Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 39   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Relacje z koncertĂłw, (info o koncertach)...  (Przeczytany 200097 razy)
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #120 : Grudzień 10, 2010, 21:06:35 »

Jeju, dlaczego oni nie mogliby wystÂąpiĂŚ jeszcze raz w Poznaniu...!

Ola83
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #121 : Grudzień 10, 2010, 22:17:35 »

Bo Koleje PaĂąstwowe potrzebujÂą Twojej kasy  .
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #122 : Grudzień 10, 2010, 23:40:19 »

Baa, haÂłasu jadÂącego pociÂągu sÂłyszalny nawet w przedziale skutecznie potrafi zniszczyĂŚ pokoncertowe doznania...

Allegra
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #123 : Grudzień 10, 2010, 23:48:39 »

No, PoznaĂą byÂł porzÂądnie rozpieszczany: pozwĂłl przypomnieĂŚ 3 (sÂłownie: trzy) koncerty IW w ciÂągu 2 dni! Chichot
sapphireeyed
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #124 : Grudzień 11, 2010, 10:05:46 »

Powierzenie zaufania Kolejom Paùstwowym to nieudana inwestycja, jednak nie mam innego wyjœcia. Pytanie tylko, czy dojadê do Katowic w te 8 godzin. Wczoraj wraca³am do domu w³aœnie tyle 6 razy mniejsz¹ odleg³oœÌ . Polecam wiêc ubezpieczyÌ siê w dodatkowy czas, najlepiej 12h .
Zastanawiam siĂŞ nad powrotem nocÂą, ale jestem mÂłodÂą kobietÂą, a bywa przecieÂż niebezpiecznie..
Dlatego... MoÂże ktoÂś jedzie chociaÂż pociÂągiem? Zawsze to milej w towarzystwie. :-)

Szukam nowego wcielenia F. Chopina
GoguÂś
Ekspert

« Odpowiedz #125 : Grudzień 11, 2010, 14:47:28 »

Natomiast o koncertach laureatĂłw KC we WrocÂławiu - CISZA. Przypominam, Âże WrocÂław aspiruje do tytuÂłu Stolicy Europejskiej Kultury w 2016 roku. To powinno zobowiÂązywaĂŚ. JakoÂś inne miasta szybko zorganizowaÂły koncerty, ktĂłre cieszyÂły siĂŞ ogromnÂą popularnoÂściÂą.

Ola83
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #126 : Grudzień 11, 2010, 17:10:14 »

Baa, haÂłas jadÂącego pociÂągu sÂłyszalny nawet w przedziale skutecznie potrafi zniszczyĂŚ pokoncertowe doznania...
E tam, nic mi go nie zagÂłuszy, a szczegĂłlnie jakaÂś ledwo dychajÂąca lokomotywa.
Powierzenie zaufania Kolejom Paùstwowym to nieudana inwestycja, jednak nie mam innego wyjœcia. Pytanie tylko, czy dojadê do Katowic w te 8 godzin. Wczoraj wraca³am do domu w³aœnie tyle 6 razy mniejsz¹ odleg³oœÌ . Polecam wiêc ubezpieczyÌ siê w dodatkowy czas, najlepiej 12h .
Zastanawiam siĂŞ nad powrotem nocÂą, ale jestem mÂłodÂą kobietÂą, a bywa przecieÂż niebezpiecznie..
Dlatego... MoÂże ktoÂś jedzie chociaÂż pociÂągiem? Zawsze to milej w towarzystwie. :-)
Ja nie w tê stronê jak wiesz. O wiele bardziej od spêdzenia nocki w poci¹gu przera¿a mnie ewentualnoœÌ niedotarcia na czas. Rzadko je¿d¿ê poci¹gami, a¿ tak Ÿle? Mo¿e to by³ REG albo z jakimiœ przesiadkami?
Mam nadziejĂŞ, Âże trochĂŞ ÂżartowaÂłaÂś z tym zapasem...Bo jak nie pociÂąg to co? Bus?
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #127 : Grudzień 11, 2010, 17:16:49 »

Dlaczego nie mog dokonaĂŚ zakupu rzez podanÂą stronĂŞ?! Co?
Ola83
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #128 : Grudzień 11, 2010, 17:28:20 »

Przez Ticketportal czy eBilet? MoÂże im siĂŞ coÂś zablokowaÂło?
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #129 : Grudzień 11, 2010, 17:36:42 »

Olu, na koncert Trifonowa 20 grudnia nie moÂżna kupiĂŚ biletu, z tego co wiem. Tylko telefoniczna rezerwacja i odbiĂłr przed koncertem. Sama tak zrobiÂłam i czekam cierpliwie
sapphireeyed
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #130 : Grudzień 11, 2010, 19:59:45 »

Ja nie w tê stronê jak wiesz. O wiele bardziej od spêdzenia nocki w poci¹gu przera¿a mnie ewentualnoœÌ niedotarcia na czas. Rzadko je¿d¿ê poci¹gami, a¿ tak Ÿle? Mo¿e to by³ REG albo z jakimiœ przesiadkami?
Mam nadziejĂŞ, Âże trochĂŞ ÂżartowaÂłaÂś z tym zapasem...Bo jak nie pociÂąg to co? Bus?

Niestety nie ÂżartujĂŞ. TLK, 100km, 8h, bezpoÂśredni. 10 km za Poznaniem zepsuÂła siĂŞ lokomotywa, szliÂśmy polem na wczeÂśniejszÂą stacjĂŞ po pas w Âśniegu i 2h czekaliÂśmy na nastĂŞpny pociÂąg. To nie scena z thrillera! Z tego co wiem, to nie jest odosobniony przypadek i zdarza sie wszĂŞdzie. OczywiÂście, w tlk relatywnie rzadziej. PiszĂŞ w razie czego, by mieĂŚ to na uwadze, szczegĂłlnie gdy pogoda "zaskoczy".
JeÂżeli nie masz aÂż tak daleko, moÂże faktycznie dobrze jest rozwaÂżyĂŚ pks, lub wyjechaĂŚ wczeÂśniej.
pozdrowienia :-)

Szukam nowego wcielenia F. Chopina
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #131 : Grudzień 11, 2010, 21:20:47 »

No tak, masz racjê Allegro, w Poznaniu Ingolf by³ a¿ 3 razy - ale gra³ (przynajmniej programowo) wci¹¿ koncert e-moll. Cudownie, oczywiœcie. Ale ja chcia³bym na ¿ywo doznaÌ metafizycznego uniesienia s³uchaj¹c w jego wykonaniu Poloneza-Fantazjê, Sonatê, mazurki, walce, nokturny... Wiêc i tak czekam na Ingolfa.
Na Trifonovie niestety nie byÂłem, podobnie na Bozanovie - i strasznie ÂżaÂłujĂŞ, stÂąd tak bardzo chcĂŞ zawlec wszystkich do Poznania (do ktĂłrego mam 70 km krajowa piÂątkÂą ).

Ola83
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #132 : Grudzień 11, 2010, 21:48:04 »

Niestety nie ÂżartujĂŞ. TLK, 100km, 8h, bezpoÂśredni. 10 km za Poznaniem zepsuÂła siĂŞ lokomotywa, szliÂśmy polem na wczeÂśniejszÂą stacjĂŞ po pas w Âśniegu i 2h czekaliÂśmy na nastĂŞpny pociÂąg. To nie scena z thrillera! Z tego co wiem, to nie jest odosobniony przypadek i zdarza sie wszĂŞdzie. OczywiÂście, w tlk relatywnie rzadziej. PiszĂŞ w razie czego, by mieĂŚ to na uwadze, szczegĂłlnie gdy pogoda "zaskoczy".
JeÂżeli nie masz aÂż tak daleko, moÂże faktycznie dobrze jest rozwaÂżyĂŚ pks, lub wyjechaĂŚ wczeÂśniej.
pozdrowienia :-)
No to jednak byÂła "przesiadka", tylko nikt jej nie planowaÂł... WyjadĂŞ wczeÂśniej, ale nie aÂż 12h i jednak pociÂągiem (bo mam kawaÂłek drogi). ÂŻyczmy sobie nawzajem szczĂŞÂścia i braku tego rodzaju przygĂłd.
Allegra
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #133 : Grudzień 12, 2010, 19:50:30 »

O ile wiem, na Trifonowa nie byÂło sprzedaÂży internetowej, tylko rezerwacja telefoniczna; na Wundera odwrotnie.
ByÂły w sprzedaÂży tylko 3 rzĂŞdy (dlaczego Co?), zaznaczone na ciemnoszaro  i wyglÂąda na to, Âże sÂą juÂż wykupione:

http://bilety.polskieradio.pl/palio/html.run?_Instance=koncerty4u

ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #134 : Grudzień 12, 2010, 20:45:48 »

Ach, teraz juÂż rozumiem, dlaczego mi siĂŞ nie udaÂło. Smutny
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 39   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni neder-live thepunisher silverstar countrylife