Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina
Kurier Szafarski
>
Dzia³y forum
>
O wszystkim i o niczym
>
Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreporta¿e
Strony:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
46
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreporta¿e (Przeczytany 146100 razy)
Aleksias
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3011
Asia
Odp: Nasze ciekawe fotki, nagrania, fotoreporta¿e
«
Odpowiedz #270 :
Maj 02, 2011, 00:16:08 »
Cytat: Gogu¶ Maj 01, 2011, 23:52:41
A moje muzykowanie ... s±siedzi mówi±, ¿e idzie mi coraz lepiej
Ku obopólnej rado¶ci...
To z pewno¶ci± prawda - gdyby by³o inaczej, pewnie przestaliby siê do Ciebie odzywaæ
Gogu¶
Ekspert
Wiadomo¶ci: 835
«
Odpowiedz #271 :
Maj 02, 2011, 00:31:50 »
Ewentualnie mog³a to byæ ironia, ale skoro do tej pory problem sygnalizowano wy³±cznie uderzeniami w rury od kaloryferów i oby³o siê bez policji to chyba nie jest tak tragicznie
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2767
«
Odpowiedz #272 :
Maj 10, 2011, 22:59:09 »
A ja, zazdroszcz±c bartusowi
- skomponowa³em dzi¶ ca³kiem fajn± impresjê jazzow±. W ka¿dym b±d¼ razie taki krótki utworek, wszystkiego ok 40 s., który chyba da siê s³uchaæ. Nie wiem tylko, jak go nazwaæ. I tu, zwracam siê do Was z pro¶b±: zaproponujcie mi jak±¶ nazwê. Autorom najfajniejszej - zadedykujê utworek i umieszczê na FB.
http://www.youtube.com/watch?v=YUHR9x0RssE
A tak poza tym, ciêzko pracujê nad kolejnym nokturnem Chopina. Cczemu wszystkie jego kompozycje s± takie trudne
.
«
Ostatnia zmiana: Maj 13, 2011, 15:49:53 wys³ane przez Janusz1228
»
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
kozio³
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1293
«
Odpowiedz #273 :
Maj 10, 2011, 23:43:28 »
Januszu, oto moje propozycje:
"Elektrony"
"Bieg elektronów"
"Orbity elektronów"
"£awica"
"£awica i rekin", albo "pstr±gi w potoku"..
kozio³
Ekspert
«
Odpowiedz #274 :
Maj 11, 2011, 00:08:27 »
lub.."¦wiat³o lustra wody", "Lustro wody"..albo te¿ - "Krople deszczu", "Muzyka (melodia) deszczu", czy po prostu "Deszcz"..
bartus
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2896
«
Odpowiedz #275 :
Maj 11, 2011, 09:06:36 »
Taki troche freejazzik. Fajne
Moze jako tytul "Freejazzik"
xbw
Ekspert
Wiadomo¶ci: 3110
«
Odpowiedz #276 :
Maj 11, 2011, 15:35:27 »
Januszu, brawo, ¶wietnie jest tak¿e tworzyæ, a nie jedynie odtwarzaæ. Ale na nokturn niecierpliwie jednak czekam
TeresaGrob
Ekspert
Wiadomo¶ci: 2621
«
Odpowiedz #277 :
Maj 11, 2011, 16:34:47 »
Mam nadziejê Ewo, ¿e jest w¶ród nas wiêcej kociarzy, choæ niektórzy mo¿e jeszcze
tego nie wiedz±.Wymiziaj ode mnie swoj± parkê.
Ten klipek zrobi³am niedawno dla znajomych(co by siê pochwaliæ nowymi umiejêtno¶ciami
)
Trochê zmieni³am ¿eby nie by³ za b.prywatny
Dla Janusza, Ewuni i wszystkich kociarzy, koty po przej¶ciach:
Kot szaro-bia³o-czarny-Lulek (znaleziony wraz z rodzeñstwem w reklamówce zawieszonej w lesie na drzewie)
Kotka czarna - Samba (ze schroniska przez wiele miesiêcy nie pozwala³a siê dotkn±æ)
Kot bia³o-rudy- mój Fritz (z podwórka, do dzi¶ ma strachy)
Fotki z netu tylko na pocz±tku i na koñcu dla ozdoby.
http://www.youtube.com/watch?v=DEhZIkdu6HE
http://www.franzschubert.pl/
kozio³
Ekspert
«
Odpowiedz #278 :
Maj 11, 2011, 17:09:23 »
Bartusowe "Freejazzik" jest dobre..albo po prostu "Jazzik" (lub "Impresja jazzowa") - kurcze, szkoda ¿e nie polecia³em bardziej w tym kierunku..
(ale co tam, jest jeszcze jaka¶ szansa - bo przecie¿ Bartusa nie ma na fejsie..
)
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #279 :
Maj 11, 2011, 19:42:42 »
Tereniu, Rudu¶ i Malinka bardzo dziêkuj± za pieszczotki i piosenkê!
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #280 :
Maj 12, 2011, 18:34:56 »
Kozio³ku i bartusie, dziêki za Wasze propozycje. Podziwiam zasoby inwencji tytularnej kozio³ka, które s± bliskie moim skojarzeniom i odczuciom, ale i cenie propozycjê bartusa, bo plasuje utworek we w³a¶ciwym chyba ogródku.
Dlatego postanowi³em skompilowaæ z waszych propozków taki oto tytu³: Pstr±gi w freejazziku.
Dziêki Panowie. Utworek, rzecz jasna, dedykujê Wam obu
Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #281 :
Maj 12, 2011, 18:36:19 »
No i oczywi¶cie, jak tylko skompilujê klipek na nowo (ju¿ z w³asciwym tytu³em) umieszczê go na FB
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #282 :
Maj 12, 2011, 19:19:13 »
Tak... Otó¿ i zdarzy³ siê mi cudny jubileusz:
mój tysiêczny wpis na naszym szafarskim Forum!!
Zastanawiam siê, czy na tê okazjê nie powinienem zamkn±æ komputera na k³ódkê? bo jako prozaiczna, in¿ynierska dusza miarkujê, ¿e ka¿da rozbuchana aktywno¶æ z czasem niebezpiecznie mknie do asymptoty, której na imiê rutyna. Na szczê¶cie na przekór takim my¶lom szybko klecê nieliche tu usprawiedliwienie: czy¿ udaj±c siê na randkê warto braæ zegarek? Nie, bo szczê¶liwi czasu nie licz±!
Nasze Forum te¿ jest dla mnie, jak oblubienica, wszak: czaruje, uszlachetnia, mami, ale i jak piêkna bia³og³owa - karci, zazdro¶ci, a nawet miewa fochy. I jak ka¿da oblubienica ¶licznie uzale¿nia. Ale, my¶lê sobie, przecie¿ to ca³kiem po¿yteczne i przyjemne uzale¿nienie. Bêd±c tu i dziel±c siê z wami (zakamarkami mojej duszy nawet przeze mnie samego nie do koñca zbadanymi) - uczê siê i od Was nowych d¼wiêków, barw, nowych nieodkrytych krain za zielonymi brzegami. Jakie¿ smutne bywa ¿ycie wêdrowca, gdy takie krainy odkrywa w samotno¶ci? JAKIE¯ NPIÊKNE, GDY W GRONIE PRZYJACIÓ£…
Kochani!
Droga Beatko, Tereniu, Kozio³ku, Moniko, Marku, Ewo, Joasiu, Piotrze, Patryku, Niebieskooki, Bogdanie, Su³ku, Casablanco… (ta wyliczanka, wybaczcie, to tylko spiska z oficjalnych statystyk forum), drodzy wszyscy uczestnicy! Trzymajmy siê! Ufam, ze ju¿ wkrótce na kolejne tysi±czniki wszyscy wspinaæ siê bêdziemy razem!
Tymczasem, jak na jubileusz przysta³o, aby okrasiæ mój ten, có¿: nietuzinkowy, niecodzienny wpis kolorow± kokardk± – podpinam do niego najnowszy mój YouTubowy klipek. Zgromadzi³em w nim trochê obrazków z miejsc pobytu w Polsce, do których, jestem pewien, niejednokrotnie my¶lami wraca³, bêd±c na obczy¼nie, nasz ukochany Fryderyk Chopin. Pami±tkowym obrazkom towarzyszy zagrana i nagrana przeze mnie kolejna jego kompozycja: nokturn cis-moll (lub jak kto woli: Lento con gran esspressione). Ten¿e nokturn, o którym wielokrotnie tu, na forum, pisali¶my, s³uchali¶my, podziwiali¶my w doskona³ych wykonaniach. S±dzê wiêc, ze dla wielu z nas jest ona ukochanym nokturnem Chopina, a wiem z pewno¶ci± - jest takim dla piêkniejszej polówki z Ma³¿eñstwa Melomanów (pozdrawiam MM!) a i jednym z najbardziej ulubionych przez Joasiê (Ave Asia!)
Ten nokturn, pozwólcie, zadedykujê jednak Beatce, bo to ona co rusz szturcha³a mnie i nak³ania³a do grania nokturnów… i, uwaga, Beatka jest naszym liderem spêdzaj±cym w naszej kurierowej przystani najwiêcej chwil. Betako, oto nagranie nokturnu ode mnie, dla Ciebie, ale pozwól, ¿e i tak¿e dla ca³ej szafarskiej Rodzinki , bo to dziêki Wam, kochani, wci±¿ gram sobie dla przyjemno¶ci i nagrywam kolejne utwory naszego ukochanego Chopina
http://www.youtube.com/watch?v=AriHshpbWYQ
Do kolejnych tysi±czków!
Wasz Janusz
«
Ostatnia zmiana: Maj 12, 2011, 19:28:11 wys³ane przez Janusz1228
»
ewa578
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1471
Ewa
«
Odpowiedz #283 :
Maj 12, 2011, 20:37:36 »
Zapar³o mi dech!
My¶lê, ¿e wyra¿ê my¶l nie tylko moj±: Dziêkujemy Ci Januszu, ¿e jeste¶!
kozio³
Ekspert
«
Odpowiedz #284 :
Maj 12, 2011, 23:44:32 »
Januszu, moje gratulacje nie tylko z okazji jubileuszu 1000-ego wpisu, ale i piêknego wykonania chopinowskiego dzie³a...i tak jak rzek³a Ewa: Dziêkujemy Ci za to, ¿e jeste¶..
Strony:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
46