chwila zamyÂślenia, Adagio
Ca³oœÌ zreszt¹ ma w sobie, w moim odczuciu, pomimo ¿ywego tempa, leciutk¹ nutê smutku, a mo¿e po prostu skupienia. Pojawi³ mi siê w umyœle obraz lasu i mrówek krz¹taj¹cych siê w codziennym trudzie wokó³ mrowiska.
Ale Twoje utwory nie muszÂą byĂŚ odczytywane programowo. Po prostu dobrze siĂŞ ich sÂłucha.
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #223 :
Marzec 10, 2011, 20:39:09 »
DziĂŞki Bodku..cieszy mnie, Âże Tobie teÂż siĂŞ spodobaÂło
a mo¿e kiedyœ razem byœmy coœ "zrobili" ?? (oczywiœcie proponowa³bym coœ z roczka..lub lekkiego hardroczka - tylko ¿e cholercia ta odleg³oœÌ w km..
Pozdrawiam..
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #224 :
Marzec 10, 2011, 20:57:16 »
Bartusie..prawdê powiedziawszy, dla mnie to tam bez ró¿nicy czy coœ barokowe, czy niebarokowe
- waÂżne jest tylko, czy siĂŞ podoba, czy teÂż nie.. I powiem tak - podobaÂło mi siĂŞ..
(w temacie w 0:22 i przy koĂącu..sÂłyszĂŞ jakby trochĂŞ Beethovena z koĂącĂłwki cz.1 V symfonii i moÂże teÂż nieco Bacha z Toccaty d-moll..ale oczywiÂście moÂże to byĂŚ tylko takie zÂłudzenie..
)
Strony:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...