Kurier Szafarski

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Forum mi³o¶ników muzyki Fryderyka Chopina

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 39   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Relacje z koncertów, (info o koncertach)...  (Przeczytany 192965 razy)
Allegra
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 110

« Odpowiedz #45 : Grudzieñ 02, 2010, 17:24:31 »

Ewo, strasznie wspó³czujê ¯yczê szybkiego zrastania.
Ale na pewno jeszcze bêdziesz mia³a okazjê! "Pok³osie" tegorocznego konkursu jest bardzo aktywne koncertowo - na szczê¶cie - ja nastawiam sie na ca³kiem przyjemny pod tym wzglêdem rok 2011 (odpukujê w niemalowane biurko).
Allegra
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 110

« Odpowiedz #46 : Grudzieñ 02, 2010, 17:27:59 »

A pamiêtasz jak podczas KCH jak gra³a Natalia Soko³owskaja jakiemu¶ kretynowi zadzwoni³a komórka??

Szok Na Trifonowie w FN 4 listopada te¿ komus zadzwoni³a! Podobno dziewczyna odebra³a i powiedzia³a: "Zadzwoniê pó¼niej, jestem na koncercie."
I co poradzisz?!
xbw
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3110

« Odpowiedz #47 : Grudzieñ 02, 2010, 17:40:02 »

Ewo, wspó³czujê... A kosteczki z pewno¶ci± piêknie siê zrosn± jak trzeba. Pociecha w tym, ¿e koncert bêdzie rejestrowany, wiêc pewnie go sobie kiedy¶ razem pos³uchamy lub obejrzymy (nie wiem kto rejestruje, radio czy telewizja). Wyzdrowiej szybko...
ewa578
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1471

Ewa

« Odpowiedz #48 : Grudzieñ 02, 2010, 17:53:27 »

Bardzo dziêkuje. Na razie mam wra¿enie, ¿e wszystko siê rozsupa³o i boli najmniejszy ruch. Echhh... ¿ycie, ¿ycie... Smutny
TeresaGrob
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2621

« Odpowiedz #49 : Grudzieñ 02, 2010, 18:08:29 »

Wspó³czuje Ewo, ale na Wundera zd±¿ysz

bartus
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2896

« Odpowiedz #50 : Grudzieñ 02, 2010, 18:10:49 »

W cierpieniu podobno najlepiej sie tworzy. Stworz cos dla nas.
Moze jakis wiersz, felieton.
A tak na serio, zrastaj sie szybko.
Janusz1228
Moderator Globalny
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2767

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #51 : Grudzieñ 02, 2010, 20:29:07 »

Biedna Ewunia  Smutny
Trzeba by dmuchn±æ w to obola³e miejsce i poca³owaæ...
Tylko nie wiem, czy przez neta taka metoda zadzia³a  Smutny
 Buziak

Pytasz mnie, jak gra³ ów pianista? W jego grze by³o co¶ ludzkiego: pomyli³ siê...
http://www.youtube.com/watch?v=ZB0qeG_SCZM
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #52 : Grudzieñ 02, 2010, 20:32:16 »

Dzia³a Januszu! Od razu cieplej na sercu i u¶miech wraca na twarz! Dziêkujê! Buziak
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #53 : Grudzieñ 02, 2010, 20:59:41 »

Ewu¶- to jak ty piszesz?

Biedna  Smutny
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #54 : Grudzieñ 02, 2010, 21:47:23 »

Na szczê¶cie z³ama³am lew± koñczynê Chichot!
kozio³
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1293

« Odpowiedz #55 : Grudzieñ 02, 2010, 22:17:36 »

Ach, te delikatne kobiece..r±czki, paluszki, nadgarstki. Wspó³czujê Ci Ewuniu i wracaj do zdrowia - byle szybko
ewa578
Ekspert

Ewa

« Odpowiedz #56 : Grudzieñ 02, 2010, 22:21:53 »

Ja jestem zdrowa, a ¿e trochê pogruchotana... to kwestia kilku tygodni, mam nadziejê. Dziêkujê Wam za troskê, to szalenie mi³e!
Monika_Aleksandra
Monika
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1049

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #57 : Grudzieñ 02, 2010, 22:30:51 »

Ah no tak, nie ka¿dy tak jak ja jest tzw. ¶maja "
anelik
Ekspert

Wiadomo¶ci: 544

« Odpowiedz #58 : Grudzieñ 02, 2010, 23:12:02 »

Ewka - wspó³czujê! Wiem jak boli - ten rok dwukrotnie obdarzy³ mnie gipsem. Dobra rada - poszukaj ¶rodków przeciwbólowych, które pomog± Ci przetrwaæ zmiany pogody. Twardziel jestem, ale jak wiosn± s³oñce siê chowa³o i zaczyna³o padaæ, to pod gipsem dzia³y siê cuda jakie¶ a ja kwili³am dopóki "dochtór" nie przepisali leku pod wdziêczn± nazw± Zaldiar. Popro¶ o ten ¶rodek, ja dziêki niemu przetrwa³am. I zdrowiej!
Mozart
Ekspert

Wiadomo¶ci: 3178

Patryk

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #59 : Grudzieñ 03, 2010, 15:07:11 »

Przypomnia³am sobie koncert laureatów z 1980 roku gdy gra³ Pogorelic, wtedy te¿ piszcz±cych i wrzeszcz±cych
ma³olat by³a ca³a masa. Ile z nich sta³o siê melomankami???

Witam wszystkich po przerwie. Czeka³em na relacjê z koncertu Wundera w Warszawie, niestety, z racji odleg³o¶ci byc w FN nie mog³em. Bardzo ¿a³owa³em, poniewa¿ wci±¿ s³yszymy tylko Ingolfa w emollu, sonatê, ballady i in. utwory wykonuje rzadko. Oczywi¶cie relacja Allegry (dziêki! ) jest bardzo subiektywna i naprawdê ¿a³ujê, ¿e nasz Ingolf nie spe³ni³ Twoich oczekiwañ. Tak jednak bywa, kiedy po znakomitych wystêpach pragniemy czego¶ wiêcej, czego¶ jeszcze bardziej magicznego, jeszcze wznio¶lejszych prze¿yæ. St±d my¶lê ten niedosyt, poniewa¿ nie by³em ;( nie mogê siê do tego odnie¶æ. Zreszt± czekajmy na jego kolejne wystêpy - ¿yczê sobie, by czê¶ciej gra³ równie¿ nie-koncert.
Apropos sonaty h-moll w wykonaniu Ingolfa - odbieram j± niejednoznacznie. Porównywa³em sonatê Wundera i Bozanova. Oczywi¶cie dwa ró¿ne ¶wiaty muzyczne. Bozanov czaruje ¶wiat³ocieniem, barw±, dynamik± - pozwala sobie na wielkie crescendo w epizodzie ¶rodkowym Larga z jednej strony, z drugiej strony - na leciuteñkie pasa¿e prawej rêki w finale (odrywaæ to, co nie odkryte?). Ingolf gra naturalnie - piêknie wykonuje fina³, klasycznie, z sercem, largo jest naprawdê szybko prowadzone w prawej rêce - "¶piew sopranu" - o tak, u Ingolfa wyczuwa siê niezwyk³± ci±glo¶æ prowadzonej kantyleny. Prostota - po primo!! Bozanov gra frazê jakby fragmentarycznie, mnie to jednak tak¿e zachwyca. Najmniej inspruj±ca jest u Wundera czê¶æ I, trochê ja³owa, mo¿e nieco zbyt monotonna. U mnie wiêc na przemian - raz zachwyt h-mollem u Bozanova, raz u Wundera.

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 39   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

neder-live thepunisher mini-land countrylife silverstar