Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 39   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Relacje z koncertów, (info o koncertach)...  (Przeczytany 192697 razy)
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #120 : Grudzieñ 10, 2010, 21:06:35 »

Jeju, dlaczego oni nie mogliby wyst±piæ jeszcze raz w Poznaniu...!

Ola83
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 182

« Odpowiedz #121 : Grudzieñ 10, 2010, 22:17:35 »

Bo Koleje Pañstwowe potrzebuj± Twojej kasy  .
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #122 : Grudzieñ 10, 2010, 23:40:19 »

Baa, ha³asu jad±cego poci±gu s³yszalny nawet w przedziale skutecznie potrafi zniszczyæ pokoncertowe doznania...

Allegra
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 110

« Odpowiedz #123 : Grudzieñ 10, 2010, 23:48:39 »

No, Poznañ by³ porz±dnie rozpieszczany: pozwól przypomnieæ 3 (s³ownie: trzy) koncerty IW w ci±gu 2 dni! Chichot
sapphireeyed
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 20

« Odpowiedz #124 : Grudzieñ 11, 2010, 10:05:46 »

Powierzenie zaufania Kolejom Pañstwowym to nieudana inwestycja, jednak nie mam innego wyj¶cia. Pytanie tylko, czy dojadê do Katowic w te 8 godzin. Wczoraj wraca³am do domu w³a¶nie tyle 6 razy mniejsz± odleg³o¶æ . Polecam wiêc ubezpieczyæ siê w dodatkowy czas, najlepiej 12h .
Zastanawiam siê nad powrotem noc±, ale jestem m³od± kobiet±, a bywa przecie¿ niebezpiecznie..
Dlatego... Mo¿e kto¶ jedzie chocia¿ poci±giem? Zawsze to milej w towarzystwie. :-)

Szukam nowego wcielenia F. Chopina
Gogu¶
Ekspert

Wiadomo¶ci: 835

« Odpowiedz #125 : Grudzieñ 11, 2010, 14:47:28 »

Natomiast o koncertach laureatów KC we Wroc³awiu - CISZA. Przypominam, ¿e Wroc³aw aspiruje do tytu³u Stolicy Europejskiej Kultury w 2016 roku. To powinno zobowi±zywaæ. Jako¶ inne miasta szybko zorganizowa³y koncerty, które cieszy³y siê ogromn± popularno¶ci±.

Ola83
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #126 : Grudzieñ 11, 2010, 17:10:14 »

Baa, ha³as jad±cego poci±gu s³yszalny nawet w przedziale skutecznie potrafi zniszczyæ pokoncertowe doznania...
E tam, nic mi go nie zag³uszy, a szczególnie jaka¶ ledwo dychaj±ca lokomotywa.
Powierzenie zaufania Kolejom Pañstwowym to nieudana inwestycja, jednak nie mam innego wyj¶cia. Pytanie tylko, czy dojadê do Katowic w te 8 godzin. Wczoraj wraca³am do domu w³a¶nie tyle 6 razy mniejsz± odleg³o¶æ . Polecam wiêc ubezpieczyæ siê w dodatkowy czas, najlepiej 12h .
Zastanawiam siê nad powrotem noc±, ale jestem m³od± kobiet±, a bywa przecie¿ niebezpiecznie..
Dlatego... Mo¿e kto¶ jedzie chocia¿ poci±giem? Zawsze to milej w towarzystwie. :-)
Ja nie w tê stronê jak wiesz. O wiele bardziej od spêdzenia nocki w poci±gu przera¿a mnie ewentualno¶æ niedotarcia na czas. Rzadko je¿d¿ê poci±gami, a¿ tak ¼le? Mo¿e to by³ REG albo z jakimi¶ przesiadkami?
Mam nadziejê, ¿e trochê ¿artowa³a¶ z tym zapasem...Bo jak nie poci±g to co? Bus?
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #127 : Grudzieñ 11, 2010, 17:16:49 »

Dlaczego nie mog dokonaæ zakupu rzez podan± stronê?! Co?
Ola83
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #128 : Grudzieñ 11, 2010, 17:28:20 »

Przez Ticketportal czy eBilet? Mo¿e im siê co¶ zablokowa³o?
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #129 : Grudzieñ 11, 2010, 17:36:42 »

Olu, na koncert Trifonowa 20 grudnia nie mo¿na kupiæ biletu, z tego co wiem. Tylko telefoniczna rezerwacja i odbiór przed koncertem. Sama tak zrobi³am i czekam cierpliwie
sapphireeyed
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 20

« Odpowiedz #130 : Grudzieñ 11, 2010, 19:59:45 »

Ja nie w tê stronê jak wiesz. O wiele bardziej od spêdzenia nocki w poci±gu przera¿a mnie ewentualno¶æ niedotarcia na czas. Rzadko je¿d¿ê poci±gami, a¿ tak ¼le? Mo¿e to by³ REG albo z jakimi¶ przesiadkami?
Mam nadziejê, ¿e trochê ¿artowa³a¶ z tym zapasem...Bo jak nie poci±g to co? Bus?

Niestety nie ¿artujê. TLK, 100km, 8h, bezpo¶redni. 10 km za Poznaniem zepsu³a siê lokomotywa, szli¶my polem na wcze¶niejsz± stacjê po pas w ¶niegu i 2h czekali¶my na nastêpny poci±g. To nie scena z thrillera! Z tego co wiem, to nie jest odosobniony przypadek i zdarza sie wszêdzie. Oczywi¶cie, w tlk relatywnie rzadziej. Piszê w razie czego, by mieæ to na uwadze, szczególnie gdy pogoda "zaskoczy".
Je¿eli nie masz a¿ tak daleko, mo¿e faktycznie dobrze jest rozwa¿yæ pks, lub wyjechaæ wcze¶niej.
pozdrowienia :-)

Szukam nowego wcielenia F. Chopina
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #131 : Grudzieñ 11, 2010, 21:20:47 »

No tak, masz racjê Allegro, w Poznaniu Ingolf by³ a¿ 3 razy - ale gra³ (przynajmniej programowo) wci±¿ koncert e-moll. Cudownie, oczywi¶cie. Ale ja chcia³bym na ¿ywo doznaæ metafizycznego uniesienia s³uchaj±c w jego wykonaniu Poloneza-Fantazjê, Sonatê, mazurki, walce, nokturny... Wiêc i tak czekam na Ingolfa.
Na Trifonovie niestety nie by³em, podobnie na Bozanovie - i strasznie ¿a³ujê, st±d tak bardzo chcê zawlec wszystkich do Poznania (do którego mam 70 km krajowa pi±tk± ).

Ola83
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #132 : Grudzieñ 11, 2010, 21:48:04 »

Niestety nie ¿artujê. TLK, 100km, 8h, bezpo¶redni. 10 km za Poznaniem zepsu³a siê lokomotywa, szli¶my polem na wcze¶niejsz± stacjê po pas w ¶niegu i 2h czekali¶my na nastêpny poci±g. To nie scena z thrillera! Z tego co wiem, to nie jest odosobniony przypadek i zdarza sie wszêdzie. Oczywi¶cie, w tlk relatywnie rzadziej. Piszê w razie czego, by mieæ to na uwadze, szczególnie gdy pogoda "zaskoczy".
Je¿eli nie masz a¿ tak daleko, mo¿e faktycznie dobrze jest rozwa¿yæ pks, lub wyjechaæ wcze¶niej.
pozdrowienia :-)
No to jednak by³a "przesiadka", tylko nikt jej nie planowa³... Wyjadê wcze¶niej, ale nie a¿ 12h i jednak poci±giem (bo mam kawa³ek drogi). ¯yczmy sobie nawzajem szczê¶cia i braku tego rodzaju przygód.
Allegra
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 110

« Odpowiedz #133 : Grudzieñ 12, 2010, 19:50:30 »

O ile wiem, na Trifonowa nie by³o sprzeda¿y internetowej, tylko rezerwacja telefoniczna; na Wundera odwrotnie.
By³y w sprzeda¿y tylko 3 rzêdy (dlaczego Co?), zaznaczone na ciemnoszaro  i wygl±da na to, ¿e s± ju¿ wykupione:

http://bilety.polskieradio.pl/palio/html.run?_Instance=koncerty4u

ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #134 : Grudzieñ 12, 2010, 20:45:48 »

Ach, teraz ju¿ rozumiem, dlaczego mi siê nie uda³o. Smutny
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 39   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum