Kurier Szafarski

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Forum miÂłoÂśnikĂłw muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 39   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Relacje z koncertĂłw, (info o koncertach)...  (Przeczytany 200646 razy)
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #300 : Sierpień 22, 2011, 20:43:36 »

Doroto, nie ma sensu zazdroœciÌ. Po prostu wybierz siê do Bia³egostoku. Jesli zdecydujesz siê to uprzedŸ, mo¿e ktoœ jeszcze z forumowiczów. Bêdzie ekstra. Sprawami organizacyjnymi sie zajmê. A nasz nowy Dyrektor rzeczywiœcie przyjecha³ z Wroc³awia. Nie mia³em okazji ogl¹daÌ go "w akcji". Mam nadziejê, ¿e dorówna poprzedniemu a mo¿e bêdzie nawet lepszy. Ten poprzedni musia³ odejœÌ. Dlaczego? Aby wyjaœniÌ nale¿a³oby wkroczyÌ na tematy polityczne, a my tu o polityce nie rozmawiamy. Wiêc jest jak jest. Podobno te¿ by³ bardzo wymagaj¹cy w stosunku do swojego zespo³u. Wymaga³ pracy i pos³uszeùstwa. Ja dajê nowemu Dyrektorowi swój kredyt zaufania. Posi³kujê siê te¿ Twoja pozytywn¹ opini¹ o Nim.

suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #301 : Sierpień 22, 2011, 20:46:01 »

Ewuniu, ekstra!. Jak dowiem siĂŞ, Âże juÂż moÂżna bukowaĂŚ bilety to oczywiscie to zrobiĂŞ. DziÂś jest jeszcze nieco za wczeÂśnie. Jeszcze kasy nie wybudowali w nowym gmachu

Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #302 : Sierpień 22, 2011, 21:05:28 »

PisaÂłem poprzednio o wystĂŞpie naszego chĂłru na zakoĂączenie festiwalu organowego w katedrze koszaliĂąskiej - bĂŞdzie wystawiona Msza Kazimierza Rozbickiego  - to bĂŞdzie premiera tego dzieÂła i z pewnoÂściÂą wielkie wydarzenie muzyczne. Ostatnie nuty przyszÂły w maju br. stÂąd nie byÂło czasu na naleÂżyte przygotowanie chĂłru - ale po dzisiejszej prĂłbie jestem dobrej myÂśli. W necie znalazÂłem innÂą mszĂŞ Rozbickiego - takÂże piĂŞkna: http://www.youtube.com/watch?v=zBFIAsoqpKU  MuzykĂŞ i nastrĂłj beznamiĂŞtnie niszczÂą pstrykniĂŞcia aparatĂłw - mam nadziejĂŞ, Âże u nas tego nie bĂŞdzie...
suÂłek
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #303 : Sierpień 22, 2011, 21:12:49 »

ach Bodku, tak by siê chcia³o byÌ na tych wszystkich koncertach. Ale wiadomo - przyziemne sprawy bie¿¹ce powstrzymuj¹. Akurat w Koszalinie mam dobrego kumpla jeszcze ze studiów. Mo¿e kiedyœ...

Bodek1
Ekspert

« Odpowiedz #304 : Sierpień 22, 2011, 21:38:14 »

Zapraszam SÂławku - szczegĂłlnie jak skoĂączÂą nowÂą filharmoniĂŞ... a na razie moÂże z chĂłrem przyjedziemy na goÂścinne wystĂŞpy - kto wie Na razie zobaczymy jak wypadnie premiera...
Niebieskooki
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #305 : Wrzesień 09, 2011, 14:46:12 »

3 i 4 lutego Ingolf Wunder wystÂąpi znĂłw w Filharmonii Narodowej, prezentujÂąc wraz z OrkiestrÂą SymfonicznÂą FN nowy repertuar:
- StanisÂław MONIUSZKO - Uwertura Nowy Don Kichot czyli Sto szaleĂąstw
- Ludwig van BEETHOVEN - IV Koncert fortepianowy G-dur op. 58
- Franciszek Wincenty MIRECKI - Symfonia

Ceny biletĂłw: 70, 60, 50, 40, 25 zÂł

O mĂłj BoÂżanowie, ten Chopin to byÂł naprawdĂŞ Wunder Geniuszas!
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #306 : Wrzesień 09, 2011, 15:38:44 »

Szok Ale fajnie siĂŞ zapowiada CieszĂŞ siĂŞ, Âże tak siĂŞ odci¹³ od dotychczasowego doœÌ juÂż monotonnego repertuaru i idzie w nowe, ÂżyczĂŞ powodzenia i mam nadziejĂŞ, Âże to ta wÂłaÂściwa droga rozwoju Ingolfowej kariery.
TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #307 : Wrzesień 09, 2011, 15:41:33 »

Hmm.. ale na swojej stronie na fejsie Ingolf utworzyÂł wydarzenie z Czajkowskim.To co w koĂącu
bĂŞdzie graÂł?Ja osobiÂście wolaÂłabym Bethoveena

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #308 : Wrzesień 09, 2011, 15:45:44 »

Na stronie FN jest Bethoveen.Ciekawe.

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #309 : Wrzesień 09, 2011, 16:53:25 »

Przy okazji obejrzaÂłam sobie repertuar FN i:
5 listopada Dang Thai Son.Koncert a-moll Paderewskiego i Chopin.
26 listopada Hilary Hahn.Koncert e-moll Mendelsohna.Fajnie byÂłoby posÂłuchaĂŚ ale to gwiazda i bilety drogie.
29 listopada Arcadii Volodos.Schubert.Liszt(sonata h-moll),Brahms.I tu niespodzianka teÂż gwiazda a bilety tanie.

No i oczywiÂście "Warszawska JesieĂą". KtoÂś siĂŞ wybiera??

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #310 : Wrzesień 09, 2011, 21:06:27 »

5 listopada Dang Thai Son.Koncert a-moll Paderewskiego i Chopin.
29 listopada Arcadii Volodos.Schubert.Liszt(sonata h-moll),Brahms.I tu niespodzianka teÂż gwiazda a bilety tanie.

Wszystko z fortepianem, Terenia, trzeba iœÌ, nie ma inaczej, na oba.
A w niedzielĂŞ Koziak i e-moll i Preludia Liszta, przypominam, w S1.
xbw
Ekspert

« Odpowiedz #311 : Wrzesień 09, 2011, 21:21:06 »

9.09.2011 /piÂątek/
PoznaĂą, Aula Uniwersytecka
godzina 9.00 rano
132. PREZYDIUM KOMITETU REGIONÓW EUROPY (Koncert zamkniêty)
Jacek KORTUS – fortepian
Jakub CHRENOWICZ – dyrygent
Orkiestra Filharmonii PoznaĂąskiej
Fryderyk Chopin, Koncert fortepianowy e-moll op. 11, nr 1
Mozart
Ekspert

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #312 : Wrzesień 11, 2011, 14:35:16 »

DziÂś przedpoÂłudniem w Polsat News - ciekawy wywiad z Piotrem Matwiejczukiem (PR II) na temat festiwalu Wratislavia Cantans.

Czy ktoÂś z forumowiczĂłw (np. z WrocÂławia) byÂł na ktĂłrymÂś z koncertĂłw? 

TeresaGrob
Ekspert

« Odpowiedz #313 : Wrzesień 11, 2011, 21:46:21 »

Jutro w DwĂłjce o 13.00 znajomy niektĂłrych z Was z Dusznik
Francesco Piemontese, niestety transmisja z innego festiwalu ale bĂŞdzie teÂż Chopin.

xbw
Ekspert

« Odpowiedz #314 : Wrzesień 12, 2011, 20:03:51 »

W piÂątek 16 wrzeÂśnia o 19.00 w Koninie, w Auli Centrum WykÂładowo-Dydaktycznyego PWSZ, ul. PopieÂłuszki 4, koncert Daniila Trifonova. Nie ma biletĂłw, wstĂŞp na bezpÂłatnie rozdawane zaproszenia, ktĂłrych zabrakÂło juÂż dwa tygodnie temu.

"W programie znajdÂą siĂŞ Preludia Franciszka Liszta, Koncert waltorniowy op. 8 Franciszka Straussa oraz Koncert fortepianowy e-moll op. 11, nr 1 Fryderyka Chopina. Obok filharmonikĂłw poznaĂąskich wystÂąpiÂą takÂże rosyjski pianista Daniil Trifonov oraz na waltorni – PaweÂł Cal, uczeĂą PSM I i II Stopnia im. I.J. Paderewskiego w Koninie. Z tej okazji przed koncertem odbĂŞdzie siĂŞ zbiĂłrka pieniĂŞdzy na stypendium dla utalentowanego koninianina, ktĂłrÂą przeprowadzÂą przedstawiciele KoniĂąskiej Fundacji Kultury."
Strony: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 39   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

paktprzyjazni silverstar black-for thepunisher animilkowo