Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
DziaÂły forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże
Strony:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
46
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże (Przeczytany 156441 razy)
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Odp: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreportaÂże
«
Odpowiedz #255 :
Kwiecień 01, 2011, 20:35:39 »
Bartusie, strzeÂż siĂŞ! nadchodzi konkurencja
http://www.youtube.com/watch?v=7QgiID5BETk&feature=player_embedded#at=79
Pytasz mnie, jak graÂł Ăłw pianista? W jego grze byÂło coÂś ludzkiego: pomyliÂł siĂŞ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
bartus
Ekspert
«
Odpowiedz #256 :
Kwiecień 02, 2011, 09:34:05 »
Januszu.
Fajny programik, tylko troche niedopracowany - popelnia dosyc elementarne bledy w regulach kontrapunktu.
Np. glosy nie maja ruchu przeciwstawnego, tworza sie rownoleglosci i napiecia harmoniczne sa bezladne.
Jednak poruszyles bardzo ciekawy temat - tworzenie sztuki (a przynajmniej materialu) wg. matematycznego systemu.
Bach byl swietnym matematykiem.
Pod koniec swojego zycia wstapil do slynnego stowarzyszenia matematycznego Mizlera.
Kazdy tworca musi miec jakas swoja metode przeksztalcania materii. Swoja logike, ktora przespiesza proces tworczy.
Bach ta tajemna logike posiada.
Czy w przyszlosci maszyna bedzie mogla tworzyc dzielo sztuki?
Czy parametry (procesorow) maszyny beda mogly byc na tyle rozbudowane, by zawieraly w sobie element ludzki?
Czy maszyna bedzie miala intuicje (tak bardzo wazna w tworzeniu)?
Zaskocze was. Uwazam, ze jest to mozliwe, gdyz sztuka, to rzemioslo, a to "cos" jest wytworem naszej (odbiorcow) wyobrazni.
To "cos" jest przypadkowe. Jest wynikiem naszych chwil, przezyc, wiedzy, wreszcie nas samych.
To "cos" to milosc (mowiac stereotypowo)
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #257 :
Kwiecień 09, 2011, 16:44:07 »
WrzuciÂłem 2 nowe klipki z przebojami M. Jacksona
http://www.youtube.com/watch?v=nBrP56t-8ng
http://www.youtube.com/watch?v=vSyMbGTEHrc
Pozdrawiam - miÂłego weekendu
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #258 :
Kwiecień 09, 2011, 18:02:46 »
Bodku, co tu duÂżo mĂłwiĂŚ - no Âświetne..zupeÂłny profesjonalizm (widzĂŞ, Âże oprĂłcz fortepianu i klarnetu - pogrywasz rĂłwnieÂż na instrumencie zwanym gitarÂą..
) Wprawdzie pierwszy kawa³ek tak sobie kojarzê (ma³o znam Jacksona) , ale ten drugi to znany i piêknie przez Ciebie wykonany "hicior"..Zawsze podziwia³em w Was pianistach, t¹ niezwyk³¹ zdolnoœÌ podzielnoœci uwagi - co innego gra jedna rêka, co innego druga..kurcze, ¿eby to wszystko ze sob¹ zsynchronizowaÌ, to rzeczywiœcie trzeba posiadaÌ nie lada umiejêtnoœci. Super..
Bodek1
Ekspert
«
Odpowiedz #259 :
Kwiecień 09, 2011, 18:19:11 »
Gitarka czeka na okres grillowo - k¹pielowy, który w zasadzie czas zacz¹Ì bo za oknem dziœ prawdziwe lato - no to klawisze pójd¹ w odstawkê...
ByÂła wczeÂśniej mowa o naszym spotkaniu w dn. 1-3maja. MyÂślaÂłem o wyjeÂździe do Szafarni - ale jeÂśliby ktoÂś wolaÂł nad jeziorko to zapraszam do siebie. KoÂło Bonina jest takie sympatyczne jeziorko w ktĂłrym jak jest pogoda moÂżna popÂływaĂŚ juÂż od maja (lub zÂłowiĂŚ "rybkĂŞ"...
)
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #260 :
Kwiecień 12, 2011, 23:57:55 »
Tak siĂŞ w tym temacie fachowo zrobiÂło, Âże chyba siĂŞ nie obrazicie, jeÂśli wyÂłamiĂŞ siĂŞ z tej formy i dam coÂś z zupeÂłnie innej beczki.
O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
ewa578
Ekspert
Ewa
«
Odpowiedz #261 :
Kwiecień 13, 2011, 10:41:39 »
PiĂŞkne zdjĂŞcie! WidaĂŚ, Âże z maluszka roÂśnie muzyczna pociecha!
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #262 :
Kwiecień 13, 2011, 18:10:42 »
PiĂŞkne - "malutki" z zamkniĂŞtymi oczami ĂŚwiczy passage..
WidaĂŚ, Âże Niebieskooki juÂż od najmÂłodszych lat stara siĂŞ dbaĂŚ o muzycznÂą edukacjĂŞ synka..I bardzo dobrze, bo byĂŚ moÂże - oto tu przed nami na zdjĂŞciu, roÂśnie wÂłaÂśnie przyszÂły pianista i uczestnik konkursu chopinowskiego..
Niebieskooki
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #263 :
Kwiecień 14, 2011, 10:10:58 »
Hehe. To niespe³na pó³toraroczny samouk. Gra bardzo, ¿e tak siê wyra¿ê, awangardowo.
Dobrze natomiast radzi sobie najstarszy syn. ma dobry s³uch, potrafi odtwarzaÌ zas³yszane melodie (metod¹ prób i b³êdów, ale w sposób, który mnie zadziwia, bo te próby polegaj¹ na odgrywaniu pozornie bezsensownych kombinacji dŸwiêków, które z utworem zdaj¹ siê nie mieÌ wiele wspólnego, ale okazuje siê, ¿e w ten sposób znajduje to brzmienie, którego szuka³. I potrafi sensownie u¿ywaÌ drugiej rêki. Szkoda, ¿e nie mogê mu zapewniÌ szko³y muzycznej, wiêc jego edukacja w tym kierunku ogranicza siê do prywatnej nauki gry na keyboardzie i pianinie. Ale jego najwiêksz¹ pasj¹ s¹ organy i ma w tym zakresie naprawdê imponuj¹c¹ wiedzê, a nawet potrafi ze s³uchu okreœliÌ, na jakich g³osach grany jest dany utwór (i rzuca gromy na miejscowego organistê, który ma³o ¿e niepotrzebnie ca³y czas buczy peda³em, to w porywach wykorzystuje zaledwie 1/10 dyspozycji instrumentu). Od niego np. dowiedzia³em siê, ¿e organy w moim rodzinnym mieœcie ze wzglêdu na typ traktury nale¿¹ do najnowoczeœniejszych w kraju! Raz nawet zdarzy³o mu siê trochê na organach pograÌ.
Mo¿e namówiê go, ¿eby zagra³ dla Was jak¹œ wi¹zankê na nadchodz¹ce œwiêta.
O sobie pisa³ nie bêdê, bo moim najwiêkszym sukcesem jest zagranie (ale tylko jedn¹ rêk¹ i bez nut) 40 sekund pierwszych Marsza Pogrzebowego. Potem utkn¹³em, bo trafi³em na taki fragment, którego nie rozgryz³em i który wymaga ju¿ wiêkszej sprawnoœci rêki.
O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
suÂłek
Ekspert
«
Odpowiedz #264 :
Kwiecień 14, 2011, 18:44:26 »
ale¿ fajnych ch³opaków masz £ukaszu. Gratulacje! Moje dzieci s¹ ju¿ doros³e, ale patrz¹c na fotografie Twoich synków przypominaj¹ mi siê czasy gdy moje dzieciaki by³y w podobnym wieku. Starsza córka uczy³a sie gry na fortepianie i nawet nieŸle jej sz³o. Niestety przerwa³a. Dziœ kiedy w rozmowie powiem, ¿e nawet nieŸle gra³a to ma ³zy w oczach. No có¿... Mo¿e to trochê tak¿e i moja wina. Mo¿e tak¿e dla mnie zabrak³o cierpliwoœci?
http://franzschubert.pl
xbw
Ekspert
«
Odpowiedz #265 :
Kwiecień 15, 2011, 12:34:11 »
Niebieskooki, niesamowite natchnienie i skupienie, zdjĂŞcie w ramkĂŞ i na ÂścianĂŞ
JeÂśli synek naprawdĂŞ tak czuje muzykĂŞ, jak wyglÂąda na fotce, to mogĂŞ tylko pozazdroÂściĂŚ i gratulowaĂŚ.
A w ogĂłle to kupujĂŞ klawisze, juÂż dÂłuÂżej nie wytrzymam, kropla siĂŞ przelaÂła.
TeresaGrob
Ekspert
«
Odpowiedz #266 :
Maj 01, 2011, 18:23:25 »
Niedzielne leniuchowanie
http://www.franzschubert.pl/
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Asia
«
Odpowiedz #267 :
Maj 01, 2011, 22:04:56 »
Cudny:) Ale to chyba nie TwĂłj
kozioÂł
Ekspert
«
Odpowiedz #268 :
Maj 01, 2011, 23:33:57 »
CzyÂżby leniuchujÂący Fritz..?? Prawdziwym cudem jest kaÂżda istota - dotyczy to rĂłwnieÂż kota..
GoguÂś
Ekspert
«
Odpowiedz #269 :
Maj 01, 2011, 23:52:41 »
To zdjĂŞcie przypomniaÂło mi o tym, Âże mĂłj kot jest na spacerze i trzeba go przyprowadziĂŚ do domu
A moje muzykowanie ... sÂąsiedzi mĂłwiÂą, Âże idzie mi coraz lepiej
Strony:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...